Biluthyrning på den Franska Rivieran

Hitta den perfekta hyrbilen för att utforska den Franska Rivieran

Lär dig våra bästa tips och platser att åka till på den Franska Rivieran. Från St-Tropez till Monaco och den italienska gränsen - och allt däremellan.

Vill du hyra en bil på Franska Rivieran? Bra idé! Den Franska Rivieran har några av de vackraste vägarna i världen, med sina ökända corniches, vilket innebär att du har berg på ena sidan av vägen och den fantastiska utsikten över den azurblå medelhavet på den andra. Franska Rivieran lockar många bilälskare och entusiaster bara för att de vill köra på och uppleva Rivieraens fantastiska vägar. Men även om du är ute efter hyrbil i syfte av att komma till en destination finns det ingenting som stoppar dig från att njuta av resan dit. Oavsett om du hyr en bil på den Franska Rivieran för att du bara vill uppleva det fantastiska landskapet och njuta av en underbar tur, eller om du vill hyra en bil för att komma någonstans, blir resan i sig själv en minnesvärd upplevelse. Franska Rivieran har mycket att erbjuda, och när du besöker rivieran så at listan över saker att göra aldrig slut. Och för att kunna komma till många av de platser du vill se och besöka på enklaste, bekvämaste, och smidigaste sätt, kan det vara en bra idé att hyra en bil på den Franska Rivieran. Visst finns det bra tåg, taxi, eller helikoptrar för att transportera sig, men friheten att åka var man vill, när man vill, med en hyrbil är någonting som man uppskattar när du ska utforska den franska rivieran. Eftersom att det går att komma från punkt A till B mycket snabbare och enklare, oavsett om du vill besöka bergsbyar såsom Grasse eller Monaco över dagen eller utforska Menton och allt där emellan. Med en hyrbil är möjligheterna oändliga. För att hjälpa dig med din biluthyrning delar vi med oss av våra viktigaste tips, och rekommendationer på var du kan hyra.

Åka hyrbil på franska rivieran

Vägarna på den Franska Rivieran är många, och i allmänhet håller de en mycket hög standard. Det finns två huvudvägar som sträcker sig längs den vackra kusten av rivieraen – en motorväg, med namnet (A8), och en långsammare, men mer pitoresque och typisk fransk väg vid kusten med namnet (N7). Om du väljer motorvägen kan du snabbt transportera dig mellan de olika städerna på den Franska Rivieran och om du tar vägen längs kusten tar det längre tid, men fördelen är att du samtidigt får se några av de mesta fantastiska vyer och utsikter. Med det sagt, vilken väg du bör välja beror på om det enbart destinationen som är syftet, eller om också vägen dit ska vara en upplevelse. Om du inte har bråttom rekommenderar vi starkt att du tar vägen längst kusten. Det är bara en upplevelse som du inte får missa. Om du har hyrt en bil på den Franska Rivieran och ligger på västra sidan, kanske du upptäckt att i Saint-Tropez finns det ingen motorväg, och under sommaren kan dessa vägar vara tungt trafikerade, och därmed kan det ta lång tid att transportera dig med bil. Mellan Nice och Monaco är ett brant väglandskap, och här sträcker sig tre vägar parallellt med varandra, som är Basse Corniche, som ligger längs kusten, Haute Corniche, som ligger högst upp i bergen och slutligen Moyenne Corniche, vägen däremellan. Detta innebär några av de mest fantastiska bilbvägsvyer på hela franska rivieran. Men kom ihåg att det kanske inte är någonting för någon som är rädd för höjder. Dessa vägar betraktas som en av de vackraste vägarna i Europa och har en fantastisk utsikt, vilket gör att många hyr en bil på den Franska Rivieran bara för att uppleva dessa utsikter. Med det sagt är det verkligen en aktivitet som vi rekommenderar. Det finns ett stort antal biluthyrningsföretag på den Franska Rivieran, och de mest populära är även de som är kända runtom i hela världen, till exempel Avis,  Budget, Hertz, med flera. Oavsett vilken hyrbil du behöver, och var du behöver på den Franska Rivieran, är urvalet stort. Det finns biluthyrningsföretag i de flesta städer på den Franska Rivieran, vilket gör att du lätt kan få tillgång till en oavsett var på rivieran du är. Den stösta biluthyrningsplatsen är såklart Nice flygplats, där många turister hyr bil när de kommer med flyget. Den Franska Rivieran har också hyrbilar för alla typer av plånböcker, smaker och behov. Hyresföretag som Budget har billigare hyrbilar, men bilar som fortfarande är fräsha och trevliga. Biluthyrning som Avis har ofta en större samling bilar som är nyare och har inte många skador, repor etc. Sedan, om du vill ha en sann riviera upplevelse finns det även ett stort urval av sportbilar och cabs. Många svenska turister väljer faktiskt att hyra en cabriolet på rivieran bara för att bättra kunna njuta av vyerna, och känna vinden i håret.

Var hyra bil på Franska Rivieran?

Var kan du då hyra bil när du är på Rivieran? Utbudet av hyrbilar på rivieran är stort, och var du väljer att hyra bil beror givetvis på var du är och bor. Om du lämnar med flyg kan det vara smart att se till att du kan lämna bilen på flygplatsen inför avresa, så kan du enkelt ta bilen dit, istället för att ta en taxi. Ha i åtanke att många större biluthyrningsföretag tillåter dig att lämna tillbaka bilen på ett annat ställe än där du hyrde den. Med det sagt kan det vara värt att kolla hur retur av bilen fungerar och var du kan göra det. Med det sagt så ska du inte behöva känna dig låst till det stället du hyr bilen om det ändå är så att du kan lämna tillbaka den någon annanstans, om du skulle behöva.

Biluthyrning Nice flygplats

Den mest populära biluthyrningsplatsen på den Franska Rivieran är hyrbilen i Nice flygplats. Ett stort antal turister behöver transport från flygplatsen, och kanske till och med för hela vistelsen här. Någonting som många turister gör är att de hyr en bil när de anländer till flygplatsen, och sedan har kvar bilen under deras vistelse för att kunna göra alla utflykter och uppleva allting på bästa och smidigaste sätt. När det sedan är dags att flyga hem tar bara bilen till flygplatsen och lämnar av den innan man flyger. Det finns ett antal biluthyrningsföretag i Nice airpiort som passar allas behov och budget. På Nice flygplats kan du hyra alla typer av bilar, inklusive sportbilar, skåpbilar, familjebilar, SUV, cabriolets och mycket mer. Som du kan se på kartan nedan finns det en hel del biluthyrningsföretag i Nice flygplats, så att hitta en bil att hyra kommer aldrig att bli ett problem. Våra Rekommendationer från Avis Car Rentals Nice Airport Många biluthyrningsföretag är endast baserade i Frankrike, vilket gör dem helt okända för många turister. Det är därför många väljer ett uthyrningsföretag som man vet fungerar och man litar på. Avis är alltid är en säker satsning.

Hyra sportbil och cab på Franska Rivieran

Den Franska Rivieran är känd för sitt glamorösa rykte som lockar många rika och kända, särskilt till städer som Cannes, Monaco och Saint-Tropez. Särskilt under sommaren ser du en hel del fantastiska sportbilar som åker på vägarna längs Rivieran, och du kanske blir frestad att hyra en. På grund av den stora efterfrågan på sportbilar finns det ett antal biluthyrningsföretag på den Franska Rivieran som hyr sportbilar. Även de vanliga biluthyrningsföretagen såsom Avis och Hertz har ofta lite sportigare alternativ, eller åtminstone någon cabriolet. Kom ihåg att vi är på Rivieran, och cabriolet bara är ett måste i den fantastiska medelhavssolen. Om du är någon som gillar att hyra från kända och betrodda biluthyrningsföretag, kommer du gärna att gilla att företag som Avis har ett antal olika sportbilar baserat på dina önskemål. Några exempel på sportbiluthyrning på Franska Rivieran från Avis är Jaguar F-Type, Ford Mustang och Chevrolet Corvette. rent ford mustang french riviera rent bmw x6 french riviera rent bmw i8 french riviera Om du vill ta det ännu längre och hyra ännu mer extrema sportbilar såsom Ferrari, Lamborghini och McLaren finns det ett antal biluthyrningsföretag på den franska rivieran, men ofta hittar du dessa lyxiga sportbilar i de mer glamorösa städer som Cannes och Monaco.

Hyra cabriolet på Franska Rivieran

Den fantastiska blå himmelen, den fantastiska värmen och den underbara solen gör Franska Rivieran till den ultimata platsen att hyra en cabriolet och känna de varma vindarna, och om du kör längs kusten, dofta den härliga havsbrisen. Att hyra en cabriolet på Franska Rivieran är ganska populär aktivitet sommaren. Vissa hyr en cabriolet för att det i sig ska vara aktiviteten, medans andra vill kombinera underbar körning med en härlig destination. På grund av den stora efterfrågan på cabriolets under sommarmånaderna kan det i vissa fall vara brist eller väntetid för att kunna få hyra en.

Försäkring hyrbil Franska Rivieran

Frågan om försäkring av hyrbil är givetvis någonting väldigt viktigt att tänka på. När man hyr en bil är tanken givetvis inte att repa, skada, eller krocka med bilen, men även om du själv litar på din expertis finns det ändå risk att någon annan skadar din hyrbil, till exempel kör in i den när den står parkerad. En rekommendation är därför att alltid köpa till helförsäkring på bilen. Ja, det kostar med, men det är helt klart värd det. På detta sätt kan du njuta av bilfärden fullt ut och slippa oroa dig för skyhöga självriskkostnader. Ett viktigt tips när du hyr bil är att noga inspektera bilen och leta efter eventuella repor och skador innan du åker iväg. Uppmärksamma säljaren om eventuella skador så de är medvetna om att det inte var du som gjorde dem.

Boka hyrbil i förväg på Franska Rivieran

Vissa väljer att boka hyrbil i förväg. Detta speciellt på flygplatsen redan innan man anländer. Detta kan vara en bra idé då du redan har allt ordnat och klart i förväg. Det går även att betala i förväg, och därmed kan du helt enkelt bara gå och hämta nycklarna. Att anlända till flygplatsen och desperat leta efter en hyrbil kan vara jobbigt och stressigt. Att därför redan ha bokat en hybil i förväg kommer att underlätta din resa.