Lånekalkylator – Beräkna Bolån

Beräkna Lån

Hur mycket får jag låna till mitt fastighetsköp utomlands? Räkna ut ränta på lån i euro.

year(s)

Your total monthly payment

Principal & Interest

Lånekalkylatorn beräknar månatliga betalningar med skatter, försäkringar, PMI och mer.

Klicka på ”calculate” för en beskrivning av varje ingång och hur de används i beräkningar. Ange en ingång till noll för att ta bort den från beräkningen.

Få ett lån i Frankrike

Oavsett om du är en kontantköpare som vill mildra växelkursen eller om du verkligen behöver ett lån för ditt franska fastighetsinköp, kanske du vill läsa vår låneguide nedan, eftersom det finns flera fördelar med att ta upp en euro-lån idag.

Klicka nedan för att se en användbar guide om hur du använder ett franskt hypotekslån för att köpa ditt drömhem i Frankrike.

Grundläggande Amorterings Fakta

  • Max 85% lån till värde på återbetalningsbasis med max 25 år
  • Max 75% lån till värde endast ränta med max 15 år
  • 100 000 € lägsta lån
  • Fasta priser från 1,50% -2,50% i genomsnitt

Marknaden

Medan franska fastigheter inte har reducerats till fyndkurser, ligger det i allmänhet bra under svenska medelvärden.

Faktum är att Frankrike inte bara erbjuder svenska köpare det bredaste utbudet av finansiella alternativ i Europa för fastigheter, det erbjuder också de lägsta tillgängliga hypotekslånen.

Är det fortfarande möjligt att få finansiering?

Det går inte att komma ifrån det faktum att franska långivare har skärpt sina hypoteksberättigande kriterier de senaste åren, men de är fortfarande villiga att låna till svenska köpare, särskilt om de kan bevisa att de har en bra finansiell profil.

Priserna har legat på historiska lågnivåer under det senaste året och även om de har börjat stiga försiktigt 2017, är de fortfarande extremt konkurrenskraftiga. Fasta priser över perioder upp till 20 år är populära eftersom det betyder att det inte finns några otäcka räntesatser under hypotekslånets livstid. Och de bästa priserna är inte begränsade till de som har de största insättningarna. Många av dessa erbjudanden är tillgängliga för inteckningar upp till 80 eller 85 procent lån till värde.

Ska jag hämta finansieringen från min svenska egendom eller genom att ta ut en fransk hypotekslån?

Om du har tillräckligt med kapital i din svenska egendom kan du säkert välja att ta ut en extra eller ny inteckning för att köpa din utländska egendom. Men du borde fortfarande söka juridisk rådgivning eftersom du skulle ta en avgift och därmed riskera ditt hem i Sverige.

Att ta ut ett franskt hypotekslån blir alltmer populärt, särskilt när marknaden har blivit mer utvecklad och konkurrenskraftig. Det betyder också att långivaren ska utföra sin egen juridiska kontroll av fastigheten och arrangera att en värdering ska äga rum.

Ska jag gå direkt till en bank för att få lånet?

Alternativ för upplåning från en svensk bank är begränsade. Du kan gå direkt till franska långivare, men var och en har olika kriterier och du får inte nödvändigtvis erbjudas det mest lämpliga lånet eller den bästa affären. Du kan också stöta på problem med språkbarriärer.

En specialistmäklare kommer att känna till exakta krav på hypotekslån och kan ge bästa möjliga uppgifter. De kommer också att känna till några restriktioner och administrativa krav, vilket sparar mycket tid, kostnad och krångel.

På vilket stadium ska jag ansöka om hypotekslån – före eller efter att jag har hittat egendomen jag vill ha?

Det är rimligt att få hypoteksprocessen påbörjad så tidigt som möjligt, även om du inte har börjat titta på fastigheter. I synnerhet måste du fastställa hur mycket du har råd med.

Ett ”Godkännande i princip” kommer att berätta exakt hur mycket du kan låna och vilken prisklass du realistiskt kan överväga när du utför din fastighetssökning. Det kommer också att visa att du är en seriös köpare, kan göra dig bättre rustad att förhandla priset med säljaren.

Detta är riktigt positivt för internationella köpare, eftersom franska leverantörer brukar vara oroade över utländska köpare som inte har någon finansiering på plats och vet lite om franska hypoteksprocessen.

Viktigast av allt, att du kommer ha lugnet i att veta att du har råd med de fastigheter du besöker och att det inte blir några obehagliga överraskningar senare.