FRANSKA RIVIERAN BÖCKER

Lär dig om Provence Côte d'Azur och Franska Rivieran och kustens pärlor.

Köp hem böcker direkt i brevlådan eller till ditt semesterboende på franska rivieran!

Franska Rivieran fakta bok

Franska Rivieran

Fakta om Nice, Cannes, Saint-Tropéz, Antibes, stränderna, parfymerierna, barnens Riviera och mycket mycket mer, liksom om historiska minnesmärken, arkitektur och konst – och om bad, mat och vin. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den omväxlande Medelhavskusten, där det finns så mycket att se och göra. Den är lätt att läsa – och lätt att använda. Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken. Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök på Rivieran, det franska semesterparadiset.

provence och franska rivieran bok

Provence och Franska Rivieran : fler vägar dit och hem

Vår förra reseguide, Vägar till Provence och franska Rivieran, recenserades i tidsskriften Motor : ”. . . det här är rena guldgruvan. . . . Boken är innehållsrik, lättöverskådlig och skriven med stor passion. Jag lovar, det här är bättre än ”proffsböckerna” du hittar hos de stora förlagen”. Vi har fortsatt resa och skriva: här kommer så uppföljaren, med nya erfarenheter, vägförslag, översiktskartor, hotell- och litteraturförslag.

På jakt efter solen : några författare på franska Rivieran

På jakt efter solen : några författare på franska Rivieran

I sina böcker har Bo Scharping alltid haft Europa – möten och människor . som ett genomgående tema. Så även denna gång men på ett annorlunda sätt. Texterna ger en sparsmakad presentation av några författare som bott och verkat på den franska Rivieran.

Vägar till Provence och franska Rivieran: reseguide för bilsemester söderut

Vägar till Provence och franska Rivieran: reseguide för bilsemester söderut

I den här guiden vill vi dela med oss av våra erfarenheter och ge n ågra vägförslag. Dessa inkluderar inte bara självklara platser under resor till och från medelhavsområdet utan också t ex Chamonix, Paris, Salzburg och Venedig. Du kan – med bara några få timmars extra körtid – göra sådana besök på väg till och från vårt smultronställe, den lilla provencalska byn Sint-Clair och dess omgivning. på kuststräckan mellan Saint-Tropez och Toulon.