Din Guide till Cannes Frankrike

Allmänt om Cannes

Cannes på Cote d’azur är en av de absolut mest tilltalande städerna på den franska rivieran.

Staden Cannes har gjort sig världsberömd med sina kopplingar till stora festivaler som Cannes film festival, Cannes lions, internationella fyverkerifestivalen och andra stora evenemang som MIPIM och Cannes Yacht Show.

Cannes snurrar hela tiden och det är alltid fart på stan. Här får du alltid ta del av vad de franska härligheterna har att bjuda på. Du tar långa och fina kvällspromenader längst med croisetten och njuter av god mat och dryck du sent kommer att glömma. På dagen besöker du olika sevärdheter, går på shopping gatan eller bara njuter av sol och bad. I Cannes kan du komma bort från ditt vardagsliv och njuta av vad den lilla pärlan på Rivieran har att erbjuda.

Mat & dryck

Det är svårt att missa de fantastiska utbudet av mat och dryck som staden har att erbjuda. I Cannes kan du välja om du vill ta en kaffe i gamla stan, en härlig lunch på strandens beach clubs eller njuta av en lyxig middag längst med Croisetten. Här hittar du massvis med resturanger, barer, caféer och diverse andra serveringar som erbjuder en högklassig upplevelse med rätter från de franska köket, men även stora delar av övriga världen.

Sevärdheter & Utflykter

Om du har tid över finns det massvis av fina sevärdheter och intressanta utflykter i Cannes och längst med Rivieran. Rivieran ger dig massvis av möjligheter att skapa fantastiska minnen. Du kan åka på dagsutflykter till lyxstäder som Monaco och Saint-Tropez eller bara njuta av en härlig vinprovning i staden Grasse. Utbudet av sevärdheter och utflykter är enormt och det ger dig en perfekt möjlighet att åka hem från Rivieran med ett oförglömligt minne.

Sol & Bad

Med medelhavet liggandes längst med Rivieran erbjuder Cannes cirka 300 soldagar om året. Sol och bad är större delar av året en vardag då man kan njuta på diverse stränder som Cannes har att erbjuda. Här kan du njuta av privata hotellstränder med beach clubs eller ta vara på de allmäna stränderna där de finns möjlighet att hyra allt från trampbåtar till Supboards men även njuta av den fina snorklingen som Rivieran kan erbjuda.

Shopping

För dig som älskar shopping så bjuder Cannes på en fantastisk shoppingupplevelse. Här hittar du på Boulevard de la Croisette massvis av lyxbutiker så som Gucci, Dior, Cartier, Fendi, Longchamp, Louis Vuittion, YSL, Rolex och Hublot.

Om du är ute efter den mer vardagliga shoppingen rekommenderar vi att du rör dig inåt emot Cannes största shopping gata på Rue d’Antibes, där hittar du butiker så som Zara, Footlocker, Pandora, Tommy Hilfiger, Lacoste, Mango, Pull & Bear, Hugo Boss och G star raw.

Nöjesliv

Cannes har ett fartfyllt nöjesliv stora dela av året med lyx och glamour som lockar till sig en rad med kändisar. Det stora utbudet av Nattklubbar, resturanger och cafeer ger möjligheten att lätt välja efter eget tycke och smak. Du hittar allt ifrån stora och lyxiga nattklubbar med kända artister som uppträder, till specialnischade resturanger med alltifrån VIP känsla till jazztema. Cannes har ett nöjesliv som passar alla, vare sig du vill gå på lyxklubbar eller bara njuta över en drink med vännerna.

Evenemang

Cannes är hem för en rad världsberömda evenemang som äger rum under året, här möter du i Lyx och elegans allt från världsberömda skådespelare till fastighetsjättar och rika yacht ägare.

Om du befinner dig i Cannes under våren kan du i Mars njuta av den stora fastighetsmässan fylld av kändisar och stora investerare. Två månader senare kan du i maj uppleva de mest berömda eventet i hela Cannes, Cannes film festival. Här samlas alla världens främsta skådespelare och denna veckan är fylld av lyx och härliga fester som du inte vill missa.

Om du vill njuta av lite lugnare event passar sensommaren perfekt, från juli fram till augusti kan du flera dagar åskåda Cannes firework show då hela himmelen färgas i alla möjliga färger. En månad senare i September äger Cannes Yacht show rum och vattnet fyllas av massvis med fina båtar att kolla på.

För den som spenderar vintermånaderna på Rivieran finns möjligheten att uppleva mindre event som NRJ Music Awards och International Dance Festival.

Lämna ett svar

Related