Hur långt är Nice Från Cannes?

Både Nice och Cannes är två ikoniska städer på den franska rivieran. De är också de två mest populära städerna på den franska rivieran, och där de flesta turister som väljer att besöka franska rivieran stannar.

Den goda nyheten är att på franska rivieran är avstånden mellan de olika städerna och byarna ganska korta, vilket ger turister en bra möjlighet att utforska och uppleva mycket av vad franska rivieran har att erbjuda.

Men en fråga som ofta ställs är ”hur långt är det till Nice från Cannes”.

Det här är en fråga som ofta ställs av många skäl.

För det första bestämmer många turister att de bor i Nice på grund av att det är en större stad, nära till flygplatsen, ”franska rivierans huvudstad” och så vidare, men samtidigt har de hört talas om Cannes , dess underbara charm, filmfestival och glans och glamour, och drömmer om att besöka. Som sådan frågar de hur långt Nice är från Cannes. Något som inte är helt ovanligt heller är att vissa turister flyttar mellan olika ställen att stanna på för att kunna få mer av vad franska rivieran har att erbjuda.

De kan till exempel börja med att bo i Nice på grund av närheten till flygplatsen, men sedan kan de stanna några nätter i Cannes för att utforska mer av den franska rivieran.

Hur långt är Nice från Cannes?

Nu, när det gäller avstånd, finns det flera sätt att mäta det, så det kan skilja sig åt. Om du ritar en rak linje från Nice till Cannes, är det 26 kilometer (16 miles) från Nice till Cannes.

Men eftersom det inte är riktigt möjligt att åka rakt, om du inte flyger en helikopter (som inte heller flyger rak linje).

Det finns också två sätt att svara på denna fråga. När man frågar ”hur långt är Nice från Cannes”, är det ofta den tid som är intressant, inte avståndet. Men vi kommer uppenbarligen att dela svaret på båda.

Med bil

Hur långt är Nice från Cannes om du tar bilen? Det är 34 kilometer (21 miles) med bil från Nice till Cannes. Detta är det snabbaste sättet som går längs A8-motorvägen.

Beroende på hur snabbt du kör kommer rese tiden mellan Nice och Cannes att skilja sig från:

Om du kör ….

30 mph / 48 km / h det tar 42 minuter
40 mph / 64 km / h det tar 31 minuter
50 mph / 80 km / h det tar 25 minuter
60 mph / 97 km / h det tar 20 minuter
70 mph / 112 km / h det tar 18 minuter
Google Maps beräknar dock körtiden baserat på genomsnittshastighet, och det här är vad det säger:

Distance Nice to Cannes

Så med bil, tar A8 motorväg, tar det 43 minuter och ligger 33,1 km i avstånd.

Med tåg

Att åka från Nice till Cannes med tåg är faktiskt snabbare än att åka bil. Det här är naturligtvis inte särskilt förvånande, eftersom du ofta måste sitta i trafik, röda lampor och så vidare med bil. Tåget går fort och tar dig till Cannes ganska enkelt i komfort. Hur långt är Nice från Cannes med tåg? Tja, med tiden är det 34 minuter med tåg.

How far is Nice from Cannes?

Buss

Det är möjligt att ta bussen från Nice till Cannes, men tåget är att rekommendera. Det är både mycket snabbare och bekvämare.

Bussen 200 är en kustbuss som går mellan Nice och Cannes och kostar endast 1,50 euro. Detta är självklart det billigaste sättet att resa från Nice till Cannes, men dessa bussar är extremt långsamma, särskilt under rusningstid, och i värsta fall kan du sitta på bussen upp till två timmar bara för att komma till Cannes. Bussen stannar vid många stationer, men rött ljus och trafikstockningar är också faktorer som påverkar bussens körtid.

Bussen 200 går från busstationen nära Place Messina till Cannes.

Slutsats

Att resa från Nice till Cannes är populärt bland turister, både som dagtid, men också för att stanna i Cannes i några dagar. Svaret på din fråga ”Hur långt är Nice från Cannes?” När det gäller avstånd beror först hur du definierar svaret. Mäts det i tid eller avstånd? För det andra beror både tid och avstånd på vilket transportmedel du tar.

Lämna ett svar

Related