Promenade de La Crоіѕеttе – Cannes Frankrike

Cannes, Frankrike hem för den årliga Cannes Film-festen som drar till sig de allra största stjärnorna till den här fina staden. Men utöver Film Festivalen är det också det perfekta stället för lyxiga hem och lägenheter till många kända personer. Cannes som helhet är en magnifik stad i sitt, men de turister som vill se och vara i de drömliv som Cannes visar, kan uppleva det med.

Promenade de La Croisette  är en framträdande plats i Cannes, Frankrike. Den sträcker sig längs kusten av medelhavet och är 2 km lång. Croisetten är känd för Filmfestival platsen ,där filmfestivalen är. Många dyra butiker, restauranger och hotell ligger längs med criosetten. Det är första och främst ett land som vunnits på havet. Ursprungligen en smutsig grusväg, genom åsnor och pilgrimar, svepade av vågor och grannar, övervuxna med tång och träsk.

La Croisette har områden för barn att leka på – och det finns även en karusell som ligger i slutet på Filmfestival platsen. Du hittar många gratis konserter och evenemang här under sommaren. Massor av barer och restauranger finns på båda sidorna av croisetten – med klubbar på stranden, små konditorier på andra sidan.

Promenade de La Croisette är främst känd för Palais de Festival, där den årliga festivalen hålls med en röd matta som sträcker sig till boulevarden. Men du kan inte lämna Cannes utan att gå croisetten och njuta av den vackra utsikten över medelhavet och Iѕlе Sainte Mаrguеrіtе. Det är den bästa platsen för att se hur Cannes har blivit en av de lyxigaste alternativen i Frankrike. Croisetten kryllar med lyxaffärer, så som Chanel och Louis Vuitton, liksom fem stjärninga hotel som The Carlton Intercontinental, The Splendid, Hotel Martinez eller den äldsta, Le Grand Hotel.

Palais dеѕ Fеѕtіvаlѕ et des Cоngrеѕ 

Är platsen för den stora film Fеѕtіvаlen. Det är den mest besöka platsen i Cannes eftersom det är i stort sett aktiviteter och evenemang året runt här, både lokala och internationella.

Palais dеѕ Fеѕtіvаlѕ et des Cоngrеѕ 

Gallerian i Carlton

Lokaliserad i Carlton Hotel, det visar en uppsättning av målningar, skulpturer av konstnärer som Chаgаll, Mаtіѕѕе, аnd Pісаѕѕо bland några. Det köper och säljer konst här.

Intеrnаtіоnаl Festivalen d’аrt Pуrоtесhnіquе (Fyrverkerifestival)

Internationella Fyrverkerifestivalen för samman de bästa fyrverkerikonstnärer i världen att tävla för Vestal priset. Du ser fyrverkerierna bäst från en båt ute på havet. Fyrverkerifestivalen i Cannes startar i Juli och slutar i Augusti och hålls en gång i veckan.

Intеrnаtіоnаl Festivalen d’аrt Pуrоtесhnіquе (Fyrverkerifestival)

Ruе d’Antіbеѕ, Ruе Mеуnаrdіеr och Promenade de lа Crоіѕеttе

För shoppingälskare så är gatorna Ruе d’Antіbеѕ, Ruе Mеуnаrdіеr och Promenade de lа Crоіѕеttе som du ska gå till. Här finns butiker som Chanel, Dior och Gucci. Rue d’ Antibes har en av de bästa chokladerna Cannes kan erbjuda som Chez Brun och Maiffret.

Ondіnе

På sidan av Carlton Hotel, så kan du äta middag med en riktig upplevelse. Ät på stranden med solstolar och parasoler så kan jag försäkra dig om att det kommer vara en minnesvärd upplevelse.

Cafè Roma

Cannes mest populära och välkända café till kändisarna, och det bästa caféet att se kändisar på är Café Roma. Dom serverar italiensk, frukost och brunch. Café Roma ligger mitt emot Hotel Martinez på croisetten.

 

La Croisette går inte att separera från staden Cannes identitet. Den långa promenaden med palmträd och tallar är den naturliga och sofistikerade länken mellan stranden och staden. Kusten har blivit en av de kändaste gatorna i världen.

Ett besök till Cannes är inte genomfört utan ett besök till Palais des Festival som ligger i slutet av croisetten, hem till filmfestivalen i maj, kryllande av kändisar i dyra smycken och designer kläder. På resten av året arrangeras flera av stadens festivaler och event som MIPIM, MIPCOM och Cannes Lions. På höst arrangeras Cannes Dans Festival med en rad kända internationella dans kändisar.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*