Varför är den Franska Rivieran Berömd och Vad är den Känd för?

Varför är franska rivieran känd?

Och vad är det känt för?

Det finns en stor skillnad mellan att vara känd för något och varför du är känd, och det här är de två frågorna vi ska svara på i den här artikeln.

Känd över hela världen för sitt fantastiska klimat och vackra landskap, och ansedda för att vara en plats där de rika och berömda kommer för att spendera sin semester, har den franska rivieran blivit en bra plats för många kändisar och rika individer att tillbringa sina somrar på grund av det klimat det erbjuder, det vackra landskapet och den underbara livsstilen.

Men vad är det som gör franska rivieran känd? Hur har den etablerat sig som en lyxig plats av glitz och glamour? Och som en av de bästa i världen?

Eller har franska rivieran alltid haft detta rykte?

Tja, innan vi gräver i frågan om vad franska rivieran är känd för, och varför den är känd, låt mig bara säga det här:

Det finns två sätt att se på denna fråga. Först är det annorlunda mellan ”att vara känd för” och varför något är känt.

Medan det finns skillnader mellan dessa två saker är det inte helt ovanligt att de går mycket i linje med varandra.

I den här artikeln kommer du att lära dig varför den franska rivieran är känd, vad har gjort franska rivieran känd över hela världen, liksom vad franska rivieran är känd för.

Varför är franska rivieran känd?

Varför den franska riviera är känd har mestadels att göra med franska rivierans historia. Idag attraherar franska rivieran människor från hela världen, och det kan mycket väl vara en av de mest ikoniska platserna i världen.

What is the French Riviera famous for?

Men annorlunda från vad många tror, ​​har franska rivieran inte alltid haft rykte och medvetenhet om det idag. Först och främst är det viktigt att erkänna att det som de flesta ställen, den franska rivieran, var ursprungligen hem för fiskare och andra som bodde utanför landet. Det var förstås innan folk började resa runt, och detta kom till att bli den första faktorn som har bidragit till att göra franska rivieran berömd:

Den brittiska aristokratin

Man kan säga att den franska rivierans moderna historia börjar när den brittiska aristokratin, inklusive andra europeiska aristokrater, som ryssar och parisier, började åka till franska rivieran under vintern. Faktum är att dessa individer, den franska rivieran, fungerade som vinterhälsovård, och på ett sätt kan du till och med säga att den franska rivieran var den första eller en av de första moderna orterna, men till skillnad från idag gick dessa människor till den franska rivieran under vintern för att komma ifrån mörkret och förkylningen i hemlandet.

Cannes

I den ”moderna” Franska Rivieran besöker de flesta turister som besöker Rivieran för turiständamål (inte affärer etc.) på sommaren, och det här är också något som du kommer att upptäcka när du besöker under sommaren, eftersom stränderna är packade och Den franska rivieran är mycket levande.

Den brittiska aristokratin och andra europeiska aristokrater började gå till franska rivieran i slutet av 1700-talet, och med ankomsten av järnvägen i mitten av 1800-talet blev den franska rivieran en populär lekplats och gömställe, inte bara för britterna men nu också för ryssar och andra européer.

Järnvägen tillåts för relativt snabb transport vilket gjorde det möjligt för människor att nå Rivieran lättare och snabbare. 1864 slutfördes den första järnvägen på Rivieran. Faktum är att 1865, året efter att järnvägen invigdes, anlände hundra tusen besökare på franska rivieran. Vidare var de utländska invånarna i Nice år 1874 25 000, varav de flesta var brittiska.

År 1763 besökte Tobias Smollett Nice och upptäckte det vackra landskapet och det otroliga klimatet som franska rivieran hade att erbjuda. Smollett beskrev fördelarna med Rivieran och uppmärksammade det trevliga vädret på Franska Rivieran, jämför det regnigt och grymt väder hemma i England.

Vidare justerade vissa läkare just nu sina patienter ”klimatoterapi” där patienterna ordinerades för att ändra sitt klimat till soligt och varmt för att behandla och bota sjukdomar, såsom tuberkulos.

French Riviera

Aristokraterna som upptäcker den franska rivieran ses ofta som utgångspunkt för den moderna franska rivieran och vad den är känd för idag. Aristokraterna började bygga stora hus och byggnader, varav många du fortfarande kan se idag, som det ikoniska Negresco-hotellet i Nice och Carlton Intercontinental i Cannes.

Carlton hotel Cannes

Det är ingen hemlighet att franska rivieran har ett rykte om glitz, glamour och prestige, och något som har bidragit till detta är alla kändisar som har besökt. Inte bara under de senaste åren men kanske viktigast på grund av kungliga människor och andra kända individer. Detta inkluderar personer som Queen Victoria, kung Edward VII Rothschild familjen för att nämna några.

Författare och artister

Under den första hälften av 1900-talet började den franska rivieran välkomna en ny grupp människor som hade blivit medvetna om den franska rivierans enorma skönhet och det trevliga klimatet. Från den första hälften av 1900-talet började den franska rivieran välkomna ett stort antal olika artister och författare, både europeiska och amerikanska. Dessa individer kom till Franska Rivieran för att söka inspiration och hitta avslappning i det trevliga klimatet.

Konstnärer som besökte Franska Rivieran en gång eller regelbundet var Picasso, Matisse, Edith Wharton och Aldous Huxley, Ernest Hemmingway, F. Scott Fitzgerald och många fler. Spår av många av författarna och artisterna kan fortfarande ses idag, med saker som Picasso-museet.

Shopping on the French Riviera

Coco Chanel

Coco Chanel har faktiskt spelat en ganska viktig roll för att göra den franska rivieran känd och ge det rykte som en sommar och badort.

Varför?

På grund av solning.

En gång tog Coco Chanel för mycket sol när hon var på Medelhavet kryssning och blev solbränd. När hon fångades i kameran när hon var i Cannes hade hon en stark solbränna, som efterhand hade sagt av sin vän, prins Jean-Louis de Faucigny-Lucigne, ”Jag tror att hon kanske har uppfunnit sola. uppfann allt. ”

Med andra ord kan man säga att Coco Chanel skapade ”trenden” av solbad och skapade trenden med sola med avsikt att bli solbränd.

Från britterna var ett solbränt utseende särskilt önskvärt, eftersom inte många människor kunde ha råd att gå på semester eller gjorde det, och när färgfilm och kommersiell flygresa kom fram på 1960-talet började folk få mer pengar och det blev mer vanligt för människor att gå på solbad semester. Med prestige och rykte som den franska rivieran hade byggt upp, började Medelhavet och Franska Rivieran dra stora folkmassor, inte bara på vintern längre, men nu hade den franska rivieran istället blivit en sommarplats.

Beach on the French Riviera

En studie visade att de 50% av britterna tyckte att retur från sin semester var den viktigaste anledningen att gå på semester och med tanke på det stora antalet människor som låg på stranden på den franska rivieran under sommaren kan det mycket väl vara sant.

Cannes filmfestival

Det är säkert att säga att filmfestivalen i Cannes har spelat en viktig roll för att franska rivieran är känd.

Varje år drar Cannes Film Festival enorm press till staden och omgivningen, och kanske viktigast är det faktum att tiotals och hundratals kändisar kommer till franska rivieran, varav många blir kär i charmen och den naturliga skönheten av rivieran.

Cannes Film Festival

Nu, hur populär är den franska rivieran faktiskt?

Tja, låt oss titta på statistiken och låta dem prata:

 • Mer än 14 miljoner turister besöker franska rivieran varje år.
 • 52% av besökarna är utländska kunder.
 • 65 miljoner nätter spenderas på franska rivieran.
 • Turister spenderar 5 miljarder euro varje år.
 • 75 000 jobb är relaterade till turism på franska rivieran.
 • Turismen är 18% av den totala sysselsättningen i Alpes-Maritimes.
 • 3 miljoner antagningar till museer och monument äger rum på franska rivieran.

Det finns uppenbarligen ett antal andra faktorer som också har påverkan på den franska rivieran, men detta är de viktigaste orsakerna.

Vad franska rivieran är känd för:

Det finns en skillnad mellan vad franska rivieran är känd för och varför den är känd. Naturligtvis är de på många sätt integrerade i varandra, eftersom det fantastiska vädret på den franska rivieran är en viktig anledning till att många turister hittar sig där, men samtidigt är Rivieran också känd för med fantastiskt väder.

Här är några av de bästa sakerna som franska rivieran är känd:

 • Fantastiskt väder
 • Bra vin (särskilt rosé)
 • Vackra städer
 • Fantastiska stränder
 • Bra mat
 • Att vara en lekplats för de rika och berömda
 • Filmfestivalen i Cannes
 • Monaco
 • Formel 1
 • Enorma båtar
 • Azurblått vatten
 • Lyx

Alla dessa saker kombineras, både vad den franska rivieran är känd för, men också varför franska rivieran är känd, gör franska rivieran vad det är idag. En populär plats som lockar många av världens rika och kända, och som är känd för glans och glamour.

Lämna ett svar

Related