Topp 14 Franska Rivieran Bröllopsställen: Bröllop på Franska Rivieran

Letar du efter de bästa bröllop utomlands? Bröllop i Frankrike? Eller mer specifkt bröllop på Franska Rivieran? Då har du kommit rätt.

Franska Rivieran, i södra Frankrike erbjuder några av världens vackraste landskap, vilket gör den till en perfekt plats för ett drömbröllop.

Den franska rivieran har länge varit en av de mest populära platserna för bröllop, inklusive många kändisbröllop, bara av den anledningen.

Det ger ett trevligt klimat, med några dagar regn per år, vilket gör risken för bra väder under ditt franska riviera bröllop hög.

Franska Rivieran har, förutom några av de bästa bröllopsplatserna, några av världens bästa bröllopsplanerare i Frankrike. Vad som gör Franska Rivieran så speciell, förutom det fantastiska landskapet, är de många otroliga husen och byggnaderna som ligger på franska rivieran. Dessa inkluderar några av de mest eftertraktade bröllopsställen som Villa Ephrussi de Rothschild och Hotel du Cap Eden Roc, men om du vill ha en mer vänlig bröllopsbudget finns det också några otroliga platser på den franska rivieran för ett perfekt bröllop utomlands.

Oavsett om du vill ha ett bröllop i ett jätte slott eller en mer pittoresk upplevelse i en liten provençalsk by, finns det något för alla smaker på den franska rivieran.

Att veta var du ska börja när du letar efter en plats på franska rivieran kan vara en utmaning, minst sagt. Med så många alternativ kan det vara oerhört överväldigande att veta var du ska börja titta.

I det här inlägget listar vi de bästa bröllopsplatserna på den franska rivieran, så du kan ordna bröllopet i dina drömmar.

Villa Perez

Denna moderna, majestätiska fastighet ligger i hjärtat av La Californie. Det är söderläge och erbjuder de mest jaw-dropping vyerna – från Lerins öarna till Esterel bergen.

Den har en oberoende lägenhet för personal, en härlig uppvärmd pool på 17 meter, en jacuzzi, massage rum, utomhus gym, hammare och mycket mer för att göra ditt bröllop fantastiskt.

Dessutom har det ett slutet garage med plats för 4 bilar, gott om parkeringsplatser och alla vanliga faciliteter du kan förvänta dig som alarm, kameror, wi-fi, TV i alla rum, vardagsrum och kök och satellit.

Den har en inre middagskapacitet på 120 personer och en uteserveringskapacitet på 200 personer.

Boendet består av 6 sovrum, som alla erbjuder fantastisk havsutsikt, omklädningsrum och badrum.

Priset för uthyrning av fastigheten börjar på €18 000 euro  / helg.

Villa Ephrussi de Rothschild

Villa Ephrussi de Rothschild är en av de mest ikoniska och historiska byggnaderna på den franska rivieran och kommer säkert att göra ditt bröllop något utöver det vanliga.

Det är en villa vid havet i Saint-Jean-Cap-Ferrat på den franska rivieran, som anses vara en av de mest attraktiva platserna på hela Rivieran och kanske i hela världen, åtminstone om man tittar på huspriserna.

Allt detta bidrar till att göra denna villa till en av de mest eftertraktade och prestigefyllda på franska rivieran.

Villan byggdes 1905-1912 av baroness Béatrice de Rothschild (1864-1934). Det erbjuder fantastiska landskapet med utsikt över bukten Villefranche och ligger bara 10 kilometer från Nice och Monaco. Byggnaden är inte bara fantastisk, men det är också trädgårdarna.

Hotel du Cap Eden Roc

När det gäller de bästa på franska rivieran, är Hotel du Cap Eden Roc, det många anser ta priset. Byggnaden är helt underbar, med sina 50 meter långa gränd, som ofta används som gång för bröllop, dess fantastiska paviljong och då förstås den otroliga servicen och maten med Michelin-stjärnor.

Från ett 5-stjärnigt hotell på Franska Rivieran får du allt du kan önska för det perfekta Franska Rivieran bröllopet.

Hotellet accepterar dock endast ett begränsat antal bröllop varje år för att behålla sitt prestigefyllda rykte som den ultimata platsen för franska riviera bröllop.

Många kändisar bor ofta på detta toppklassiga hotell på grund av sin otroliga standard, bland annat Brad Pitt och Angelina Jolie.

Fastigheten består av 3 byggnader:

  • Hôtel du Cap
  • Eden-Roc
  • Les 2 Fontaines

Komplexet har gott om lyx för en fantastisk vistelse, inklusive sex tennisbanor, ett spa, gym, shopping, frisör och nio hektar frodigt grönska.

Château de Montfort

Detta fantastiska renässansslott ligger mindre än 30 minuter från Monaco och 10 minuter från Nice flygplats.

Den finns i ett bostadsområde nära Saint-Paul de Vence.

Slottet ligger i en park som är 1 hektar, med massor av fantastiska fontäner, dammar och antikviteter.

Det har en matsalskapacitet på upp till 200 personer och en cocktailkapacitet på upp till 500 personer.

Kostnaden för att hyra detta slott för ditt drömbröllop börjar vid €13 000 euro.

Slottet har 12 rum och 1 husvagn som kommer med alla bekvämligheter du kan förvänta dig.

Huvudbyggnaden har en reception med tak och stenbågar som öppnar ut mot terrassen och trädgården.

Det har flera lounger med eldstäder, en matsal och mycket mer.

Allt detta bidrar till att göra Château de Montfort till en av de bästa bröllopsställena på franska rivieran.

Château Nicois

Detta fantastiska slott ligger bara några minuter från Nice centrum och Nice flygplats. Château Nicois är en vinodling på cirka 12 hektar i bergen i Nice, vilket ger en otrolig utsikt.

Slottet byggdes 1904 av Antoine Mari som var en berömd vinhandlare i Nice. Bröllopet är byggt i en vacker toskansk stil och har flera fantastiska element i en Belle-Époque-design.

Slottet har flera lyxiga bröllop varje år och rymmer upp till 500 gäster året runt.

Dessutom har slottet parkering för 80 fordon.

Chateau de la Napoule

Detta fantastiska slott är en mycket sällsynt chateau på den franska rivieran, bara 20 minuter från Cannes. Det ligger i en liten kustby med hotell, restauranger och stränder inom gångavstånd från slottet.

Det är en populär plats för bröllop av högsta standard för personer som vill ha ett bröllop i en fantastisk fransk miljö.

Den har en härlig trädgård med utsikt över kusten, och det är också en perfekt plats för bröllopsceremonier och middagar, precis framför slottet.

Inuti en fantastisk högt belagd gothic matsal, kan dans ske hela natten.

För att göra denna chateau ännu mer romantisk och lämplig för bröllop, har slottet en underbar historia.

Faktum är att de tidigare ägarna Henry & Mary Clews var konstälskare som flydde hög samhället i New York för att bli bohemiska artister i sin egen chateau.

Palais Renaissance

Denna fantastiska villa är designad av Rothschild Baroness under Belle Epoque och är därför utformad i en Belle Epoque-stil. Det ligger mellan Nice och Monaco, omgivet av Medelhavet och majestätiska trädgårdar.

Den har en härlig konst och en sällsynt porslinsamling. och härligt tearoom område med den mest fantastiska utsikten över Villefranche bukten.

Villan har en middagskapacitet på 70 till 300 personer och en cocktailkapacitet: 90 till 400 personer.

Denna villa gör det definitivt till listan över de bästa bröllopsplatserna på franska rivieran, och om du ska boka den till ditt bröllop börjar priset på ca €21 000 euro.

Chateau de la Chèvre d’Or

Denna otroliga plats på den franska rivieran är perfekt för ett lyxigt och high-end bröllop med upp till 50 personer. Det är inte den plats som kan hålla de allra flesta människor och därmed lägga större vikt på en mer intim och personlig bröllopserfarenhet, men trots allt är 50 personer inte så illa.

Detta otroliga slott ligger i den vackra och romantiska byn Eze, som ligger högt uppe på en klippa precis väster om Monaco.

Chateau erbjuder en panoramautsikt över havet som är perfekt för bröllopsceremonier. Dessutom har den också en härlig terrass där drycker kan serveras till alla bröllopsgäster före eller efter middagen.

Dessutom har den också en fin gastronomisk restaurang och en informell utomhusrestaurang till middag. Detta ger dig möjlighet att välja var du vill äta middag för ditt drömbröllop.

Domaine du Mont Leuze

En viktig anledning till att den franska rivieran är så populär för bröllop är att den har några av de mest häpnandsväckande vyerna i världen.

Om du bara vill ha det för ditt bröllop, imponera på alla dina gäster och boka på den perfekta platsen, Domaine du Mont Leuze har den perfekta franska riviera bröllopet för dig.

Domaine du Mont Leuze har några av de mest otroliga vyer över hela Franska Rivieran, och dess uteservering och olika terrasser framför huvudbyggnaden kommer att följa med dina drinkar och middag och ge dig ett bröllopsminne som du aldrig kommer att glömma.

Luxury Villa Cap D’Antibes

Detta är en härlig villa från början av 1900-talet i Cap d’Antibes med 6 rum och trädgård som är tillgänglig för bröllop och privata evenemang.

Det har en middagskapacitet på 500 personer och 15 sovrum.

Om du vill hyra denna villa till ditt bröllop börjar priset på ca €45 000 euro / 3 dagar, men notera att det inte är tillgängligt i juni och juli till 2021.

Castle Blommade

Detta otroliga slott består av 2500m2 och platsar på listan över de bästa Franska Rivieran bröllop platser.

Det byggdes på 1800-talet på grunden av ett gammalt kloster, och det erbjuder en fantastisk havsutsikt för att följa med ditt bröllop.

Slottet tar emot upp till 450 personer ute och 250 personer inuti. Dessutom kan det hälsa upp till 2000 personer utanför och 800 personer inuti (står upp), och inuti balsalen har det en kapacitet på upp till 300 personer.

Parkeringen har kapacitet för 100 fordon, och det har också 3 rum och en 80m2 svit bland dem.

Med allt detta i åtanke har detta slott kapacitet att vara värd för ett enormt bröllop.

Om du kommer att hyra detta slott för ditt franska riviera bröllop, börjar priset på €18 000 euro.

Château de Vence

Detta fantastiska slott på den franska rivieran är den perfekta platsen för ett oförglömligt bröllop.

Det har ett poolområde, samt ett vardagsrum med en kapacitet på upp till 30 personer. Det har ett utomhus gym, ett spa och en stor terrass som är perfekt för en utomhus middag och cocktails eller champagne för att fira ditt bröllop.

Slottet har också ett antal härliga utomhusfaciliteter som ett teater- och uteserveringsstadium med cateringmöjligheter med möjlighet att betjäna cirka 600 personer.

Den har en middagskapacitet på upp till 180 personer under pergola och 800 personer i trädgården.

Dessutom har det 12 rum med eget badrum.

Om du vill hyra detta chateau för ditt drömbröllop, börjar priset på € 22 000 euro.

RENAISSANCE CASTLE

Detta fantastiska slott är definitivt en av de bästa franska Rivieran bröllop.

Det ligger mellan Monaco och Saint Tropez, i hjärtat av den franska rivieran.

Det är, som namnet antyder, en renässansfastighet, som finns i en helt bevarad miljö och erbjuder en spektakulär utsikt över trädgården.

Det är det ultimata bröllopet på franska rivieran om du gillar att vara nära naturen samtidigt som du njuter av det fantastiska landskapet.

Renässansslottet har en uteserveringskapacitet på upp till 500 personer, en interiör middagskapacitet på 75 personer, ett diskotek med kapacitet för upp till 150 personer, samt boende på 11 rum.

Om du vill göra detta till platsen för ditt drömbröllop på franska rivieran, börjar priset från €18 500 euro upp till €36 000 euro / dag.

CANNET CASTLE

Cannet slott är ännu en av de bästa Franska Rivieran bröllops ställena och är säker på att ge dig ett fantastiskt, och oförglömligt bröllop. Det ligger i en lyxig trädgård och har en middagskapacitet på upp till 200 personer.

Det har boende på 11 sovrum.

Om du vill hyra det till ditt bröllop börjar priset vid €18 000 euro.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*