Din Guide till Saint Tropez

Här samlar vi information & tips om St Tropez på Franska Rivieran. Kommentera gärna nedan om du har information om Saint Tropez som vi kan lägga till!

Allmänt om Saint-Tropez

Den lilla fiskebyn och hamnstaden St Tropez, känd som sommarparadis för rika Jet-setare och Yacht ägare.

St Tropez är Rivierans fest stad och passar perfekt för dig som vill njuta av exklusiva middagar och fester som inte slutar försens in på småtimmarna. Här hittar du uteserveringar i toppklass, handlar på lyxbutiker i stans trånga gränder, festar på nattklubbar i världsklass, badar på stans fina stränder eller bara tar en promenad längst med hamnen och njuter av de enorma båtarna.

Mat & Dryck

St Tropez bjuder likt de flesta städer längst med Rivieran på en fantastisk matupplevelse, dock till ett betydligt högre pris.

Här finns det sett till stadens storlek, väldigt många restauranger, de flesta i absolut toppklass. Vi rekommenderar den som vill njuta ordentligt att besöka någon av stadens fina Michelin restauranger. som L’olivier, Dolce Vita och Le Belrose. Här serveras exklusiv mat och dryck i världsklass. Du kan få massvis utav härliga smak upplevelser med rätter som Ratatouille, Crepez och Beef Lyonnaise från det franska köket men även massvis av rätter från övriga världen.

För den som har en mindre budget finns det självklart möjlighet att besöka ett flertal restauranger med fin mat och dryck i stan. På dessa ställen är det vanligt att det fylls på med folk desto längre in på kvällen du kommer då bland annat live uppträdanden äger rum och folk anländer för att ta en enkel drink innan nattlivet drar igång.

Sevärdheter & Utflykter

För många personer är staden St Tropez i sig en sevärdhet och många besöker staden bara över dagen för att få uppleva känslan i St Tropez. För den som stannar i St Tropez under en lite längre tid rekommenderar vi att tillexempel besöka sevärdheter så som stadens hamn Port de Saint-tropez, marknaden Place des Lices Market, utsiktsplatsen Cap Camarat och den fina Notre Dame kyrkan.

För dig som gillar att göra utflykter finns det massor av olika val att välja mellan. Här kan du hyra ribbåtar och mini yachts över dagen och upptäcka kusten och diverse badställen. Du kan åka på dags sightseeing upp i bergen till vinodlingen Chateau Volterra men även gå på en 8 timmars rundvandring i stan med en guide som berättar historien bakom diverse områden och byggnader.

För dig som inte bara besöker St Tropez för fest livet finns det alltså en hel del andra aktiviteter att göra och du kan lämna staden med flera fina och oförglömliga minnen.

Sol & Bad

St Tropez är fyllt av stränder vilket passar perfekt för den som vill koppla av under dagarna. Vi rekommenderar den som är i St Tropez att besöka stadens största strand, Plage de Pampelonne.

Stranden Plage de Pampelonne är cirka 5km lång och där hittar du allt du behöver. Där kan du bada både på allmäna delar av stranden men även hyra en solstol med parasoll på de privata delarna för ett startpris runt 15 euro.  För den som vill äta och dricka gott under dagen så finns det möjlighet för detta då stranden är fylld av beach clubs som Le Club 55 och Tahiti som serverar mat och dryck i toppklass till ett startpris runt 30 euro.

För dig som inte gillar folkfyllda stränder och vill vara lite mer för dig själv rekommenderar vi att besöka någon av småstränderna som Escalet beach, Plage des Graniers och Plage de la Ponche  eller alternativt hyra en båt över dagen till ett pris från 200 euro.

Shopping

För dig som gillar shopping är St Tropez inte det bästa stället att besöka på Rivieran, här finns bara ett fåtal butiker och de flesta väldigt exklusiva.

För dig som vill handla exklusivt finner du butiker så som Fred, Hublot, Louis Vuitton, Dior, Longchamp, Lili Brooks, Peter Polo och Boggi Milano på St Tropez shopping gata Rue françois sibill.

För dig som inte vill handla exklusivt kan det vara svårt att hitta butiker som säljer det du är ute efter. För mer vanliga semesterkläder som exempelvis badbyxor och lätta linneklänningar rekommenderar vi dig att besöka stadens små gränder och turistaffärer.

Nöjesliv

I Saint Tropez hittar du det bästa nöjeslivet som Rivieran har att erbjuda. Här kan du på dagarna diverse beach clubs som Nikki Beach och njuta av exklusiva måltider kombinerat med härliga fester.

När natten närmar sig kan du besöka något av stadens alla uteställen för att avnjuta en världsklassig middag kombinerat dryck. För den som inte känner för att festa på diverse nattklubbar är dessa utestället det perfekta ändamålet för kvällen då det oftast är en mysig stämning kombinerat med livemusik.

För dig som är i Saint Tropez för att leva nattlivet rekommenderar vi att du besöker någon av stadens bästa nattklubbar så som Les Caves du Roy och VIP Room. Här tar natten aldrig slut med musik från världskända artister och Dj’s så som Jay-Z och Erick Pryds.

Evenemang

För den som gillar event är Saint Tropez rätt ställe att befinna sig på, här pågår det under året event varje månad.

Här pågår det stora event såsom:

  • Harley Davidson festival – 1 Juni
  • Jazz festival – 6-10 September
  • Dragon Championships – 10-20 Oktober
  • Les Violes de St Tropez – 29 September – 7 Oktober
  • Porsche rally – 14-15 Oktober

Det finns event som passar alla i St Tropez under året och du som bokar in din vistelse under en eventperiod kan få en upplevelse och ett minne du sent kommer att glömma.

Lämna ett svar

Related