Fastigheter på Franska Rivieran, Provence & Södra Frankrike

Tänker du köpa fastighet på franska rivieran?

Vill du lära dig mer om att köpa fastigheter på Franska Rivieran och hur det fungerar jämfört med andra länder?

Du är på rätt ställe.

Den franska rivieran har länge varit en ikonisk plats i södra Frankrike, vid Medelhavet, i samband med massor av dagar med sol, en perfekt temperatur och ett fantastiskt landskap.

Den franska rivieran har på grund av detta lockat massor av turister över sin historia, först aristokrater, främst från Storbritannien, Ryssland och Paris, under 1700-talet och nu människor från hela världen.

Franska Rivieran innehåller några av världens mest ikoniska och kända städer som har ett rykte för glitz och glamour, och lockar de rika och berömda. Det här är städer som Cannes, Saint-Tropez och Antibes, men även mindre kända städer som Menton och Vallauris.

French riviera real estate

Som sådan är fastigheter på franska rivieran några av världens dyraste egenskaper. Faktum är att världens dyraste Villa Les Cèdres på Franska Rivieran såldes för inte så länge sedan för en kolossal 315 miljoner pund.

Här och var, kan du hitta lyxiga Franska Riviera bostadsfastigheter, men det finns också egendom som är mer överkomligt för massorna.

Den franska rivieran är en plats med en rik historia och mycket av historien om de rika aristokraterna som en gång stannade här kan ses i form av byggnader, landmärken etc.

När det gäller franska riviera fastigheter finns det något för alla.

Den Franska Rivieran fastigheten som är mest eftertraktade och attraktiva är de egenskaper som ligger precis längs kusten, särskilt i de mest prestigefyllda städerna som Cannes och Cap Ferrat. Men att köpa fastigheter som inte har havsutsikt och som ligger längre in i stan är ganska populär också, eftersom det ger enkel åtkomst och en central plats som ligger nära alla bekvämligheter och hjärtat av staden.

Fastighetsmarknaden för franska rivieran består av både äldre och nybyggda bostäder. Vissa är helt renoverade, vissa är byggda från grunden, och några är hundratals år, men nyligen renoverade.

Det finns gott om pittoreska en typisk fransk villa på den franska rivieran, men det finns ännu fler lägenheter, stora och små.

Vissa är belägna på de branta kullarna och andra vid strandpromenaden.

Slutsatsen är att fastigheter i franska rivieran är mycket varierad när det gäller fastigheter, vilket betyder att oavsett vem du är och oavsett vad dina preferenser är, kommer du att kunna hitta fastigheter på franska rivieran som passar dig och dina behov.

Med det sagt, låt oss gräva in i mer praktiska delar om franska rivieran fastigheter och diskutera saker som vad du behöver tänka på när du köper fastigheter på franska rivieran, vad skatterna är, liksom annan hjälpsam information.

Priserna på franska rivieran fastigheter

Priserna på franska rivieran fastigheter varierar, precis som de gör på någon annan plats i världen.

Ju närmare du kommer till kusten, desto dyrare blir det, och om du har havsutsikt blir det ännu dyrare.

Konceptet att hitta ett fynd här är mycket osannolikt, särskilt om du jämför området med landsbygden Frankrike, eftersom de skiljer sig mycket från varandra.

Bra erbjudanden på franska rivieran försvinner snabbt, så om du vill göra en bra fastighetsaffär måste du se till att du agerar snabbt.

Något som några utländska turister är förvånad över när de kommer att köpa franska rivieran fastigheter är att priserna är vanligtvis budgivning på. Det innebär att säljaren sätter ett pris, och för det mesta kommer slutköpspriset att hamna lägre än det.

Om du vill bo på den franska rivieran men komma ifrån de stora folkmassorna och turisterna, finns det ett antal små byar där du kan köpa fastigheter där priserna är lägre, som traditionella byar som Vence, Valbonne, och Tourettes-sur-Loup.

Ju mer inlandet du går desto mindre betalar du i allmänhet, men bara för att du går i riktning längre från kusten betyder det inte att du inte kommer att kunna njuta av fantastiskt landskap och fantastisk utsikt. Om du jämför en lägenhet i Vence, kan det kosta dig 250 000 – 300 000 euro, och om du vänder dig till Valbonne kan du se på ca 400 000 euro för samma lägenhet.

Det är omöjligt att säga ett allmänt pris för franska rivieran fastigheter eftersom det kan sträcka sig mellan allt från under hundra tusen euro, och sedan, som visat, sträcka sig upp till miljoner euro.

I allmänhet köper folk normalt franska rivieran fastigheter för några hundra tusen euro.

Varför är franska rivieran egendom så dyrt?

Medan du kan hitta prisvärda och ganska billiga fastigheter på den franska rivieran, kan du, precis som någon annanstans, se att fastigheter på Rivieran är dyrare än många andra platser i Frankrike.

Anledningen till att franska Riviera fastigheter är så dyrt?

Jo, den främsta anledningen är utbud och efterfrågan.

När det finns en hög efterfrågan och ett begränsat utbud. Stiger priserna, och eftersom det finns ett begränsat område där nya byggnader kan byggas och relativt sett inte många objekt som kommer ut på marknaden, kan priserna bli höga.

Genom historien har efterfrågan alltid varit större än utbudet, och detta leder till ökade priser eftersom säljaren har hävstångseffekten. Naturligtvis är allt relativt. Om du jämför franska riviera fastigheter med fastigheter i städer som London och New York, erbjuder franska rivieran prisvärt boende och kan till och med erbjuda bra valuta för pengarna.

En annan sak som påverkar priserna på franska rivieran fastigheter är det rykte som Rivieran har. Det är känt att vara en gömställe för de rika och kända och har ett fantastiskt klimat.

Kostnader för att äga franska rivieran fastigheter

Det finns två stora kostnader för att äga franska rivieran fastigheter.

Dessa är två fastighetsskatter som kallas skatter och bostadsrätter. Taxe foncière är en landskatt och betalas av ägaren av fastigheten. Skatten är en bostadsskatt, och om du äger en fastighet och bor själv i den(eller har den till förfogande).

Underhållskostnaderna kostar cirka 1% och 2% av fastigheten per år.

För att täcka denna kostnad hyr “många” människor sin fastighet under sommaren när hyrespriserna är höga och genererar mellan 3% och 6% av fastighetens värde.

Det var bara att skrapa ytan, men vi ska gå in på allt du behöver veta om franska rivieran fastighetsskatt längre fram.

Dyra franska riviera fastigheter

Om du vill köpa det bästa av de bästa objekten ute på marknaden, och inte bryr dig för mycket om priset, har Monaco de mest exklusiva egenskaperna på Rivieran.

Därefter har du Cannes, som har många exklusiva villor och lägenheter. Vidare finns det också ett antal platser där du kan hitta exklusiva fastigheter, men nu fokuserar vi på städer som helhet och det fastighetsnamn de har.

Hitta överkomlig egendom

Som tidigare sagt, trots vad många tror, ​​precis som någon annan stad, är det absolut möjligt att hitta prisvärd fastighet på franska rivieran.

Visst, Rivieran har ett rykte för glitz, glamour och lyx, men det finns gott om fastigheter längs Rivieran till salu till ett rimligt pris.

Faktum är att fler och fler av dessa, inte toppklassiga lyxfastigheter kommer ut på marknaden.

Eftersom den franska rivieran har blivit mer tillgänglig för alla, med fler flyg än någonsin dit, som kan kosta under 100 euro från Stockholm, har fler människor hittat sig hit.

Men dessa människor skriker inte för stora villor eller lägenheter, byggda i de absolut mest lyxiga materialen. Istället är en trend vi ser på franska riviera fastigheter att utvecklare nu bygger fler studior och en eller två sovrums lägenheter där de annars skulle ha valt att bygga stora lyxiga lägenheter.

Investeringsfastighet

Fastigheter på Franska Rivieran har några av de högsta hyrespotentialen i Europa, särskilt i Cannes. Studiolägenheter, särskilt i Nice och Cannes, visar sig vara enorma investeringsfastigheter när det gäller uthyrningsmöjligheter. Dessutom ser den franska riviera fastigheten en viss uppskattning och är känd för att vara ganska hög, med anspråk på ca 10% per år i uppskattning, och eftersom landet du kan bygga på är begränsat ser det inte ut som det ändras när som helst snart.

Varför ska du köpa franska rivieran egendom?

Den franska rivieran har gott om fördelar när det gäller att köpa fastigheter, men det finns många saker du bör tänka på innan du öppnar din plånbok.

Fantastiskt klimat

Franska Rivieran lockar många människor som går i pension för att köpa egen fastighet där och njuta av det varmare klimatet, särskilt om de bor mer norr. Detta inkluderar också andra fransmän som bor längre i inlandet.

En fantastisk sak om Rivieran är att det aldrig blir en spökstad under lågsäsong som många andra städer kan och det finns alltid händelser och saker som pågår på Rivieran.

Den franska rivieran: en av de säkraste platserna att köpa egendom

Det franska rättssystemet för att köpa fastigheter, som kanske verkar vara komplicerat och långt, är oerhört säkert, vilket gör det till en av de säkraste platserna att köpa fastigheter.

Franska riviera fastigheter: skatter

Nu har vi gått igenom den roliga delen av franska rivieran fastigheter, men nu ska vi titta på det mindre roliga, men ändå väldigt viktigt praktiskt att köpa fastigheter.

Överföringsskatt

I Frankrike har du en överföringsskatt på 5,09% till 6,40% som tas ut vid försäljning av fastigheter. Det beror på typ, plats och användning av fastigheten.

Statlig skatt

Om du ska ta en inteckning eller ett lån på din egendom när du köper på franska rivieran, debiterar den franska regeringen en avgift.

Avgiften beror på beloppet av lånet.

Fastighetsskatt

Detta är en av de stora skatterna du måste ha i åtanke när du köper franska rivieran fastigheter.

Den årliga fastighetsskatten består av både taxe d’habitation taxe foncière, som nämnts tidigare.

Formeln för beräkning av skatten är komplex och beror på flera faktorer, till exempel om din egendom är din primära eller sekundära bostad. Bostäder som är sekundära kommer att beskattas högre.

Taxe foncière är en skatt som baseras på lägenhetens nominella hyresvärde. Denna skatt tar hänsyn till byggnadens ålder, en stadsdel och storleken på en fastighet.

Ägare av lägenheterna i en byggnad på Franska Rivieran delar ansvaret för gemensamma delar av byggnaden, men du äger din egen lägenhet.

När du bor i en lägenhet, har du en månadsvis copropriété (co-op) som existerar så att saker relaterade till byggnaden, inklusive allmänt underhåll, skräpuppsamling etc. kan finansieras.

Denna månadsavgift varierar, och om du har en större lägenhet, måste du betala mer, eftersom du äger en större andel av byggnaden. Denna månatliga kostnad tenderar att vara lägre i provinsens städer.

På den franska rivieran kan denna kostnad vara allt från $ 50 till $ 200 och därefter.

Arvsskatt

I Frankrike har du en arvskatt som betalas av mottagarna.

Skattesatsen tillämpas på tillgångens nettovärde. Detta är efter avdrag för skulder. De skattefria tröskelvärdena beror på “förhållandet mellan mottagaren och den avlidne”.

Makar eller par som är i formella civila relationer är inte föremål för franska arvsskatter. Det finns dock en arvskatt för livstidsgåvor.

För dessa fall är skattefri ersättning för närvarande 80 740 euro och 100 000 euro för föräldrar och barn.

Rikedoms skatt

I Frankrike finns det en mervärdesskatt, och från och med januari 2018 avskaffades det tidigare befintliga skattesystemet till förmån för en ny som bara beskattar fastigheter.

Frankrikes invånare som har en bostad över hela världen som är värda 1.300.000 euro eller mer måste betala denna nya fastighetsskatt.

Icke-bosatta är endast ansvariga för den egendom som de äger i Frankrike.

Personer med ett fastighetsvärde på mindre än 800,00 € har en skattesats på 0%.

Personer som äger fastigheter som värderas mellan € 800,001 och € 1,300,000 måste betala en skattesats på 0,5%.

Skatterna ökar gradvis därifrån baserat på fastighetsvärden, med en maximal skattesats på 1,5% för fastigheter över € 10.000.000.

Hyresinkomstskatt

Oavsett om du bor i Frankrike eller inte, är du ansvarig för att betala skatt på eventuella hyresintäkter som erhålls från din franska fastighet. För de vanliga skattemyndigheterna i Frankrike uppbärs detta till regelbundna inkomstskattesatser.

För utlänningar kommer priset att vara minst 25%.

Inkomstskattesatser

Om du bor i Frankrike måste du betala franska inkomstskatter.

Från och med 2018 var skattesatserna i Frankrike följande:

• På inkomst mindre än 9 807: 0%

• Från € 9 807 till € 27 086: 14%

• Från € 27 086 till € 72 617: 30%

• Från € 72 617 till € 153 783: 41%

• Över 153,784: 45%.

Kapitalvinstskatt på egendom

Om du säljer din egendom inom fem års ägande är du skyldig att betala kapitalvinstskatt och sociala avgifter på totalt 34,5%.

Du har en rabatt på 6% per år på realisationsvinster efter det femte året av ägande.

Om du har ägt din fastighet i 22 år har du ingen kapitalvinstskatt, men du kommer fortfarande att bli föremål för sociala avgifter tills du äger din egendom i 30 år eller mer.

Advokatkostnader

När du köper franska rivieran fastigheter, måste du komma ihåg de juridiska avgifterna. Dessa avgifter är inte bara notarieavgifterna (frais de notaire), men de inkluderar även utbetalningar, skatter, olika uppgifter, inklusive sökningar på mark- och hypotekslista.

Dessutom kan det finnas en moms på fastigheter under fem år som tidigare inte har sålts.

Notarieavgiften fastställs av den franska regeringen och är 5,09% och 0,715% för fastigheter under fem år.

Vissa notarer försöker debitera mer avgifter till engelska talare, så var försiktig. Naturligtvis, om dina dokument behöver översättning, kommer du förmodligen att behöva betala mer, men det är bäst att först bestämma vad avgifterna är innan du fortsätter.

Kommissionens avgifter

Slutligen, när du köper franska rivieran fastigheter, vill du ha kommissionskostnader i åtanke.

Dessa provisioner är avgifterna för fastighetsmäklaren för inköpet.

Avgiften motsvarar normalt mellan 4% och 10% av inköpspriset för bostaden.

Fastighetsmäklare kan ställa egna provisioner och kostnaden för denna provision betalas på säljaren eller köparen, beroende på avtalet. Med andra ord finns det inget standardavtal och varierar i stället. Normalt är köparen den som är ansvarig för den här avgiften eftersom provisionsavgifterna redan är inbyggda i försäljningspriset.

Detta är självklart något du behöver fråga om när du kontaktar en agent och börjar titta på fastigheter på den franska rivieran.

Så innan du börjar signera några kontrakt måste du fråga om du är ansvarig för provisionsavgiften innan.

Ett knep som någon som helst för att spara lite pengar är att dra av byråns provisionsavgift från försäljningspriset och istället betala direkt till dem. På det sättet kommer du att minska notariekostnaden.

Detta är dock något som måste vara klart innan du skriver in den ursprungliga överenskommelsen.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*