Franska Rivieran Karta: En Komplett Karta Över den Franska Rivieran

Letar du efter en karta över den franska rivieran? Du är på rätt ställe!

Var är den Franska Rivieran?

Tja, som du kanske vet, har franska rivieran inga officiella gränser, och därför definierar definitionen av var franska rivieran börjar och slutar, Côte d’Azur, även känd som den franska rivieran, ligger i sydöstra hörnet av Frankrike och gränsar Italien i öster och Medelhavet i söder. Den bokstavliga översättningen till Côte d’Azur är kusten av Azure. Detta hänvisar uppenbarligen till Medelhavskusten som sträcker sig längs en stor del av Frankrikes södra kust. Eftersom det inte finns några officiella gränser för den franska rivieran, definierar definitionen av när den börjar och slutar, men människor är överens om att i öst börjar den vid den italienska gränsen och i söder stannar den vid Medelhavet där Medelhavet kontrasterar landet.

Den här kartan över den franska rivieran har de främsta städerna och byarna på den franska rivieran märkt ut vilka turister finner mest tilltalande och som du kan tycka intressant att besöka. För att ta reda på vilken stad som är markerad på kartan, klicka på staden / byn på kartan över Franska Rivieran och du får mer information. Var och en av de markerade städerna är markerad med en unik symbol. Dessa symboler på kartan över den franska riviera kan eller inte vara relevanta för staden.

Karta över den franska rivieran

Medan Monaco inte är en del av Frankrike ingår den lilla staten ofta i definitionen av den franska rivieran, eftersom den ligger strax längs Frankrikes södra kust, omgiven av Frankrike på alla sidor.

Den franska rivierakusten ligger helt i regionen Provence-Alpes-Cote d’Azur (PACA) i Frankrike.

Vissa människor hänvisar franska rivieran till Cote d’Azur och vice versa, men dessa två har inte samma betydelser. I själva verket är den franska rivieran (med sin vanligaste definition) Cannes till Menton, medan Côte d’Azur ofta anses vara Hyeres till Menton. Återigen, eftersom definitionerna varierar så mycket, kommer vi att undvika att försöka definiera någonting, men istället ge dig en karta över den franska rivieran som visar området i södra Frankrike.

På kartan över den franska rivieran ser du också två linjer utdragna. Dessa två linjer markerar den bredaste och minsta definitionen av den franska rivieran, vilken folk definierar franska rivieran som.

För att zooma in och ut på kartan över den franska rivieran, klicka på – och + symbolerna i nedre vänstra hörnet.

Städerna och städerna ingår på kartan över den franska rivieran

Det finns ett stort antal städer och byar som ingår i Franska Rivieran, och igen, hur många städer och byar som kan räknas som en del av den franska rivieraen beror på vilken definition för Riviera du har. Efter den bredaste definitionen av den franska rivieran, efter kusten från sydväst till nordost, är den sydvästra delen av staden Cassis och den nordöstraste staden på den franska rivieran är Menton. Dessa två städer är markerade med röda på kartan över den franska rivieran.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*