Franska Rivieran Väder: Bästa Tiden att Besöka den Franska Rivieran?

Det finns alltid något att göra på den Franska Rivieran.

Och även om du inte har den bästa fantasin, finns det alltid det fantastiska landskapet som aldrig ändras.

Sanningen är att den bästa tiden att besöka den Franska Rivieran är året runt eftersom det alltid finns något att göra.

Men beroende på vilka intressen du har och vad du tycker om att göra på din semester, kommer den bästa tiden att åka till Rivieran vara annorlunda beroende på vilken person du frågar.

Vissa människor kanske inte vill göra något annat än att bada och sola under sin tid på Franska Rivieran, och om så är fallet är den bästa tiden att besöka den Franska Rivieran högt beroende av vädret.

Men för människor som kanske vill gå till museer och utforska byggnader är det kanske inte lika beroende av väder, även om det fina vädret alltid är ett plus. Men om du planerar att gå på långa avstånd, kanske det inte är idealiskt att besöka den Franska Rivieran på mitten av sommaren, eftersom solen står hög och spendera lång tid i solen – speciellt när man går långa sträckor, som det kan bli ganska tröttsam.

Klimat på den Franska Rivieran och den bästa tiden att besöka den Franska Rivieran

För människor som planerar att göra saker på den Franska Rivieran som är beroende av bra väder är det uppenbart väder det viktigaste du vill uppmärksamma.

Den Franska Riverian, Côte d’Azur, är omgiven av kullar i väst och alper i nordväst och möter Medelhavet i söder. Detta bidrar till att göra Franska Rivieran till en plats med milt klimat året runt.

Faktum är att du kan förvänta dig nära 300 soldagar på den Franska Rivieran per år.

Som du förväntar dig är den Franska Rivieran mest trång under sommaren. När turisterna kommer, och i slutet av sommaren har invånarna också sina sommaruppehåll. Om du besöker tidig sommar, upplever du färre människor, men fantastiskt väder. Vattnet blir dock mycket kallare än i slutet av sommaren eftersom det har svalnat under vintern, men om du inte är så förtjust i bad och simning, blir det inte ett problem. Det är självklart inte så att det inte går att ta ett bad under tidiga somrar som maj, juni och början av juli. Vid den här tiden finns också ett antal intressanta händelser som till exempel Monaco Formel 1 Grand Prix och Cannes Film Festival.

Augusti är den månad då Franska Rivieran är mest trångt. Det är då när de flesta turister söker sig till Franska Rivieran, och det är också den tid då fransmännen har sitt sommarlov.

Och det är inte förvånande att folk väljer att åka till Franska Rivieran i slutet av juli och augusti eftersom det är då solen skiner som mest, vattnet är det varmaste och vädret är bäst.

Om du besöker den Franska Rivieran under vintern är det viktigt att du kommer ihåg att många restauranger och hotell kommer att stängas. Hotell och restaurang som fokuserar på turister är vanligtvis stängda från november till februari.

Här kan du se det genomsnittliga nederbördet i Cannes, men nederbörden är mycket likanande längs den Franska Rivieran.

Som du kan se, kommer det mest nederbörd i oktober och november, så om du planerar att vara ute och inte vill att regnet ska stoppa dig, är den bästa tiden att besöka Franska Rivieria alla månader utom oktober och november, eller, om du vill ha minsta risk för regn, juni, juli och september.

Vinter på den Franska Rivieran är inte idealisk för en dag på stranden, men om det inte finns någon simning och stränder som lockar dig, kan det här vara den bästa tiden att besöka Franska Rivieran för dig, eftersom du kan promenera runt utan att svettas oerhört, och gå i solen utan att brännas till färgen på en tomat. Faktum är att med rätt plagg är temperaturen och klimatet under vintern verkligen mycket trevligt. Särskilt om solen dyker upp.

På vintern finns det mycket roliga saker att göra på Franska Rivieran. Det finns till exempel julmarknader, åka skidor i en av regionens 15 skidorter som öppnar i december. Närmaste skidort som du kan hitta är Isola 2000, bland annat. Åka dit tar drygt 1-2 timmar.

Staden Menton håller sin årliga Citron-festival, La Fête du Citron i februari, som lockar många besökare, som varar i tre veckor.

Om vi ska försöka bryta upp årstiderna skulle det se ut så här:

  • Vintrar på den Franska Rivieran

Vintrar på Franska Rivieran har lite nederbörd och aldrig kalla och snöiga vintrar. Folkmassorna är borta, men det vackra landskapet förblir, vilket gör det till den perfekta platsen om du vill gå någonstans där tempot inte är så högt.

  • Vår / Höst på den Franska Rivieran

Vår och höst är två fantastiska tider för att besöka den Franska Rivieran. Du har mycket sol, men utan de enorma folkmassorna som den Franska Rivieran håller på sommaren. När solen är ute sitter människor utanför kaféerna och njuter av gott kaffe, men om solen inte är ute kan det bli lite kyligt.

  • Sommar

Sommar är utan tvekan den bästa tiden att besöka Franska Rivieran om man tittar på folkmassans åsikter.

Under sommaren är det mesta av människor här, vilket betyder att det är då när de flesta föredrar Rivieran. Vädret är fantastiskt med nästan noll dagar regn under sommaren och temperaturen sträcker sig ofta över 30 grader. Den fina havsbrisen från Medelhavet kyler ner den varma sommarluften och erbjuder ett fantastiskt landskap över havet. På sommaren är hotellen, restaurangerna och kaféerna ofta mycket trånga, åtminstone om du besöker de traditionella platserna i städer som Nice, Cannes, Monaco och St.Tropez.

Att veta innan du besöker den Franska Rivieran

Det kan vara bra att veta att om du planerar att besöka den Franska Rivieran för att surfa, är de flesta av de privata stränderna stängda från oktober eller november till sommaren närmar sig.

Under lågsäsong är många hotell och kaféer stängda, men de vanligaste butikerna och shopperna är öppna, särskilt de som ligger på de vanliga shoppinggatorna. Livsmedelsaffärer är öppna året runt så att du alltid kan få mat, oavsett när du besöker. På söndagar stängs mindre butiker, och vissa restauranger kan stängas på måndagar. Om du planerar att besöka museer på den Franska Rivieran, kan det vara bra att veta att museer ofta är stängda på måndagar eller tisdagar.

Bästa tiden att besöka den Franska Rivieran månad för månad

Januari

Januari är en lugn månad på Franska Rivieran när temperaturen är svalare. Medeltemperaturen i januari är 8 grader. Medan det inte är en idealisk tid för sola, är landskapet fantastiskt och du är inte långt ifrån skidbackarna. Dessutom är januari en bra tid att göra saker som att besöka museer eller besöka monument, eftersom aktiviteterna inte är så beroende av bra väder, plus det är färre folkmassor.

Februari

Februari är ganska likt januari, bara att det börjar bli varmare och ljusare under dagen. Medeltemperaturen är 9 grader Celsius. Det finns två stora evenemang som äger rum på den Franska Rivieran i februari, och dessa evenemang är Menton Lemon Festival (Fete du Citron) och Carnaval of Nice.

Mars

I mars stiger temperaturen och börjar bli ljusare på morgonen och kvällen. Medeltemperaturen är 11 grader Celsius, vilket gör det ganska trevligt om du klä dig rätt – speciellt om solen är ute.

Mars är en populär månad för utomhusaktiviteter som cykling och löpning, eftersom det ÄR relativt få bilar och få personer.

April

I april börjar Franska Rivieran komma till liv efter vinterdvalan. det börjar bli varmare och medeltemperaturen 12 grader Celsius.

I april finns franska nationella helgdagar som ibland kan fylla upp hotell och restauranger under några perioder i april.

Maj

I maj börjar Franska Rivieran att blomma, med fler människor ute på gatorna, och vädret blir alltmer varmare. Medeltemperaturen i maj är 16 grader Celsius, vilket innebär att du kan vara ute utan några tjocka vinterjackor – speciellt när solen är ute.

Cannes Film Festival äger rum i maj, liksom Monte Carlo Formel 1 Grand Prix, så kom ihåg att under dessa perioder kommer det att finnas massor av människor omkring.

Juni

Juni är när sommaren börjar på Franska Rivieran. Medeltemperaturen är 20 grader Celsius, vilket gör det till en mycket trevlig tid att besöka, särskilt eftersom Franska Rivieran inte har blivit ett nav för turister än. Under denna tid börjar vattnet bli varmare, men det är inte i topp än. Du kan definitivt sola så länge solen är ute.

Juli

Juli är en populär månad för turister på den Franska Rivieran. Medeltemperaturen sträcker sig till 23 grader Celsius, vilket gör vädret väldigt trevligt. Nu äger Nice Jazzfestivalen, tillsammans med Bastilsdagens fyrverkerier (nationella dagen i Frankrike), inklusive flera andra evenemang.

Augusti

Detta är den mest populära månaden på den Franska Rivieran, och det betyder att för de flesta är augusti den bästa tiden att besöka den Franska Rivieran. Medeltemperaturen sträcker sig omkring 23 grader, och vattnet har nått sin högsta temperatur i slutet av augusti. Det finns nära nolldagar med regn i augusti. Den nationella semestern i Frankrike äger rum i augusti, och det här är en viktig anledning till att den är så trångt eftersom nu både turister och franska invånare är fria från arbetet.

September

I september får Franska Rivieran sitt lugn när turisterna börjar lämna, och de franska invånarna går tillbaka till jobbet. Medeltemperaturen minskar kontinuerligt och medeltemperaturen är 21 grader Celsius. Men det är inte att säga att vädret inte är trevligt i september.

Oktober

I oktober har temperaturen sjunkit avsevärt från månaden innan, med en genomsnittstemperatur på 16 grader. Alla turister har lämnat, och Franska Rivieran har lugnat sig.

Några år är oktober en våt månad, och ibland regnar det nästan ingenting, så det är svårt att veta.

November

November på den Franska Rivieran har en genomsnittlig temperatur på 12 grader, vilket innebär att vintern stängs in, och vädret är inte så trevligt. Men det här ger utrymme för aktiviteter som museumsbesök och sightseeing, som inte är beroende av bra väder.

December

I december går Franska Rivieran i viloläge och besök betyder nu att besöka en mycket lugn Franska Riviera. Hotell är stängda för säsongen, och det finns några restauranger. December är också en långsam månad när julen stängs. Medeltemperaturen är 10 grader Celsius, vilket innebär att du måste sätta på varma kläder.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*