Ord Relaterade till Franska Rivieran du Borde Veta Om

Känner du till dessa ord relaterade till Franska Rivieran?

Den fantastiska Franska Rivieran lockar många miljoner turister per år, med sitt trevliga klimat, vacker natur, härligt medelhavsland och vackra städer.

Ett berömt citat om den Franska Rivieran är att när du går här, tenderar du alltid att återvända. Och det är sant för många människor.

Men med den Franska Rivieran som ligger i Frankrike betyder det att språket som talas är franskt. Med många franskmän som inte är de ljusaste på engelska kan kommunikationer ibland vara en utmaning, men det mesta klarar du oftast.

Medan du inte behöver lära dig att tala flytande, är det väldigt bra att lära dig några ord relaterade till Franska Rivieran innan du åker.

I det här inlägget kommer vi inte att fokusera på för många vanliga franska ord (även om vissa kommer att listas), men i stället kommer vi att notera ord relaterade till den Franska Rivieran som vanligtvis används och som du ofta möter om du besöker den Franska Rivieran.

Att känna till dessa ord relaterade till Franska Rivieran gör att du lättare kan komma omkring, navigera, förstå din omgivning och kanske kommunicera.

Här är ord relaterade till franska rivieran du borde veta om:


Medelhavet (The Mediterranean)

Medelhavet är havet som den franska rivieran ligger precis bredvid.

Medelhavet som ett ord kan användas för att hänvisa till de länder som går ombord på Medelhavet, och därför kan du ibland höra att folk talar om Medelhavet för att prata om området runt Medelhavet, vilket inkluderar franska rivieran.

På franska är Medelhavet méditerranéen, och Medelhavet översätter till mer Méditerranéen.


Rivieran

Bland de ord som rör franska rivieran är det förmodligen det viktigaste. När allt kommer omkring borde du känna till meningen med den plats du är på.

Riviera är ”en kustregion med ett subtropiskt klimat och vegetation.”

Eftersom området bredvid Medelhavet i södra Frankrike och södra Italien kallas Franska Rivieran och Italienska Rivieran, är hela området bredvid Medelhavet ofta bara betecknat ”Riviera”.

Enligt Wikipedia är Riviera en del av Medelhavskustregionen i södra Frankrike och norra Italien, sträcker sig från Cannes till La Spezia, känt för sin skönhet, det milda klimatet och moderna orter.

När folk säger franska rivieran, vet du att de refererar till den franska delen av rivieran, och när de säger italienska rivieran talar de om den italienska delen av den.

Ordet Riviera översatt till italienska är La Riviera, och Riviera på franska kallas oftast la Cote d’Azur.


Villa

En villa är ett fristående hus, och dessa villor finns i hela Rivieran.

Det finns många villor som har blivit till museer eller utställningar som du kan besöka.


Côte d’Azur

Bland de ord som hänför sig till den franska rivieran är det här som du kommer att höra och se mycket om du besöker.

Den bokstavliga översättningen av Côte d’Azur är kusten av Azur och hänvisar till Medelhavskusten i sydöstra Frankrike, inklusive Monaco.


Var

En annan av orden som hänför sig till den franska rivieran som du kommer att höra ganska ofta är Var.

Detta hänvisar till Var-avdelningen som är en avdelning som ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur, som uppenbarligen ligger på franska rivieran. Ordet / namnet kommer från floden som heter Var, som du kan hitta som strömmar längs den östra gränsen. Gränsen flyttades emellertid 1860.


Parisisk (Parisian)

Inte det svåraste ordet att gissa, men det refererar till en person som är från Paris. Många fransmän som bor i Paris har ofta den franska rivieran som sin gå till plats på sommaren och att spendera sina semestrar.


Provence

Provence är ännu ett av orden relaterade till franska rivieran som du kommer att höra mycket.

Provence är en geografisk region belägen i sydöstra Frankrike och är en historisk provins. Provence sträcker sig från vänstra stranden, lägre Rhône-floden ända västerut till den italienska gränsen. Provenceområdet möter Medelhavet i söder.

Romarna gjorde först denna region till en provins under romerska härskande, som sedan sträckte sig utöver Alperna. Provinsen kallades då Provincia Romana, som sedan leder till att det blir Provence.


Slott (Chateau)

Chateau är ett franskt ord och beskriver ett stort franskt lanthus eller slott. Normalt är chateau ett slott. Generellt är slott ganska stora. Dessutom kallar namnet på slottet ofta namnet på det vin som görs i grannskapet, men detta kräver också att vin görs i grannskapet.


Alpes-Maritimes

Alpes-Maritimes är en avdelning på och runt den franska rivieran som delvis omfattar Côte d’Azur. Dessutom är det en avdelning som ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Alpes-Maritimes avdelning har ett område på 4,299 km².

Det omfattar 2 arrondissements och 163 kommuner.


Occitanska (Occitian)

Occitanska är ett språk som talas i södra Frankrike, inklusive Italiens ockitanska dalar, Monaco och delar av Spanien. De regioner som talar ockitan som ibland kallas ockitania.

Idag är ockitanska ett officiellt språk i Katalonien.


Provence-Alpes-Côte d’Azur

Detta är en administrativ region i Frankrike och är en av de 18 administrativa regionerna i Frankrike.

Provence-Alpes-Côte d’Azur är mer eller mindre coterminous med provinsen Provence, som var det tidigare territoriet och gränserna.

Från och med 2012 fanns det 4 935 576 personer som bor i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur. Området omfattar sex avdelningar i sydöstra Frankrike.


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Related