Den Fullständiga Historien om Monaco, Monte Carlo

Monaco historia är lång och rik och har gjort Monaco till det populära och unika landet det är idag.

Monaco är en 0,8 kvadratkilometer, vilket gör den till den minsta staten i världen efter Vatikanstaten.

Det är vackert beläget vid Medelhavet, omgivet av Frankrike på tre sidor, och med ett stort berg på baksidan.

Inte bara är Monaco unik på grund av sin storlek, men ligger också på steniga och branta kullar, som så småningom faller in i Medelhavet, vilket gör byggnaden här ganska knepigt. Likväl har Monaco lyckats bli världens tätaste befolkning med 36 000 personer som upptar ett område på knappt 2 kvadratkilometer, vilket motsvarar cirka 18 000 personer per kvadratkilometer.

Trots att den är så liten är Monaco ett land som har byggt sig ett rykte för sig själv och blir känt över hela världen.

På grund av sitt läge har det ett behagligt milt klimat året runt, med varma somrar och avkopplande vindar från Medelhavet. Det är indelat i fyra stadsdelar: Monaco-Ville, La Condamine, Monte-Carlo och Fontvieille.

History of Monaco

Men vad är det som har gjort Monaco till vad du känner det som idag? I det här inlägget går vi till botten av Monacos historia för att lära oss om allt som har bidragit till att forma detta lilla land, från dess födelse, fram till idag.

Monacos historia sträcker sig långt tillbaka till cirka 400 000 f Kr, där det fungerade som ett skydd för områdets tidiga människor från slutet av den paleolithiska perioden.

Bevis på detta har hittats i en grotta i St.Judists Gardens. Man har funnit att de första permanenta bosättarna i Monaco var ligurerna som bodde i grottor och i bergen.

Ligurerna emigrerade från Genua, Italien, och var inte infödda invånare i Monaco.

Det forntida liguriska språket, som antas vara indo-europeiskt, som liguresna talade, är inte direkt kopplat till den italienska dialekten som talades av de moderna invånarna som härrör från Ligurien. Det liguriska språket kan inte heller vara knutet till det monegaskiska språket.

Ligurierna, som bodde i bergen i Monaco och beskrivs som bergsmänniskor, beskrivs som människor som var vana vid hårt arbete och en exemplifierande frugalitet – två drag som de monegasiska medborgarna är kända för idag.

På grund av Monacos historia som påverkades starkt av dess läge vid Medelhavet, var Monaco-hamnen troligtvis vägen till tillgång till den liguriska befolkningen.

Monaco historia: Grekisk kolonisering

Det har varit ett antal teorier av namnet Monaco och dess ursprung.

En teori är att namnet Monaco kommer från en ligurisk stam som kallas Monoïkos, en stam som bebodde Monaco i 6: e århundradet B.C. En annan teori är att namnet Monaco härstammar från grekiska. Porten i Monaco har i historien varit förknippad med hjälten Herakles, även känd som Hercules av romarna. Helten Herakles var ofta kopplad till uttrycket ”Herakles Monoïkos”, vilket betyder Herakles ensam. Detta är den teori som har fått mest stöd eftersom namnet på hamnen i Monaco är Port of Hercules, som stöder denna teori.

Romarna är de som tros ha utvecklat den gamla vägen som gick från Spanien till Italien.

I det 6: e århundradet f.Kr. skapade de så kallade Phocaeans som kom från Massalia, dagens Marseille, Mononikos koloni. Namnet Port Hercules användes för den antika hamnen i Monaco, och Monoikos menande ”Single House” skulle kunna referera till Hercules eller hans tempel, eller kanske till och med samhället av ligurerna som levde isolerade bland Monaco stenar.

Man tror att Hercules passerade genom området och hamnen i Monaco, alltså Monacos anslutning till namnet Hercules.

History of Monaco

Dessutom verkar namnet Monoikos de suveränitets- och självförtroendes idéer som var närvarande i det isolerade samhället av invånare.

Monaco historia: Romer, mörka åldrar och bortom

Monaco arbetade som en stopppunkt för den ökända Julius Caesar efter Gallic Wars och föll under romersk kontroll som en del av sjöfartspubliken, även känd som Gallia Transalpina. Monaco förblev under romersk kontroll under en lång tid, men när det västra romerska riket kollapsade i 476 blev Monaco rasad av saracener och barbariska stammar i stället. Staden kom då under Odoacers härskande fram till hans fall, vilket leder till att Monaco övertas av Ostrogoterna i slutet av 5th century

Hercules tros ha haft ett tempel i Monaco, och han tros också ha drev bort alla som bodde där. Men Hercules tempel har inte hittats.

I mitten av 6th century, Monaco återupptogs av romarna, som var under regimet av Justinian.

Det förblev under romerska härskning fram till 7th century när det fångades av Lombardsna.

Efterföljande ändrade Monaco återigen händer, från Lombards till Frankarna.

Efter alla dessa händelser i Monacos historia och ett antal olika befogenheter som invaderar och tar regimet av Monaco, blev landet nästan helt avvecklat. Trots detta, i 975 utvisades saracerna från Monaco, och området återvanns av ligurierna som tidigare hade kontrollerat och levt i området.

1191 är ett viktigt år i Monacos historia, eftersom det var året då den heliga romerska kejsaren Henry VI bevilja suzarinitet över Monaco, hela vägen till Genua, den stad som var ligurianernas hemvist, som binder samman två viktiga städer för ligurierna.

The complete history of Monaco

Den 10 juni 1215 började en avlägsnande av genuese ghibelliner, som leddes av Fulco del Cassello, bygga en fästning ovanpå Rock of Monaco.

History of Monaco: prince's palace

Sedan fästningen byggdes på Monaco Rock, där den gamla staden Monaco ligger, och den plats där prinsen bodde, kallas denna händelse ofta som början av Monacos moderna historia.

Ghibellinerna byggde fästningen i syfte att göra det till ett strategiskt militärt högborg som inte bara skulle vara centrum för kontroll utan också något som skulle ge dem kontroll över området som kallas Monaco. Därefter skapade ghibellinerna en bosättning runt basen av vaggan. De nya härskarna behövde nu attrahera nya invånare till Monaco från Genua och för att locka till sig människor erbjöd de markbidrag och skattebefrielse för nya bosättare.

History of Monaco

Som ett resultat av detta etablerade Monaco sig själv som en viktig stad, som varade i tre århundraden tills nya händelser skulle förändra omständigheterna för Monaco och dess härskande. Under tiden blev det ifrågasatt av rivaliserande politiska fraktioner.

Historia av Monaco: Uppkomst av Grimaldis

Familjen Grimaldi har haft en stor inverkan på Monacos historia. Och anledningen till att de flesta människor vet om Grimaldis beror på det faktum att de för närvarande skriver Monaco-historien genom deras härskande.

Grimaldis härstammar från Otto Canella som var en gammal och framträdande Guelphic Genoese familj. Grimaldi tog sitt namn från Otto Canellas son Grimaldo.

En del av familjen Grimaldi tog tillflykt i Monaco på grund av stridigheterna mellan Guelphs och Ghibellines i Genua. Grimaldisna kom inte ensam, eftersom de åtföljdes av andra Guelphic-familjer.

I 1297 beslagades klippan av Monaco, på vilken avlägsnandet av genoese ghibelliner hade byggt en fästning beslagtagits av Francesco Grimaldi. Detta kom till början av Grimaldi-dynastin, som leddes under Republiken Genuas suveränitet.

Francesco Maria Grimaldi

Därefter förvärvade Grimaldis, ledd av Grimaldi-medlemmen Charles 1, deras territorium, och år 1346 förvärvade de Menton, följt av Roquebrune, som förvärvades 1355.

Den 8 januari, 1297, ägde en händelse i Monaco historia som är ganska välkänd.

François Grimaldi, som härrörde från en kraftfull Guelph-familj i Genua, fick tillträde till slottet genom att vara förtäckt som en munk. Detta tillfälle är fram till idag till minne av de två munkarna, blomstrande svärd, avbildade på Grimaldi-vapenskölden.

Flag of Monaco (state)

By Denelson83 (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons

François Grimaldi fick kontroll över Monaco-klippan, men i 1301 blev Grimaldi utvisad. Trettio år senare skulle de komma tillbaka.
Monegasque skepp, under ledning av Carlo Grimaldi, deltog tillsammans med skepp från Frankrike och Genua 1338 i den engelska kanals sjökampanjen.

Återvändande, de tog plundring från säcken Southampton tillbaka till Monaco, vilket bidrog till att bidra till framgången i Monaco.

Som nämnts kommer Monacos historia att fortsätta att påverkas av Grimaldi-familjen som Charles Grimaldi, känd som Charles I, framgångsrikt återupprättat Grimaldi-huset den 12 september 1331 efter att ha blivit utvisad från Monaco trettio år senare.

Som en följd av denna händelse har Charles 1 kommit att bli känd som grundaren av Monaco.

Men Monacos fullständiga oberoende var inte omedelbart. Det tog fram till 1489 när Monaco skulle få fullständig autonomi från fransk kontroll. Detta till följd av Lambert Grimaldi som övertygade kung Charles VIII i Frankrike för att bevilja Monaco självständighet.

Monacos suveränitet erkändes officiellt år 1512 när kungen Louis XII i Frankrike skrev under ett dokument, men det dokumentet förklarade också en evig förbindelse med Frankrikes konung, som hjälpte Monaco att blomstra under Frankrikes skydd.

Av politiska skäl placerades Monaco under skydd av Spanien år 1524, och detta kom till att orsaka ekonomiska svårigheter för Monaco, som skulle pågå länge. Anledningen var att Spaniens ockuperade militära styrkor helt stöddes av Monegasques.

Honoré II, Prince of Monaco tryggade ytterligare Monaco självständighet genom att göra den oberoende av Spanien år 1633. Dessutom gjorde han Monaco oberoende av Frankrike och Louis XIII genom Péronnefördraget 1641.

Sedan dess har Grimaldias hus styrt Monaco oavbrutet från andra stater till idag, med undantag av 1789 till 1814, när det under den franska revolutionen föll under franska regeln som en del av departementet Alpes-Maritimes.

Historia av Monaco: Anslutningar med Konungariket Sardinien

År 1814 återupprättades Monacos prinsessan, men under protektoratet av Konungariket Sardinien. Detta vid kongressen i Wien år 1815.

Monaco skulle förbli i detta protektorat fram till 1860 när Sardinien ceded till Frankrike genom Turinfördraget, det omgivande länet i Nice, som inkluderade Monaco.

Den 2 februari 1861 var Monaco under ledning av Charles III. På det datumet gav Charles upp Monacos styrande av Menton och Roquebrune som Monaco tidigare hade kontrollerat, till Frankrike. Han gjorde detta som en utbyte för total oberoende från franska politiska inflytande och fyra miljoner franc. Att förlora kontrollen över Menton en Roquebrune innebar att Monaco krympte ungefär 95% i storlek.

Suveräniteten bekräftades av Franco-Monegasque-fördraget 1861.

Monaco historia: 1800-talet

Sedan annexet av Menton och Roquebrune har det militära försvaret i Monaco varit ett ansvar för Frankrike.

År 1863 öppnades det kända kasinoet Monte Carlo. Kasinot öppnades av den så kallade Société des Bains de Mer de Monaco. Detta företag sprang också Hotel de Paris.

Monte Carlo Casino general plan 1879 - Croquis d'architecture 1879 - Bonillo 2004 p114

Société des Bains de Mer de Monaco spelade en viktig roll i Monaco-historien vid den tiden ekonomiskt, eftersom de stora skatter som betalades investerades i landets infrastruktur, vilket bidrog till att utveckla Monaco och ge det det medel som var nödvändigt för att växa.

Monacos ekonomi fortsatte att växa som en järnväg som byggdes längs den franska rivieran, och viktigast av allt från Paris, vilket dramatiskt ökade antalet aristokrater som går till franska Rivieran inklusive Monaco.

I juli 1919 undertecknade Monaco Fördraget om Versailles, som sade att Monaco skulle vara under skydd av Frankrike, och det här är ett förhållande mellan Monaco och Frankrike som fortfarande existerar före detta datum.

Monaco historia: 1900-talet

20-talet har varit ett viktigt århundrade i Monacos historia, och det var under denna period som Monaco verkligen började omvandla till vad det är vi känner till det som idag.

Prinsen i Monaco har varit en absolut härskare av Monaco sedan dess grundande, och Monaco har varit en absolut monarki, men år 1910 ägde den så kallade monegasquerevolutionen plats, vilket tvingade prinsen att förkunna en konstitution 1911.

Prinsen vid den tiden, som var Prins Albert I, proklamerade konstitutionen, men 6 år senare, år 1917, modifierades den. Några år senare, 1933, kom konstitutionen också att förändras av prins Louis II, med ytterligare reformer infördes av prins Rainier III 1962.

1949 ansluter prins Rainier III till Monaco-tronen. Sedan lyckades han sin farfar, prins Louis III. Rainier kom för att driva Monaco: s prinsessa i 56 år av Monacos historia – en period som ibland kallas Prince Rainier IIIs 56-åriga regeringstid.

Samma år, när Rainier ansluter sig till tronen, blir Monaco: s högstadium 47: e medlem i UNESCO.

Vidare utvecklades 1954 en konvention tillsammans med Frankrike, skapad för ömsesidigt samarbete och assistans i administrativa frågor, inklusive inrättandet av en momsavgift, samt grundandet av en tv-kanal inom landet, kallat Telé Monte Carlo.

År 1956 ägde en stor händelse i Monaco historia rum, vilket gjorde en otrolig mängd publicitet till Monaco och hjälpte till att sätta den lilla staten på världskartan.

På det året giftes prins Rainier III med den amerikanska skådespelerskan Grace Kelly. Det sägs att de två kompletterade varandra mycket bra när det gällde att utveckla Monaco och låta det växa, eftersom prins Rainier III gav ekonomiskt välstånd till området och hans fru hade en stor inverkan på att främja nationen, bygga sitt rykte, och ger glamour till det – något som har bidragit till den status som den lilla staten har idag.

De två hade tre barn, Caroline, Albert och Stephanie.

Men år 1982 dog Grace Kelly i en tragisk bilolycka efter att ha kört av vägen när han körde Monacos vridna bergsvägar. Världen var i chock, minst sagt, och prins Rainier III fortsatte att styra Monaco och bli en väl respekterad monark.

I 1966 blev staten Monaco (Monegasque State) en stor aktieägare i Société des Bains de Mer – ett företag som hjälpte till att generera mycket skatt till staten, vilket hjälpte till att finansiera delar av infrastrukturen i Monaco.

1962 var Monaco i kris med Frankrike på grund av att de vägrade att införa skatter på sina invånare och internationella företag.

Resultatet var en kompromiss mellan Monaco och Frankrike, vilket innebar att franska medborgare som varit bosatta i Monaco under mindre än fem år var tvungna att betala skatt enligt franska skattesatser. Företag som hade mer än 25 av sin verksamhet utanför Monaco var tvungna att betala franska skatter.

Denna tvist leder också till en uppdatering av principen som var mer liberal. Skapandet av den nya konstitutionen innehöll ett antal förändringar, bland annat det faktum att det nationella rådet skulle återställas.

Den nya uppdaterade konstitutionen sade också att den verkställande makten är under regeringsprinsens auktoritet.

Tronföljdens uppträdande anges också, där den vidarebefordras till prinsens direkta och legitima avkomlingar. I detta konstaterades också att manliga efterkommande har företräde framför kvinnor.

Dessutom sade konstitutionen att prinsen nominerar ett regeringsråd som skulle bestå av följande tjänster:

  • statsministern
  • tre statsrådsmän – en rådgivare finans och ekonomi, en rådgivare för inredningen och en rådgivare för arbeten och sociala frågor.

Statssekreteraren är en fransk medborgare och inte monegasque, och det är en individ som utsetts av prinsen och valdes för en treårsperiod. Den person som valts av prinsen är vald från en grupp bestående av ledande franska tjänstemän, som i sin tur har blivit utvalda av den franska regeringen.

Statssekreteraren har ett antal ansvarsområden, som innefattar att ha ansvaret för utrikesrelationer, polisen och statsrådet, direktansvariga tjänster och kanske viktigast av allt som arbetar som prinsens representant

Företrädarna för Monaco som är i riksdagsrådet väljs ut på fem år genom direkt omröstning baserad på proportionell representation.

År 1962 gav den nya konstitutionen kvinnor rätt att rösta i Monaco. Ett stort steg framåt för det lilla staten när det gäller jämställdhet mellan könen.

Den nya konstitutionen avskaffade också dödsstraffet.

År 1975 öppnades det största hotellet i Monaco, som heter Loews Hotel. Idag är detta hotell känt som Fairmont Monte Carlo, ett ikoniskt hotell i Monacos historia.

Fairmont monte carlo

Världskriget II var en stor händelse i Monacos historia, precis som det var för alla andra städer längs den franska rivieran. Den dåvarande nuvarande prinsen Louis II var starkt fransk, men trots detta gjorde han sitt allra bästa för att hålla Monaco neutral under kriget. Prinsen stödde dock sin gamla armékollega, Marshal Philippe Pétain genom den franska regeringen Vichy

Men trots Louis II försök att hålla kommunen neutral, har landet för stor skada. delvis på grund av prinsens obestridlighet, men främst för att många av Monaco-invånarna stödde Benito Mussolini och hans fascistiska regim, eftersom en stor del av invånarna var av italiensk härkomst.

1942 tog historien om Monaco ännu en tur till när den italienska armén invaderade och ockuperade Monaco. Den italienska armén inrättade en marionettregering och kort därefter, i september 1943, föll Mussolinis regim, vilket i stället ledde till att den tyska armén ockuperade Monaco och blev utvisning av den judiska monegaskiska befolkningen.

Prins Louis av Monaco beordrade hemligheten polisen i Monaco att varna de människor som Gestapo planerade att arrestera.

Slutligen, den 3 september 1944, befriades Monaco till följd av att tyska trupper gick tillbaka och öppnade för en ny del i Monaco-historien.

Heliporten av Monaco byggdes 1981, vilket ger Monaco närmare resten av franska Rivieran, och bara några minuter från Côte d’Azur flygplats i Nice.

Dessutom invigdes Monacos stadium som kallades Louis-II-stadion 1985. Arenan fungerade som en arena för ett antal sporter, och idag kan man se (bland fler) fotbollsmatcher som spelas där.

En annan stor händelse i Monaco-historien äger rum 1993 då Monaco blir medlem i Förenta nationerna med full rösträtt.

I november 1999 invigdes Monaco tunnelbanestation, byggd enbart i bergen. Införandet av tunnelbanestationen innebar att 3,6 hektar mark som tidigare använts för tågskenorna nu var lediga till utveckling.

Monaco railway station

Historia av Monaco: Död av en ikonisk och älskad prins

Den 6 april, 2005, dog Prince Rainier III efter en 56-årig regeringstid. Nuvarande prins i Monaco, Albert II anslutde sig till tronen.

Prince Rainier är en ikon i Monaco historia. På 56 år kunde han göra Monaco till ett affärs- och finanscenter, bygga ett rykte för lyx, göra det till ett populärt turistmål och göra Monaco ekonomi blomstra.

Rainier förbättrade också dramatiskt standarden på Monaco genom ett antal infrastrukturinvesteringar och förbättringar, såsom den enorma Port Hercule-omvandlingen, vilket gjorde det möjligt för fler och större fartyg att komma in, vilket gör Monaco mer attraktivt för tillgång till båt. Rainier krediteras också för att bygga Monacos ekonomi och göra det mer hållbart och inte lika beroende av spel, vilket gör intäkterna från spelande gå från 9 procent till tre procent idag, till följd av att skapa nya inkomstkällor, där den främsta är finansiering och banking.

Albert lyckades sin far Rainier III 2005. Prince Rainier hade i sin tur anslutit sig till tronen efter hans farfar, prins Louis II, 1949.

Monaco historia: 21st århundrade

2100-talets del av Monaco-historien är en del där en serie händelser ägde rum, som ännu mer kan ses idag.

År 2000 invigdes Grimaldi Forum, som fortfarande står idag. Detta är ett kongresscenter bestående av 35 000 kvadratmeter som fungerar som utställningsutrymme.

År 2002, ett fördrag mellan Frankrike och Monaco, som uppdaterade fördraget från 1641. Fördraget klargjorde fallet om det inte skulle finnas någon arvtagare av dynastin, kommer Furstendömet att förbli ett självständigt land, i stället för att vara bifogat av Frankrike. Det militära skyddet skulle dock fortfarande vara Frankrikes ansvar. Fördraget säkerställde ett fortsatt vänligt samarbete och förhållande mellan de två nationerna.

Under det 21: e århundradet utvecklades Monaco till en attraktiv plats i världen med sina generösa ekonomiska regler, populära spelfaciliteter och den lyxiga standarden.

History of Monaco

För att skydda Monaco från östliga vindar och ge båt till kryssningsfartyg byggdes en halvflytande hamnmur i hamnen i Monaco den 26 augusti 2002. Dessutom tog Monaco in i Europarådet den 46: e oktober 2004 som 46: e medlem stat. Prins Albert IIs anslutning föregående år ledde till att prins Albert besökte Elysée-palatset i Paris. att underteckna konventionen den 12 juli 2005.

En historisk händelse i Monakos historia ägde rum den 16 april 2006, när prins Albert II planterade den monegaskiska flaggan på nordpolen i slutet av en expedition som han hade gått på.

Albert II skapade Monaco Foundation den 27 juni 2006, som skulle fungera för att skydda miljön och långsiktig utveckling.

Prins Albert II valdes till en associerad medlem av marinakademin den 20 juni 2007 och fick Akademins medalj från admiral Jacques Lanxade, marinakademins president.

History of Monaco

I ansträngningar för att fortsätta arbetet mot global uppvärmning förenades Prince Albert II-stiftelsen tillsammans med Förenta nationernas stiftelse för att främja en dagbok för global uppvärmning den 27 september 2007. För att fortsätta Monacos arbete mot klimatförändringar var Monaco värdlandet för UNEPs administrationsrådsmöte som ägde rum den 21 februari 2008, där prinsen Albert II i Monaco-stiftelsen tillsammans med FN-stiftelsen och Madridklubben tecknade ett partnerskap som var ett avtal om att ansluta sig till politiska befogenheter för att bekämpa klimatförändringar. Albert II: s arbete mot klimatförändringar fortsatte den 3 juni 2008 när prins Albert II deltog i OECD-forumet, som fokuserade på klimatförändring, tillväxt och stabilitet.

Det första toppmötet mellan stats- och regeringscheferna ägde rum den 13 juli 2008 med planen att lansera unionen för Medelhavet. Detta ägde rum vid Grand Palais i Paris, där prins Albert II var närvarande.

Albert gick internationellt den 7 oktober 2008 när han besökte Barcelona för att delta i IUCN World Conservation Congress. Albert hälsades sedan av H.R.H. Prins Felipe i Spanien.

Prins Albert fortsatte sitt arbete med global uppvärmning och miljö genom en internationell konferens mellan den 10 november och 11 i 2008. Det var en konferens för att hitta lösningar på utmaningen av miljöförändringar som arrangerades av det franska ordförandeskapet i Europeiska unionen tillsammans med Furstendömet Monaco.

Vidare besökte Albert Europaparlamentet i Bryssel den 12 februari 2009 för att delta i konferensen ”Peace with Water”.

Prins Albert II var den 19 juni 2009 tilldelad med ”Commandeur de l’Ordre des Palmes Académiques” -priset från Xavier Darcos.

Prins Albert II fortsatte att arbeta med de internationella förbindelserna i Monaco genom att besöka Rom den 16 oktober 2009 och mottogs av Hans helighet Pope Benedict XVI framför en privat publik i Vatikanen. Den 19 oktober 2009 besökte Albert FN. Han gjorde detta för att delta i generalförsamlingens 21: e plenarsession. Denna samling välkomnade Internationella olympiska kommittén (IOC), och mötet hade titeln ”Sport för fred och utveckling: bygga en fredlig och bättre värld genom sport och de olympiska idealerna”.

Prins Albert II i Monaco fick erkännande för sitt aktiva arbete med miljöfrågor, och den 20 oktober 2009 fick han Teddy Roosevelt-medaljen. En stor dag i Monaco historia.

För att ytterligare arbeta med miljöfrågor och framtiden för ren energi, H.S.H. Prins Albert II i Monaco deltog den 21 januari 2010 i ”Världsframtidens energitoppmöte” som ägde rum i Abu Dhabi. Prinsen invigdes den 39: e kongressen i Medelhavets vetenskapliga kommission (CIESM) i Venedig. Evenemanget ägde rum den 10 maj 2010.

Prins Albert kom för att gifta sig med fröken Charlene Wittstock, och deras äktenskap ägde rum den 1 juli-2 år 2011. Följaktligen blev fröken Charlene Wittstock H.S.H. Prinsessan Charlene av Monaco.

I Monaco är det officiella språket franska, men italienska och engelska är också vanligt talade. Monegasque, som är ett språk som härrör från franska och italienska talas av de inhemska invånarna i Monaco. Det finns emellertid bara cirka 22 procent av befolkningen i Monaco som har en direkt Monegasque härkomst.

Den Monegasque flaggan – Drapeau de Monaco har två lika horisontella band av rött och vitt med rött på toppen och vit under. Dessa har varit de heraldiska färgerna i House of Grimaldi sedan 1339. Flaggan har statsförseglingen samt emblemet till House of Grimaldi, som består av en sköld med röda och vita diamanter flankerade av två munkar som håller svärd som pekar uppåt, med en krona drapad med röd kläder bakgrunden.

History of Monaco

Munkarna representerar legenden om François Grimaldi som, som nämnts, tog kontroll över Monaco-vaggarna och fästningen köpte förklädda sig som munk under natten, något som till sist skulle leda till att Grimaldi-familjen övertygades för familjen Grimaldi 30 år. Den traditionella flaggan av Monaco som beskrivits användes under prinsipalets tidiga år.

Den delade färgen som finns i dagens flagga antogs den 4 april 1881 under prins Charles III.

Idag är flaggan av Monaco identisk med Indonesiens flagga grafiskt, med bara små skillnader mellan dimensionsförhållandet som kan orsaka viss förvirring.

Monaco flag

Trots att Monaco är så liten, är det säkert att säga att Monaco historia är rik. Och det har gjort Monaco till vad du känner det som idag.

Vad tyckte du mest intressant om Monacos historia?

1 Comment

Lämna ett svar

Related