Den Ultimata Listan med 37 + Kändisar som Bor i Monaco

Är du nyfiken på kändisarna som bor i Monaco?

Monaco är ett av de mest ikoniska länderna i världen.

Trots att man har en yta på endast 2.020 km2, är den känd över hela världen. Monaco har ett rykte för glitz och glamour, och viktigast av allt, för att vara en skatteparadis som ger sina medborgare en generös nollskatt.

Monaco är trots sitt noll inkomstskatt ett välmående land, i själva verket är det ett land med en av världens högsta BNP.

Monaco är ikoniskt förknippad med kändisar och glamour, och varje år hittar många kändisar sin väg här. Enorma händelser som Monaco Grand Prix lockar många kändisar varje år, och ännu mer, många kändisar blir kär i landet och tillbringar sina sommarsemestrar här.

Det finns också ett antal kändisar som blir kär i landet så mycket att de bestämmer sig för att bosätta sig här permanent. Några av de kändisar som bor i Monaco bor bara här delar av året och har en fastighet här, andra bor permanent, och vissa besöker ofta för sin semester. I den här artikeln har vi dock fokuserat på dem som bor i Monaco delar av året, eller permanent. Det finns många skäl att bo i Monaco, men den vanligaste orsaken till att kändisar flyttar här är på grund av sin nollskatt. Självklart finns det ofta många bidragande faktorer som lockar kändisar att flytta hit. Även med att Monaco är ett av de rikaste länderna i världen, lockar det naturligtvis andra ”likasinnade / liknande” människor.

Fördelarna med kändisarna som bor i Monaco är många. Inte bara får de skatteförmåner, men de får också bo i ett land som handlar om en lyxig livsstil med glans och glamour. Vackra, lyxiga byggnader, en avslappnad livsstil och otroligt väder. Vad finns att inte älska?

Med så många kändisar som bor i Monaco är det inte osannolikt att du kommer att kunna se några kändisar när du är där om du tittar noggrant.

Kändisarna som bor i Monaco är av alla slag. Från idrottsutövare, skådespelare, sångare och mycket mer. I Monacos lilla storlek, så kan det till och med diskuteras att Monaco kan vara ett land som ligger i toppen när det gäller att vara mest tätt befolkade av kändisperspektiv.

I den här artikeln delar vi en lista över de största kändisarna som bor i Monaco, men vi kommer också att inkludera ett antal kända personer som en gång bodde i Monaco också.

37 Kändisar som bor i Monaco


David Coulthard

David är en av många kändisar som bor i Monaco. Om du inte är bekant med namnet är David en pensionär skotsk Formula One-förare. Det är inte särskilt förvånande att David bor i Monaco eftersom han alltid har haft en anslutning till staden. Davids farfar tävlade i Monte Carlo Rally, och David har också vunnit två Grand Prix-segrar i Monaco, så det är naturligtvis ett land som betyder mycket för honom.

David har bott i Monaco i mer än 20 år och sa att han absolut älskar det. Vad han gillar speciellt om Monaco är säkerheten och att han kan känna sig trygg. Han är regelbunden på Monacos sociala scen och en aktiv medborgare i Monaco.


Nico Rosberg

Nico Rosberg är bara en av många Formula 1 förar kändisar som bor i Monaco. Medan ovan nämnda fördelar med Monaco kan vara övertygande för att dessa människor ska flytta här, har Monaco en speciell plats i varje Formel 1-förarens hjärta på grund av att varje år är staden Monaco förvandlad till ett racerbana för Formel 1 . Det här är en racetrack som Formel 1-förare självklart har kört på, och några vann eller tog en poleposition på.

Nico spenderade mycket tid under sin ungdom i Monaco med sin familj, och det har uppenbarligen haft stor inverkan på hans val att bo i Monaco som vuxen. Nico Rosberg blev Formel 1 världsmästare 2016, vilket också var året då han bestämde sig för att sluta med Formel 1.Jenson Button

Jensen Button är ännu en Formel 1-förare som bor i Monaco. Han bodde också i Guernsey i 18 månader innan han återvände till Monaco 2012.


Bono

Den irländska sångerskrivaren, musiker och mycket mer är en av de kändisar som bor i Monaco. Bono är mest känd som den främsta sångaren av rockbandet U2.


Olivier Beretta

Om namnet inte ringer några klockor, är Olivier Beretta en professionell racerförare från Monaco som tidigare körde i Formel 1.

Olivier föddes i Monte Carlo, Monaco, så han är en född i Monaco och inte en internationell medborgare av furstendomen. När du vet att Monaco var den plats han växte upp är det kanske inte så förvånande att han bor där idag.


Grace Kelly

Grace Kelly är en av de mest ikoniska kändisar som har bott i Monaco i hela sin historia.

Grace Kelly var en amerikansk filmskådespelerska, och hon blev ännu mer känd efter att hon gift sig med prins Rainier III, i april 1956, när hon också blev prinsessa av Monaco. När du faktum att hon giftes med prinsen i Monaco är det inte särskilt förvånande att hon var medborgare i landet.


Sir Roger Moore

Mr Moore var en engelsk skådespelare som är mest känd för att spela James Bond i sju filmsekvenser i 12 år från 1973 till 1985. Några av de filmer han spelade in var Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, The Spy Who Loved Me och bara för dina ögon, och bor i Monte Carlo.

Monaco har ofta dykt upp i ett antal filmer och är ett ikoniskt land i underhållningsvärlden. Dessutom har Monte Carlo även varit uppsättningen av flera James Bond-filmer, varav Sir Roger Moore spelade också in, så vilken bättre plats att bo i för James Bond själv än den ikoniska Monaco?

Sir Roger Moore var långvarig bosatt i Monaco och bodde där i många år och flyttades från USA 1978.

Det var efter att ha utsetts till en godwillambassadör för Monaco av prins Albert II för hans ansträngningar att främja prinsessan internationellt som Moore blev bosatt i Monaco.

Moore blev skatteexil och fick viss kritik för att flytta utomlands på grund av skatteskäl, men i 2011 sa Moore att hans beslut att bo utomlands var ”inte om skatt …”.


Eddie Irvine

Motorsport är verkligen i Monaco hjärtat, och här är en annan före detta racerförare som bor i Monaco.

Eddie kommer från Nordirland och tävlade i Formel 1 mellan 1993 och 2002.


Lewis Hamilton

Lewis är en racerförare som tävlar i Formel 1, som den 30 juli 2018 är en fyra-gånger världsmästare i Formel 1.

Hamilton flyttade till Monaco i början av 2012 efter att ha bott i Schweiz för en tid.


Björn Borg

Björn Borg är en världsberömd kändis som definitivt förtjänar att vara på listan över kändisar som bor i Monaco, för det är precis vad han gör.

Borg är en tidigare tennisspelare i världen nr 1 som anses vara en av de största tennisspelarna i sportens historia. Han är ursprungligen från Sverige men bor nu i den lilla Furstendömet Monaco.


Caroline Wozniacki

Denna professionella danska tennisspelare som är en av världens främsta kvinnliga tennisspelare och en före detta världsklass 1-mästare är en annan av kändisarna som bor i Monaco.

Medan det inte är hennes huvudsakliga land, har Caroline ett hem i Monaco och bor där delar av året.


Charles Leclerc

Charles Leclerc är en monegasisk racerförare, vilket innebär att han föddes och är uppvuxen i Monaco. Med det i åtanke är det inte så konstigt eller överraskande att Charles är bosatt i Monaco.


Valtteri Bottas

Som du kan se är Monaco full av kändisar som är tidigare kapplöpare, Formel 1-förare i synnerhet, och Valtteri Bottas är ännu en person som har flyttat till Monaco och bor där.

Valtteri är en finsk racerförare som för närvarande konkurrerar i Formel 1 och tävlar för Mercedes.

Idag ansluter han till sina Formel 1-vänner och bor i den lilla högsta delen av Monaco.


Esteban Manuel Gutiérrez

En annan formel 1-förare. Är du förvånad?

Gutiérrez är en mexikansk racerförare som idag har hemvist i Monaco.


Daniel Ricciardo

Ricciardo är en australiensisk tävlingsförare som för närvarande konkurrerar i Formel 1 och kör för Red Bull Racing-laget. Han har köpt en liten lägenhet med utsikt över Monaco Port Hercules hamn.

Ricciardo sa: ”Monaco är trevligt, vad mer kan jag säga? Det är en liten lägenhet med ett sovrum, men det är modernt och det har utsikt över hamnen och man ser uppför backen lite.” Dessutom sa Ricciardo om Monaco och är en av de kändisar som bor i Monaco: ”Jag blir fortfarande väldigt upphetsad när loppet är där. Det är ganska häftigt. Jag måste fortfarande nypa mig i armen.” När mina föräldrar besöker, säger de ”Kan du tro att du bor i Monaco? Vi kom hit för tävlingen när du var ett barn ”.”


Max Verstappen

Verstappen är en belgisk-nederländsk racerförare som tävlar i Formel 1 och kör med Red Bull Racing-laget.

Sedan oktober 2015 har Verstappen bott i Monaco och hävdat att det var på grund av andra skäl än skatten.


David Nahmad och Ezra Nahmad

Här är två av kändisarna som bor i Monaco, som inte är tävlingsförare. David Nahmad har en nettovärde: $ 1,85 miljarder och har gjort sin förmögenhet genom att vara två av de mest framgångsrika konsthandlare i världen. Som namnet antyder är de bröder, självgjorda experter och entusiaster, och Ezra Nahmad har ett nettovärde på ca 1,5 miljarder dollar.

Davids substansvärde är högre än Ezra tack vare sin investeringsportfölj som han förvaltar och som värderades till cirka 350 miljoner dollar 2015.

Nahmad bröderna har en enorm konstuppsättning av konstverk från världsberömda artister som Monet och Matisse, inklusive mer än 300 äkta Picasso-stycken.

Nahmad bröderna föddes ursprungligen i Beirut, Libanon, men bröderna flydde sedan till Monaco och New York efter faran som nått Libanon.


Sergio Perez

En annan av de kändisar som körs i Monaco är Sergio Perez, en mexikansk racerförare som för närvarande kör i Formel 1 för Force India. Idag delar Perez sin tid mellan Monaco, London och Schweiz.Boris Becker

Om du inte känner igen namnet, är Becker en tysk före detta världs nr 1 professionell tennisspelare.

Becker äger för närvarande fastigheter i München, Monaco och Schweiz, Wimbledon, och sannolikt en bostad i Miami, därför lever Becker inte permanent i Monaco, men ibland.


Novak Djokovic

Djokovic är den tidigare världens No.1-mäns tennisspelare och mest kända serbiska. Djokovic är ett stort fan av Monaco och flyttade till den lilla högstadiet 2006. Idag bor han i Monaco tillsammans med sin fru Jelena och son Stefan i en lägenhet, som ligger bara ett stenkast från Monte Carlo Country Club. Det här är kanske inte så överraskande med tanke på att det här är lera tennisbanorna i Monaco.


Dame Shirley Bassey

Bassey har ett fantastiskt residens i Monte Carlo. Hon har 42 album och rekordförsäljning på mer än 135 miljoner över en karriär som sträcker sig ungefär 60 år, hon är verkligen en ikonisk Monaco-figur.


Ringo Starr

Starr, en före detta Beatle-medlem som trummis och hans fru Barbara Bach som spelade Bonds dam bor i det eftertraktade Roccabella-lägenhetshuset i Monaco som ägs av pastorfamiljen.

I september 2013 presenterade den franska ambassadören i Monaco Ringo Starr med chefen för Frankrikes konst- och brevordning.

Starr flyttade ursprungligen till Monaco av skatteskäl, och idag kallar han sitt hus i LA och Monaco hem.


Prince Albert II

När vi pratar om kändisar som bor i Monaco, hur kan vi eventuellt försumma de största kändisarna av dem alla?

Prins Albert II är den nuvarande prinsen i Monaco, härstammaren av furstendomen, och är en av de rikaste kungarna i världen värderad till 1 miljarder dollar. Albert II har två barn med namnen på Jazmin Grace Grimaldi och Alexandre Coste. Albert är uppenbarligen en inbyggd monegasque och det var hans förfäder som grundade Monaco.

Albert bor i prinsens palats som finns på klipporna i Monaco, som är den gamla staden Monaco.


Charlotte Casiraghi

Charlotte är den fjärde i linje till tronen i Monaco. Hon är författare och redaktör för tidningen Above.


Alex Wurz

Wurz är en tidigare professionell tävlingsförare, förarutbildningsexpert och affärsman.


Felipe Massa

Massa är en brasiliansk före detta Formel 1-förare som bor i Monaco med sin fru Anna Raffaela Bassi.


Giancarlo Fisichella

Fisichella är en italiensk professionell racerförare som har kört inom många olika kategorier, bland annat Formel 1 för ett antal lag, inklusive Sauber, Renault, Force India och Ferrari för att nämna några. Idag bor han i Monte Carlo. Detta är särskilt inte förvånande om du anser att han är italiensk och Monaco har varit starkt påverkad av Italien genom historien – speciellt eftersom Monégasuq-språket och italienarna är ganska likartade.


Paul di Resta

Paul di Resta är en brittisk racerförare från Skottland som körde i Formel 1 i tre år och är en racerförare inom ett antal olika kategorier. Idag är han en av de kändisar som bor i Monaco.


Daniel Elena

Elena är medföraren till 8-gånger världsmästaren Sébastien Loeb. Elena är en Monegasque så att han bor i Monaco är inte särskilt överraskande.


Bernie Ecclestone

Ecclestone är en brittisk företagsmagnat och bor i en lägenhet på 10 miljoner pund i Fontvieille-distriktet i Monaco med sina två bulldoggar Roscoe och Coco.


Eddie Jordan

Jordanien är en irländsk före detta motorsportlagschef, affärsman och tv-personlighet. Hans huvudbas är Irland men han har också ett hem i Monaco där han ibland bor.


Jean-Pierre Siri

Kanske inte den mest kända personen världen över, men definitivt en berömd personlighet i Monaco.

Siri är direktör för den ikoniska Hôtel Hermitage i Monaco, och därmed bor han också i prinsessan.


David Tomatis

Tomatis är ännu en av de kändisar som bor i Monaco. Han är verkställande direktör för Monaco Mediax och rådgivare till regeringen Albert Albert II. Därför kan han inte vara mycket känd för allmänheten men är mycket känd inom landet.


Michael Peagram

Peagram är en investerare, affärsman och filantropist. Idag är han bosatt i Monaco.


James Caan

Caan är en TV-personlighet som är särskilt känd från TV-programmet Dragons Den. Han kan ses regelbundet på sin yacht i vattnet runt Monaco.


Tatiana Casiraghi

Casiraghi har en nettovärde på 2,5 miljarder dollar. Monaco är följaktligen en av få ställen i världen där den rikaste bosatt är en kvinna.

Casiraghi är arvtagare till ett öl imperium och prins Andrea Casiraghi av Hannover. Hennes man råkar också vara fjärde i linjen till Monegasque tronen och därmed en Monegasque som föddes och uppvuxit där.

Hon ärvde mycket av sin rikedom från sin farfar Julio Mario Santo Domingo, som var grundaren av det colombianska bryggeriet Bayern, som sedan såldes till SABMiller plc för miljarder dollar tillbaka 2005.

När han dog 2011, ärvde hon en sjätte av hans förmögenhet.

Idag bor hon i Monaco med sin son, Alexandre Andrea Stefano Casiraghi och hennes man.


Lily Safra

Safra har en nettovärde på 1,3 miljarder dollar. Hon är en legendarisk socialit och brasiliansk filantrop som flyttade till Monaco på deltid på 1970-talet. Hon flyttade efter att ha gift sig med bankmannen Edmond Safra.

1999 gick Edmond bort under en brand vid parets Monaco penthouse. När han gick bort lämnade han en del av sin stora förmögenhet till Lily.

Innan denna händelse hade de hem i Monaco, New York, Genève och Franska Rivieran.

Safra är särskilt känd för sin filantropi och hängivenhet till välgörenhet. Hon har till och med grundat Edmond J. Safra Philanthropic Foundation som hon jobbar aktivt med.


Det finns förstås fler kändisar som bor i Monaco, men detta beror också på hur du definierar en ”kändis”.

Kändisarna som bor i Monaco som anges i denna artikel är de personer som är mest kända bland de människor som bor i Monaco, men om du tror att vi har missat någon, så låt oss veta och vi kommer att se till att de läggs till i den här artikeln.

Lämna ett svar

Related