De 11 Bästa Museerna i Monaco du Måste Besöka

Vill du uppleva kulturen i Monaco? Vill du ta en tur ner i minnesfältet i Monaco genom att besöka några av museerna i Monaco?

Monacos historia är lång och rik.

Den lilla stadsstaten har, trots sin lilla storlek, en rik kultur. Monaco har stolt ett rykte av glamour-lyx och rikedom, men därmed faller något som nästan faller i skuggan av Monacos glamorösa rykte, dess kultur och museerna i Monaco.

Monaco är mest känd för sin Grand Prix och sitt kasino, men huvudstaden, med sin rika och unika historia, har också många intressanta museer som är värda att besöka.

Det finns ett antal museer i Monaco av olika slag. Det här är bra nyheter eftersom det betyder att det finns ett museum som passar alla, oavsett vad du är intresserad av.

Museet i Monaco är institutioner (inklusive ideella organisationer, statliga enheter och privata företag) som samlar och sköter objekt av kulturell, konstnärlig, vetenskaplig,

I den här artikeln delar vi en lista över de mest populära museerna i Monaco.

Topp 11 museer i Monaco

Den privata samlingen av antikbilar av H.S.H. Prince Rainier III Monte-Carlo

Detta är ett av de mest populära och välönskade museerna i Monaco. Prins Rainier III började samla gamla bilar i slutet av 1950-talet, och det här är en samling som museet baserades på idag. Under åren växte bilsamlingen av Prince Rainier III större och större, med nya, unika och sällsynta bilar som du verkligen inte ser ute på gatan, ofta, varav många aldrig.

När bilregistreringen av Prince Rainier III gradvis växte, var garaget som ligger vid prinsens slott snart för litet för att innehålla alla hundratals bilar av många olika slag – från sportbilar, Formel 1-bilar och gamla klassiska bilar.

Som ett resultat av det begränsade utrymmet i hans garage bestämde sig Prince Rainier för att göra sin bilsamling öppen för allmänheten, och 1993, så öppnades den privata bilsamlingen av H.S.H. Prins Rainier III.

Bilmuseet ligger på Terrasses de Fontvieille, den äldre delen av Monaco. Museet ligger i ett ”rum” på 5 000 m2 och är ett mycket unikt museum i världen.

Det finns oändliga fantastika bilar här av olika natur, och även om du inte är en galen beundrare är det väldigt intressant att uppleva historien genom bilar. I samlingen hittar du också många ikoniska bilar som har använts vid speciella tillfällen. Två exempel är LEXUS som används för det kungliga bröllopet 2011, och givetvis några av Formel 1-bilarna som har använts vid Formel 1-tävlingarna i Monaco.

Användbar information om detta Monaco museum:

Webbplats: http://www.mtcc.mc
Öppettider: Öppet 7 dagar i veckan, från 10:00 till 18:00 (stängt 25 december).
Adress: Les Terrasses de Fontvieille MC 98000 MONACO
Telefon: +377 92 05 28 56
Fax: +377 92 05 96 09
E-post: [email protected]

Inträde

Vuxna: 6,50 euro
Barn (6-16 år): 3 euro
Alla prisuppgifter finns på hemsidan: http://www.mtcc.mc/fr/billeterie

Monaco museums

Oceanographic Museum of Monaco Monte-Carlo

Detta är ett av de mest ikoniska Monaco museerna. Oceanografiska museet är Monaco-museet som lockar flest turister varje år, inte bara för att det som erbjuds är mycket intressant, och insamlingen av havsfågelarter är unik för världen, men också för att byggnaden där museet är ligger i är helt otroligt.

Den fantastiska museumsbyggnaden Oceanographic Monaco är byggd i en barock revival arkitektur och har en vacker fasad precis ovanför havet. Byggnaden ligger på en klippa precis vid Medelhavet vilket ger den en helt fantastisk utsikt över det azurblå vattnet.

Oceanographic Museum har också en restaurang på taket som ger dig en fantastisk 360 graders utsikt över Monaco och dess omgivande vatten.

Byggnaden har en imponerande höjd på 85,04 m, och på grund av byggnadens medkänsla, liksom den plats där den skulle sitta, tog det 11 år att bygga. Byggnaden av den byggnad där Oceanographic Museum of Monaco är belägen krävde 100 000 ton sten från La Turbie.

Nu är byggnaden imponerande i sig, men det som verkligen lockar turister till detta Monaco museum är trots allt vad man kan hitta inuti byggnaden.

Museet är, som namnet antyder, ett oceanografiskt museum som är hemma för en enorm samling av olika arter av havs fauna. Detta inkluderar arter som sjöstjärna, havsskor, sköldpaddor, maneter, hajar, strålar, hummer, strålar, havs gurkor och mycket mer. Faktum är att Monaco Museum presenterar mer än 6000 exemplar som lever i en rekonstruerad naturlig livsmiljö. De arter som lever i akvariet har stor mångfald. Det finns arter i korallrevet, liksom hajar i den monumentala hajlagunen.

Förutom levande djur i sina enorma tankar har Monaco-museet ett stort antal objekt relaterade till havet, vilket inkluderar saker som havsdjursskelett (ett enormt valskelett vid ingången), verktyg, vapen och så vidare. Sammantaget har detta imponerande Monaco-museum totalt cirka hundra pooler, sträcker sig i storlek från 100 till 450 000 liter.

Oceanographic museum Monaco

Bortsett från alla fiskarter finns det också mer än 200 ryggradslösa arter och omkring hundra arter av hårda och mjuka koraller. Du kommer också att kunna upptäcka att akvariet har en presentation av medelhavs- och tropiska marina ekosystem.

Det är ganska imponerande för ett museum. Det är också imponerande att Museum Aquarium är en av de äldsta i världen, öppnade redan 1903.

Användbar information om detta Monaco museum:

Detta Monaco Museum är öppet varje dag – förutom helgen av Formel 1 Grand Prix och den 25 december.

Öppna tider:

 • Januari | Februari | 10 mars 10 am till 6 pm
 • April | Maj | 10 juni 10 am till 7 pm
 • Juli | 9:30 am till 8:00 pm
 • 10 september till 7 pm
 • Oktober | November | 10 december 10 am till 6 pm

Priser 2018 för Oceanographic Museum of Monaco

Prices 2018 for the Oceanographic Museum of Monaco

Les Grands Appartements du Palais Monaco-Ville

Översättningen bokstavligen till ”Monaco Ville-palatsets stora lägenheter”, eller även kallat ”State Apartments Museum”, gör det möjligt att gå in i några byggnader i prinsens palats och få insikt om livet i den kungliga familjen i Monaco.

Museet ger dig den unika möjligheten att gå in på palatset av prinsen i Monaco, som är en privat bostad. Dörrarna är endast öppna delar av året.

Uppkomsten av byggnaden dateras till början av 1200-talet. Detta Monaco museum är mycket unikt på grund av det faktum att det är den privata bostaden för den styrande prinsen.

Den ursprungliga fästningen och vallarna byggdes av genuen 1215. Under hela historien har fästningen omvandlats till ett av de mest lyxiga bostäderna i världen, utformat i Louis XIV-stil.

Användbar information om detta Monaco museum:

Besök av prinsens palats / statliga lägenheter öppnas från 31 mars till 14 oktober 2018.

Besök kommer att stängas under Grand Prix F1: 26 maj och 27 maj 2018.

Den 14 juni kommer besök att öppnas klockan 13.00 i stället för 10.00.

Öppettider:

 • Från 10:00 till 18:00 (sista ingången är 17:30). Från 1 juli till 31 augusti är öppettiden 10:00 till 19:00 med sista ingången till 6:30.
 • 14 juni kommer besök att öppnas klockan 1:00 istället för 10:00.

Inträde

 • Vuxna: 8 euro
 • Barn (6-16 år), Studenter: 4 euro
 • Vuxna grupper (på begäran)

Dubbelbiljett: Statliga lägenheter + Privat samling av antika bilar

 • Vuxna: 11,50 euro
 • Barn (6-16 år) + studenter: 5 euro

De statliga lägenheterna är inte tillgängliga för rullstolsburna. Åtkomst endast genom trappor.

För mer information:

Musee Naval de Monaco Monte-Carlo

På 1990-talet öppnade detta Monaco museum för allmänheten.

Musee Naval, eller Naval Museum, är ett sjömuseum som har 250 marina föremål och modeller av kända båtar och yachter. Samlingen innehåller också ett antal föremål från den privata samlingen av HSH Prince Rainier III i Monaco.

Om du är en sjöälskare, så är det här museet för dig. Den visar allt du kan tänka dig i samband med sjöresor, som fullskaliga vikingbåtar, spanska galleoner och mycket mer.

Navmuseet skapades som en följd av en ensam mans passion. Professor Claude Pallanca drömde om segling och på grund av sitt stora intresse för båtar och sjöresor byggde han modellfartyg – ett intresse som så småningom skulle leda till att man skapade sjömuseet i Monaco.

Genom åren byggde professor Claude Pallanca en enorm sjösamling. Tack vare detta och hjälp från H.S.H. Prins Rainier III av Monaco, den monegasque regeringen kunde tillsammans med professor Claude Pallanc skapa navalmuseet 1993. Idag har Navalmuseet objekt alla saker maritime och totalt har museet en enorm samling av mer än 250 modellfartyg, målningar och maritima föremål

Det finns föremål på detta Monaco museum som går tillbaka till antiken, hela vägen till idag.

Museet är ett internationellt museum vilket innebär att det är tillägnad alla flottor hela tiden från antiken till moderniden.

Sammantaget innehåller samlingen mer än 1 200 skalmodeller och ytterligare några hundra navyrelaterade objekt.

Användbar information om detta Monaco museum:

Museet är öppet dagligen från kl 10 till 18, med undantag för 1 januari och 25 december.

Inträdesavgifter:

 • Vuxna: € 4
 • Grupper (10 + personer): € 2,50 / person
 • Barn: € 2,50

Museum of Stamps and Coins Monaco

Om du är intresserad av frimärken och pengar, är detta Monaco museumet för dig.

Museet ligger i Fontvieille. den äldre delen av Monaco.

Museet berättar om Monaco genom de föremål som den visar. I museet hittar du många saker, men några mycket intressanta föremål är monegasque pengar från 1640.

År 1999 bildades en elitfilatelklubb, Club de Monte-Carlo, och idag har den sitt huvudkontor på museet.

Två gånger om året visar museumet sällsynta föremål som frimärken och pengar. Du kommer inte bara att kunna se en massa intressanta objekt, men du kommer också att kunna lära dig mer om vad som behövdes för att skriva ut frimärkena, hela vägen till början, med ”Charles III” 1885 till idag.

Museet består av två showroom.

I det första showroomet hittar du Monegasque frimärken som presenteras i kronologisk ordning. Du kommer också att kunna uppleva stämplingsprocesserna.

Det andra showroomet är skilt från den sällsynta frimärkssamlingen. Detta inkluderar historiska sardiska och franska frimärken som har använts i Monaco. På så sätt är frimärkena och uppvisade i pengamuseet föremål som har någon form av anslutning till Monaco.

Användbar information om detta Monaco museum:

Museum of Philately and Coinage är öppet dagligen från 10:00 till 17:00 (18:00 i juli och augusti). Det säljer för närvarande tillgängliga frimärken och mynt utfärdat av Furstendömet.

 • 11 terrasses de Fontvieille
 • 98000 Monaco
 • Monaco
 • +377 98 98 41 50
 • mtm-monaco.mc

Inträde (per person)

 • Vuxna: € 3
 • Barn mellan 12 och 18 år, pensionärer och studenter: € 1,50

Le Nouveau Musee National La Condamine

På engelska det nya nationalmuseet i Monaco är detta Monaco museum ett modernt konstmuseum som är på två ställen: Villa Sauber och Villa Paloma. Dessa museer visar årligen två utställningar.

Villa Sauber är en av de sista Belle Epoque villorna i Monaco vilket gör det här museet ännu mer speciellt att besöka. Byggnaden är helt fantastisk, men byggnaden är inte huvudattraktionen. Det moderna nationella museet i Monaco visar arv från Furstendomen av tänkkonsten. Konsten som presenteras är både relaterad till både Monaco och den internationella konstscenen.

Både de permanenta samlingarna och utställningsutställningarna är värda besöket.

Villa Sauber tillhörde Blanc-familjen i början av 1900-talet. Detta är en familj som spelade en stor roll i utvecklingen av Société des Bains de Mer och Casino de Monte-Carlo.

Användbar information om detta Monaco museum:

 • Öppet dagligen från 10:00 till 18:00 under utställningar.
 • Stängt den 1 januari, 1 maj, de fyra dagarna i Grand Prix, 19 november och 25 december.

Inträde

 • En full prisbiljett får du tillträde till båda byggnaderna.
 • Vuxna: NMNM biljett (Villa Paloma + Villa Sauber) – € 6
 • Gruppbiljett: 4 € (min 15 personer)
 • Kombinerad biljett NMNM / Exotisk trädgård / Museum för förhistorisk antropologi: 10 €
 • Entré är gratis på söndagar
 • Gratis för under 26-talet, skol- och barngrupper, monegasiska medborgare, medlemmar i ICOM och CIMAM, arbetssökande (med identifikation), funktionshindrade

Villa Sauber

Ligger på 17 avenue Princesse Grace (Monaco) Tel: 377.98.98.91.26

Latifa Echakhch – Le Jardin mécanique -20/04/18 -28/10/18

Villa Paloma

 • Ligger 56, boulevard du Jardin Exotique (Monaco) Tel +377.98.98.48.60
 • Alfredo Volpi, La poetique de la couleur -09 / 02 / 18-20 / 05/18
 • 29/06/18 – 06/01/19: Tom Wesselmann «La Promesse du Bonheur»

Utrustning och tjänster:

 • Affär
 • Betalning av privat parkering

Förhistorisk antropologimuseum Monaco-Ville

Detta förhistoriska Monaco museum som heter ”Museum of Prehistoric Anthropology grundades av Prince Albert I 1902.

Syftet med museets grundande var att ”bevara spår av tidig mänsklighet som utplånades i Furstendömet och grannregionerna.”

Idag visar museet många samlingar av föremål som har samlats in och förts till museet under en tidsperiod på mer än ett sekel.

Föremålen som presenteras representerar de olika faserna av regional förhistoria och protohistoria.

De flesta objekt som du kan se på detta museum är arkeologiska och palaeontologiska fynd som kan spåras tillbaka till Furstendömet, Frankrike och Italien.

Efter en lång serie utgrävningar i grottorna i Monaco, känd som Grimaldi-grottorna mellan 1895-1902, fann prins Albert att det var nödvändigt att samla alla föremål som hittades på ett ställe där de kunde bevaras och uppvisas.

Det första förhistoriska antropologimuseet ligger på Rocher, men idag har det en annan plats

Vid byggandet av detta Monaco-museum valde Prins Albert att placera museet i den tidigare regeringsbyggnaden.

1960 flyttade Museum of Prehistoric Anthropology till en ny byggnad. Den nya platsen blev mitt i den exotiska trädgården. Det här är platsen där museet fortfarande ligger idag. Föremålen på museet lär oss att ännu mer än en miljon år sedan, den franska rivieran och vad som idag är Monaco var redan en favoriserad livsmiljö för de människor som är våra forntida förfäder.

I 2014 sattes en mammats skelett till den imponerande samlingen av museet. Skelettet utgrävdes i Sibirien, 1000 kilometer öster om Lena floden.

Användbar information om detta Monaco museum:

Öppna tider

 • Januari: 9:00 till 17:00
 • Februari till april: 9:00 till 6:00
 • Maj till september: 9:00 till 7:00
 • Oktober: kl 9 till 6
 • November till december: 9 am till 5 pm
 • Stängt 19 november (National Holiday) och 25 december.

Tillträde (per person):

 • Biljetter gäller för inträde till den exotiska trädgården, observatoriska grottan och Museum för förhistorisk antropologi.
 • Workshops för barn finns på begäran.
 • E-post: [email protected]
 • Vuxna: 7,20 €
 • Barn (6-18 år): 3,80 €
 • Studenter (med kort, max 30 år): € 3,80
 • Seniorer (över 65): 5,50 €
 • Särskilda priser för grupper och skolor är tillgängliga på begäran och under förutsättning att bokningen sker
 • Kombinerad biljett inklusive Villa Paloma (NMNM): € 10,00

Princess Grace Irish Library Monaco-Ville

Detta populära Monaco-museum invigdes den 20 november 1984. Museet invigdes av prins Rainier III av Monaco, prinsen gift med Grace Kelly, som en hyllning till prinsessan Graces anknytning till hennes irländska ursprung.

Bara en kort promenad från prinsens palats, hittar du detta Monaco museum, vilket är ett bibliotek. Biblioteket ligger i byggnaden av den tidigare hôtel particulier. Detta var ett hotell ledt av Comte Félix Gastaldi, borgmästaren i Monaco i 39 år.

Biblioteket och Monaco-museet har Princess Graces personliga samling irländska böcker, varav de flesta tidigare var belägna i hennes palatskontorets bokhyllor.

Många av de irländska böckerna som finns i biblioteket är ledande irländska diplomat Grev Gerald Edward O’Kelly de Gallach, vilken prinsessa Tracy köpte på 1970-talet.

Sedan biblioteket invigdes har omkring tolv tusen böcker förvärvats eller donerats.

Användbar information om detta Monaco museum:

 • 9 rue Princesse Marie-de-Lorraine
 • Monaco-Ville
 • MC 98000 Furstendömet Monaco
 • Tel + 377 93 50 12 25

Galerie Birch Monaco-Ville

Detta museum uppvisar arvet hos en av Europas mest produktiva konsthandlare efter beslut av sin dotter.

Det är kvinnan Anette Birch som är dotter till den danska Borge Birch som hedrade av den franska regeringen för sitt betydande bidrag till modern konst i Frankrike som har valt att visa sin fars arv.

Nyligen öppnades dörrarna till Galerie Birch Monaco, som välkomnar monegasqueboende och vänner.

Konstgalleriet drivs av Anette och hennes dotter Caroline.

Galleriet och Monaco-museet ligger i hjärtat av Monaco, bara några minuter från prinsens palats.

Galleriet visar konstverk från ett antal olika artister, bland annat Egill Jacobsen, Pierre Alechinsky och Carl-Henning Pedersen och mycket mer. Man kan säga att det är en blandning mellan ett museum och ett galleri, men om du är intresserad av konst, är det här ett bra ställe att besöka.

Användbar information om detta Monaco museum / galleri:

 • 17, rue Basse
 • 98000 Monaco
 • 377 97 77 64 63
 • [email protected]
 • Tisdag – fredag: 11-13 | 14,30-18
 • Lördag: 11-15

Museum of Old Monaco

Detta museum handlar om Monacos historia och arv.

Museet i gamla Monaco eller i franska Musée du Vieux Monaco är ett av Monaco-museerna som du borde definitivt besöka. Museet visar allt du kan tänka dig som speglar Monacos arv, från målningar till möbler, keramik, kostymer och mycket mer.

Dessa objekt talar om det dagliga livet i Le Rocher, Gamla stan i Monaco tillbaka på tiden, och gör historien mycket mer konkret i form av fysiska föremål.

Museet ser också upp att ta upp och bevara Monaco-språket – Monegasque, och det gör det genom att visa upp saker som är relaterade till arvet i sitt språk. Museet har tre uppdrag

 • Att bevara civila och religiösa traditioner
 • Att bevara och främja det monegasque språket
 • För att bevara Monegasque arvet

Användbar information om detta Monaco museum:

Museet är öppet gratis på onsdagar och fredagar från kl. 11.00 till 16.00 mellan juni och september.

 • 2 rue Emile de Loth
 • 98000 Monaco
 • Monaco
 • +377 93 50 57 28
 • traditions-monaco.com

Skulpturvägen Monaco

Skulpturvägen är en väg som du kan promenera där, längs vägen, är den prickad med nästan 100 skulpturer om prinsessan. På så sätt är skulpturvägen nästan en blandning av ett museum och utställning utanför.

Skulpturerna finns i parker, trädgårdar, gator och vägar.

Om du vill utforska ett koncentrerat område av skulpturer, gå till Fontvieille-distriktet. Den här delen av Monaco har varit fotgängare, och det är också där de flesta skulpturerna placeras.

Detta är en perfekt väg att gå om du är intresserad av konst.

Skulpturvägen är gjord på initiativ av den suveräna prinsen.

Lämna ett svar

Related