Dagsutflykter från Cannes – Våra Bästa Tips

Det blå och glittrande Medelhavet lockar varje år många besökare. Den franska Rivieran är känd för flärd och lyx men också för sin vackra natur och avslappnade atmosfär. En av de mer kända städerna på Rivieran är Cannes.

Den lilla staden precis vid havet är mest känd för sin årliga, internationella filmfestival. Då flockas världens filmstjärnor, regissörer och Europas jetset för att se vem som tar hem ett av filmvärldens mest prestigefyllda priser, Guldpalmen. Resten av året erbjuder Cannes och omgivningen en lång rad intressanta upplevelser. Cannes är perfekt att använda som bas för att sen ge sig ut på olika dagsutflykter.

Resetips till din Resa till Cannes
Carlton Intercontinental Cannes

Monaco

Monaco ligger på perfekt avstånd från Cannes för en dagstur. Från Cannes är det drygt fyra mil till Monaco. Du tar dig dit genom att hyra bil eller så tar du lokaltåg. Att se Monaco är en upplevelse i sig. Chansen är stor att du får syn på någon av alla de många kändisar som bor där.

Monaco museum

Chansen är ännu större att du kommer att få syn på några riktigt lyxiga bilar som inte syns så ofta i Sverige. Förutom att strosa runt i hamnen och känna av atmosfären kan det rekommenderas att även besöka katedralen och akvariet.

Naturligtvis kommer du att vilja besöka ett casino i Monte Carlo. Det kommer med all säkerhet att bli en spännande upplevelse.

Ile Sainte Marguerite

En av de större öarna i Skärgården når du enkelt med båt från Cannes eller Nice. Ön St. Marguerite ligger endast en kort båtfärd från Cannes och passar perfekt att besöka över dagen. Här kan du njuta av den hänförande och unika naturen.

ille sainte marguerite cannes

Du upptäcker ön som bäst till fots genom att följa någon av de vandringsleder som finns. Promenera förbi dammen Batéguier där du hittar ett myller av olika fågelarter. Ön är ett kärt tillhåll för flyttfåglar som vilar här på vägen mot sitt mål. Fortsätt bort mot Fort Royal. Här har den legendariske Mannen med järnmasken suttit fängslad mellan 1694 och 1698. Det finns många myter om vem den mystiske fången var, som alltid bar en mask för att inte bli igenkänd.

En del rykten säger att det var en okänd bror till Ludvig XIV som kungen ville undanröja. Voltaire skrev i sin bok Siécle de Louis XIV om mannen med järnmasken och spädde på mystiken runt historien. De senaste åren har det dock kunnat fastställas att det var en italienare vid namn Ercole Antonio Mattioli, statssekreterare i Hertigdömet Mantua som var fången efter att ha dömts till livstid för förräderi.

Antibes

Bara någon mil från Cannes hittar du den lite mindre staden Antibes. Här i Sverige är orten känd inte minst från filmen En enkel till Antibes, där Sven-Bertil Taube spelar en äldre man som rymmer till Antibes. Men här finns mycket att upptäcka och staden är känd för sina många stränder.

Visst, du har stränder inne i Cannes också men sommartid blir de snabbt helt fullsmockade med solbadande turister. I Antibes kan du lätt hitta en favorit som kanske inte är fullt så belamrad. Speciellt i Juan les Pins där det finns gott om privata stränder där du för en mindre avgift kan njuta av lite mer lugn och ro.

Lämna ett svar

Related