Resetips till din Resa till Cannes på en Budget

Cannes, på den vackra Franska Rivieran är förmodligen den näst mest kända staden i Frankrike, den andra Paris. Cannes har fått mycket av sin världsberömda kändisskap på grund av Cannes Film Festival som äger rum varje år. Det är också känt för den lyx och skönhet som finns där. Detta inkluderar lyxhotell, restauranger och butiker som är världsberömda. Det betyder att Cannes är dyrt. Dessa Cannes resetips kommer att berätta vad du ska göra som är billigt, roligt och till och med lite lyxigt.

När är bästa tiden att åka till Cannes?

I allmänhet är den bästa tiden för Cannes resor på hösten. På så sätt slipper du de enorma folkmassorna som samlas för International Film Festival i maj och alla människor som kommer efter sommarsäsongerna. Du kommer också att sakna den uppblåsta prissättningen riktad mot turisterna. På hösten är bra för att det fortfarande finns mycket att göra, inklusive Cannes sandstränder utan att oroa dig för osammanhängande väder. Temperaturen i Cannes börjar inte falla till omkring november.

Men om du verkligen vill spara pengar, finns det ingen bättre tid att besöka Cannes än under vintermånaderna. Lyckligtvis finns det fortfarande mycket att göra i Cannes, även om temperaturen faller från sommarhöjder.

Bästa ställen att övernatta?

Ett exempel är Novotel Cannes Montfleury. Hotellet är bra, det har en swimmingpool, är cirka 10 minuters promenad från centrum och har en underbar utsikt. I augusti som är full turistsäsong betalar du högsta priser. Om du är är lite klokare, hyr du en lägenhet för att få ut så mycket för pengarna som möjligt. På så sätt kan du spara pengar på måltider, ha en tvättmaskin och torktumlare, och troligen stanna närmare staden för mindre pengar.

Hyr denna vackra lägenhet i Palm Beach Cannes, 3 minuter från Croisetten från €70/dag.

Cannes apartment rental

Saker att göra i Cannes

Marché Forville: Den gamla marknaden är öppen dagligen från och med middagstid. Det är tak, så du behöver inte oroa dig om det regnar. Marknaden är en av favoritplatserna i staden. Det är mycket mindre turistiska än de flesta andra platser. Där hittar du allt från lokala ostar till antikviteter (böcker, bestick, mynt, frimärken), blommor och de bästa av Provence produkter. På söndagar kan du få en känsla för hur Cannes verkligen lever. Missa inte denna härliga plats. Det ligger nära den gamla hamnen och Mairie. Du kan inte missa det rosa exteriöret och du kommer bli glad när du hittar den speciella prydnaden för att ta hem. Ta en bit mat här också. Du kan få ganska billig lunch och de flesta leverantörer låter dig smaka innan du köper.

Boulevard La Croisette

Boulevard La Croisette: Det är troligt att allt du vet om Cannes ligger på den här stora stripen. Det finns mycket mer att se i staden, men definitivt ta några promenader ner längs Boulevard. Stadens mest lyxiga hotell, klubbar, vackra stränder och Palais des Festivals et des Congrès – hem till den berömda Cannes Film Festival. Se till att kolla in karusellen, Parc de la Roseraie och de olika hamnarna. Nämnde jag de största namnen på mode? Ja … Några stora namn har sitt hem på Boulevard La Croisette, inklusive:

 • Armani
 • Celine
 • Cartier
 • Chopard
 • Ferragamo
 • Ferret
 • Fendi
 • Dior
 • Gucci
 • Hermès
 • Lancel
 • Louis Vuitton
 • Giuseppe Zanotti
 • Philip Plein

Musée de la Castre & Le Suquet: Cannes har ingen brist på trappor och de leder till Le Suquet-området i Cannes. Det här är det gamla kvartalet som en gång var där fiskarna bodde. Bostäder här är gamla och vackra. Gatorna går tillbaka 400 år. Det finns butiker, restauranger och massor av saker att göra här. På kvällen erbjuder många restauranger live jazz. Min favoritplats här är Castre-museet. Det är inrymt i en 11th century chateau och dess samling sattes samman av en aristokrat från 1800-talet. Det finns några bra bitar där från antiken. Det ligger också i Tour du Suquet (Suquet-tornet) som byggdes 1385, så staden kunde hålla koll på Saracens, vilket innebär en fantastisk utsikt över staden och havet. Om du är intresserad av musik, kolla in den angränsande kapellet St Anne och dess musikaliska instrumentsamling. Entré kostar 6 € och det är gratis den 1 söndagen i varje månad från november till mars för personer under 18 år och studenter upp till 26 år.

Musee d’Art et d’Histoire de Provence: Cannes är hem för ett antal anmärkningsvärda museer. Musee d’Art et d’Histoire de Provence är ett exceptionellt exempel, och medan det inte är ”i Cannes” är det ganska nära och värt besöket. Som en 1700-tals herrgård kvalificeras det praktiskt taget som ett konstverk. Men inuti hittar du alla slags bitar, inklusive artefakter som går tillbaka till förhistoriska tider. Beläget vid 2 rue Mirabeau, Grasse. Inträde är GRATIS. För att komma dit från Cannes, ta Grasse SNCF-tåget och sedan till Grasse Bus Station – gå av vid Thouron.

Spela en Petanque Match(Boule): Målet med Petanque(Boule) är att kasta ihåliga metallbollar så nära som möjligt till en liten träboll kallad cochonnet (”piglet”). Spelet liknar italiensk bocce eller colombianska tejo (förutom colombianer använder sprängämnen i theris). Petanque(Boule) är ganska populär i Cannes och det finns massor av platser där lokalbefolkningen spelar. Det här är allvarligt matcher. Gå, titta och var respektfull. Du kommer att ha roligt och för det mesta är det gratis att titta på. Spelen spelas i ”Boulodromes”, det finns en kort lista nedan:

 • Boulodrome de l’Etangl Place de l’Etang
 • Boulodrome Louis Braille: Rue Louis Braille
 • Espace Troncy- Boulodrome Jean Béraudo: 150 avenue Michel Jourdan
 • Boulodrome des Allées: Allée de la Liberté Charles de Gaulle
 • Boulodrome Henri Bergia: Place Henri Bergia
 • Boulodrome Mont Chevalier: Square Musso Rue Saint Dizier

cannes croisette

Hitta fler bilder från Cannes och Franska Rivieran här.

Gå till stranden: Vattnet i Cannes är mångas favorit. Till skillnad från Nice är de sandiga och har en hög saltkoncentration. Detta gör dem lätt att simma i och gnistrar som om de hade tappat diamanter i vattnet. Tyvärr är Cannes stränder dyra och trånga. Om du bor på ett hotell tar de dig 25 euro per person per sittplats på stranden. På en bra beach plage får du en strandstol, paraply och bordsservice. På denna typ av strand finns det inget utrymme att spela boll, och maten och vinet kommer att kosta dig. För att undvika att gå över budget för att gå till stranden, gå till en av de offentliga stränderna eller ta tåget till en närliggande stad. Stränderna där blir mycket mindre trånga och allt kostar mycket mindre. På ett positivt sätt är hundar tillåtna på stränder, så var inte rädd att ta med Fido om han är med dig. Om du bestämmer dig för att utforska stränderna i Cannes, vet du att de är indelade i fem zoner:

 • Gazagnaire: Denna avgränsning går längs Boulevard Eugene Gazagnaire vid Pointe Croisette. De två stränderna på den här platsen är offentliga: Gazagnaire och Mouré Rouge (gratis). Detta är stranden där lokalbefolkningen går.
 • Port Canto: Denna hamn ståtar med både offentliga och privata stränder i öster och väster. Den privata stränder är lite billigare än de på La Croisette och deras offentliga strand, Plage Zamenhoff är utmärkt.
 • La Croisette: Det är här de med pengar går. Stranden är underbar, men super trångt. Det finns en kommunal strand här, Plage Macé. Det är nästan omöjligt att få plats här under dagen eller på kvällen medan Cannes Film Festival pågår.
 • Boulevard de Midi: Om du inte har råd (eller vill inte slösa pengar på La Croisette), kan det här vara stranden för dig. Det finns både privata och offentliga stränder här, men de privata stränderna är mer måttliga priser än de på La Croisette.
 • La Bocca: Riktigt fin sand, både privata och offentliga stränder.

De stora villorna i Cannes: Trots sin moderna känsla (Cannes har blivit en riktig teknik sektor senast) finns det fortfarande gott om levande historia som ska tas i Cannes. Detta inkluderar stora villor som går tillbaka till 1800-talet. Rika invånare från den tiden byggde stora fastigheter som påverkades av allt från romerska villor till slott från medeltida tider. Bara gå runt i staden och njut av det.

St Marguerite Island: Historia och film buffs kommer båda att känna denna ö som hemmet till den ökända mannen i järnmasken i över 11 år. Ingen vet hur många hittade sig till denna lilla ö som är täckt av skog. Naturligtvis är legenden att han var en man av ädelblod. Även om du förmodligen inte kommer att lösa mysteriet i Cannes, kan du fortfarande besöka hans cell, som du hittar inuti fästet där han hölls. Idag är fortet nu känt som Museum of the See och du kan hitta mycket mer än den cellen inuti. Det finns också kvarlevor av skeppsbrott som går tillbaka så långt som första århundradet f.Kr.

st marquerite

Bra restaurangerna på en budget

Du kanske tror att en 30 € måltid inte är billig … och det är inte … men det här är Cannes, där en cocktail på Martinez kostar dig 30 €. Så kom ihåg att värdet i Cannes är relativt.

Restaurant Le Cosi: Snubblat på denna restaurang med tur på en av promenader på Suquet-kullen. Maten var spektakulär och prisvärd. Restaurangen erbjuder några olika provsmakningsmenyer med alternativ från 32 €. Beläget vid 10 Rue Du Suquet 33-0-4-93-66-79

Brouette de Grand-Mere: Stort värde för pengarna. Deras prix fixe var under € 40 och maten var utsökt och det kom med en halv flaska vin. Maten är klassisk fransk komfortmat och du kommer att lämna med en glad mage. Beläget vid 9 bis rue d’Oran +33 4 93 39 12 10

L’Antidote Christophe Ferre: 21 € för tre fantastiska rätter. Det är ett rån i Cannes. Det är som att de betalar dig för att åka dit. Det är inte heller i huvudlistan, så det finns mindre turister. Denna plats är en seger. Så sluta tänka på det och gå! Beläget vid 60 Boulevard d’Alsace 04 93 43 32 19

L’Assiette d’Provencal: Denna restaurang erbjuder två prix fixe menyer, en på € 24 och en på € 29 för 3 rätter. Det ligger mittemot hamnen och har fantastisk utsikt. Det är också en bra plats om du gillar att titta på människor. Detta är ett ganska turistområde, så var redo för dem. Det är en hel del i Cannes. Beläget vid 9 Quai Saint-Pierre +33 4 93 38 52 14

Hotel Le Splendid: En av de bästa erbjudandenen i stan är deras 5 € Club Sandwich (på något annat hotell kostar det 20 €). Beläget på 4-6 Rue Félix Faure +33 4 97 06 22 22

Al-Charq: Riktigt god libanesisk mat till bra priser. Det ligger strax bakom Martinez och har uteservering så att du kan titta på människor. 20 Rue Rouaze +33 4 93 94 01 76

Le Dauphin: Stäng inte av Disney-esque-logotypen. Denna restaurang är bekvämt beläget, snyggt prissatt och serverar god mat. Prova carpaccio de boeuf och lasagne. 1 rue Bivouac Napoleon 06400 Cannes +33 4 93 39 22 73

Hur tar man sig till Cannes?

MED FLYG: Du kommer sannolikt att anlända till Nice flygplats. De flesta hotell kommer att ha en pendelservice. Om du bor någon annanstans kan du ta en buss, tåg eller taxi. Om du kommer in under strand säsongen, skulle jag rekommendera att du bokar din transport från flygplatsen i förväg.

MED TÅG: SNCF, som är Frankrikes tågsystem. De är bekväma, åsikterna är vanligtvis spektakulära och du tar bort körspänningen. Tåget går från St. Augustine Gare i Nice till Cannes. Tågen lämnar vanligtvis varje halvtimme och tar cirka 30 minuter för att komma till Cannes. En första klassbiljett kostar dig 13-16 euro, andra klass 5-10 euro.

MED BIL: Ta A8 och gå av vid avfarten Cannes / Grasse. Du hamnar på Boulevard Carnot (massor av trafikljus). Det finns korta nedskärningar, men på din första dag i staden skulle jag inte rekommendera dem.

Behöver du mer information om Cannes? Klicka här

Lämna ett svar

Related