Så funkar det med elsparkcyklar i Cannes

Vissa människor har varken råd med eller behov av en elbil och behöver därför mer rimliga, billiga och lättanvända elektriska transportmedel för en person. Numera finns det ett stort utbud av elcyklar och enhjulingar på den franska marknaden.

Elsparkcykel är ett vanligt transportmedel i Cannes. Du kan köpa en för mindre än tusen euro och de är hälsosamma för miljön. Med detta i åtanke ska vi ta en titt på elscootrar i Cannes och allt du behöver veta om dem. Hur kommer de att förändra sättet att förflytta sig i Cannes?

Vi kan rekommendera https://elsparkcykeln.se till dig som ska köpa en elsparkcykel.

En elsparkcykel kan definieras som en motordriven cykel med hjul.

En elsparkcykel är, liksom en elcykel, en motoriserad scooter med hjul som drivs av en motor och ett batteri. 

Batterier

De kan vara kompakta och laddas snabbt, men de ger bara ett begränsat antal körtimmar eller kilometer. (Beroende på din synvinkel) Eller så kan de vara stora och starka och räcka över en sträcka på mer än 100 kilometer. 

Elsparkcykelns bromsmekanism är en annan kritisk säkerhetsfaktor

Bromsar är absolut nödvändiga för ett säkert och snabbt stopp. Den bakfotskontrollerade manuella bromsen är den enklaste att använda. Där du saktar ner genom att trycka ner foten på det bakre stänkskyddet. 

Vi går vidare till de mer avancerade skivbromsarna. De liknar de som finns i en modern bil. I tättbefolkade områden som Cannes är skivbromsar ett absolut behov. Din säkerhet hänger på fordonets förmåga att stanna säkert.

I Cannes är det tillåtet att använda elscootrar.

I Cannes är det tillåtet att köra en personlig elsparkcykel. I Cannes är det alltså lagligt att inneha och köra elscootrar. 

De har dock en rad riktlinjer som du måste följa.

Först och främst måste du vara minst 12 år gammal. En person under 12 år får inte använda en elsparkcykel. Du kan inte bara ge en scooter till 10-årige Pierre och säga åt honom att gå till bageriet.

När du kör en elsparkcykel måste du ha en specialförsäkring. Om du till exempel är inblandad i en bilolycka och skadar någon annan betalar denna försäkring dina sjukvårdskostnader så länge du har en hjälm på dig. Detta kan kosta allt från 3,30 euro i månaden till 15,50 euro i månaden, beroende på plan. Beroende på var du är bosatt och vad som gäller för din identitet.

Det spelar ingen roll om din elsparkcykel har en topphastighet på mer än 25 kilometer i timmen. En bot på 1 500 euro ges ut om du bryter mot den här regeln.

Det är absolut nödvändigt att du bär hjälm och kläder med hög synlighet när du kör i höga hastigheter. Se till att ditt huvud är skyddat och att du är väl upplyst.

Det är inte tillåtet att bära hörlurar eller använda mobiltelefon för att du ska vara helt och hållet kontrollerad och medveten om allt runt omkring dig. 

Elscootrar är gjorda för en person. Du får inte plocka upp dina kompisar för att ta dem hem från baren.

Slutligen, när du åker elsparkcykel, håll dig till cykelvägarna och var försiktig.

Lämna ett svar

Related