8 Saker att Göra på din Semester i Cannes

Lunch på strandkanten på Croisetten

cannes croisette
Foto: James Whatley

Cannes folket älskar havet. Och tack vare det milda klimatet är det möjligt att äta lunch i solen, vid kanten av vattnet, från maj till slutet av september.

Promenad i den gamla staden: Suquet kvarteret och Castre Museum

le suquet cannes
Foto: Baptiste Roman

Gå de asfalterade gatorna i de välvda passagerna och lyft huvudet för att se fiskehusen. Huvudgatan leder från stadshuset torget till Suquet distriktet, förbise av Notre-Dame-de-l’espoir kyrkan och Castre museet. När du väl anlänt där uppe, kommer du att upptäcka en vacker syn på Cannes-bukten.

Besök Museem för modern konst i NICE (MAMAC)

mamac nice
Foto: marc.pecquet

Beläget bredvid Garibaldi-torget, har den formen av en fyrbensbåg längs Paillon. Du kan upptäcka mer än 1300 samtidiga verk, som täcker tiderna i tjugonde och tjugo första århundradet! Gratis inträde.

Besök Pointe de I’Aiguille

theoule sur mer france
Foto: J Carlos France

Pointe de l’Aiguille är ett litet paradis väl bevarat av sina finsmakare! Du måste gå till Théoule-sur-mer och gå en slingrande väg (ta med sneakers) för att komma fram till en dold vik! Från toppen är utsikten över Mandelieu-Théoule Bay hisnande!

Picknick på Lerinsöarna

lerins islands cannes france
Foto: Cote d’Azur SIR

Lerinsöarna ligger i bukten av Cannes och består av 2 öar: Sainte-Marguerite Island, den största som är känd för att ha hållit mannen med järnmask i många år. Det är också en reserv av mark- och undervattensfena och flora. Saint-Honorat Island, dold bakom sin syster, mindre, har ett berömt kloster och vingård.
Ta färjan för att tillbringa en dag med picknick, gå mellan gamla tallar och eukalyptus och strand i en liten vik.
Ta en liten glasspaus hos glassbåten med hans berömda horn.

Besök Cap d’Antibes och Fort Square

cap d antibes france
Foto: bernard allegretti

Fortet ligger på halvön Saint-Roch. Det är byggt på en sten som stiger 26 meter över havet.
Idealet är att tillbringa en eftermiddag vid havet vid Cap d’Antibes och promenera längs Antibes hamn på natten, när fästet bär sin ljuskula. Antibes ligger 15 minuters bilresa från Cannes.

Besök Saint-Paul-de-Vence och Biot

saint paul de vence
Foto: marie

De är typiska provencalska byar, rakt ut ur en roman av Marcel Pagnol. Kom och rusla genom de smala gator, upptäck deras hemliga passager och besök de många keramikaffärerna (Saint-Paul-de-Vence) och glasögonen (Biot).

Skidåkning i La Foux D’Allos

La Foux D'Allos
Foto: Mimi

Och ja, när folk säger Cannes, tänker folk på solen och havet!
Om majoriteten av verksamheten är nautisk, har vi tur att vara i ett underbart område nära backarna.

Den första stationen ligger 1 h 30 från Cannes (Gréolière-les-neiges), men för att vara säker på att ha gott pudersnö utan snökanonar, sträcker du dig till Foux-d’Allos eller Auron, så kommer du inte att bli besviken!

Lämna ett svar

Related