Sensommarsemester i Cannes (Bästa Tips)

Vill du få mer energi och fylla dig själv med ny inspiration och glädje är Cannes platsen att utgå ifrån. Efter en vår och sommar med restriktioner p.g.a. pandemin är längtan stor efter att resa enkelt och säkert till en miljö som stärker och bygger upp oss på  alla plan.

Bästa tiden att resa för att ladda batterierna är absolut i slutet av september och en bit in i oktober. Då är det mindre med besökare och ett lagom varmt klimat. Vattnet är fortfarande varmt men det är ingen trängsel på stränderna eller köer till serveringar. Det råder en behaglig, genuin atmosfär som ger de bästa förutsättningarna för att hämta ny energi.

Resan dit är enklast med flyg och med direktflyg till Nice och transporten vidare till Cannes tar det under 4 timmar.

Ge dig själv ett alldeles speciellt tillfälle att stanna upp och bara utforska den närliggande miljön utan krav eller stora förväntningar. Bo bra och njut av närheten till havet och lättheten att ta sig runt i staden. Vill du göra något därutöver så kan listan göras lång. Men varför inte bara välja ut några saker som du känner särskilt starkt för.

Resetips till din Resa till Cannes
Carlton Intercontinental Cannes

Cannes med omnejd erbjuder bl.a.: bad & vattensporter, härliga promenader, shopping, konserter, museer, cykeluthyrning, golf, vingårdar, bil/båtutflykter och inte minst uteserveringar och god mat.

Väljer du bara en närliggande utflykt så välj en tur ut till närmaste öarna Lerins Island. Det är helt rätt årstid för en behaglig båttur. Den största ön heter Ste Marguerite och den mindre ön Ile Saint Honorat. Båtresan till Ste Margauerite tar bara 15 minuter och ön erbjuder denna tid på året fina naturupplevelser och härliga promenader i lagom värme och stränder utan trängsel. Den mindre ön Saint Honorat har en vingård- och vinprovning och även ett kloster. Vinprovning och klosterbesök behöver förbokas.

Sainte Marguerite Lérins

För att få aktuell information om båtresorna till Lerins Island eller annan aktuell information eller t.ex. bussbiljetter till lokalbussar så besök Cannes största TURISTKONTOR, PALAIS DES FESTIVALER ET DES CONGRÈS. Kontoret är perfekt beläget i Palais des Festivals et des Congres, med andra ord, byggnaden där Cannes filmfestival hålls och ligger precis vid Croisetten, vilket gör det lättillgängligt i hjärtat av Cannes.

Här hittar du inte bara diskar där du kan be om hjälp eller broschyrer, men du kan också hitta en officiell butik för Cannes märkesvaror om du vill köpa Cannes souvenirer.

Plats:

1, Boulevard de la Croisette
La Croisette – 06 400 CANNES
Öppet 7/7, 9 am till 7 pm från mars till oktober, 10 am till 6 pm från november till februari och
9:00 till 8:00 i juli och augusti.
Tel. : + 33 (0) 4 92 99 84 22
Fax: + 33 (0) 4 92 99 84 23
tourisme@palaisdesfestivals.com
www.cannes-destination.com
www.cannes-hotel-reservation.fr

Lämna ett svar

Related