Bra ljussättning med spotlight

I hemmet är det ju rätt viktigt att göra en bra ljussättning samt ha flera olika sorters ljuskällor. Ett bra alternativ när det gäller direkt ljussättning på specifika föremål eller som allmänbelysning, det är att satsa på en spotlight eller flera eller på downlight. Satsa gärna på LED spotlight, då de håller längre, är mer energieffektiva samt att de är bättre för miljön. 

I köket och badrummet är det ganska så vanligt att man sätter upp infällda spotlights.  Dock är en spotlight lampa även bra för att kunna gå ett riktat ljus. Det mot väggar, bokhyllan, eller annat. 

Idag finns det flera varianter av just spotlights. De finns som enstaka, på skena, inbyggda, som utanpåliggande armaturer och så vidare.

Belys ditt hem med spotlights

Du kan med fördel välja LED spotlight för flera av de rum du har hemma. Det du bör göra, det är att fundera på syftet med belysningen. Ska du ha din spotlight för att belysa något, eller vill du att det ska vara ditt allmänljus?

Köket är ett av de rum där spotlights är bra att ha. Det eftersom att du då kan se vad du gör när du ska laga mat. Det går att ha spotlight i taket på skena, så väl som att dem under dina köksskåp, eller inbyggt i fläkten.

Spotlight för bra ljus

Spotlight passar även bra att ha i ditt badrum. Ett alternativ när du ska sätta in dem, det är att sänka taket och satsa på så kallade infällda spotlights. Om du gör det, så kommer ljuset vara jämnt och fint i hela badrummet.

Det kan vara en god idé att du sätter dig och planerar din ljussättning, före du köper dina spotlights. Det så att du vet var de ska vara, varför de ska vara där samt så att du får tag på rätt spotlight lampa.

Spotlights är även bra då de passar i lite mindre, mer knepiga utrymmen där det inte går att få in vanliga lampor, så som i en liten garderob, eller under trappan. 

Lämna ett svar

Related