Låt julgranen stå stadigt

Sommaren har lidit mot sitt slut och hösten är här. Tiden går fort och snart är det dags att börja förbereda inför julens festligheter!

Smidig julgransfot

Inget är väl mer jul än just själva julgranen? När den står där tindrande vacker, som en ståtlig staty i hemmet – ja, då är verkligen julen kommen. Se till att investera i en smart julgransfot för att underlätta julen. Det är så mycket som ska hinnas med under julen ändå, så det gäller att göra den så smidig som möjligt! Vad sägs om en oerhört praktisk julgransfot som har två fiffiga funktioner? Här får du en julgransfot som är utrustad med en nivåindikator som visar dig när det är dags att vattna julgranen. Så praktiskt att slippa krypa in under grenarna för att kontrollera vattenmängden! Och inte nog med det – den här julgransfoten har även en självjusterande fastlåsningsmekanism som låser fast stammen på ett stabilt sätt. Nu slipper du stå och skruva och gräma dig över att granen, trots åtskilliga försök, ändå står snett. Du sköter enkelt låsmekanismen med en fotpedal. Det här är en julgransfot som passar stammar som är mellan tre och tolv centimeter breda. Maxhöjden på granar som den klarar av är tre meter.

Ta hand om din julgran som proffsen

När du har köpt din gran, se till att slussa in den i värmen. Ta först in den i garaget, källaren eller farstun och låt den stå där över natten. Allt för att den ska hinna vänja sig vid de skilda temperaturerna.

Gör en ny snittyta på stammen innan du sätter ner den i julgransfoten. Ta bort någon centimeter, men var noga med att inte ta bort barken. 

Se till att granen alltid har mycket vatten. Hör du till dem som gärna slänger i lite socker i vattnet? Det kan du gärna hoppa över – julgranen mår allra bäst av vanligt vatten! 

Related