10 Bästa Stränderna på Franska Rivieran

Från Saint-Tropez till Cannes och Monaco, oavsett om du väljer att spendera din dag på stranden med vänner eller njuta av en lyxbåt charter med din familj, här är vårt urval av de bästa stränderna på Franska Rivieran.

Valet av stränderna i Côte d’Azur är riktigt bra, från de privata och dolda vikarna till en mycket civiliserad stadsstrand i hjärtat av kuststäderna.

I den här artiklen berättar jag om de 10 bästa stränderna på franska rivieran.

Pampelonne-stränderna – Saint-Tropez-halvön – Var

Pampelonne är den längsta, mest kända och mest populära stranden i hela franska rivieran. Det är platsen, där de rika kommer att leka, och resten behöver inte hålla sig borta.

Pampelonne Beach drivs av Saint-Tropez berömmelse sedan 1955, då det filmade Roger Vadims film ”And God Created Woman”, med Brigitte Bardot och Jean-Louis Trintignant.

Under högsäsong juli till augusti kan det välkomna upp till 30 000 semesterfirare per dag. Mer än fyra kilometer (ca 3 miles) sträcka av den ljusa, mjuka sanden ligger längs ett vackert, krökt viken, och det har allt du kan drömma om.

När det gäller privata strandklubbar är du säker på att hitta den som du kommer att bli förvånad över. Filmstjärnor gnugger axlarna med North London Property Tycoons på Club 55; nouveau riche Nikki Beach är alltid upp till badpartiet och champaghekampen; Cabane Bambou handlar mer om vänliga kartor; Tropicana Club, Tahiti Beach, Key West, Les Palmiers och andra är mer jordnära och för ett brett spektrum av kunder.

Dagliga avgifter för hyra av solstolar, madrasser och parasoll stiger från 30 €. Och du kommer sällan  ifrån € 50 till lunch.

Larvotto Beach – Monte-Carlo – Monaco

Furstendömet Monaco är det näst minsta landet i världen, och Monaco Larvotto Beach ligger i sitt hjärta.

Det azurblå havet är full av lyxbåtar, strand med solstolar och solbad, närliggande restaurang håller uppror och andra sidan av skyskraporna Princess Grace Avenue sträcker sig till himlen. Ja, välkommen till klassisk lyx sommar huvudstad.

Den del av stranden är offentlig, den andra delen är mycket trevlig strand-restauranger – vit lounge La Note Bleue och mer klassisk Miami Beach. Båda är mycket bra val för en kvalitet av mat, såväl som på priser.

Hela dagdäck och parasoll hyra för två personer kostar € 50 om i de två främre raderna till sjöss, € 40 i andra. Huvudrätter börjar vid 19 €.

Plage de la Baumette – Massif Esterel – Agay – Var

Det turkosa och kristallklara vattnet. Plage de la Baumette sträcker sig över cirka 300 meter. Det finns möjlighet att hyra paddleboard eller annan nautisk fritidsutrustning på stranden.

Stranden är tillgänglig för familjer, och den är skyddad från vinden. Vänster sida är bredast, på smalare sidan finns några områden reserverade för privata stränder och restauranger.

Baumette stranden ligger en bit bort från vägen och det finns ingen parkering i närheten (endast cirka tio utrymmen längs vägen).

Plage des Sablettes, Menton – Alpes Maritimes

Sablettes stranden i Menton ligger längs Bonaparte Quay och Gamla stan, mellan den gamla hamnen i Menton och Port Garavan. 350 meter från kusten, täckt med fint grus, tillägnad för avkoppling och rekreation. Under första hälften av 1900-talet återvanns det från havet.

Vi är kär i denna strand på grund av två skäl. När morgonsolen lyser upp den höjande Vieux Menton, blossar sina hem med alla områden av rött och orange. Menton är smeknamnet La Perle de la France – Frankrikes pärla; Jag kan tillägga att det är mer en safir som glittrar i solen. Andra förtrollande sak om utsikten är linjerna med bergstoppar. Utan tvekan placeras de vackraste bergen på denna plats.

Stranden är idealisk för familjesemester. Det finns stort utbud av privata stränder och restauranger. Det finns en stor parkeringsplats, volleyboll, mataffär; lätt att komma med kollektivtrafik.

Plage des Cigales – Port Grimaud – Var

Den här sandstranden är älskad av alla på grund av sin pittoreska, guldaktiga kust som är dekorerad med en expressiv baskedformad bro, fyren och alla tallarna på stranden.

Begränsat utrymme men mycket trevligt utrymme att spendera en dag, precis intill Port Grimaud, den mest kända hamnen i Var-avdelningen; Det ligger nära Sainte-Maxime.

Det är ganska svårt att hitta en parkeringsplats, men om du gillar att gå, blir det inte mycket av ett problem.

Cap Taillat, Saint-Tropez Peninsula – Var

Cape Taillat är en show som du förtjänade! Tillgänglig vid kustvägen endast med båt. Om du väljer att gå, kommer du att nå den från Escalet eller Gigaro Bay efter en bra 20 minuters promenad.

Bankerna av Cape Taillat är rika och varierade sandstränder, många vikar och stora bergarter där nudism har blivit en standard. Du kommer att upptäcka en rik vegetation, extraordinära kaktusar, tusentals cikader som tippar sin konsert bara för dig under tallarna. Karibiskt-liknande turkos hav, mjuka vågor och vita sandstränder. Det perfekta stället att vara.

Nice – Alpes Maritimes

Fem kilometer småstenar, det är stranden i Nice, huvudstaden i Cote d’Azur. Om du vill gå från ena änden av stranden till den andra, tar det ungefär en timme.

En av de mest trafikerade gatorna på kusten hittar du en mängd bostäder, museer, restauranger längs Angels Bay. Massor av utrymme att ta ett dopp i havet, eller att organisera en picknick med dina vänner.

Du kommer att trivas med ett stort utbud av privata stränder. I början av Promenade des Anglais möts du av avslappnad Plage Castel, vidare, energisk och redo att festa Hi Beach och många andra. Säkert hittar du den.

Sainte-Marguerite-ön – Iles de Lérins – Cannes – Alpes Maritimes

Mot Cannes och Juan-les-Pins, Lérins öar vilar är havet vid stranden. Det finns två öar, den större kallas Sainte-Marguerite, och den mindre är Saint-Honorat. Båten från Cannes och Juan-les-Pins seglar regelbundet varje dag till Sainte-Marguerite.

Här hittar du ett antal små vikar och stränder. Vid ankomsten till hamnen, gå till vänster eller till höger, är ön inte stor, så du kommer inte ta sig för att hitta stranden.

Lagunen mellan de två öarna är full av små båtar under sommaren. Det är en oändlig fest på vattnet. Om du kommer att bli törstig, erbjuder handlare sina produkter från segelbåtarna. vissla och vifta din hand för att dra uppmärksamhet.

Port of Portet – ligger efter skogen och privat egendom, cirka tjugo meter efter Portetgången. Denna lilla kända vik är enligt vår uppfattning en av de vackraste på ön Sainte-Marguerite. Omgivet av platta stenar består stranden av små stenar. Du måste anlända väldigt tidigt för att hitta en plats. Det kortaste sättet från hamnen är att ta Eucalyptusbanan som ger tillgång till skogsbyggnaden. Ta sedan vänster gång i centrum och här är du. Ca 20 minuters promenad.

Cove of Four – Southeast of the island, det är stranden som heter fyra. Uncrowded, det finns mestadels vandrare eller människor kommer med kajak. Stranden är fin även om det bara är rullarna.

Cove of Crimea – I öster om Fort Sainte-Marguerite finns det flera små skuggade vikar av stenar. De olika stränderna är smala men det finns mer vanligt ställe, i södra delen av ön. Fin utsikt över Cannes och Cap d’Antibes.

För att komma till denna vik från hamnen, följ skyltarna till kommunalkyrkogården. Trappan ner till bäcken ligger mittemot.

Paloma – Saint-Jean-Cap-Ferrat – Alpes Maritimes

Öster om Nice är den steniga halvön Saint-Jean-Cap-Ferrat inte en hemlighet. De högklassiga villorna och hotellen har länge varit en favorit med stråluppsättningen. Men vem som helst kan sola på den lilla Paloma stranden, den shingly strandlinjen i en vik som vetter mot nord-öst snarare än ute till havet.

För 23 € får du en chaiselong från restaurangen Paloma Beach, varm dusch och omklädningsrum. Utsikten är spellbinding: båtar och segelbåtar, utväg Beaulieu, klipporna i Eze och Cap d’Ail.

Platina-kreditkortsmassan dyker upp på restaurangen Paloma Beach. Tom Cruise, Katie Holmes och Shane Warne upptäcktes där på James Packers pre-wedding party. Det är trevligt att försöka med zucchini, fisk, räkor eller marinerade laxer. Huvudrätter kan omfatta snygga pizza och pasta.

La Mala – Cap d’Ail – Alpes Maritimes

La Mala Plage är en mycket imponerande strand som ligger mellan klipporna Cap d’Ail. Denna magnifika sträcka av vit sand och stenar har den gröna Cap Mala på östra sidan och en brant stigande klippor på västra sidan. Löslar i denna halvcirkel av Medelhavet grönska och tittar ut över det krusande genomskinliga vattnet Côte d’Azur.

Det finns ett par fina privata strand-restauranger. Båda ändarna av stranden är offentliga, vänster är sandigare, den rätta om man vänder sig från stenar till stenar.

Det här är en plats som du kanske aldrig vill lämna.

Du kan komma till stranden med båt från Nice eller Monaco. Om du kommer hit med bil, måste du gå till stranden, inklusive branta trappor. Men definitivt värt det.

Tycker du det är de  10 bästa stränderna på franska rivieran? Vilka stränder har du besökt på franska rivieran? Vilka tycker du är bäst? Berätta gärna i kommentarerna!

Check out the most popular books about the French riviera


Rick Steves Provence & the French Riviera


Moon French Riviera: Nice, Cannes, Saint-Tropez, and the Hidden Towns in Between


Rick Steves Snapshot Nice & the French Riviera

Related