104 stränder på franska rivieran: en komplett lista

Letar du efter de bästa stränderna på Franska Rivieran?

När du tänker på den franska rivieran är chansen att du tänker på det fantastiskt vackra Azurblå vattnet i Medelhavet, den underbara kusten och ett varmt och behagligt klimat. Och detta inte är för långt ifrån sanningen när det gäller den franska rivieran eftersom det är precis vad franska rivieran har att erbjuda, bland annat mycket annat.

Som en följd har den franska rivieran sedan länge varit en populär plats för att bada, simma och sola på de vackra stränderna på den franska rivieran.

I historien har franska rivieran varit en gömställe för aristokrater, som ofta kommer från Storbritannien, Paris och Ryssland för det underbara vädret, och ofta också för de vackra stränderna på den franska rivieran.

Senare i historien glamouriserades stränderna på den franska rivieran och strandlivet av människor som Coco Chanel, som fångades på fotografier när hon var i Cannes och hade fått gott om sol under sin tid på den franska rivieran. Det sägs faktiskt att hon kanske har uppfunnit sola, åtminstone i den form vi känner till det som idag.

För många är en semester på franska rivieran lika med solning och badning, och lyckligtvis har franska rivieran ingen brist på ställen att göra det på.

Stränderna på Franska Rivieran är många, som alla är lika vackra på sitt egna sätt.

Stränderna i denna lista över stränder i franska rivieran identifieras med en bred definition av franska rivieran, eftersom det inte finns några tydliga exakta gränser där franska rivieran börjar och slutar. Om du vill utforska stränderna på Franska Rivieran, kommer du vara glad att höra att det finns något för alla. Den franska rivieran erbjuder stora sandstränder med privata plager om du vill hyra solstrålar och tillbringa en dag på stranden i lugn och komfort, det erbjuder små och dolda stränder med få besökare, där du kan njuta av absolut lugn, det har stenstränder , både stora och små, billiga strandbäddar du kan hyra, mycket dyra strandbäddar på plages och mycket mer.

När det gäller att spendera en dag på stranden på den franska rivieran, är det verkligen en plats med oändliga möjligheter. Vare sig du vill ligga på en sandstrand, en stenstrand, eller vila avkopplat i en hängmatta och se ut över det magiskt blåa havet.

I det här inlägget har vi sammanställt en komplett lista över stränder på den franska rivieran, så att du kan få mer från din soluppgång än att bara gå till närmaste strand och upptäcka nya dolda pärlor längs kusten på franska rivieran.

Stränderna på Franska Rivieran är många och varierar i storlek, natur, popularitet och mycket mer. Därför, när det gäller stränderna på den franska rivieran, finns det någonting för alla – vilket förmodligen har hjälpt den franska rivieraen att etablera sig som en av de bästa stränderna i världen.

I detta inlägg kommer vi att fokusera på stränderna på Franska Rivieran, inte varje enskild plage, eftersom det kan finnas ett stort antal privata plager som ligger på samma strand. Några populära plågor kommer dock att ingå i denna lista över stränder på den franska rivieran.

Escalet Beach (Ramatuelle)

Denna strand på den franska rivieran finns på södra sidan av Cap Camarat. L’Escalet-stranden, som den är känd som i franska, är en liten strand som är halv-sand, halvpebble.

Det är en avlägsen strand, men trots det har den alla faciliteter du kan behöva för en dag på stranden, inklusive toaletter, duschar och en badvakt.

Om du är hungrig kan du hitta ett antal matkiosker, men bortsett från det finns det inte mycket annat.

Det finns en betald parkeringsplats i närheten, och det finns också gratis parkeringsplatser längs vägen.

La Calanque de Figuerolles (La Ciotat)

Detta är den perfekta platsen om du gillar vandring. Det är en populär strand att gå till om du njuter av solnedgången eftersom det erbjuder några fantastiska landskap.

Plage de Pampelonne

Pampelonne är en av de mest ikoniska stränderna på den franska rivieran.

Det är kronjuvelen av stränder, särskilt i Saint-Tropez. Stranden ligger faktiskt i Ramatuelle, men det hänvisas ofta till en strand i Saint-Tropez.

Stranden erbjuder nära fem kilometer fin vit sand, kontrast av det vackra azurblå vattnet i Medelhavet.Stranden erbjuder nära fem kilometer fin vit sand, kontrast av det vackra azurblå vattnet i Medelhavet.

Det är en strand som erbjuder naturlig skönhet och är inte delvis artificiell som många andra stränder på den franska rivieran.

Stranden i Pampelonne är en ganska kontrast till Saint Tropezs lyxiga rykte, eftersom det är mer avslappnat och bohemiskt, vilket ger dig närmare naturens lugn,

På stranden är kläderna ”valfria”, vilket gör stranden mycket naturlig. Det har ingen strandpromenad, ingen souvenir eller mellanmål.

Bakom stranden finns vackra sanddyner som skiljer stranden från den asfalterade parkeringen. Sedan hittar du också buske, gräs och vingårdar innan du når kommersiella zonen

Pampellone Beach är den livligaste stranden i Saint-Tropez, belägen i en fantastisk skyddad vik.

Det är uppdelat i allmänna utrymmen och strandklubbar där du kan hyra lounger, madrasser, parasoll, samt äta middagar.

Stranden är särskilt trångt under månaderna juli och augusti, men normalt är det inte ett problem att hitta en plats.

Det har offentliga toaletter, duschar, första hjälpen stationer och livräddare, som arbetar från mitten av juni till mitten av september.

Plage de l’Estagnol (Bormes-Les-Mimosas)

Frankrikes president har använt denna fantastiska plats, som ligger tre mil söder om Bormes-Les-Mimosas.

Det är en populär strand bland familjer, eftersom det har rent och grunt vatten. Det erbjuder härlig varm silver sand.

Juan les Pins Main Beach (Juan-les-Pins) – Grande Plage Beach

Det här är den främsta stranden i Juan Les Pins, och även den bredaste bland stränderna här.

Det är en stor sandstrand med vacker natur och en stor energi från alla människor som kommer hit under sommaren.

Stranden är helt offentlig, har bra faciliteter, och ligger bara en kort promenad från staden.

Inte idealiskt om du inte gillar stora folkmassor, eftersom denna strand, på grund av dess popularitet och plats lockar massor av människor.

Hundar är förbjudna på denna strand i mitten av april och 1 oktober

Den har gott kristallklart vatten, liksom livräddare under sommarmånaderna.

Det är också en populär strand för barn.

Port Grimaud Beach (Port Grimaud)

I slutet av ’Avenue de la Mer’ hittar du Port Grimaud-stranden. Den har fantastisk sand och absolut vacker utsikt

Det är en populär strand för familjer och mindre barn, och det har också en livräddare under sommarmånaderna, och det erbjuder en avslappnad atmosfär.

Plage de Cavaliere (Le Lavandou)

Bland stränderna på den franska rivieran ligger detta ca 7 km från stadens centrum av Le Lavandou.

Du hittar parkering längs vägen eller i den stora parkeringen om du är villig att betala. På söndagen välkomnar den loppmarknaden.

Det är en populär strand för familjer med barn, där det finns en segelskola där, samt möjligheten att gå parasailing, gå jetskidåkning, spela beachvolley, hyra paddla båtar och mycket mer.

Du kan ta med mat till bach, samt hyra madrasser. Det finns gott om saker i närheten, som affärer, hotell och restauranger, vilket innebär att du inte behöver gå långt för bekvämligheter.

Plage de l’Almanarre (Hyeres)

Det här är en härlig strand som blandar stenar, små stenar och sand och erbjuder härligt rent vatten.

Du hittar inga stenblock i vattnet, vilket gör det trevligt att gå in.

Det kan vara svårt att hitta parkering om du inte är tidigt, men före solnedgången blir parkeringen lite mindre trångt.

Det erbjuder ren sand och är en mötesplats för kitesurfare.

Stranden är stor och har fantastisk natur.

Paloma Beach (St-Jean-Cap-Ferrat)

Denna strand är öppen varje dag från påsk hela vägen till slutet av september och är en av de mest ikoniska stränderna på den franska rivieran.

Det är en privat strand som, om du besöker, kommer att ge dig en otrolig strandupplevelse.

Det kostar 26 € för dagen (9:00 till 19:00), som inkluderar madrass, varm dusch och omklädningsrum. En handduk kostar 7 €.

Paloma stranden räknas ofta bland de 10 vackraste stränderna på Franska Rivieran, och även i hela Frankrike av TripAdvisor.

Stranden är dock en stenstrand, så det är lämpligt att ta med sköna skor.

Hela stranden är inte privat men, om du inte vill betala för solsäng, kan du ta med egen handduk och njuta av en dag på stranden gratis. Eftersom stranden inte är så stor men, och de offentliga delarna av stranden säkert inte, blir stranden mycket trångt under sommaren från juli till mitten av augusti, så det här är något du behöver vara förberedd för om du besöker den här gången. Parkering kan vara särskilt svårt vid denna tidpunkt. Stranden är dock oerhört fantastisk, och det är också anledningen till att så många människor hittar sin väg till det.

Det rekommenderas att du går tidigt på morgonen om du planerar att gå under högsäsongen, eftersom det säkerställer att du får en plats, både på stranden och för parkering om du reser med bil.

Stranden är uppkallad efter dotter till Pablo Picasso och har en mycket avslappnad atmosfär.

Castel Plage (Nice)

Detta är en offentlig strand som ligger i Nice, vilket innebär att det inte är en sandstrand, utan i stället har stenar.

Det har dock en privat strand-restaurang med namnet Castel Plage.

Det är stranden som ligger längst österut på Quai des Etats Unis, precis under Parc du Chateau.

Stranden är lång, bred och stor, men om du ska gå hit, borde du helst ha tjocka handdukar och skor.

Vattnet är normalt lugnare jämfört med andra sidan Nice Beach eftersom det skyddas mot östvindar.

Plage des Marinière, Villefranche-sur-Mer

Stränderna i Nice är ofta trångt under sommarmånaderna, men om du vill gå till en strand som är lite lugnare, men ändå nära Nice, är det här ett bra ställe att besöka.

Stranden ligger i staden Villefranche-sur-Mer och är ungefär en kilometer lång, men inte så stor.

Stranden har livräddare juli och augusti, vilket gör att familjer kommer hit. Det har också trevlig, varm sand.

Plage du Casino

Denna strand på franska rivieran är smal och stenig, belägen nära Menton Casino. Du kan hitta någon gatuparkering, men under sommarmånaderna bör du komma tidigt på morgonen för att hitta parkering i närheten. Här finns även rullstolsåtgång.

Plage du Marché

På denna sida av Menton-stranden blir klipporna mindre, vilket gör dem bekvämare att gå på. Place du Marché är en förlängning av Plage Casino.

Plage de Cabasson (Bormes-Les-Mimosas)

Detta är en underbar strand med fantastiskt klart vatten och en härlig lugn Bay, som ger dig en vacker utsikt över Fort. Det är en bred och ren strand. Om du kommer med bil, vet du att parkeringen kan vara ganska dyr. Det har också rapporterats att det kan finnas många tjuvar av bilarna, så var försiktig.

Det är en ganska liten strand.

Plage du Borrigo

Detta är den västra stranden i Menton och är smal och stenig. Det används ofta av lokalbefolkningen, och inte så mycket av en turiststrand som andra stränder på den franska rivieran.

Du hittar parkering i närheten, liksom stranden duschar här, men notera att parkeringen är liten. Stranden ligger efter Casino Beach i Monaco, i riktning mot Roquebrune Cap Martin.

Stranden blir smalare och smalare ju närmare du kommer till Cap Martin.

Plage de la Nartelle (Sainte-Maxime)

Detta är en populär och pittoresk offentlig strand med gratis parkering. Om du är i centrum behöver du en bil för att komma hit, men du kommer att kunna hitta gratis parkering fram till ungefär 10.

Det är en bra strand för barn och har gott om parkeringsplatser längs hela kusten, så du kommer sannolikt att kunna hitta parkering någonstans.

Vattnet är rent, och det finns ett par steniga delar som är perfekt för snorkling.

Plage de la Courtade (Porquerolles Island)

Detta är en strand på den franska rivieran som är populär för familjer eftersom den har ihåliga vatten på de första 300 meter. Det är den största stranden i Porquerolles och har härlig fin vit sand, kristallklart vatten och fantastisk natur.

Eucalyptus lukten är väldigt trevlig.

Blue Beach (Nice)

Denna strand ligger i Nice och ligger mellan Neptun och Sporting stränder. Den innehåller den privata restaurangen Blue Beach, och du hittar också vattensporterna Glisse Evasion som är perfekt om du vill ha en dag på stranden som består av aktiviteter som parasailing, wakeboarding, kajakpaddling, vattenskidåkning med mera. Om du väljer att åka parasailing får du den mest fantastiska utsikten över Nice.

Som du säkert vet har stranden i Nice småsten och inte sand, varför det rekommenderas att ha rätt skor.

Här är vad parasailing i Nice kan se ut:

Plage Rondelli

Detta är en otrolig sandstrand belägen i en grund vik. Det är en perfekt strand för familjer eftersom vattnet är lugnt och har en livvakt. Det mesta av stranden består av privata strandrestauranger, men det har dock en liten offentlig del, men eftersom det är en populär strand är det ganska trångt under sommaren.

Det är en konstgjord strand vilket innebär att den har en betongbotten med sand ovanpå.

Den fina sanden är härlig att gå på, men om du tar med ett paraply kan plantering vara en utmaning på grund av betongen.

Du hittar ett antal affärer och restauranger i närheten, och du kan också köpa snacks och drycker på stranden om du känner för att göra det.

Plage de l’Ange Gardien

A portion of this beach is allowing pet owners to bring their dogs, which is great if you have your dog with you.

Plage de Gigaro (La Croix-Valmer)

Place de Gigaro är bland stränderna på den franska rivieran en lugn strand med många barn och äldre människor.

Detta gör denna strand perfekt om du vill ha en avkopplande tid på stranden, men på grund av dess popularitet blir det ganska trångt under dagen på sommaren.

Det kan vara bra att veta att stranden ofta har sjögräs.

Stranden är lång och har ofta vågor. Det finns restauranger i närheten.

Grande Plage du Lavandou (Le Lavandou)

Detta är en underbar strand med fin sand, vilket gör den lämplig för hela familjen. Stranden är kantad av palmer, vilket bidrar till att göra den mer pittoresk.

Om du kommer med bil kan du parkera längs vägen, men kom ihåg den blå zonen från april till oktober.

Det finns ett antal privata och offentliga stränder här, och om du är hungrig kan du köpa snacks och drycker eller äta på en av restaurangerna.

Du kan hyra madrasser för att göra din dag på stranden trivsamare, men om du vill vara mer aktiv under din dag på stranden kan du också hyra båt, kanoter eller kajaker. Stranden vetter mot sydväst, och du har också toalett och duschar i närheten. Det finns också tillgänglighet.

När surfare kommer att leka i vinden, har du också en gratis live show att titta på.

Plage Cros Dei Pin

Detta är en offentlig strand som ligger intill hamnen och har utsikt över den vackra bukten Beaulieu-sur-Mer. Du har ett litet nautiskt centrum, liksom en glid för barn.

Du hittar parkering vid södra spetsen om du kommer med bil.

Plage de Grasseuil

Bland stränderna på den franska rivieran är denna strand smal och ligger nära Villa Euphrussi de Rothschild. Stranden är fodrad med vegetation som ger lite nyans till stranden. Om du kommer med bil, kommer du gärna att det finns en parkeringsplats i närheten. Från parkeringen har du en vandringsled som leder dig till stranden.

Palmes Beach (Menton)

En stenstrand vid Palmes Beach. Det är ett populärt nav för dykare, och många turister hittar sig här för att njuta av det vackra undervattnet från Italien till Monaco. Om du dyker och har tur kan du se en av de många vrak och avbrott.

Med vackert turkosvatten kan du njuta av en dag på stranden och i vattnet. Stranden ligger en kort bit från centrum vilket innebär att det ligger nära alla bekvämligheter, inklusive restauranger, glassaffärer och kaféer.

Det är en ren strand som inte tillåter att röka.

Du hittar ett privat, betalt område på stranden där du kan hyra solstolar, parasoll och lounger, samt njuta av en måltid. Om du är här på kvällen och eftermiddagen hittar du lokalbefolkningen piknik medan du njuter av de vackra omgivningarna.

Plage de L’Argentiere (La Londe Les Maures)

Vattnet på denna strand är i allmänhet inte lika klart som det är på andra stränder, men stranden är mycket vacker.

Du hittar några träd som ger lite nyans till stranden där du kan söka skydd om solen blir för varm.

Om du vill ha en parkeringsplats och en plats på stranden, bör du gå tidigt på morgonen, eftersom denna strand kan bli ganska trångt under dagen.

Stranden har några restauranger, toaletter och duschar, och det finns gratis parkering.

Havet har små stenar den första meter eller så.

Plage de Renecros (Bandol)

Denna strand anses vara en av de bästa i regionen. Den har fantastiskt vackert azurblå vatten, med en fantastisk strand med fin sand.

Stranden ligger i en fantastisk miljö som verkligen ger dig en härlig strandupplevelse, men på grund av att det är en av de bästa i regionen är det också mycket trångt

Tonåringar och barn kan dominera, men inget som kommer att skada din strandupplevelse. Vattnet är inte för djupt, vilket gör den här stranden perfekt för barn och familjer.

Du hittar flera fina restauranger i området, och staden ligger inom gångavstånd.

Vattnet är rent och friskt.

Promenade du Soleil (Menton)

Promenaden du Soleil ligger bland stränderna på den franska rivieran som ligger i den västra delen av staden Menton.

Du har ett stort antal restauranger i närheten, liksom pittoreska och typiska franska kaféer.

Utsikten över havet är magnifik. Stranden är allmän, vilket betyder att det är gratis. Det är stenigt, så du kanske vill ta med lämpligt skor.

Under sommarmånaderna finns det också livräddare så föräldrar kan känna sig trygga.

Plage de la Faviere (Bormes-Les-Mimosas)

Plage de la Faviere är en strand på den franska rivieran som är bred och lång och har underbar fin sand.

På sommaren är det på grund av sin höga standard mycket trångt och packat, så se till att du kommer tidigt på morgonen om du vill ha en plats under sommarmånaderna.

Plage de la Grande Mer (Cassis)

Bland stränderna på den franska rivieran, den här stranden är den största stranden i Cassis som finns i centrum. Stranden är ungefär 200 meter lång (vilket är väldigt lite om man jämför det med Nice’s 5km). Det har en livräddare på sommaren så föräldrarna kan vara lugna och det har också en blandning av sand och grus.

Det finns en liten parkeringsplats bakom stranden.

Plage de la Darse

Detta är den andra stranden i Villefranche, som ligger vid den västra änden av bukten, intill Port Royal de la Darse.

Det finns ingen parkering här, så du är bäst om du kommer till fots.

Stranden är en lugn strand i en underbar miljö, men det är inte så trångt som andra stränder på franska rivieran eftersom det inte har sand, men stora och till och med spetsiga stenar. Om du inte är picky, kommer du njuta av den vackra lugnet och landskapet genom att bara lägga på en handduk, men om du vill ligga mer bekvämt, är det bättre att du väljer någon annan av stränderna på den franska rivieraen istället.

Här hittar du en dusch, men bortsett från det hittar du inte mer.

Plage de Passable (St-Jean-Cap-Ferrat)

Detta är en liten men mysig strand belägen på den nordvästra sidan av halvön och vetter mot Villefranche-sur-Mer.

Solen är starkast på eftermiddagen eftersom den vetter mot väst, så det är då du borde komma hit om du är i jakt på solen.

Plage de la Ponche (Saint-Tropez)

Detta är en liten strand på den franska rivieran, som ligger mer specifikt i Saint-Tropez.

Det är liten, och för det mesta besöks av läsare och fotografer, men naturligtvis också simmare och solbadare.

https://www.youtube.com/watch?v=gESK7PAc8Z8

Stranden ligger nära hamnen ingången till hamnen i Saint-Tropez, så du kan inte simma för långt.

Det är en liten stad strand, nära till gamla stan byggnader, som fungerar som en gömställe bort från massorna i hamnen.

För att komma till stranden måste du gå runt en kustväg.

Stranden har inte sand, och marken består istället av små stenar som kombineras med sand.

Att ligga här är dock ganska bekvämt, om du tar en handduk.

Plage des Esclamandes (Saint-Aygulf)

Det faktum att den här stranden har fin gyllene sand gör den mer populär än några av stenstränderna på den franska rivieran. Stranden är helt vacker, skyddad av barriärer av stenar. Om du vill skydda dig mot solens värme under dagen kan du söka skydd under palmernas skugga. Du hittar en liten restaurang som säljer snacks, smörgåsar och drycker här, och om du behöver använda toaletten hittar du dem på vägen nära stranden. Det finns också en dusch på stranden intill.

Plage Fosses and Plage Fossettes

Det här är två offentliga stränder på den franska rivieran, som ligger väsentligen intill varandra.

Place Fosses är mycket längre än Plage Fossettes, men de är både underbara och populära.

Stränderna erbjuder en blandning av sand och grus, och de erbjuder också en viss skugga om du hittar din väg nära tallarna.

Du hittar duschar här men inga livräddare.

Det finns parkering tillgänglig längs gatorna nära stränderna och eftersom det inte finns några riktiga parkeringsplatser dedikerade till stränderna kan det vara svårt att hitta parkeringsplatser under sommaren, så du vill komma tidigt om du kommer under sommarmånaderna.

Plage de la Bergerie (Hyeres)

Denna strand ligger i Hyeres ligger efter byn La Capte.

Stranden sträcker sig från början av halvön Giens, och består av magnifik sand. Stranden är ganska smal, men att vara 3 km, det är ganska lång.

Handikappade kan komma åt denna strand, och under sommaren övervakas den också.

På grund av de vackra inställningarna på den här stranden och den underbara sanden blir stranden full över sommaren, så om du vill ha en bra plats måste du komma tidigt.

Vattnet på denna strand är grunt, vilket gör det lämpligt för barn, men när vinden blåser från öst kan simning bli svårt, och ibland till och med omöjligt.

Plage de Jean Blanc (Le Lavandou)

Denna strand har allt du kan förvänta dig från de typiska stränderna på den franska rivieran.

Den har underbart solsken (mestadels), vackra tallar och det fantastiskt vackra azurblå Medelhavet. Och kanske viktigast (för många) är att det är en sandstrand.

Hundar är inte tillåtna på stranden som ligger cirka 5,5 km från Lavandou centrum.

Plage Mace (Cannes)

Den här vackra sandstranden drivs av Cannes kommun, vilket innebär att det är en ganska hög standard jämfört med många andra stränder på den franska rivieran. Du får några bra tjänster såsom skåp, toaletter, omklädningsrum och duschar.

Dessutom har du också stolar och paraplyer som du kan hyra till en lägre kostnad jämfört med stolarna på de privata stränderna som ligger längs Croisette-stranden i Cannes.

Det finns en badvakt här så att du kan vara lugn när dina barn leker i vattnet. Eftersom stranden drivs av kommunen finns det ingen restaurang eller plats att köpa mellanmål, men det finns gott om caféer och platser där du kan köpa snacks och drycker som ligger längs Croisetten.

Höger bredvid denna kommunstrand har du den offentliga stranden som är gratis, men under sommaren blir denna strand otroligt trångt.

Det finns duschar här också.

Eden Plage Mala (Cap d’Ail)

I Cap d’Ail hittar du denna strand, där solstolar och parasoll kan hyras, liksom handdukar.

Det finns en härlig restaurang här, och om du vill kan du också ha en drink eller två.

För att du ska känna dig tryggare finns det en livvakt på tjänst och WIFI finns också tillgängligt.

Det finns levande musik varje lördag och söndagskväll, vilket gör det till en utmärkt plats att umgås, även på kvällarna.

Plage du Martinez (Cannes) – Z- plage

I Cannes, längs Croisetten hittar du den privata stranden i Hotel Martinez som heter Z-Plage.

Den har enastående vacker vit sand, kontrasterad av det blå Medelhavet. Den har en bra strandrestaurang, och du kan (måste) också hyra solstolar med parasoll.

Baren och restaurangen är öppen från morgon till solnedgång, men eftersom platsen tillhör ett femstjärnigt hotell måste du vara förberedd på en ganska dyr bill, särskilt om du ska spendera hela dagen här, hyra stolar och äta.

Maten har dock högsta standard och är helt utsökt.

Plage d’Aiguebelle (Le Lavandou)

Aiguebelle Beach har underbar sand, där hundar inte är tillåtna.

Stranden ligger cirka 5 kilometer från stadens centrum av Le Lavandou. Runt området hittar du också restauranger, hotell och privata stränder.

Du kan hyra paraplyer, samt köpa måltider, snacks och drycker.

Parkering finns i närheten, och det finns också wc och duschar.

Plage de la Coudouliere (Six-Fours-les-Plages)

Detta är en av de mest trafikerade stränderna på den franska rivieran, eller åtminstone på orten.

Stranden sträcker sig hela tiden från hamnen i Coudouliere till Pointe du Carabinier.

Den minst populära delen av stranden är platsen närmast hamnen, och anledningen är att vattensportscentret ligger här, och sålunda kan jetskidorna göra lite buller.

Här hittar du också privata stränder.

Stranden har grus och sand, och som du kommer ha beror på vilken del av stranden du är på.

Om du kommer med bil, kommer du gärna att det finns en parkeringsplats ovanför stranden.

Eze Sur Mer Strand (Eze)

I Eze hittar du en lång smal strand med namnet Plage d’Eze. Stranden är mestadels stenig, men den har vissa delar med grus, så helst bör du ta med lämpligt skor.

Bakgrunden med bergen är helt fantastisk.

Plage de Sylvabelle (La Croix-Valmer)

Detta är en mycket trevlig strand nära Saint-Tropez, men utan de stora massorna av stränderna i Saint-Tropez.

Du har tillgång till parkering längs vägen, och för att komma till stranden måste du ta ungefär 10 minuters promenad längs en stig som har några ganska branta trappor.

Stranden är ganska skyddad eftersom det finns stenar på båda sidor av stranden, vilket gör det perfekt för snorkling.

I mitten av klipporna har du en härlig sandstrand mitt i en övervakad simning.

Plage des Oursinieres (Le Pradet)

Detta anses vara den främsta stranden av stränderna på den franska rivieran, men det beror på hur du mäter, eftersom franska rivieran inte har några officiella gränser.

Det är en perfekt familjestrand, mycket populär på sommaren på grund av att den är lättillgänglig och bra parkering precis framför stranden. Observera dock att parkeringen betalas under högsäsong.

Stranden erbjuder en blandning av sand och grus, vilket gör det bra för barn att leka i.

Du hittar också en andra strand här, som ligger till höger, som består av stenar.

Coco Beach (Nice)

Denna fantastiska strand vid den franska rivieran ligger mer specifikt i Nice och är en populär hangout för lokalbefolkningen eftersom det inte är så trångt som stranden i Promenade des Anglais.

Du hittar några duschar här, men bortsett från det finns det inga andra faciliteter att hitta här.

Därför är det i allmänhet inte en strand där du spenderar hela dagen på grund av den mycket begränsade tillgången till bekvämligheter.

För att komma in i vattnet, går du in genom att klättra ner stegar som leder in i vattnet.

Om du vågar kan du naturligtvis hoppa in i.

Det är inte idealiskt för barn eftersom vattnet blir djupt snabbt

Under sommarmånaderna finns det dock livräddare här.

Det är i grunden inte mycket av en strand, men du kommer att kunna hitta några platta stenar som du kan ligga på.

Plage du Corton (Cassis)

Detta är en liten strand belägen bredvid Cassis största bukt. Det har en stor allmän parkering, vilket är bra om du kommer med bil. Det finns en strandbar, men den är inte alltid öppen. Om du kommer hit under sommarmånaderna borde det vara öppet.

Korrekt skor är att rekommendera eftersom klipporna vid stranden kan vara hala när man kommer in och ut ur vattnet.

Plage de la baie des fourmis (Beaulieu-sur-Mer)

Denna strand som ligger i Bealiau-sur-Mer är en stor familjestrand, liksom mindre erfarna simmare. Vattnet är grunt, och stranden ligger också nära andra bekvämligheter.

Majoriteten av stranden övervakas av livräddare också.

Du har små stenar här, som är ganska bekväma att gå på.

Plage des Chiens Ciotat (La Ciotat)

Stranden sträcker sig mer än 7 kilometer, vilket gör den till en av de längsta stränderna på den franska rivieran. Det är sandigt och ett bra ställe att njuta av en simtur på.

Det finns tre specifika stränder här som har några små skillnader. Här hittar du också en strand som är tillgänglig med rullstol, och det är också den första rökfria stranden i Europa.

Om du vill ta med din hund kan du göra det om du går till Capucins Beach.

Plage des Salins (Hyeres)

Denna strand har gratis parkering vilket gör det bra om du kommer med bil.

Inte den största eller mest populära stranden på den franska rivieran, men säkert en strand som är väl värt besöket.

Plage de la Baie des Milliardaires (Antibes)

Denna strand var länge endast tillgänglig med båt, men sedan 2011 finns det en liten väg som du kan ta för att komma åt denna strand.

Stranden är helt fantastisk, men det är en stenstrand, så se till att du tar med rätt skodon.

Stranden är mycket idyllisk och lugn, och låter dig komma undan de stora folkmassorna på de stora stränderna på den franska rivieran.

Visst en personlig favorit.

104 stränder på franska rivieran: en komplett lista

Plage du Fossan (Menton)

Detta är en fantastisk bred strand på en kurva med sand, sten och stenar.

Stranden är ganska skyddad jämfört med många andra stränder, och därmed erbjuder det lugnt vatten vilket gör det perfekt för barn.

Det finns också en lekplats på den östra sidan av stranden där barn kan bli underhållna.

Det är en rökfri strand, och om du vill gömma sig från solen kan du hitta skydd under trädens skugga.

Plage des Marines (Cogolin)

This is a lovely beach consisting of 400 metres of sand. The beach is wide and offers a stunning view of the Gulf of Saint Tropez.

It is far from the noisy traffic, yet is still close to facilities you may need, such as restaurants, beach volleyball court, showers, and a large car park which is shaded.

Plage du Capelan (Bandol)

Denna lilla strand består av stenar och stenar, som liknar de allra flesta stränder i Bandol.

Det ligger ungefär 1,3 kilometer från Bandol centrum, men om du kommer med bil, notera att det finns liten parkering i närheten.

Du kan också hitta de två restaurangerna Le Mediterraneen och Lou Pescadou här, om du är hungrig efter en bit.

Plage des Canebiers (Saint-Tropez)

Beläget 4 kilometer från centrala Saint-Tropez, är den 200 meter långa sandstranden den populäraste stranden i de lokala Saint-Tropez-invånarna på grund av att den är lättillgänglig och delvis skuggad av tallarna. Det har gratis parkering längs stranden av stranden, och under sommaren finns det en badvakt här.

Plage du Midi (Golfe-Juan Vallauris)

Denna strand lockar massor av människor på sommaren, inklusive många familjer och barn. Det är en sandstrand med vackert blått vatten, men om du kommer åt med bil att hitta parkering kan det vara mycket svårt, om inte omöjligt. Åtminstone om du hoppas att parkera i närheten.

Plage D’Agay (Agay)

Den viktigaste stranden i Agay, som ligger i stadens centrum. Det erbjuder en fantastisk utsikt över Dramont, och stranden sträcker sig i ca 800 meter.Den viktigaste stranden i Agay, som ligger i stadens centrum. Det erbjuder en fantastisk utsikt över Dramont, och stranden sträcker sig i ca 800 meter.
Det är sandigt och övervakas av livräddare under sommarmånaderna
Du kommer att kunna hitta restauranger och privata stränder på höger sida av stranden, men bortsett från det är stranden helt allmän.
Du hittar parkering längs vägen, och det finns också en liten parkeringsplats till vänster.

Big Pine Beach (Grimaud)

Detta är en bred strand med magnifik sand som ligger i Grimaud, skyddad från trafiken. Det har ingen livräddare utom från sommarmånaderna, som de flesta stränder på den franska rivieran.

Hundar är inte tillåtna på stranden, men det finns dock en allmän dusch och toalett, men du måste betala.

Du kan låna en rullstol och få tillgång till stranden också.

Florida Beach (Nice)

Denna strand ligger mellan Poincare och Voilier stränder.

Den har två delar, en allmänhet, och den andra är den privata stranden Florida Beach och restaurangen.

Den offentliga delen av stranden är liten men bred och restaurangen ligger västerut.

Plage du Fort Carré

Stor stenstrand belägen öster om Antibes, sträcker sig till tågstationen i Biot. Om du kommer med bil, kommer du gärna att det finns gratis parkering. Det finns också strandduschar att hitta här.

Plage de l’Arene (Cassis)

Om du vill ha en trevlig strand- och badupplevelse i Cassis, utan att gå hela vägen till Calanques, är denna strand perfekt.

Det ligger 5 minuter från centrum av Cassis med bil, och vid stranden hittar du också några parkeringsplatser.

Vattnet här är rent, och det är en bra strand om du vill komma ifrån de stora folkmassorna.

Plage du Centre Ville (Sainte-Maxime)

Plage du Debarquement (La Croix-Valmer)

En lång strand med vackert rent och klart vatten som också har parkering.

Plage du Bestouan (Cassis)

Denna strand har en fantastisk utsikt över Cassis. Det har parkering mittemot stranden som betalas, men vet att det ofta är fullt under sommaren, så se till att komma tidigt.

Plage de la route de la Bord du Mer

Detta är en magnifik lång och smal strand som inkluderar Plage La Siesta, Plage de la Brague och Plage de la Fontonne.

Du hittar gratis parkering längs stranden, men om du kommer hit under sommaren kan det vara svårt att hitta en parkeringsplats.

Stränderna är på grund av deras läge ofta utsatt för mycket vind, vilket gör vattnet mer livligt. Du hittar stranden duschar som vecka som kiosker här.

Plage de l’Anglade (Le Lavandou)

Detta är en lång sandstrand som förbinder Le Lavandou och Bormes-les-Mimosas. Det finns restauranger här om du vill ha en bit att äta.

Royal Beach

Det här är en privat strand och restaurang, och för en fåtölj och präst måste du betala 20 euro per dag. Huvudrätterna på restaurangen börjar på ca 20 euro.

Plage des Graniers (Saint-Tropez)

En liten, men ändå vacker sandstrand vik som omges av fantastiska träd, en bra som några villor.

Stranden har utsikt över hamnen i Saint-Tropez, och du kan också hitta en restaurang som serverar färsk grillad fisk.

Stranden är tyst och erbjuder både gratis och betalda alternativ. Om du vill kan du också hyra paraplyer.

Under sommaren är det inte nödvändigtvis allt som är lugnt, eftersom det blir ganska upptagen.

Pavillon Beach

Pavillon Beach är en privat strandrestaurang som erbjuder solstolar och parasoll att hyra. Det är ganska exklusivt, så du måste vara beredd att öppna den stora plånboken.

Kostnaden för en fåtölj och präst är 27 euro, och om du vill ha en huvudrätt börjar de ca 21 euro.

Beach of Nice

Nice har en huvudstrand som den mestadels är känd för. Den består av fem kilometer småstenar, och när vågorna kommer in gör de ett mycket tillfredsställande och minnesvärt ljud.

Det är en av de längsta stränderna på den franska rivieran och ligger i huvudstaden i den franska rivieran.

Vandring på Promenade des Anglais, längs stranden från den ena sidan till den andra tar dig ungefär en timme.

På grund av sin rena storlek, och storleken på Nice, lockar denna strand massor av människor, särskilt under sommarmånaderna.

Medan en stor del av stranden är allmän, hittar du också många privata stränder, liksom strandrestauranger.

Plage de l’Almanarre

Denna strand ligger i Hyères och sträcker sig från kusten till en rustik halvön som heter Giens.

Stranden är särskilt populär för vind- och kitesurfare.

Här hittar du vackra blåa vatten, liksom härliga tallskogar runt stranden.

La Petite Plage 

Stadstranden sträcker sig längs Boulevard Guillaumont och har både restauranger och kaféer.

La petite plats är en av de privata stränderna där det är ganska populärt. Det erbjuder antingen ett bord på terrassen eller på stranden, där du kan få fötterna i sanden. Det erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet, som allt kommer att göra för en underbar måltid.

Plage Keller

Plage Kellers ligger i det som anses vara en av de vackraste vikarna i världen.

Den har en trevlig strand och badplats och härlig mat på restaurangen.

Den har naturlig fin sand och en fantastisk utsikt. Du hittar en restaurang här med namnet César som är panoramautsikt som tillhör en privat strand.

La Mala, Cap d’Ail

Denna strand är en yta av fin vit sand och stenar, som ligger mellan klipporna Cap d’Ail.

På östra sidan av stranden hittar du Cap Mala och på västra sidan stigande klippor på västra sidan.

Du hittar ett antal privata stränder här som är strand-restauranger.

De två ändarna på stranden är båda offentliga, men vänster sida är sandigare.

Plage de la Galiote (Saint-Aygulf)

Bland de många stränderna på den franska rivieran, kan den här hittas strax före hamnen i Saint-Aygulf.

Det är en sandstrand omgiven av många kaféer och restauranger, och det är mycket populärt under sommaren, så utrymme kan begränsas.

Att hitta parkering kan säkert vara en utmaning, och eftersom det finns en väg precis i närheten, kan det vara lite störande för vissa.

På sommaren finns det också en badvakt.

Stränder på den franska rivieran: Iles de Lérins

Strax utanför Cannes finns Lérinsöarna. Lérinsöarna består av 4 öar, som alla har shorelines kring dem.

De två största är Sainte-Marguerite Saint-Honorat.

Från Cannes kan du ta färjan, som bara tar dig ca 15 minuter. Dessa avgår regelbundet varje dag, flera gånger i timmen.

Saint-Marguerite är den populäraste ön på ön Lérins att besöka, och här kan du hitta massor av stränder överallt du ser ut.

Oavsett vilken ö du går till, hittar du underbara stränder och kan njuta av dem i lugn, bort från de stora folkmassorna i Cannes.

Njut av en underbar dag på en lugn strand bland de underbara tallarna och njut av det vackra, klara blåa vattnet.

Att besöka stränderna på den franska rivieran på Lérins öarna är verkligen en upplevelse utöver det vanliga ”

Cannes boulevard de la Croisette

Cannes har flera stränder och ett stort antal privata plager.

Det har privata stränder, privata restauranger, plågor som förvaltas av kommunen, liksom helt offentliga stränder. Det betyder att det finns något för alla när det gäller stränderna på den franska rivieran i Cannes.

French Riviera Beaches

En av de mest kända stränderna bland alla stränder på den franska rivieran är stranden längs Boulevard de la Croisette.

Under sommaren är hela stranden enormt packad, och särskilt de två offentliga delarna av stranden, som ligger på båda ändarna av stranden.

Den har underbar sand, massor av duschar, liksom många livräddare.

Plage de la Gravette

Detta är den bredaste stranden av alla stränder på den franska rivieran, vilket betyder att det finns mycket utrymme för dig, åtminstone om du är här under lågsäsongen, med tanke på att många människor söker sig till denna strand på sommaren.

Plage de Ponteil

Detta är en lång och sandstrand på en skyddad vik.

Plage de la Baumette (Agay)

Denna magnifika strand har underbart kristallklart vatten och sträcker sig cirka 300 meter. Om du vill kan du hyra paddleboards och annan utomhusutrustning.

Det är en stor familjestrand som den är skyddad från vinden. Den vänstra sidan av stranden är den bredaste delen, och det blir smalare på höger sida.

Här hittar du också några privata stränder och restauranger.

Plage des Fourmis

Denna strand på den franska rivieraen finns på västra sidan av Beaulieu-hamnen. Det är en fin grusstrand som erbjuder noll nyans, men en helt underbar strandpromenad där du kan söka skugga under tallarna.

Plage des forums är en av stränderna på den franska rivieran som är perfekt för familjer eftersom den har grundvatten, men låter de äldre människor simma på större djup längre bort från stranden.

Det finns också en livräddare här som kan få dig att känna dig tryggare om du kommer med barn.

Det finns två strandrestauranger här: La Calanque beach-restaurant och Royal Riviera Plage, som serverar mat, kaffe, snacks och allt du kan förvänta dig på en typisk fransk riviera restaurangplage.

Att hitta parkering nära stranden kommer att vara svårt, så din bästa satsning är att titta i stan.

Plage des Sablettes

Denna underbara strand i Menton finns mellan den gamla hamnen i Menton och Port Garavan.

Stranden har bra grus, och det är en perfekt strand för en avslappningsdag. Stranden hämtades från havet i 20-talet.

Stranden erbjuder en helt underbar morgonsol, där du kan se den som lyser upp den höjande Vieux Menton.

Plage Petite Afrique

Detta är en fantastisk strandsträcka som finns på östra sidan av hamnen i Bealieau sur Mer.

Majoriteten av stranden är allmän, men du hittar också Zelo strand här, som är en privat strand där du kan hyra solstolar och äta.

Det är vackert skyddat på en vik och har grus sand. Om du vill ha skydd mot solen kan du hitta viss nyans under palmerna.Det är vackert skyddat på en vik och har grus sand. Om du vill ha skydd mot solen kan du hitta viss nyans under palmerna.
Du hittar allmän parkering på den östra sidan faderstranden, men under sommaren fylls det snabbt, så kom tidigt.

Plage de la Batterie (Cannes)

Plage de la Batterie är reserverat för nudister, och det är den enda stranden i Cannes som är tillägnad nudister.

Du hittar stranden längs motorvägen mellan Gulf Juan och Cannes.

Om du kommer med bil måste du parkera längs vägen, men under sommaren kan det vara ganska knepigt att säga minst.

Plage de la Batterie består av tre stränder, och den första ligger precis vid tunnelens utfart.

Stranden består av sand och stenar och erbjuder en vacker utsikt över bukten Juan les Pins.

Cap Taillat

Den här fantastiska stranden är endast tillgänglig via kustvägen eller bara med båt. Du kan komma till stranden genom att gå från Escalet eller Gigaro Bay, som tar dig ca 20 minuter.

Det är en sandstrand med ett antal vikar och stora stenar. Du hittar en stor grad av nudism här.

Med vita sandstränder och lugn i området är det den ultimata platsen för avkoppling bland stränderna på den franska rivieran.

Plage des Cigales (Grimaud)

I Grimaud hittar du denna underbara sandstrand med utsikt över en fyr och vackra tallar.

Det finns begränsat utrymme här, men det är en underbar plats att koppla av om du hittar en bra plats.

Plage du Buse, Roquebrune-Cap Martin 

Denna strand är nästan helt kvar för naturen, och är i dess naturliga tillstånd. Det är en liten strand, cirka 400 meter sand, grus och stenar, med en liten strandrestaurang

Det har härliga tallar och för att komma åt det måste du ta trappan, som för vissa kan vara lite utmanande.

Plage La Capte (Hyeres)

Denna strand på den franska rivieran har underbar sand och sträcker sig nästan 4 km. Vattnet är grunt, vilket gör det bra för barn.

Plage du Vieux Moulin (Grimaud)

Detta är nästan en dold strand, som ligger 50 meter från Vieux Moulin Bay.

Parkering är nästan omöjligt och obefintlig, så cykeln är det bästa alternativet.

Stranden ligger inte för långt från centrum, men ändå är stranden inte så känd, vilket gör den perfekt om du vill ha lugn eftersom det inte är så trångt som många andra stränder på den franska rivieran.

Stranden ligger på kanten av en tallskog, har underbar sand och står inför St-Tropez.

Här hittar du också toaletter och dusch.

Calanque de Maubois (Saint-Raphael)

På denna strand hittar du fantastiskt landskap. Det går ner till stranden av stranden genom en lång trappa, och havet är helt underbart vitt kristallklart vatten

Stranden har otroligt röd sand och stenar, och stranden på stranden är skyddad från vinden vilket innebär att vattnet och vinden är lugn.

Plage Robinson (Mandelieu-la-Napoule)

Här hittar du en offentlig sandstrand som sträcker sig ca 1 km.

Den del av stranden som ligger närmast hamnen har turister som hotell och campingplatser, men sanddyner skyddar stranden från störande buller.

I nästa del av stranden kommer du ifrån civilisationen eftersom det inte finns några hus, bara en väg.

Det kan vara svårt att hitta parkering här, men det är definitivt ett bra ställe att besöka. Du hittar en liten parkeringsplats före Sète och INRA.

Valras Plage

Detta är en populär och stor allround strand bland stränderna på den franska rivieran. Stranden är stor, vilket betyder att den rymmer många människor, utan att det är trångt.

Här hittar du alla nödvändiga bekvämligheter, såsom restauranger, toaletter, barer, etc.

Plage Heraclee (La Croix-Valmer)

Denna underbara strand finns i La Croix Valmer, väster om Gigaro Beach.

Det är en strand som sträcker sig ca 400 meter, bestående av sand.

Det finns två zoner på stranden, där man är privat, bestående av två privata stränder och restauranger, och en är allmän.

Här hittar du en liten betald parkeringsplats.

Plage d’Heraclee (La Croix-Valmer)

This stunning beach offers absolutely incredible scenery.

It has beautiful mountains, hills, trees, and more.

The parking here is small and so is the beach.

Theoule-sur-Mer

På den här sandstranden i Theoule-sur-Mer hittar du de röttfärgade Esterelfjällen som dyker ner ..

Det finns sju offentliga stränder i Theoule-sur-Mer, alla anslutna tillsammans med en strandpromenad.

Plage de la Salis 

Plage de la Salis är ganska lång, men samtidigt smal. Det är en sandstrand som ligger vid foten av Cap d’Antibes.

Plage noire du Langoustier (Hyeres)

Denna strand på den franska rivieran har, tro det eller inte, svart sand, och därigenom har den fått sitt namn ”den svarta stranden”.

Denna strand på den franska rivieran har, tro det eller inte, svart sand, och därigenom har den fått sitt namn ”den svarta stranden”.

Den mörkrödgade sanden är ett resultat av den gamla fabriken av soda på 1800-talet av den gamla fabriken av läsk.

Stranden är skyddad från vindar, och därför en populär plats för båtare till förankring.

Det är en ungefär 300 meter lång vik, som antingen har svart eller röd sand, beroende på vilken del du är på, och under sommaren kan du hitta nyans under några tallar.

Marinieres, Villefranche-sur-Mer

Detta är en av de mest populära stränderna på Franska Rivieran för att ha en strandfest eller picknick. Det har bekvämt grus, och i viken är vindarna lugna.

Det erbjuder en helt fantastisk utsikt över Villefranche Bay är enastående.

Abel Baliff Beach

Denna strand kan hittas ungefär 1,5 km från Miramars hamn.

Stranden har små röda stenar, som är typiska för stränder i Esterel. Om du ska simma, helst bör du ha rätt skor.

Stranden är inte övervakad, och den nås via trappor, vilket gör det svårt att komma åt de mindre smidiga.

Det finns ingen parkeringsplats här, så om du ska parkera behöver du hitta parkering längs länsvägen.

Plage du Bacon (Antibes)

Denna strand ligger cirka 15 minuter från Port de la Salis, som består av två vackra vikar med namnet Bacon. De två vikarna ligger en kort bit från varandra och har fantastiska vatten.

Plage des Ondes

Denna strand finns på västra sidan av Cap d’Antibes. Det är en liten, men ändå härlig sandstrand, skyddad från vinden i en lugn vik skyddad från hårda vindar på både stranden vetter mot väster, vilket gör den perfekt för sol.

Plage de la Mere Dieu (Bormes-Les-Mimosas)

Detta anses vara en av de mest vackra hörnen av denna strand, och det ligger cirka 20 minuter från den lilla parkeringen Cabasson. Eftersom det ligger 20 minuter från parkeringsplatsen, är det inte en mycket trångt strand, men ändå har den underbar och bekväm sand.

Plage de L’Oratoire (Agay)

Denna strand kan hittas jut utanför centrum av Agay. Den är tillgänglig vid den offentliga parken, och är ca 50 meter lång, men är fortfarande mycket vacker på grund av att den är sandig.

Stranden är inte övervakad, och att hitta parkeringsplats är nästan omöjligt. Om du kommer med bil är det därför bäst att parkera på parkeringen vid Aiguemarine Beach och sedan gå ca 250 meter till fots.

Du hittar också en lekplats för barn så att de kan hålla sig upptagen.

Plage de Vergeron (La Croix-Valmer)

Detta är en av de minst kända stränderna på den franska rivieran, eller åtminstone i La Croix-Valmer. De två grusstränderna som finns här är lugna, även under högsäsongen, vilket gör den perfekta för en avslappningsdag.

Stränderna är ganska skyddade från vinden, och till höger hittar du den mindre stranden, med den större beac som ligger till vänster.

Du kan komma till denna strand genom att ta kuststigen till fots, vilket tar dig ca 15 minuter, eller du kan korsa privat egendom.

Lämna ett svar

Related