5 Spektakulära Saker att Göra runt Cannes (med bilder)

Vad ska man göra runt Cannes för att undvika festivalens och Croisettens frenezi? Här är 5 saker att göra i Cannes och i Cannes-regionen i Frankrike på Franska Rivieran.

En rundtur i provencal landsbygd

När Cannes är i fokus av de flesta besökare, är omgivningarna också värda att besöka. Många resebyråer som Tour Azur, specialiserad på transport, erbjuder dig vägledning över hela landet.

Det här är möjligheten att upptäcka de smala gatorna i den medeltida uppskattade byn Gourdon, eller besök parfymerierna i Grasse, världens huvudstad i parfymindustrin, som ligger bara tjugo kilometer från Cannes.

Kom tillbaka före natten, bara för att dela berättelserna om din resa med vänner som har föredragit att spendera sin dag på en trottoar för att titta på ankomsten av en möjlig stjärnavflykt i Cannes.

A tour in the Provencal countryside

visit the Perfumeries of Grasse, the world capital of the perfume industry, located just twenty kilometers from Cannes.

En vinprovning bland cistercianska

Efter en 15-minuters korsning från Cannes är vi på ön Saint-Honorat. Platsen är egendom för de cistercianska munkarna som har behållit det i århundraden, eftersom det är en av de äldsta monastiska platserna i väst.

Bevittna det mycket vackra kloster Lérins, som utvecklats under medeltiden mellan elfte och femtonde århundradet. Munkarna låter oss smaka frukten av deras vingård, 16 år gammal.

Med alla dessa platser i åtanke kan vi lämna oss Cannes Film Festiva bakom oss: om atmosfären blir kvävande vet vi vart vi ska fly. Du behöver inte alltid en skärm för att få dina ögon fulla.

island of Saint-Honorat

Foto: yves Tennevin

Monastery Île Saint-Honorat

Foto: Digitaler Lumpensammler

En resa till Antibes i fotspåren av Picasso

Bara 15 kilometer från Cannes, i riktning mot Nice är den lilla staden Antibes, här kan du besöka det vackra museet tillägnad Pablo Picasso.

Smak, å ena sidan, tourta de blea nissarda (paj med söta schweiziska betor) på Veziano, en av de äldsta bagerierna i staden. Samtidigt som du beundrar 50 meter långa båtar på ”Billionaires Wharf”. Dessutom hålls en samling av med blommor i Antibes fram till 21 maj. Möjligheten att njuta av stadens charm, full av doft och färger tack vare de 45 000 blommorna som planterats för det tillfället.

Picasso museum antibes

Photo: Juan Salmoral

Ett bad i Saint-Tropez

Om Cannes stränder är trånga, varför inte gå och njut av en dag i Saint Tropez? Staden är cirka fyrtio kilometer bort, och du kan komma med tåg, eller många bussar gör resan dit. Detta är en möjlighet att gå och njuta av denna port, mytisk sedan Brigitte Bardot, medan de vanliga turisterna lämnat till festivalen.

En stranddag, med en tapasavbrott i baren El Mas, ger möjlighet att vila sig borta från Croisettens liv. Och om vi är där 23 maj spelar vi på den andra musikaliska vårkoncerten i Saint-Tropez för att lyssna på Alexandre Kniazev (cello) och Plamena Mangova (piano), vilket ger en vacker musikalisk stund till den här perioden till den 7: e konsten.

St Tropez Harbor

Photo: Cap Sicié

Lunch på Saint-Paul-de-Vence

Den näst mest besökta byn i Frankrike är en utflykt till Saint-Paul-de-Vence. Konstälskare tänker uppenbarligen på att gå på en gastronomisk pilgrimsfärd till La Colombe d’Or där Picasso, Chagall och Miro hade sitt bord. Andra föredrar de andra gastronomiska restaurangerna runt, Le Blanc Manger, Bacchanales eller Ambroisie, för att göra ett kulinariskt stopp.

Vi fortsätter dagen med ett besök i Collegiate Church of the Conversion-de-Saint-Paul, där bevaras vackra exempel på fransk barock.

Saint-Paul-de-Vence

Photo: Dennis Jarvis

Undrar du hur vädret är i Cannes, Frankrike? Klicka här för att se

Har du gjort något extra och anmärkningsvärt i Cannes, Frankrike eller runtomkring Cannes? Har du fler idéer om saker att göra i Cannes, Frankrike? Lämna en kommentar nedan och vi inkludera den i listan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Related