Hur är Vädret i Cannes? Klimat och Väder i Cannes

Vad är vädret i Cannes? Klimat och väder Nice, Cannes & Franska Rivieran.

CANNES WEATHER

Cannes, den underbara staden som ligger längs den franska rivieran har, precis som dess närliggande städer längs Cote d’Azur, ett medelhavsklimat, vilket innebär att varma somrar och milda vintrar, med lite nederbörd, vilket gör det till en trevlig plats att vara på hela året runt.

Cannes erbjuder många sol timmar under sommarmånaderna, och ganska många under hösten och vintern också.

Faktum är att vädret i Cannes ger oss ett generöst 12 timmars solsken under sommarmånaderna.

Det bästa är att Cannes förblir soligt för det mesta även under vintern.

Detta gör Cannes till en populär stad för turister året runt – under vintern att fly från kallare och mörkare klimat i de nordligare delarna av Europa.

Vädret i Cannes är så trevligt att det gör Cannes i topp 63 procent av turistmålen för trevligt väder.

Det är under våren Cannes verkligen börjar komma till liv. Under våren kan du förvänta dig bekvämt väder under dagen och mycket sol. Människor som går ut på caféer och restauranger för att njuta av lunch eller dryck i solen är en vanlig syn.

Eftermiddagen och kvällarna är ganska kyliga under våren, men när sommaren närmar sig kommer temperaturen att stiga snabbt – under dagen såväl som på natten.

När vi närmar oss in i maj erbjuder Cannes otroligt väder som du kommer att bli kär i. I maj kan du förvänta dig temperaturer på de låga 20-talet under dagen, men om du njuter av en drink i solen, kommer temperaturen att kännas mycket högre. Under maj behöver du inte jackor eller tjocka tröjor. Under dagen klarar du dig bra med bara en vanlig skjorta. Och om solen tittar fram, kanske du vill ha en t-shirt.

Under våren, så är regn inte så vanligt, men inte heller osannolikt. Faktum är att regn kan vara ganska oförutsägbart under våren, men samtidigt slutar regnet ganska snabbt, och solen kollar ut från molnen igen.

Om du inte tycker om folkmassorna är det dags att komma hit före den första juli och den 5 september, eftersom det här är när de franska och övriga europeiska länder har sin semester. Och åka dit innan massorna är definitivt inte ett misstag. I slutet av juni och i början av september är vädret i Cannes varmt och väldigt trevligt.

Vädret i Cannes under Sommaren

Under sommaren är vädret i Cannes oerhört trevligt och varmt.

Du kan förvänta dig temperaturer i medeltalet på 20 grader, men temperaturen kan också flytta mellan höga 20s och låga 30s. Om du är ute i det öppna och solen skiner, kommer det att kännas mycket varmare. Särskilt eftersom luften i Cannes är ganska fuktig.

Vädret i Cannes gör för otroliga stranddagar med långa timmar av sol och höga temperaturer i vattnet, vilket också är anledningen till varför stränderna är packade under sommarmånaderna.

När du går längs Croisetten i Cannes, är temperaturen precis rätt, med havsbrisen som kyler ner dig, vilket ger de många människorna som går längs Croisetten med trevlig luft att andas.

Nätter är mycket trevliga under natten i Cannes. Nätterna i Cannes är cirka 17 grader, vilket betyder att det inte finns något behov av tjocka skjortor eller jackor.

Faktum är att i Cannes under kvällen och natten ser du många människor som bara bär t-shirts och shorts.

När du pratar om vädret i Cannes är tiden att besöka om du är ute efter de varmaste temperaturerna juni, juli och augusti, med augusti som har behaglig vattentemperatur efter att ha värmts upp under hela sommaren. Den absolut varmaste tiden är normalt juli. Vid den tiden är medeltemperaturen cirka 30 grader, och den kan sträcka sig fram till mitten av 30-grader.

Tänk på att när temperaturen kommer i direkt solljus känns temperaturen mycket varmare än vad den egentligen är. När det är i direkt solljus under sommaren kan det ibland känna sig som höga 30-tal och låga 40-tal. I juli under kvällen sjunker temperaturen sällan under 17 grader.

Vädret i Cannes under Hösten

Höst är en mycket populär tid att vara i Cannes på grund av vädret.

I augusti är staden full av människor, men när augusti slutar, och september börjar, så börjar de människor som har spenderat sina sommarsemester i Cannes, återvända hem, och invånarna i Cannes börjar återvända till sina jobb.

När människor går, börjar Cannes känna sig mycket mindre som en turiststad, och nu kan du verkligen omfamna äkta Cannes, och njuta av en lugnare stad, samtidigt som du njuter av det oerhört trevliga väder.

Temperaturerna från runt 25 i september och 20 grader i oktober gör hösten perfekt för att utforska staden utan att behöva dricka så mycket och söka skydd i skuggan då och då. September och oktober är perfekta månader för att sola, och du kan se massor av människor bada i vattnet – även om vattentemperaturen sakta minskar.

Vädret i Cannes under Vintern

Vintrarna i Cannes är lugna. Om du är mer förtjust i det lugna livet utan turister överallt, kommer du att älska vintrarna i Cannes.

Under vintern kommer du mestadels att se de lokala invånarna, men eftersom Cannes är en livlig stad med händelser som pågår regelbundet kommer du definitivt inte vara ensam som turist eller besökare från utlandet.

När solen dyker upp under vintern, vilket den ofta gör, är vädret i Cannes väldigt trevligt, men en jacka eller tröja är att rekommendera. På vintern kan du fortfarande se folk sitta utanför kaféerna, men det är långt ifrån så trångt som under våren och sommaren.

Vädret i Cannes under vintern är mycket mildt och medeltemperaturen är cirka 12-14 grader. Under natten är det ganska kyligt.

När är den bästa tiden att åka till Cannes i Frankrike?

Tja, allt beror på dina önskemål.

Om du inte tycker om folkmassorna är det bäst att gå innan de europeiska sommarloven börjar.

Men om du är efter det varmaste vädret i Cannes, Juli och Augst är det säkra satsningar, eftersom månaderna erbjuder varmt väder, många timmars sol och få (om några) regn dagar).

Om du ska till Cannes för vädret anses de trevligaste månaderna vara juni, juli, augusti, september och oktober.

Vädret i Cannes

Cannes ligger nära en stor vattenkälla (t.ex. hav, hav eller stor sjö). Det här avsnittet rapporterar om det vattentäta genomsnittliga yttemperaturen vid det breda området.

Den genomsnittliga vattentemperaturen upplever vissa säsongsvariationer under året.

Årstiden med varmare vatten varar i 2,5 månader, från 2 juli till 16 september, med en genomsnittstemperatur över 71 ° F. Årets dag med det varmaste vattnet är 10 augusti, med en genomsnittlig temperatur på 75 ° F.

Årstiden med kallare vatten varar i 4,7 månader, från 9 december till 30 april, med en genomsnittlig temperatur under 60 ° F. Årets dag med det mildaste vattnet är 15 februari med en genomsnittlig temperatur på 56 ° F.

Vattentemperatur medelhavet franska rivieran cannes

Cannes har massor av dagar av sol.

Faktum är att Nice, som är mindre än en timme bort från Cannes, har 2668 timmars solsken per år.

Cannes, som är känt för sitt varma och väldigt trevliga klimat, är känt för att ha omkring 3000 soltimmar om året.

Den kortaste dagen i solen i Cannes är 21 december, med 8 timmar, 56 minuters dagsljus.

Tvärtom är den längsta dagen i Cannes 21 juni, med en hel del 15 timmar, 26 minuters dagsljus.

Den tidigaste solen stiger i Cannes är 5:50, vilken är den 15 juni.

Den senaste soluppgången i Cannes är klockan 8:05 som är den 2 januari.

Den tidigaste solen sätter i Cannes är den 9 december, när den sätter klockan 16:55.

Det senaste soluppsättningen är den 26 juni när den sätter kl. 21:17.

När det gäller moln är Cannes mest klar från moln från omkring 16 juni till 13 september.

Årets tydligaste dag är 21 juli är det bara “mestadels molnigt” 18% av tiden.

Cannes är mest molnig mellan 13 september och 16 juni.

soltimmar cannes franska rivieran

Regn

Jämfört med många andra platser i Europa, särskilt de norra delarna, har Cannes oerhört få dagar regn.

Som diagrammet visar regnar det minst då det är mest populärt att besöka Cannes.

Konstigt, eller hur?

Vinter- och vårmånaderna ser en liknande mängd regn i genomsnitt under 40 mm under månaderna januari till maj.

Den tid då det regnar mest är oktober, november och december.

Och även då regnar det inte mycket jämfört med andra europeiska länder.

Samtidigt är juli den torraste månaden i Cannes.

regn i cannes franska rivieran

Juli är den torraste månaden i Cannes, med i genomsnitt 2 regndagar. Följt bakom är augusti, vilket har i genomsnitt 3 dagar regn.

nederbörd cannes franska rivieran

Vädret i Cannes: Luftfuktighet

Den mest fuktiga tiden i Cannes är perioden från 12 juni till 22 september. Den dagen mest högst tryck på året i Cannes är den 6 augusti, som har lågtryck förhållanden 48% av tiden.

Tvärtom är årets minst tryckande dag den tredje 3 mars där trycket i huvudsak är obefintlig.

Vind i Cannes

En annan faktor som påverkar hur vädret uppfattas i Cannes är vinden.

Perioden när det är som mest vind i Cannes är under perioden 5 oktober-30 april, då vindarna är i genomsnitt mer än 8,0 miles per timme.

Den blåsigaste dagen av året i Cannes 25 november, som har en genomsnittlig timmars vindhastighet på 9,4 miles per timme.

Kom ihåg att vindar varierar betydligt lokalt och på platser som Rue d’Andtibes, som är skyddade av höga byggnader, kan det inte vara någon vind alls, medan på platser som Croisette kan det vara mycket hög vind.

Den tid då vindarna är mest lugna är perioden mellan 30 april och 5 oktober.

Den lugnaste dagen i Cannes, när det gäller vind, är den 9 augusti, som har en genomsnittlig timvindhastighet på 6,6 miles per timme.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*