Varför Cannes, Frankrike är den Bästa Staden att Resa till på Franska Rivieran?

Beläget vid den sydöstra kanten av Frankrike, på den franska rivieran, är den härliga och vackra staden Cannes. Detta är en exklusiv burg bestående huvudsakligen av lyx hotel, butiker, båtar, bilar,  vilket gör det till den perfekta destination för någon som vill bada i lyx. Med en befolkning på mindre än åttiotusen människor är det klart att Cannes i Frankrike är det bästa stället du besöker, och de flesta kan bara drömma om att kalla paradiset sitt hem.

Någon som har lyckan att ta en resa till Cannes kommer att inse med en gång, varför staden är så önskvärd. Tack vare sin placering nära Medelhavet, skiner solen på Cannes i tolv timmar om dagen under de varma månaderna. Medan det verkligen blir varmt i Cannes är kvällarna nästan alltid svala tack vare de fläktande vindarna, vilket gör det till ett av de få platser i världen med ett perfekt väder nästan varje dag året runt. Det är också en låg förekomst av nederbörd, till synes bara tillräckligt för att hålla floran vid liv men inte tillräckligt för att dämpa någons planer på båtliv eller lounging på stranden.

De mest populära aktiviteterna som du kan delta i omfattar strandhäng, segling, konsthändelser och shopping. Det finns många konsthändelser som oftast äger rum i festivalen och kongresscentret. De vackra parkerna och slottet gör Cannes fantastiskt.

De mest populära platserna i Cannes är:

1. La Croisette – Det är en vacker gångväg som helt förhöjer glamouren i Cannes. Här hittar du världsklass resorts, kaféer, kaféer och affärer med vackra souvenirer. Stranden på La Croisette är den perfekta platsen för förfriskning.

La Croisette Cannes France

2. Palais des Festivals des Congress – där den berömda Cannes Film Festivalen hålls varje år. När du har varit på festivalen kan man ganska enkelt föreställa sig och känna vad denna plats är associerad med. När du är här, var noga med att du slutar på kongresscentret, som värd för många evenemang året runt. Du kan hitta några handavtryck av några av de kändisar som är inbäddade i plattorna strax utanför byggnaden, som inte får missas.

Palais des Festivals des Congress

3. LIe St Marguerite Island – En fantastisk ö i Cannes och den största bland Lérinsöarna, som tar 15 minuter med båt från Cannes. Detta är känt för ”Fort Royale” där den franska kungen fängslade sin tvillingbror i rädsla för att förlora sin krona. Legenden om ”mannen i Iron Mask” börjar här.

4. La Suquet – En annan favoritplats, är Gamla stan och är byggt på det som används för att vara ett romerskt militärläger tidigare. Gamla stan är den högsta punkten i staden där turister kan hitta uppståndelsen av St Anne-Anne från det tolfte århundradet.

Le Suquet Cannes France

Lämna ett svar

Related