Din Cannes Reseguide: Vad du behöver veta innan du besöker

Cannes är en av de mest ikoniska städerna i samband med den Franska Rivieran och Cote d’Azur. Det som en gång var bara en lugn fiskestad har idag blivit en mysig stad full av liv och världsberömda händelser som arrangeras under året som den ikoniska Cannes filmfestivalen.
Cannes ligger vackert vid den franska rivieran, med den fantastiska azurblå Medelhavsområdet vid dess sida och har stora stränder som lockar många människor som vill suga in Medelhavet i det trevliga klimatet under sommarmånaderna.

Trots att Cannes inte är en stor stad, drar det många besökare och turister varje år. Det är en stad som har mycket att erbjuda för alla, från att koppla av på stranden till att gå på evenemang eller gå på sightseeing för att uppleva allt den här staden har att erbjuda.

Cannes är en stad som har ett prestigefyllt och lyxigt rykte, med några av de mest fantastiska hotellen och byggnaderna längs strandpromenaden, Boulevard de la Croisette. Varje år lockas det många kändisar, och många av de rika och berömda har Cannes som sin sommarplats för att uppleva allt som Cannes och Franska Rivieran har att erbjuda.

Cannes har mycket att erbjuda, och innan du åker hit borde du veta en eller två saker om staden, de bästa sakerna att göra här, allt det har att erbjuda, och all praktisk information som människor inte berättar för dig. Här är den ultimata Cannes reseguide för att förbereda dig för ditt nästa besök i Cannes och att göra ditt besök så roligt som möjligt.

I denna Cannes reseguide delar vi allt du behöver veta för ditt nästa besök.

Hugg in!

Cannes Reseguide: Var är Cannes?

Cannes ligger på Frankrikes sydostkust, längs kusten som kallas Franska Rivieran eller Cote d’Azur. Det är porten till många olika besöksvärda platser, och härifrån kan du komma åt några av de mest populära städerna på den franska rivieran, som Saint-Tropez, Nice och Monaco. På grund av sitt läge väljer många människor Cannes som bas för sina franska riviera äventyr.

Från Cannes kan du också enkelt besöka Italien och de Franska Alperna.

Where is Cannes, France

Cannes Reseguide: Varför åka till Cannes?

Cannes lockar miljontals besökare varje år, så klart har folket talat för att Cannes är en plats värd att besöka. Men vad gör det så speciellt?
Tja, för det första är klimatet i Cannes otroligt attraktivt. Det ser cirka tre tusen soltimmar om året och har milda vintrar och varma somrar.

Det erbjuder aktiviteter för alla, och är full av liv, men kan, trots detta, erbjuda en avkopplande upplevelse för dem som söker en plats att koppla av och njuta av Franska Riviera väder.
Det är verkligen en stad av lyx och prestige, med fantastiska byggnader och glamorösa promenader på den ikoniska Croisetten, där en nypa vin i solen är en kultur.

Nattklubbar, kasinon eller dagar på stranden, Cannes har allt.
För dem som vill njuta av en vistelse utöver det vanliga och av högsta klass, kommer Cannes inte göra det svårt för dig att spendera dina pengar, med lyxiga hotell, restauranger, klubbar och stränder så långt ögat kan se. Av denna anledning har Cannes länge varit populärt bland Europas elit.

Trots allt, var inte rädd för att besöka Cannes, även när det gäller en begränsad budget. Cannes erbjuder boende för alla budgetar, till exempel denna fantastiska lägenhet som kan hyras.

Om du besöker Cannes under lågsäsong är valet av prisvärt boende ännu större.

Hur man tar sig till och runt Cannes och franska rivieran

 • Cannes är lättillgängligt med alla transportmedel.
 • Kommer till Cannes med flyg.
 • Cannes är välsignat med inte en, men två flygplatser, båda mindre än en timme bort.
 • Den största flygplatsen Nice Côte d’Azur ligger bara 27 kilometer från Cannes centrum och är den näst mest trafikerade flygplatsen i Frankrike.

Från Nice Airport, finns det shuttles som avgår regelbundet, och tar dig till Cannes på cirka 45 minuter.

Pendlarna från flygplatsen kör varje halvtimme mellan 08.00 och 20.00.

För mer information om Nice flygplats, kan du besöka den officiella Nice flygplatsen webbplats.
Kostnaden för denna flygbuss är 17,50 € * och rundresa: 28,50 €. Linjen är 210.

Tel. : + 33 (0) 4 93 39 11 39
Avgiftsfritt: 0800 06 01 06

Tänk på att om du planerar att ta med dig snus eller nikotinpåsar kan det finnas vissa begränsningar. Utgångspunkten är dock att du får ta med dig nikotinpåsar för eget bruk. Tar du med dig en rimlig mängd som kan anses vara för eget bruk ska det inte vara några problem.

Taxibilar finns det massor av runt Nice flygplats som i de flesta flygplatser, så det är inte ett problem att ta en taxi från Nice flygplats till Cannes. Att ta en taxi från Nice flygplats kostar allt från € 70 till ca € 110 beroende på säsong och taxibolag.

Om du letar efter ett billigare alternativ kan du ta tåget från Nice flygplats som inte ligger långt borta. En spårvagn byggs för närvarande som gör det möjligt att resa från flygplatsen till tågstationen utan problem på några minuter. En enkel resa till Cannes Gare – Cannes tågstation kostar dig ca 7 €.

Nice airport to translation

Om du vill ha ett ännu billigare alternativ går den lokala bussen regelbundet under dagen, och mindre regelbundet under kvällarna och helgen. Bussen stannar vid busstationen vid huvudvägen, strax utanför flygplatsen. Denna buss tar allt från 1 och en halv till två timmar beroende på trafiken. Men den här bussen kostar dock bara 1,5 euro.

Det finns en annan flygplats som ligger ännu närmare Cannes som är Cannes-Mandelieu flygplats. Detta är den andra affärsflygplatsen efter Paris-Le Bourget. Flygplatsen ligger bara 15 minuter från Cannes centrum. Det kör dock nästan bara affärsflygningar och privata jetfly.
För mer information om Cannes-Mandelieu flygplats, kan du besöka deras hemsida.

Cannes Reseguide: Komma till Cannes med båt

Eftersom Cannes ligger precis vid Medelhavet, är det möjligt att resa till Cannes med båt.
Cannes har två hamnar: Le Vieux hamn (den gamla hamnen) och Port Pierre Canto, som är en modernare hamn.

Cannes välkomnar gott om kryssningsfartyg varje år, och innan du kommer till Cannes, passerar du Lérinsöarna som ligger strax utanför Cannes, och du kommer att välkomnas av en helt fantastisk utsikt med bergen som bakgrund.
Det finns för närvarande 4 företag som delar sjöfartsmarknaden: Horizon, Riviera, Trans Côte d’Azur och Planaria.

Om du behöver mer information om att resa till Cannes med båt, besök www.118000.fr/v_cannes_06/c_transport-maritime
Om du vill resa till Lérinsöarna tar det bara 15 minuter eller så, och båtarna avgår regelbundet från den gamla hamnen.
För mer information om resor till Lérins öar, besök:

Med Tåg

Tack vare sina två tågstationer (Cannes Centre och La Bocca), är staden välbetjänade av TGV, Corail-tåg och de expresståg som förbinder den med alla regioner i Frankrike och Europas största städer. Med detta transportsätt kan du beundra de fantastiska landskapen längs havet och vid foten av Estérel-bergen.

Mer information finns på www.idtgv.com/en eller http://uk.voyages-sncf.com/en/.
TER kan du också bekanta dig med hela regionen Saint-Raphael i Monaco, som passerar Antibes, Cagnes Sur Mer, Biot, Nice och Villefranche Sur Mer.

Mer information finns på www.ter-sncf.com/paca eller www.termobile.fr.

Detta är den franska riviera tåglinjen med alla de ungefärliga resetiderna med tåg från Nice till …

Villefranche-Sur-Mer: mindre än 10 minuter
Monaco: 25 minuter
Ventimiglia, Italien: 1 timme
Antibes: 20 minuter
Cannes: 40 minuter
Grasse: 1 timme 15 minuter
Saint Raphael: 1 timme 20 minuter
Här är de stationer som tåget stannar vid:

Train stations on the French Riviera

Source: LifeinRiviera.com

Eftersom den stora delen av tågskenan ligger längs kusten, tar tåget dig långs några helt fantastiska vyer. Åh, och de allra flesta tåg som driver de linjära dubbeldäckarna, vilket innebär att de ger ännu bättre utsikt över Medelhavet.

Cannes har stora tågförbindelser via TGV, Corail-tåg och expresståg som länkar staden till alla franska regioner och Europas största städer, vilket gör det ganska lätt att nå med tåg.

Resa med buss

Om du vill resa runt Cannes och till de omgivande städerna på Franska Rivieran, är ett bra alternativ att ta bussen. Cannes har ett Palm Bus-nätverk som tjänar Cannes, Le Cannet, Mandelieu-La Napoule, Mougins och Théoule-Sur-Mer.

Med den här bussen kan du enkelt ta dig runt Cannes, oavsett närliggande städer som Antibes.

Priset för en enskild resa biljett är 1,50 € och anslutningen är godkänd inom 59 minuter.
Om du vill köpa ett 10-turskort är priset 10 €.
För mer information, men Palmbussen, besök Palmbuss webbplats: palmbus.fr

Resa med bil

På grund av de vackra vägarna i corniche och längs den vackra kusten på den franska rivieran, är att hyra en bil en populär aktivitet bland turister. På grund av det, är efterfrågan på bilar hög, men det finns ett stort antal biluthyrningar i Cannes.

För mer information om vilka biluthyrningar du måste välja mellan och var hittar du dem, läs vår kompletta lista med hyrbilar i Cannes.

Cannes och franska rivieran är kända för att ha bra vägar, särskilt motorvägarna. Cannes är ansluten till de större europeiska städerna genom motorvägen A8.
Observera att på vägarna finns vägtullar, så ha pengar eller kort redo.

Tullavgifter på Cote d’Azur

Om du tar A7 från Montpellier till Aix-en-Provence, kommer tullen att kosta € 9,40.
Att ta A54 från Aix-en-Provence till Toulon kostar 7,60 euro.
Den totala kostnaden för detta kommer därför att vara 17 euro.

Om du tar A7 från Lyon till Aix-en-Provence, kostar det 23,50 euro.
Med A8 Toulon-vägen till den italienska gränsen kostar 11,30 euro.
Dessa vägar är för de personer som behöver en Cannes reseguide eftersom de planerar att komma till Cannes med en vägresa. De flesta utländska besökare reser dock inte till Cannes med bil, eftersom det kan ta lång tid, men i stället flyger de till Nice och sedan hyr de en bil.

Det är därför det kan vara bra att veta vägtullarna runt den franska rivieran också:

Nice till Menton innebär att du tar A8 och betalar dessa avgifter. Kostnaden är € 2,20.
Nice till Cannes med A8: € 2,90.
Trevligt att Aix-en-Provence använder A8: € 16,70.
Nice till Frejus använder A8: € 5,80.
Nice till Marseille använder eA8 och A7: € 19,60.
Om du har hyrt en bil i flera dagar behöver du parkering, och bör vara glad att höra att det finns gott om parkeringsplatser i Cannes, men de flesta är betal parkering. Eftersom listan till alla parkeringar i denna Cannes reseguide skulle lämna oss här hela dagen, rekommenderar jag dig att ta en titt på vår parkering guide i Cannes där vi listar alla parkeringsplatser i Cannes.

9 200 parkeringsplatser finns, inklusive 7 000 i underjordiska parkeringsplatser. 2.320 platser är för tvåhjulingar. I de 5 parkeringsplatser som ligger i stadens centrum är den första timmen av parkering gratis.

Avstånd till stora städer med bil från Cannes:

 • Paris 950 km
 • Milano 320 km
 • Genève 630 km
 • Barcelona 670 km
 • Rom 710 km
 • München 810 km
 • Bryssel 1220 km
 • Amsterdam 1400 km

Taxi

TaxI är inte bara tillgänglig från Nice flygplats men i hela Cannes.
Om du använder Uber är den också tillgänglig och utbudet av bilar är ganska stort, särskilt under sommarmånaderna. Uber är ett populärt alternativ och ofta mycket mer sömlöst än att gå till busstationen och vänta på bussen eller ringa till en taxi.

Dessutom behöver du inte transportera pengar.
Förbered dig dock att kostnaden för taxi snabbt kan stiga, särskilt under sommarsäsongen, när det är mycket trafik i synnerhet.

Det finns, som i de flesta städer, många olika taxibolag som verkar i Cannes, men Taxi Cannes är en av de mest populära.
För regelbundna taxibilar börjar taxametern på € 2,35 och kostar då ca € 3,00 per halv mil.
Ofta kan reser med bil ofta ta lång tid – mycket längre än att resa med tåg under sommarmånaderna när det är mycket trafik. Det är då därför tåget ofta är en bra idé om din destination kräver att du går igenom mycket trafik med bil (eller till och med med buss).

Med helikopter

Vid den gamla hamnen i Cannes, i den del som kallas Suquet, mellan 2 fyrar, hittar du en allmän helikopterbana.

Du kan ta en helikopter från Cannes till ett antal olika destinationer, men Nice flygplats och Monaco är de vanligaste. Dessutom kan du också åka på sightseeingtur i helikopter.

Tel. : + 33 (0) 4 93 39 25 56
info@helipartner.com

Till fots

Att ta sig till fots i Cannes är både enkelt och låter dig se mycket mer av det fantastiska landskapet och byggnaderna Cannes har att erbjuda, jämfört med när du tar bussen eller bilen runt staden. Till fots kan du verkligen uppleva den franska riviera atmosfären. Det finns gott om förtjusande gågator, med Croisette i synnerhet.

Cannes Reseguide: väder i Cannes

Cannes, liksom resten av den franska rivieran, är notoriskt känd för fantastiskt väder. Klimatet i Cannes är ett typiskt Medelhavet väder och klimat, vilket betyder följande:

Average temperature in Cannes

Sunshine hours in Cannes

Average rainfall in Cannes, France

Med andra ord betyder det att Cannes har det absolut bästa vädret från maj till september, då Cannes ser mellan 8 och 12 timmars solsken per dag, med genomsnittliga dagstemperaturer på ca 18-22 grader, men på några dagar kan det sträcka sig upp mycket längre än det.

Vintrarna i Cannes är milda och regn är relativt lågt. Den mest fuktiga säsongen i Cannes är, som du kan se, mellan oktober och november.

På grund av det underbara vädret under sommarmånaderna är det också en tid då Cannes stränder är packade och massor av turister har hittat sig här. Cannes ser speciellt många människor som tränger Cannes i augusti och början av september, eftersom det här är den tid då fransmännen får sina semester.

Cannes Reseguide: Saker att göra i Cannes

Om du ska till Cannes undrar du noga om saker du kan göra där och de saker som är värda att besöka.
Den goda nyheten är att Cannes har som tidigare nämnts någonting för alla, vilket gör det till en stad som alla, oavsett ålder. intressen eller budget.

Promenera Croisetten

Det finns några saker i Cannes som är så nära förknippade med staden att alla som besöker behöver göra dem. Att gå på och uppleva Croisetten är verkligen en av dem. Promenaden längs stranden i Cannes är den mest ikoniska strand promenaden på hela Franska Rivieran efter Promenade des Anglais i Nice.

Complete travel guide to Cannes

Det erbjuder vacker utsikt och längs promenaden hittar du massor av blå stolar där du kan sitta och koppla av och bara njuta av havsbrisen från det vackra Medelhavet och titta på de människor som passerar.

Njut av Cannes stränder

Cannes är känt för att ha några fantastiska stränder, och det anses också vara den stad som har bäst, eller några av de bästa stränderna på hela Franska Rivieran.

I denna Cannes reseguide, inklusive stränderna är en given plats att besöka, eftersom många människor kommer hit för den exakta anledningen. Åtminstone på sommaren. Om du besöker Cannes under sommarmånaderna märker du att Cannes är en populär strandplats, eftersom stränderna kommer att vara helt packade av människor som njuter av Medelhavssolen.

Beach in Cannes, France

Det finns gott om stränder på franska rivieran, både privata och offentliga, och detsamma gäller hela Rivieran. De flesta stränder i Cannes är privata, vilket innebär att du måste betala för att hyra en bädd (med paraply och ibland handduk ingår). Det kostar cirka 20-40 euro för en hel dag.
Det finns dock två offentliga stränder på Boulevard de la Croisette och sedan några andra offentliga stränder längre bort från stadens centrum.

Cannes Beach är välsignad att ha vacker mjuk sand, som städas och har ny sand tillagd varje år. Detta är en av de mest tilltalande faktorerna för Cannes stränder, jämfört med stränderna i Nice.

Besök hamnen

Om du gillar stora yachter är det här platsen att gå till i Cannes.
Cannes välkomnar många kändisar och rika människor med sina yachter varje år, och de stannar i hamnen i Cannes, kanske för dagen eller under en längre tid.

Cannes yachts

Yachterna här är verkligen ovanliga, och att titta på dem borde definitivt vara en del av din lista över saker att göra för din Cannes reseguide.

Festival de Cannes

Detta är utan tvekan den mest ikoniska saken om Cannes.
På Place de Festival hålls den ikoniska filmfestivalen varje år, och detta gör denna plats till en populär turistattraktion för de människor som kommer till Cannes.

I denna Cannes reseguide är platsen där filmfestivalen äger rum varje år ett måste-besök.
Varför inte ta en bild när du står på den röda mattan som alla kändisar går på?

Besök gamla stan

Cannes kan vara känt för glans och glamour, men det är inte allt som finns.
I själva verket har Cannes en gammal del med namnet Le Suquet, och det här är den del av Cannes som födde Cannes som du vet idag när Cannes var bara en blygsam fiskeby.

Cannes old town

Här får du en magnifik utsikt över Cannes, hela vägen till Lérinsöarna, njut av de vackra gamla husen och de smala gatorna. Du kan också njuta av bra traditionellt franskt kök på en av de många restaurangerna som ligger här.

Gamla stan finns ovanför den gamla hamnen i Cannes och ovanför Place de la-festivalen.
Det finns också ett museum här med namnet på slottet.
För en komplett Cannes reseguide om saker att göra här, ta en titt på den fullständiga listan över saker att göra i Cannes.

Iles De Lerins

Om du vill utforska de omgivande områdena, bör Iles de Lerins vara en del av dina Cannes planer.
Iles de Lérins är en grupp med fyra öar som bara ligger 15 minuter med båt från Cannes Croisette, med färjor som avgår från den gamla hamnen i Cannes regelbundet flera gånger i timmen. Cannes är en stad som har en hög takt, men eftersom ingen av Lérins öar är bebodda, förutom Saint Honorat som bebos av munkar som bor i klostret där.
Öarna erbjuder fantastisk natur och ger dig lugn och ro från den annars trånga och hektiska Cannes.

De två största öarna av de fyra är Sainte-Marguerite och Saint Honorat. Öarna har några restauranger, och erbjuder också bra picknick och simplatser om du vill njuta av stränderna här. Detta gör dessa öar atraktiva om du vill njuta av en dag på stranden, men gör det i lugn snarare än att tränga med alla människor i Cannes.

För att lära dig mer om Lérinsöarna, kan du läsa vår fullständiga artikel om öarna.

Cannes Reseguide: shopping

Om du planerar att shoppa när du besöker Cannes, har du kommit till rätt plats.
Cannes är notoriskt känt för att vara en lyxresort och en gömställe för de rika och berömda, och det är därför, längs Boulevard de la Croisette hittar du de finaste butikerna av dem alla – lyxmärken så långt som ögat kan se. Gucci, Prada, Hérmes, Dior, Rolex, bara för att nämna några.
Men var inte rädd om du har en begränsad budget.

Cannes luxury stores

Några gator från Boulevard de La Croisette hittar du Rue d’Antibes. Detta är Cannes största shoppinggata med oändligt med butiker av alla slag, men i allmänhet kan de billigaste butikerna hittas här.

Här hittar du alla världsberömda varumärken som du kan hitta över hela världen, som Zara, Mango, Pull & Bear och mycket mer. Förutom de världsberömda varumärkena är shoppinggatan också känd för att ha massor av franska affärer, kaféer och restauranger.
För shopping har Cannes verkligen allting.

Om du vill shoppa traditionell fransk stil, måste du gå till Forville marknaden. Det är här lokalbefolkningen handlar lokalt producerade produkter, med huvudfokus på traditionella franska produkter och lokalt odlade råvaror som olivolja, grönsaker, kryddor och frukt.
Du hittar Forville-marknaden genom att följa Rue Meynadier som går mot gamla stan, på väg till Rue Louis Blanc.

Marknaden sker varje vecka, från tisdag till söndag.
Slutligen hittar du på Rue Meynadier, som är en parallellgata till Rue d’Antibes, en plats där många lokala produkter säljs. Detta inkluderar allt från lokala souvenirer såsom påsar, mat, kläder och mycket mer.

Cannes Reseguide: nattliv

Om du är i Cannes och vill uppleva nattlivet, är du på rätt ställe.
I Cannes är festerna kända för att fortsätta sent på kvällen, och detta inkluderar även strandklubbar under sommaren.
Cannes har ett stort utbud av strandklubbar, barer och allt däremellan. Det finns exklusiva och dyra barer, men också mer avslappnad och chill barer också.

Baoli

Baoli är en av de mest trendiga och exklusiva klubbarna i Cannes, som lockar många kändisar varje år.
Det finns en loungebar och klubb som är öppen sent fram till tidigt på morgonen, och Baoli erbjuder också bra mat.
Baoli ger dig möjlighet att antingen sitta mitt i festen eller sitta i det mer avkopplande trädgårdsområdet bland palmerna.
Adress: Port Canto, Boulevard de la Croisette, Cannes, Frankrike.

Gotha Club

Gotha Club ligger vid Cannes, i Palm Beach. Klubben är endast öppen under sommaren och filmfestivalen, men när den är öppen, drar det många människor.
Gotha är notoriskt känt för att ha några av världens största artister, som Tyga, A $ ap Rocky, Justin Bieber och Lil Wayne.

Om du har tur så kommer du att se kändisar här, och om du vill är det inte så osannolikt.
Klubben är oerhört populär och är öppen varje dag från 9 juli till 30 augusti.
Adress: Placera Franklin Roosevelt, Cannes.

Palais Club

Palais Club är en av de trendigaste nattklubbarna i Cannes. Det är dock endast öppet i juli och augusti, vilket är de två mest trafikerade månaderna i Cannes. Världsberömda DJs och artister har utfört sig här, som David Guetta, Snoop Dog och Chris Brown.
Klubben är öppen fram till tidigt på morgonen och har en takterrass på 1 500 kvadratmeter som erbjuder en fantastisk utsikt.

Adress: Palais des Festivals, La Croisette, Cannes.

Cannes Reseguide: Äta och dricka i Cannes

Den franska rivieran är notoriskt känd för sitt rosévin, och vin är inget som du kommer att missa när du är i Cannes. Rivieran är dessutom känd för sin utsökta medelhavsmat.
Äta ute i Cannes kan vara ganska dyrt men, detta är speciellt om du äter på restauranger som ligger längs Boulevard de la Croisette. Generellt sett desto billigare får du de närmaste inlandet som du går från Croisetten. Det betyder dock inte att maten är värre.

Maten är ganska dyr i Cannes, men det finns alltid några restauranger som tar betalt mer än kvaliteten på maten.
Trots att strandpromenadens restaurangerna i Cannes är dyra, tenderar de att dra många människor på grund av den vackra utsikten, och många tycker att utsikten och platsen kompenserar för dyrare mat.

Det finns många förstklassiga restauranger i Cannes, och om du vill ha toppklass måste du vara beredd när du ser priserna.
Här är bara några av de många topprankade restaurangerna i Cannes:

Det finns en stor stolthet i franska köket från fransmännen, och det betyder att många restauranger är konstiga att välkomna nya, franska rätter i sina menyer. Det är inte att säga att ingen restaurang serverar internationella rätter, men.

Moules Frites är en traditionell fransk, medelhavsrätt som är mycket populär i Cannes, och du får se gott om folk som äter det. Crepes, som är en slags pannkaka, äts också mycket här.

Cannes Reseguide: var ska du stanna?

Trots att Cannes är känt för att vara dyrt, lyxigt och exklusivt, kan du fortfarande hitta ställen att bo på, oavsett om det är på hotell eller hyra en lägenhet, i alla prisklasser och för alla budgetar. Denna härliga studiolägenhet, till exempel.

Valet av lyxiga femstjärniga hotell i Cannes är stort, och som du kan förvänta dig, kan många av de mest ikoniska femstjärniga hotellen hittas längs Croisette, precis vid vattnet.
Detta inkluderar hotell som Martinez, Carlton och JW Mariott.
Som du kan föreställa dig är dessa hotell dock dyra.

Utbudet av lägenheter att hyra är ganska stort, men ta inte för givet att det alltid finns lägenheter tillgängliga, eftersom det är mycket svårt att hitta en lägenhet under sommaren. Samtidigt innebär uthyrning av lägenheter i sista minuten normalt att du måste betala mer än vid bokning i förväg.
Om du vill ha en vanlig upplevelse och uppleva ett toppklassigt lyxhotell, är några av de bästa femstjärniga hotellen i Cannes:

Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez

Hotel Martinez ligger precis vid Croisetten, mot Medelhavet. Martinez har 409 lyxiga rum, och år 2017 började en omfattande renovering av hotellet, inklusive ombyggnad av ingången och utanför området.Hotel Martinez Cannes

Carlton Intercontinental

Carlton det mest ikoniska hotellet i Cannes. Det har funnits i många filmer och är ofta go-to hotel för många kändisar när de bor i Cannes.

Carlton Intercontinental Cannes

JW Marriott

JW Marriott ligger på Boulevard de La Croisette och lockar många kändisar varje år.

JW Mariott Cannes, France

Le Grand Hotel

Ett femstjärnigt hotell älskade på strandpromenaden i Cannes.

Le Grand Hotel Cannes, France

Hôtel Barrière Le Majestic Cannes

Eftersom detta hotell ligger tvärs över gatan från den ikoniska Palais du-festivalen är det det naturliga valet för många kändisar under Cannes filmfestival.
Detta är ett toppklasshotell i Cannes som erbjuder en fantastisk upplevelse och fantastisk utsikt.
För en komplett lista över femstjärniga hotell i Cannes, läs den här artikeln.

Billigare alternativ för boende i Cannes

De flesta som kommer till Cannes vill inte bryta sin bank genom att bo i ett lyxigt femstjärnigt hotell. Därför kan de sträva efter att välja ett billigare alternativ.
Billiga vandrarhem finns i Cannes som erbjuder enkla rum och ett ställe att bo på för natten. Vandrarhem är mycket billigare än de vanliga hotellen i Cannes, men naturligtvis är standarden lägre.
Ett annat mycket populärt alternativ för att hitta boende i Cannes är Airbnb. Detta har blivit allt vanligare för folk att använda när man letar efter boende i Cannes och valet av alla typer av bostäder är ganska brett.

Cannes Reseguide: Bra att veta om Cannes

Innan du åker till någon plats vill du veta om de praktiska saker som kan vara bra att veta. Faktum är att det kan vara anledningen till att du är här på denna Cannes reseguide först och främst.

Köra bil

Om du kör på motorvägar i Alpes Maritimes, kom ihåg att maxhastigheten är 110kph, inte 130 som skylten på flygplatsen säger, och därmed får vissa människor att tro.

Enligt lagen måste du ha en gul jacka inuti din bil samt en varningstriangel. Om du hyr en bil är det särskilt viktigt att du har dessa med dig.
Vidare, när du hyr en bil, se till att det finns ett Crit’Air-klistermärke i fönstret.

Pass och Visa

Frankrike ligger i Europa och är ett av länderna i Schengenavtalet. Det innebär att du kan tillbringa 90 dagar utan visum i Frankrike med ett giltigt ID-kort eller pass. Besökare som kommer från USA, Australien, Kanada och Nya Zeeland kan också komma in i Frankrike i 90 dagar utan visum, men de måste ha ett giltigt pass under hela resan.

Alla andra turister och besökare i Cannes som inte omfattas av någon av dessa kategorier behöver få en turistvisum. Dessa kan erhållas från den franska ambassaden i ditt hemland.

Cannes reseguide: El

I Cannes använder de 220 volt.
Hela Frankrike använder den så kallade europeiska pluggen med två pluggar.
Det finns reseadaptrar tillgängliga så att du enkelt kan få ström när det behövs.

Vatten

Trots vad många turister tror är kranvattnet i Cannes faktiskt drickbart. I själva verket har kranvattnet faktiskt en hög standard och kvalitet, och det vinner regelbundet priser i Frankrike.
Även om vattnet är av hög kvalitet, har det en smak av klor, och fransmännen tenderar att föredra mineralvatten.

Mineralvattnet är enormt beskattat i Frankrike, vid källan. Det kostar faktiskt 0,54 euro per hektoliter med en tilläggsskatt på 0,58 euro per hektoliter, som sedan går till den kommun där vattnet produceras. Detta bidrar till att dra in 20 miljoner euro för dem.

Cannes Reseguide: Valuta- och betalkort

Valutan i Frankrike är Euro. Under hela Cannes hittar du gott om bankomater för när du behöver pengar, men de flesta restauranger accepterar kreditkort. Att ha några euro med dig är dock en bra idé, eftersom du aldrig vet när du är på en plats som inte accepterar kreditkort.

Om du vill undvika kostnader och utbytesavgifter kan du få ett kreditkort som är anpassat för resor och används internationellt.

Internet och mobil i Cannes

WiFi finns mest på restauranger, barer, kaféer och hotell i hela Cannes, fråga bara efter wifi-lösenordet. Om du inte behöver så mycket internet så räcker det bara med de wifis som finns tillgängliga på de olika ställen du slutar på.

När du är i Cannes kan du köpa ett speciellt SIM-kort på olika lokala telefonbutiker och ladda det sedan med samtal och internetdata som du kan använda under din vistelse.

Djur som du ska vara försiktiga med

Det finns några djur som du vill vara lite försiktig med när du är i Cannes. Lyckligtvis finns det inte riktigt dödliga djur här eller är vanligt att giftiga ormar angriper (för att det inte finns många).

Manet

Det kan finnas maneter i vattnet, men i allmänhet är maneterna inte så många. Om du blir stucken av en manet, gnugga de drabbade delarna med sand försiktigt. Sedan, om du kan, applicera ättika. Dessa är tillgängliga från olika kiosker en restauranger.

Om du tvättar med färskt vatten, aktiverar du stingarna, så se till att du bara tvättar med havsvatten.
Efteråt, se till att du håller det drabbade området ute av solen och, om det behövs, se en läkare.

Måsar

På franska rivieran är måsar inte farliga, men speciellt på Croisette och närmaste vattnet, kan de flyga över dig och ta en dump.
Tänk på att det faktiskt är olagligt att mata dem.

Myggbett

På franska, moustiques. För att skydda dig mot myggbett kan du gnugga din hud med insektsmedel, geraniumblad, mint eller vitlök. Om du blir biten kan du applicera ättika eller Dettol, eftersom den senare tar bort klåda.

Hajar

I franska hav är det lyckligtvis inte så vanligt runt Cannes och på Franska Rivieran. En hajattack är extremt sällsynt på den franska rivieran, men det har varit hajar som påstås ha blivit utsedda, till exempel 2010 när livräddarna införde ett badförbud efter att ha sett vad de tyckte var en haj.

Det finns 47 hajsarter i Medelhavet. I den mycket osannolika händelsen att du skulle stöt på en haj, är risken för att den attackerar ännu mindre. Var därför lugn och var inte panik. Kom bort från hajen och kom ut ur vattnet.

Värme

Om du inte hydreras under en värmebölja och spendera mycket tid ute, kan det bli farligt. Under en värmebölja eller Vague de Chaleur, se till att du dricker en riklig mängd vatten var 15: e minut, även om du inte är törstig. Du kan också dricka andra hydratiserande drycker också.
Att äta färsk frukt och grönsaker är också en bra idé att hjälpa till att ersätta mineralsalter som du förlorar när du svettar.

För att skydda dig från den blickande solen, se till att du använder solskyddsmedel, solglasögon och bär en hatt.
Du bör vara särskilt försiktig med barn, och verkligen, under mitten av dagen borde de undvika stranden helt.
En värmebölja definieras, på franska rivieran, som när temperaturen är minst 24 grader på natten och minst 31 graders folkräkning under dagen över en period av tre dagar.

Cannes sjukhus

Cannes sjukhuset ligger på avenue des Brousailles.

Cannes hospital

Om du vill komma hit med buss tar du buss nummer 2 i riktning mot Blanchisserie.
Sjukhuset har GP-servicekvällar och helger för problem som inte är brådskande. Detta är öppet vardagar 20.00 till midnatt, lördag 14.00 till midnatt och söndagar 10.00 till midnatt. Om du behöver konsultation i timmar kostar det 58 euro.

Om du kommer till Cannes, se till att du tar med ditt europeiska hälsokort. Avgifterna kommer att dras, men du kan då hämta pengarna tillbaka, normalt av ditt försäkringsbolag.
Om du försöker hävda det genom franska hälsovården är det en lång uppgift.

Cannes Reseguide: Polisen i Cannes

I Cannes finns det två polisorganisationer. Polisen Kommunal och polis National.
Om du vill anmäla någon stulen egendom, betala parkeringsböter mm, går du till polisstationen. Detta ligger vid hörnet av ave de Grasse och Voie Rapide.

Om du vill gå till polisstationen, hittar du den vid busstationen. Vidare finns det också små poliskontor i hela Cannes i bostadsområden. Cannes är ganska tungt skyddad och bevakad av polisen för att turisterna ska känna sig trygga, så när du går i staden ser du poliserna ganska ofta.

Cannes Reseguide: allmän information

Befolkning i Cannes: 72607 invånare
Befolkningstäthet i Cannes: 3701 per km2
Namn på invånare: Cannois eller Cannoises
Région: Provence-Alpes-Côte-d’Azur
Postnummer i Cannes: 06400

Användbara nödnummer

Turistbyrå +33 (0) 4 92 99 84 22
Brand: ratt 18
Ambulans: ring 15
Polis: ring 17
Ett europeiskt nödsamtal 112
Medical – Samu 15
Hemlös Hotline 115
Narkotika & Alkohol Hotline 113
Riviera Medical Services – Engelsktalande service: 0493 26 12 70
Havs- eller sjöräddning 1616
Barnmisshandel Hotline 119

Transportinformation i Cannes

Mer information om transport i Cannes finns på följande webbplatser:

www.cannes-destination.fr/infos-pratiques-cannes/acces-cannes
www.cannes.com/fr/cadre-de-vie/transports/se-deplacer-dans-cannes.html
Cannes reseguide: webbplatser för museer och andra platser i Cannes
Centre d’art La Malmaison: http://www.cannes.com/fr/culture/centre-d-art-la-malmaison.html
Musée de la Castre: http://www.cannes.com/fr/mairie/annuaire-pratique/lieux/eqt_munic/musee-de-la-castre.html
Musée de la Mer: http://www.cannes.com/fr/culture/musee-de-la-mer.html
Eglise Notre Dame d’Esperance: www.stnicolascannes.org
Palais des Festivals et des Congrès de Cannes: www.palaisdesfestivals.com
Abbaye de Lérins: www.abbayedelerins.com
Cannes reseguide: Omgivning platser

För information om Les Iles de Lérins, besök www.trans-cote-azur.com/cannes-ile-sainte-marguerite.php
För information om Musée Bonnard, besök: www.museebonnard.fr
För information om Mougins, besök: www.mougins.fr
För information om Château de Mouans-Sartoux: http://www.mouans-sartoux.com
För information om Roches rouges de Théoule, besök: www.theoule-sur-mer.org
För information om Golf de Mandelieu et alentours, besök: http://www.golfoldcourse.com/index.php?lang=en
För information om Château de La Napoule, besök: www.chateau-lanapoule.com/
För information om Nice, besök: http: //www.nicetourisme.com
Cannes reseguide: Turistkontor i Cannes

L’Office de Tourisme de Cannes (huvudkontor)

Adress: 1 Boulevard de la Croisette
06400 Cannes
Tel. : + 33 (0) 4 92 99 84 22
Fax: + 33 (0) 4 92 99 84 23
tourisme@palaisdesfestivals.com
Öppettider:

Måndag 9: 00-7: 00
Tisdag kl 9-19
Onsdag kl 9-19
Torsdag kl 9-13
Fredag ​​9:00 till 7:00
Lördag kl 9-19
Söndag kl 9-7
Office de Tourisme de Cannes
Adress: 8 bis, Place de la Gare
06400 Cannes
Tel. : + 33 (0) 4 92 99 84 22
Fax: + 33 (0) 4 92 99 84 23
tourisme@palaisdesfestivals.com
Öppettider:

Måndag 9:00 till 19:00, 2-6 PM
Tisdag kl 9-17, 2-6
Onsdag kl 9-17, 2-6
Torsdag kl 9-1, 2-6
Fredag ​​9:00 till 19:00, 2-6 PM
Lördag kl 9-1, 2-6
Söndag Stängd (inklusive helgdagar)
Office du Tourisme – Cannes la Bocca

Adress: Place du Marché
1, rue Pierre Sémard
06150 Cannes La Bocca
Tel. : + 33 (0) 4 92 99 84 22
Fax: + 33 (0) 4 93 90 99 85
tourisme@palaisdesfestivals.com
Öppettider:

Tisdag 9: 00-12: 30 PM, 1: 30-5: e
Onsdag 9:00-12:30 PM, 1:30 till 5 PM
Torsdag 9.00-12.30PM, 1: 30-5: e
Fredag ​​9: e-12: 30PM, 1: 30-5: e
Lördag 9.00-12.30PM, 1: 30-5: e
Söndag stängd
Måndag stängd
(Från 9:00 till 12:30 och från 13:30 till 17:00 från november till mars)
(Från 9:00 till 12:30 och från 2:30 till 18:00 från april till oktober)

Lämna ett svar

Related