Den Ultimata Guiden till Saker att Göra och Se i Cannes (Med Bilder)

Cannes är en stad känd för sin glans och glamour, dess filmfestival i Cannes och för att vara en av de mest lyxiga städerna på den franska rivieran.

Med sin vackra Croisette längs Medelhavet, dess vackra landskap, och kanske viktigast, dess vackra sandstränder, Cannes är en av de mest populära städerna på den franska rivieran för turister att besöka.

Men Cannes är så mycket mer än att gå på Croisetten och ligga på stränderna, även om det är en stor del av det. Faktum är att du som turist kanske vill ha några saker att göra i Cannes.

I den här fullständiga artikeln kommer vi att lista de mest populära sakerna att göra i Cannes. Medan många av sakerna att göra i Cannes kommer att vara saker som de flesta människor som besöker gör och ser, delar vi också några saker att göra i Cannes, som är mindre kända, men aktiviteter som är lika värda att göra. Dessutom är några av de saker som du kan göra i Cannes helt gratis, och du kan njuta av en mycket begränsad budget, medan andra kräver att du öppnar din plånbok ganska mycket.

1. Le Suquet

le suquet from cannes

Foto: Bex Walton

 

De flesta tycker om glitz och glamour när de tänker på Cannes, men visste du också att Cannes har en gammal stad, känd som Le Suquet?

För många turister, bland de saker som finns att göra i Cannes, är besök på Le Suquet ofta en del av deras lista.

Inte bara dra Le suquet dig bort från det livliga och hektiska hjärtat av Cannes, men det erbjuder också många underbara sevärdheter, byggnader och historia.

Le Suquet ligger väster om hamnen i Cannes och är byggt på en kulle, eftersom de flesta gamla städer är av tydliga strategiska skäl.

Le Suquet kontrasterar Cannes som de flesta vet som natt och dag, och ett besök är definitivt något vanligt, om du är van att bara besöka de mest turistiska platserna i Cannes.

Staden är precis som din traditionella gamla franska städer med små, smala gator och vackra byggnader i ett antal fantastiska färger.

På toppen av Le Suquet-kullen hittar du den mest hisnande utsikten över delar av Cannes, hela vägen till Lérinsöarna och Place de festival.

På toppen av kullen i Gamla stan i Cannes finns också ett vakttorn och ett slott med stora väggar som delar av dem du kan gå upp på, och ligger på Place de la Castre.

2. La Croisette – Cannes Promenad de La Croisette

la croisette cannes

Foto: Cannes Convention Bureau MICE

Ahh, den ikoniska La Croisette-promenaden som sträcker sig längs Medelhavet är en del av varje turistlista över saker att göra i Cannes.

Croisetten sträcker sig hela vägen från den gamla hamnen i Cannes till Pointe Croisette och erbjuder fantastisk utsikt.

På strandpromenaden kan du njuta av en härlig promenad, och om du vill, köpa lite glass på en av de många kioskerna som ligger längs den.

Man kan säga att längs Boulevard de la Croisette är den mest lyxiga och exklusiva gatan i hela Cannes, och det är inte ett felaktigt antagande.

Inte bara är det en fantastisk utsikt över Medelhavet, men längs den här gatan kan man också hitta de bästa lyxiga modehusen, vilket lockar många av de rika och berömda året runt.

Längs Croisetten kan du också hitta många caféer, så om du känner dig för att sitta ner kan du göra det och njuta av den underbara utsikten samtidigt.

Det är längs Croisetten som du hittar de allra flesta människor, och de flesta människor har Croisetten som bas.

På Croisetten finns också ett stort antal idylliska blå stolar placerade, så när du känner dig lite trött i dina ben eller bara vill sitta och suga in den vackra atmosfären och beskåda, finns platser nästan överallt på Croisetten.

3. Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez

hotel martinez cannes

Foto: Guillaume Laurent

Detta är ett av de mest lyxiga hotellen på den franska rivieran, självklart beläget vid stranden, med utsikt över Croisetten och Medelhavet.

Detta är hotellet där många av de rika och berömda kommer att stanna, och om du vill ha en hotellupplevelse ur dess like, så kommer Hotel Martinez inte att göra dig besviken.

Hotellet har just blivit fullständigt renoverat (2018) för att tillgodose gästernas krav, och hotellets fasad har massor av vackra traditionella och vackra konstdekorationer, eftersom hotellet är ganska gammalt, även om insidan har blivit renoverad.

Här hittar du också den enda tvåstjärniga Michelin-restaurangen i Cannes, La Palm d’Or, och om du vill ha en toppklassig middagsupplevelse utöver det vanliga, bör du äta på denna restaurang bland dina saker att göra i Cannes, men du måste vara beredd att det kommer att kosta dig.

4.Pointe de la Croisette

Port Canto Cannes

Foto: David van der Mark

Om du går på Croisetten på din lista över saker att göra i Cannes, kanske du befinner dig att gå hela vägen ut till Point de la Croisette.

De flesta människor slutar gå längs Croisetten när de har nått hotellet Martinez, eftersom det är den sista punkten där det finns butiker och hotell längs havet, men de som fortsätter att gå längs Croisetten, förbi den nyaste harbor Port-Canto, som ligger på andra sidan den gamla hamnen i Cannes kommer inte att bli besviken. Fortsätt att gå tar dig till Pointe de la Croisette, en punkt i Cannes, där du hittar vacker natur, några idylliska kaféer på de mindre kända stränderna, som är mindre trånga än de som ligger i hjärtat av Croisetten. Den nya hamnen är värt att besöka på din lista med saker att göra i Cannes om du är intresserad av yachter, som under sommaren hittar du några av de största yachterna i hela världen här.

5.Villa Domergue

Cannes france

Foto: Cannes Convention Bureau MICE

Bakom Cannes ligger Villa Domerque i de lugna och avkopplande bergen. Det är en fantastisk art deco herrgård som blandar modernitet med gamla.

Villan byggdes av målaren Jean-Gabriel Domergue 1934 och inspirerades av venetianska palats.

Terrassträdgårdarna är designade av sin fru Odette Maugendre, och genom historien har denna villa varit platsen för några av de bästa partierna på franska rivieran.

Idag är villan den plats där evenemang som Jazz à Domergue äger rum, samt hangouten till Cannes Festival-juryen när det är dags för överläggningar.

På 1970-talet blev villan öppen för allmänheten.

Om du planerar att lägga till din lista med saker att göra i Cannes, kommer du att kunna njuta av en härlig rundtur i villan och njuta av den mest fantastiska utsikten över Cannes-bukten.

6. Lyx Shopping

la croisette cannes shopping

Foto: (())Aaliyah(())

Med Cannes som känd som en av de mest lyxiga städerna på Franska Rivieran är det svårt att inte tala om lyxshopping.

På grund av det faktum är lyxshopping den främsta anledningen till att många individer kommer till Cannes.

Majoriteten av lyxiga high-end varumärken i Cannes är inte överraskande belägna på den mest lyxiga gatan i Cannes, med havsutsikt och den fantastiska Croisetten.

Nästan varje lyx märke du kan tänka på har en butik i Cannes, inklusive varumärken som Gucci, Prada, Louis Vuitton, Chanel, Dior, Hermes och många, många fler.

Om du skulle gå in i varje butik en efter en, skulle det ta dig ganska lång tid, men om du är intresserad av lyxvaror och designade kläder och tillbehör, kommer besöken i Cannes för lyxshopping inte att göra dig besviken.

Om du inte har budgetar som de som parkerar sina lyxiga sportbilar utanför butikerna, som du kan hitta ganska ofta, särskilt under sommaren, är fönsterhandel en upplevelse själv, och du kan se att många människor byter på att gå på Croisetten till att gå på andra sidan av gatan för att kunna se de vackra fönsterfronterna i dessa lyxbutiker.

Att gå på denna gata påminner dig verkligen om staden du är i, och statusen den verkligen har.

7. Palais des Festival

palais des festival cannes

Foto: Juho Koski

Cannes är känt över hela världen på grund av Cannes filmfestival, och det är förmodligen något som många människor känner till Cannes.

Som ett resultat, besök Palais de festivalerna – festivalen ligger på listan över saker att göra i Cannes för många turister.

Det här är platsen där filmfestivalen i Cannes äger rum, och om du kommer hit, varför inte ta ett foto på den röda mattan där alla kändisar fotograferas av paparazzis vid tidpunkten för evenemanget. För om du passerar, så är det precis vad du ser många turister göra.

Om du bestämmer dig för att göra besökanet till Palais des festivaler en aktivitet bland de saker du vill göra i Cannes, kommer du att kunna hitta många handavtryck från kändisar runt byggnaden, samt känna igen den ökända trappan och byggnaden som också varit en del av flera filmer genom åren.

8. Film Festival

Actress McAdams arrives on the red carpet for the screening of the film "Sleeping Beauty" at the 64th Cannes Film Festival
Photo: D’Orazio & Associates

Nu, om du inte besöker Cannes vid filmfestivalen, besöker du bara byggnaden och den röda mattan där all film spelas, är en upplevelse själv.

Men om du besöker Cannes vid den tidpunkt då den faktiska filmfestivalen är på, hittar du ett Cannes fylld med människor, paparazzi och kändisar.

Och det är inte osannolikt att du kommer att se kändisar runt Cannes följt av många av paparazzi. Om du har tur kan du kanske få en autograf.

Cannes under filmfestivalen är en stad full av liv. Och det är inte så konstigt med tanke på att det är årets största händelse.

Evenemanget äger rum i mitten av maj, vilket är en fantastisk tid att besöka Cannes, inte bara på grund av den höga pulsen i Cannes, men också för att det är då dagarna har blivit längre och temperaturen snabbt ökar.

Om du är intresserad av filmstjärnor och kändisar är detta den ultimata tiden att besöka Cannes, eftersom chansen att se dem är nästan säker.

9. Målade Väggar

målade väggar cannes frankrike

Foto: Adrian Mills

Cannes, som är en stad som är känd för sin plats i världen som en ledande biograf- och filmstad, började 2002 måla ett antal väggar med världsberömda historiska, ikoniska aktörer och karaktärer.

Om du är en fan av konst, kommer du att älska dessa jätte murar av hus, målade med vackra motiv som cirkulerar runt Cannes ledande position i världen i Cinema.

10. Grand Palace Hotell

cannes frénatrice

Foto: twiga269 ॐ FEMEN

Cannes har för många lyxiga femstjärniga hotell för att lista dem alla, men de allra flesta av dem ligger vid strandpromenaden, på den mest lyxiga gatan i Cannes.

Hotellen ligger ofta i ikoniska byggnader med en rik historia, och är säker på att erbjuda dig en utöver det vanliga upplevelser, och en vy likadan.

Om du vill ha en hotellupplevelse i Cannes utöver det vanliga, då är bo eller bara besöka dessa hotell ett måste.

Om du inte har budgeten att betala en stor summa pengar för att bo i hotellen, kan du komma hit för att njuta av en cocktail inuti och njuta av det vackra interiören i de ikoniska hotellen. Dessutom kan du även besöka och ta en cocktail, eller kanske även middag på några av takbarer och restaurangerna som ligger ovanpå några av de mest lyxiga hotellen i Cannes, som JW Mariott.

11. InterContinental Carlton Cannes Hotell

carlton intercontinental cannes frankrike

Foto: Gaetan D.

Carlton är verkligen en av de mest, om kanske inte de mest prestigefyllda hotellet i hela Cannes, precis vid Boulevard de la Croisette. här kan du bara förvänta dig toppklassig service och en härlig känsla av lyx, om du bokar ett rum med havsutsikt, kan du njuta av några av de bästa utsikterna i hela Cannes.

Carltons fasad antyder vad du kan förvänta dig på insidan, med den fantastiska arkitekturen och detaljrika fasader, med sina ikoniska kupoler i varje hörn på sidorna mot Croisetten.

Carlton hotell har en egen privat strand med vit sand, så du kan njuta av en härlig dag på stranden i lugn och ro.

Carlton har också en egen restaurang med utsikt över Croisette och Medelhavet, vilket är bra om du bara vill uppleva Carlton utan att bo där.

12. Marché Forville

marche forville cannes frankrike

Foto: Kaoru

Detta är den mest populära marknaden i Cannes, och ger en känsla av äkta Medelhavet, och Franska Rivieran.

Om du är turist i Cannes, bör ett besöka till denna marknad definitivt vara på din lista över saker att göra i Cannes.

På denna marknad hittar du alla de underbara ikoniska produkterna som Provence är känd för, och gott om lokalt odlade frukter, grönsaker, lokala fiskar, blommor och mycket mer.

Att besöka denna marknad tar dig bort från Glitz och glamouren i Cannes, och låter dig uppleva det traditionella och sanna sättet att leva för de lokala invånarna på den franska rivieran.

Denna marknad låter dig hämta färsk frukt och grönsaker som just har skördats, så du kan njuta av din mat som är riktigt fräsch, i riktiga Franska Rivieran.

Du kan besöka denna marknad i Cannes varje dag, utom på måndagar, när det finns en loppmarknad istället.

För turister är denna marknad ganska populär att besöka, och är en populär sak att göra i Cannes, så att människor kan se hela personligheten i Cannes, inte bara glansen och glamouren.

13. Île Sainte-Marguerite

ille sainte marguerite cannes

Foto: Travis Danks

Strax utanför Cannes finns fyra öar som tillsammans kallas Lérinsöarna. Dessa öar kan ses från Croisetten.

Att besöka en av de fyra öarna är en oerhört populär aktivitet bland de saker att göra i Cannes, särskilt under sommaren.

En av de fyra Lérinsöarna är Île Sainte-Marguerite – Saint Margaret Island. Att komma hit är faktiskt super lätt och tar bara 15 minuter med färja. Färjan avgår många gånger varje timme, och avgår från den gamla hamnen i Cannes.

Att besöka Saint Margaret är inte bara populär för sightseeing och njuta av det vackra landskapet, men det är också perfekt om du vill komma ifrån alla människor som kryllar i Cannes på sommaren. Dessutom går folk ofta till Saint Margaret för en stranddag, men utan att behöva massera med alla andra människor på stränderna i Cannes.

Om du besöker ön, hittar du fantastiska skogar med otroliga tall- och eukalyptusträd.

Om du vill utforska ön kan du besöka öns norra kust, eftersom det är platsen för 1700-talets Fort Royal, som är en ikonisk och historisk fort och fängelse, som innehöll kända individer som mannen i Iron Mask.

Dessutom hittar du också ett maritimt museum som visar saker från skeppsbrott.

14. Offentliga stränder

cannes stränder

Foto: srg3037

Medan många av städerna på den franska rivieran, inklusive den största staden Nice, har stenstränder, är Cannes en stad med härliga sandstränder. Under sommaren är Cannes stränder helt packade på grund av dess popularitet. Cannes har både offentliga och privata stränder, varav några är helt privata och andra tillhör hotell.

Att hyra en underbädd kostar vanligtvis mellan € 12 och € 40 euro beroende på plats och säsong, och om du inte tycker om att betala det finns det alltid den offentliga stranden. Men om du är här under mitten av sommaren måste du vara beredd på att de kommer att vara trångt, så om du vill ha en bra plats, är det en bra idé att åka dit tidigt på dagen.

Kom också ihåg att den enda stranden inte är stranden som sträcker sig längs den vanligaste delen av Croisetten. I Palm Beach finns faktiskt ett antal stränder som ofta är mindre trånga och lugnare.

15. Rue d’Antibes

rue d antibes

Foto: Yasuharu Sasaki

Förutom Boulevard de la Croisette är detta den mest kända gatan i Cannes.

Det är också den största shoppinggatan i Cannes, som du kan gå längs i timmar, med oändliga och oändliga butiker.

I allmänhet är butikerna mindre exklusiva och avancerade än de som ligger på Boulevard de la Croisette. Här hittar du några av de märken som du vet så bra, inklusive Zara, Lacoste, Sephora och många fler.

Det är här de flesta människor går och handlar, och under högsäsongen är den här gatan full av människor.

För många tar en dagshopping på Rue d’Antibes en del av deras lista över saker att göra i Cannes.

Platsen för denna shoppinggata är stor, som ligger parallellt med Boulevard de la Croisette, och bara några hundra meter från Croisetten.

Här kan du förvänta dig att hitta allt du letar efter, från traditionella franska pastier och parfym, till kläder från världsberömda varumärken som inte kommer att bryta banken.

16. Five Seas Hotell

cannes frankrike

Foto: Manjik.photography

Det här lyxiga hotellet ligger annorlunda från flertalet av de bästa hotellen i Cannes, inte på Boulevard de Croisette, utan en gata längre in. Hotellet ligger också i den gamla delen av Cannes, som kallas Le Suquet.

Detta hotell är långt ifrån gamla och föråldrade, men.

Faktum är att detta hotell omfattar modernitet och erbjuder en vanlig upplevelse.

Detta är inte anledningen till att det gjorde det till den här listan för saker att göra i Cannes. Om du vill ha en lista över hotell i Cannes, borde du istället läsa den här artikeln om alla fem-stjärniga hotell.

Men för dig som vill hitta saker att göra i Cannes, är detta hotell ett måste-besök.

Anledningen är att hotellet Five seas har en helt fantastisk takterrass restaurang, pool terrass, spa och bar, med en magnifik utsikt över Cannes.

17. Île Saint-Honorat

ille sainte honorat

Foto: Brugge Marine

Saint Honorat är den andra bland de fyra Lérinsöarna, och det är också, tillsammans med Saint Margaret Island, den mest populära ön för turister att besöka.

Saint Honorat är särskilt populär av en särskild anledning, och den anledningen är att den är bebodd av munkar som bor i ett gammalt kloster på ön.

Munkarna har också sin egen vingård, med vilken de gör sitt eget vin.

Om du är intresserad av vin, bör du ta en rundtur i vingården på din lista över saker att göra i Cannes, eftersom du också får nöjet att prova deras viner och lära dig om de ekologiska och traditionella metoderna de använder för att producera och odla druvorna och göra vinet.

Saint Honorat har varit en pilgrimsfärdsplats för 1600 år, och det finns flera stora anledningar till varför du borde besöka.

Ön är uppkallad efter Saint Honoratus, som byggde ett samhälle på ön. Sedan byggdes ett kloster i 410.

Idag kan du hitta massor av fantastiska historiska ruiner och övergivna kapell. En annan attraktion som drar mycket turister här är att ruinerna av en kanonbollugn från Napoleonperioden som ligger här.

Inne i klostret Lérins hittar du ett kloster från 1500-talet på sydkusten, som också erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet.

18. Fort Royal

fort royal cannes frankrike

Foto: Darold Massaro

På ön Saint Margaret är Fort Royal väl värt ett besök om du någonsin är i Cannes. Strax efter ägarna av ön passerade från munkarna Saint-Honorat till Claude de Lorraine, Duke of Chevreuse. År 1612 började konstruktioner av ett fort på ön som skulle bli Fort Royal. I slutet av 1700-talet blev Fort Royal hem för en kasern och statligt fängelse. Huvudskälet till att Fort-kungen har blivit så känd är att det var hem för ett antal kända fängslar genom åren tills det stängdes på 20-talet.

Bland annat har fästet hållit fångar som mannen i järnmask, Abd al-Qadir al-Jaza’iri, Marquis Jouffroy d’Abbans (uppfinnare av ångbåten) och Marshal Bazaine,

20. St. Honorat kloster

st honorat cannes frankrike

Photo: Fabio Silva

Saint Honorat som ö borde definitivt vara på dina saker att göra i Cannes-listan, med massor av saker att besöka och utforska, men att besöka Saint Honorat-klostret förtjänar en helt egen dag dedikerad till att utforska den.

Det gamla klostret är starkt befäst och är den främsta turistattraktionen på ön.

Inträde är gratis.

Det finns två stora kloster på St Honorat, men båda är lika värda att besöka, och gör det till två saker att göra i Cannes.

Det första klostret är det nu befästa klostret beläget precis vid Medelhavet, delar av det står i vattnet.

Sedan har vi klostret som ligger längre in på ön, som fortfarande används, och är idag hem för 30 cistercianska munkar. Klostret som är bebodd är den mest populära turistattraktionen, från vilken du får fantastisk utsikt och vackra omgivningar. Klostret har ett kapell, och turister är välkomna att delta i massor vid vissa tillfällen.

Som turist finns det massor av saker att göra i Cannes något som är mycket unikt och säkert något du inte gör varje dag – om du inte är en av munkarna som bor där, förstås.

21. Musée de la Castre

musée de la castre

Foto: Soumit Nandi

Om du vill besöka den gamla staden Cannes-Le Suquet, som en del av dina planer på saker att göra i Cannes, borde du också besöka Musée de la Castre på den listan.

Högst uppe på berget Le Suquet, i vakttornet, hittar du Musée de la Castre – slottmuseet.

Museet är ett museum som visar samlingar av olika fynd från Cannes och områdena runt den, inklusive andra ikoniska franska riviera och från hela världen. Museet visar upp saker som musikinstrument, primitiv konst från pre-colombianska Amerika, konst, artefakter och mycket mer.

De flesta människor som besöker och är intresserade av historia finner det här museet väl värt besöket, särskilt den första söndagen i månaden från november till mars med tanke på entréen är gratis.

Att se objekten är inte den enda anledningen att besöka, men.

Faktum är att du kan komma till toppen av vakttornet, som erbjuder några av de mest fantastiska landskap i hela Cannes, om du kommer hit. Men du bör veta att det finns 109 steg till toppen.

Fortet där museet ligger i byggdes på 1100-talet för att upptäcka fiender som kommer från havet. Tornet byggdes av munkarna i St Honorat i Le Suquet i Cannes, så att folket i vakttornet på fastlandet kunde varna sina vänner på ön om några fiender närmar sig ön, som har attackerats många gånger genom historien.

Museet är omgivet av en fantastisk medeltida trädgård med tallar.

22. Église Notre-Dame-de-l’Espérance

notre dame cannes frankrike

Foto: P.K. – Paris

En annan populär attraktion bland sakerna att göra i Cannes är ett besök till Eglise Notre-Dame-de-l’Espérance, som väsentligen översätter till Vår Frue av Kyrka.

Denna kyrka ligger precis intill den gamla fästningen i Le Suquet och är en fantastisk byggnad, som är en högtidlig gotisk och renässanskyrka. Kyrkan byggdes på 1500-talet och är därför en kyrka full av historia, och när den gjordes 1627 ersattes den gamla kapellet Sainte-Anne.

Kyrkan är lätt att upptäcka från Cannes, eftersom den har en klocktorn som hör till den.

23. Ta en helikopterresa

helikopter till cannes frankrike

Foto: Patrick Coulon

Baserat på den gamla hamnen i Cannes finns ett helikopterföretag som erbjuder vanliga helikopterupplevelser.

Om du vill lägga till pricken över jag till din Cannes-upplevelse, bland saker att göra i Cannes, är det något som gör ditt besök i Cannes till något som du aldrig kommer att glömma.

Du kan flyga till ett antal platser från helikopterns plattform i den gamla hamnen i Cannes, inklusive Saint-Tropez och Monaco.

Dessutom kan du också ta en helikoptertur bara för att njuta av den fantastiska utsikten över Medelhavet, Cannes och de närliggande städerna Cannes.

Priserna varierar, men i allmänhet är det de priser du kan förvänta dig, och några av de turer du kan ta:

6 min rundtur i Lerinöarna 120 € (1-3 passagerare)

12 min rundtur i Lerinsöarna och Golfe Juan Bay 240 € eller 480 €

25 min rundtur i Lerinsöarna, Mandelieu, Theoule, Frejus, St Cassien-sjön, Massif de l’Esterel. 405 € eller 750 €

45 min rundtur i Cap d’Antibes, Nice, Villefranche, Cap Ferrat, Monaco, Eze, St Paul de Vence, Theoule, Frejus, St Tropez, Cap Taillat 650 € eller 1 290 €.

60 min turné i backlandet, Verdon Gorge (val av möjliga rutter) 825 € eller 1 650 €.

Lämna ett svar

Related