Gamla Staden i Cannes: Le Suquet Cannes Gamla Stan Frankrike

Du känner säkert till Cannes som den stad som är känd för sin glans och glamour, dess många kändisar, filmfestivalen och de många glamorösa händelserna som hålls där varje år.

Men det finns en annan del av Cannes som visar en helt annan personlighet, och det är den gamla staden Cannes.

De flesta känner till Cannes vid festivalen och Croisetten. Faktum är att många turister som besöker Cannes aldrig går längre än de omgivande områdena Croisette och Rue D’antibes.

Men de som söker mer från Cannes, och vill utforska en annan sida av Cannes som erbjuder så mycket mer än glansen och glamouren Cannes är känd för går till den gamla staden Cannes, med namnet Le Suquet.

Le Suquet ligger bara några minuter från hjärtat av Cannes, men ändå missar de allra flesta människor denna otroliga pärla.

Gamla stan i Cannes är den ursprungliga fiskarens bostadsområde i Cannes. Husen som tillhör fiskarna, de flesta som fortfarande står idag i de smala gatorna är mer än hundra år gamla. Den gamla staden Cannes: Le Suquet blev egendom av Iles de Lérins munkar i 1100-talet och år 1088, Château de la Castre, som är den största attraktionen som drar turister till gamla stan idag. Området kring Château de la Castre är den äldsta delen av gamla stan i Cannes.

Därefter byggdes området kring slottet gradvis, och sedan vakttornet som du kan se från hamnen och till och med från festivalen byggdes upp. Vakttornet, som du kan se från många ställen i Cannes, byggdes för att försvara den gamla staden från Saracen invasioner och pirater. Munkarna brukade signalera mellan tornet i Gamla stan Le Suquet och tornet på ön St Honorat, strax utanför Cannes.

Lyckligtvis kunde samhället i Gamla stan skydda sig mot pirater och Saracen-invasioner, men den större delen av befolkningen dog desvärre på grund av den stora pesten.

Gamla stan ligger, precis som alla provencialska städer, på en kulle av försvarskäl. Le Suquet är en charmig och lugn gammal stad, som få människor ångrar att de besökte. Gamla stan i Cannes var ursprungligen ett romersk läger.

Gatorna i Le Suquet lades ut för minst 400 år sedan. I själva verket är rue du Suquet den ursprungliga huvudvägen till Cannes. Rue du Suquet kom under murarna på slottet som ligger på kullen för att skydda mot alla fiender, och idag är det en charmig gammal gågata full av fantastiska restauranger.

Var ligger Cannes Gamla stan?

Gamla stan i Cannes ligger i området Le Suquet, men hela området Le Suquet i Cannes består inte av gamla stan.

Faktum är att man kan säga att den gamla staden ligger på Le Suquet-kullen, eftersom de gamla byggnaderna är mycket tydligt inriktade på det geografiska området på kullen.

Bara några minuter från hjärtat av Cannes kan man lätt besöka gamla stan med en trevlig promenad. Annars går turist ”tågbussar” (petit tåg) runt stora delar av Cannes och stannar precis intill vakttornet, i slottet, som ligger i Gamla stan i Cannes.

Med petit-tåget kan du se många intressanta delar av Cannes som inte alla får se under semestern, och dessutom får du en uppsättning hörlurar där du kan lyssna på en berättare som berättar information och historia om området du för närvarande rider förbi, inklusive den gamla staden Cannes.

Petit-tåget avgår från Croisetten, nära Place de Festival.

Oavsett om du kommer till gamla stan genom att gå eller ta petit-tåget, erbjuder gamla stan en magnifik utsikt över en stor del av Cannes.

Gamla stan är därför perfekt för de människor som vill suga in Cannes historia och föreställa sig hur det var att bo där för några hundra år sedan eller bara njut av utsikten. Eller, naturligtvis, göra båda!

Gamla stan i Cannes har mycket att erbjuda, så om du vill uppleva allt, kan vi rekommendera en hel dag.

Men självklart ligger den gamla staden Cannes mycket nära, vilket betyder att du kan gå dit nästa dag också!

I den gamla staden Cannes kan du besöka det primitive konst- och antikvitetsmuseet som ligger inuti slottet i Le Suquet, med namnet Musée de la Castre.

Museet är inne i det hundraåriga slottet, men museets upplevelse blir ännu mer intressant. Museet visar antikens artefakter och konstverk från hela Medelhavet, vilket gör det möjligt för dig att få insikt i de människor som ockuperade regionen och få en bättre förståelse för hur det var att bo på den tiden.

Naturligtvis är en gammal stad inte komplett utan en kyrka, med tanke på att religion spelade en stor roll i människornas liv. På toppen av kullen i den gamla staden Cannes kan du därför hitta den gotiska Notre Dame de l’Esperance kyrkan.

Det här är en kyrka som byggdes under 1600-talet e.Kr., en tid då lokala fiskare pressade området. Från kyrkan har du den mest fantastiska utsikten över den gamla hamnen i Cannes, vilket gör Notre Dame de l’Esperance kyrkan ett måste-besök i Cannes. I kyrkan hittar du massor av föremål som visar den stora fiskehistorien som hör till den gamla staden Cannes.

Strax utanför Notre Dame de l’Esperance-kyrkan hittar du en underbar trädgård och en barocktorg där du kan sitta ner en stund på ett café för en kaffe eller njuta av en avkopplande lunch.

Om du är i den gamla staden Cannes under juli, kommer du även att kunna njuta av gratis klassisk musik på torget på Nuits Musicales du Suquet.

Om du trodde att utsikten från toppen av kullen var fantastisk kan du få ännu bättre utsikt genom att gå upp i klocktornet, om det är öppet.

Om vädret är klart kan du även se Iles de Lérins från den här punkten.

Gamla stan i Cannes har massor av idylliska kaféer, restauranger, barer och butiker, vilket gör det till en perfekt plats för turister som verkligen vill uppleva den sydfranska kulturen.

Under kvällen eller dagen finns det alltid platser där du kan sitta och njuta av de fantastiska klassiska byggnaderna och den magnifika utsikten.

För människor som vill uppleva mer än bara restauranger längs Croisetten, är restaurangerna i Gamla stan en populär plats att fly till – både för de lokala invånarna, men även turister som har insett att det finns mycket mer till Cannes än Croisetten och Rue D’Antibes.

Den gamla staden Cannes är också känd för att ha förbindelser med mannen i järnmasken, eftersom det sägs att han flydde från ön Marguerite och sedan sökt skydd och tillflykt i Le Suquet.

Men mannen i järnmasken återfångades sedan och skickades till Bastille.

På helgerna finns en loppmarknad i Cannes, som gör att du verkligen kan omfamna någon fransk kultur. Loppmarknaden sker nära porten Marché des Allées de la Liberté, och loppmarknaden har mycket att erbjuda med allt från kläder, gamla böcker, målningar och mycket mer.

Restaurangerna i den gamla staden Cannes är kända för god mat, men viktigast av allt traditionell fransk medelhavsmat, som låter dig få en del av den franska medelhavskulturen. Gamla stan i Cannes är också mycket mer avslappnad än resten av Cannes, vilket är bra om du känner dig för en avkopplande dag, men en som du inte kommer ångra.

Kyrktornet tänds på natten och skapar en otrolig utsikt, hela vägen från Croissetten.

Detta gör den gamla staden Cannes en fantastisk plats att besöka – både natt och dag.

Du kommer att älska det faktum att det mesta av gamla staden Cannes centrum är fotgängare, utan bilar i sikte, så att du kan omfamna de små lokala butikerna och de lokala produkterna som de säljer.

Den mest kända gatan i Cannes gamla stad är Rue St Antoine. Detta är en restaurang som är full av underbara, traditionella franska medelhavsrestauranger som erbjuder en exceptionell upplevelse.

Gamla stan i Cannes, som ligger i Le Suquet, erbjuder en kontrast till det glamorösa livet i Cannes, och är det perfekta stället för människor som vill se en annan sida av Cannes. Den gamla staden Cannes är ett måste-besök för de människor som älskar kultur och gamla buldingar, eftersom Le Suquet erbjuder mycket av det.

Lämna ett svar

Related