Alla Femstjärniga Hotell i Cannes – Lyxhotell i Cannes, Frankrike

Cannes är en stad känd för sin glitz och glamour. Cannes är en favoritstad för många kändisar som ofta semestrar i Cannes och på den Franska Rivieran. Dessa är givetvis kända för sina lyxiga standarder, och därför kräver det absolut bästa när det kommer till hotell.

Som ett resultat av Cannes lyxiga och glamorösa rykte, och att Cannes är en stad där många rika och berömda spenderar sin semester, kan man förvänta sig att det finns gott om lyxiga femstjärniga hotell i Cannes. Och ja, det gör det.

När det finns efterfrågan finns det utbud, och när de rika och berömda kommer till Cannes, accepterar de bara förstklassiga hotellupplevelser.

Den franska rivieran har gott om lyxiga femstjärniga hotell, och för att ge dig en god överblick över tillgängliga hotell har vi därför listat samtliga 5-stjärniga hotell i Cannes. Men vad innebär det att vara ett 5-stjärnigt hotell, och vad kan du förvänta dig från de femstjärniga hotellen i Cannes?

Det är exakt vad vi ska titta närmare på i denna artikel.

Vad definierar ett lyxhotell?

Först och främst är det viktigt att vi reder ut vad ett lyxhotell är.

Ett grundkrav för ett lyxhotell är givetvis att det har 5 sjärnor. Detta för att stjärnor inte enbart är stjärnor, utan de reflekterar faktiskt någonting konkret, och berättar om ett hotells standard och kvalité.

För att hotell ska få fem stjärnor måste de ge fantastisk service, en fantastisk lyxkänsla, rena och välstädare rum, erbjuda allting man behöver och lite till, samt överlag ge en fantastik upplevelse.

Viktigt att påpeka är att USA och Europa använder olika stjärn och bedömnnigssystem för hotell.

I Europa är det faktiskt lokala myndigheter och oberoende organisationer ut stjärnor till hotell.

Femstjärniga hotell i Cannes, Frankrike

Det finns för närvarande färre än tio femstjärniga hotell i Cannes, Frankrike.

Hotel Barriere Le Majestic Cannes

Detta är ett femstjärnigt hotell i Cannes, beläget vid strandpromenaden, tvärs över gatan från Croisetten. Hotellet byggdes 1926 och tillhör Lucien Barrière-gruppen. På grund av sin närhet till Cannes Place du-festivalen, har den ett partnerskap med filmfestivalen i Cannes, vilket gör det till det hotellet där samtliga filmstjärnor under evenemanget bor. Det femstjärniga hotellet ligger bara 25 km från Nice flygplats och 1 km från tågstationen i Cannes. Hotellet är en nära granne med flera andra lyxiga femstjärniga hotell i Cannes, som vi kommer att titta på i de följande punkterna.

Byggandet började 1923, med en plan för att bygga huvudfasaden och 2 bakvingar. Hotellet öppnade 1926 men var då inte helt färdigt. Den sista vingen slutfördes sedan och huvudkroppen förlängdes 1928.

Hotellet har en egen privat strand och den mest fantastiska utsikten över Medelhavet. Det står inför Palais des Festivals et des Congrès och ligger bredvid den gamla hamnen.

InterContinental Carlton Cannes

Carlton femstjärnigt hotell i Cannes är ett av de mest lyxiga och välkända hotellen i Cannes.

Detta ikoniska hotell erbjuder sina gäster en toppklassig upplevelse, och det gör det i en otroligt vacker byggnad. När du är i Cannes är det helt enkelt omöjligt att missa denna enorma och vackert prydda byggnaden.

Byggandet av hotellet startades 1909 och fortsatte till 1910, där byggandet fortsatte 1912 till 1913 under ledning av Henry Ruhl, en schweizisk hotellägare.

Det femstjärniga hotellet Carlton Cannes var designat av arkitekterna Charles Dalmas och Marcellin Mayère.

Detta hotell i Cannes ingår i InterContinental-kedjan, eftersom det heter Carlton InterContinental. Hotellet är ett strandhotell varam många av dess hotellrum erbjuder havsutsikt över Medelhavet, Croisetten, och stranden. Ett bättre läge än såhär är faktiskt svårt att hitta i Cannes.

Hotellet är känt för att ha varit boende för många filmstjärnor genom åren, och hotellet var också med i Elton Johns musikvideo ”Jag är fortfarande ständig”.

Carlton är också känd som huvudplatsen i filmen ”Att fånga en tjuv”.

Idag består sjunde våningen av hotellets mest lyxiga sviter, och hotellet har också ett antal restauranger, den främsta ligger på bottenvåningen med en stor uteservering med en fantastisk utsikt över Croisetten och Medelhavet och sedan Carlton Beach Restaurant, som är en restaurang som ligger på Carltons egen privata strand på Croisetten.

Carlton såldes 2011 av investeringsbanken Morgan Stanley till en libanesisk affärsman med namnet Toufic Aboukhater.

Du kan utforska en rundtur i det femstjärniga hotellet Carlton i Cannes här:

Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez

Hotel Martinez är ett femstjärnigt hotell i Cannes, beläget vid strandpromenaden längs Croisetten. År 2017, var det helt renoverat för att möta sina gäster krav på förstklassiga hotell erfarenheter och service.

Hotellet ligger på östra sidan av Croisetten, 1,2 km från Palais des Festivals et des Congrès. Rummen har utsikt över staden eller havet, och om du har en svit, har du antingen terrass eller balkong. Dessutom har sviterna också  badkar.

Hotellet har över 400 rum och sviter, vilket gör det till ett hotell av ganska stor storlek. Den har Europas största penthouse-svit och kostar US $ 37 500 per natt och är listad som det fjärde dyraste hotellboendet i världen.

Hôtel Martinez öppnades den 20 februari 1929 och grundaren är Emmanuel Michele Martinez.

År 2012 såldes hotellet och blev en del av Hyatt hotellkedjan år 2013. Hotellet bytte därför namn från Hôtel Martinez till Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez.

Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez renoverades vintern 2017/2018 för att sedan öppna framåt sommaren 2018. Nu i efterhand kan vi säga att resultatet blev fantastiskt. Utöver en vackrare och upppiffad fasad och nya fönster gjorde även hela infarten om. Nu är framsidan på hotellet ett mycket trevligt café/restaurang som är designad som en uteträdgård där man sitter bland träd i harmoni samtidigt som man kan blicka ut över Croisetten och vattnet.

Five Seas Hotel Cannes

Detta femstjärniga hotell ligger bara 4 minuters promenad från La Croisette och Medelhavet. Det ligger på samma avstånd från Palais des Festivals et des Congrès. Hotellet har en fantastisk restaurang och bar på taket. Taket har en underbar infinity pool med fantastisk utsikt, vilket är något extra du förväntar dig av ett femstjärnigt hotell. Hotellet har även ett toppklassigt spa där du kan koppla av.

Hotellet erbjuder följande typer av rum för att möta alla typer av kunders behov:

Men eftersom det är ett femstjärnigt hotell, oavsett vilket rum du väljer, kan du förvänta dig en upplevelse av högsta klass.

Le Grand Hotel Cannes

Le Grand Hotel är ett femstjärnigt hotell i Cannes med strandpromenad, precis rakt över gatan från Croisetten.

Det erbjuder allt du kan förvänta dig av ett toppklassigt hotell och mycket mer.

Hotellet byggdes under andra hälften av 1800-talet.

År 1860 röstas projektet för att bygga Croisetten av kommunen Cannes. Och bara några månader senare efter att den ökända promenad invigdes den 14 mars 1863, började Grand Hotel byggas. Hotellet är designat av arkitekten Laurent Vianay. 1963 byggdes hotellet om. Hotellet har en privat strand med namnet ”Plage 45”. Hotellet har en fantastisk restaurang, som fick sin femte stjärna 2010.

JW Mariott Cannes

JW Mariott är ett toppklassigt femstjärnigt hotell i Cannes, med en strandpromenad, mot Medelhavet. Hotellet har en takterrass med en fantastisk utsikt över Croisetten och Medelhavet. Hotellet byggdes 1992, vilket gör det mycket yngre än sina andra femstjärniga hotell grannar i Cannes. Under 2019 har det även gjorts omfattande renoveringar av hotellet. 

År 2007 bytte hotellet namnt till Palais Stéphanie, men det döptes sedan 2011 till namnet du känner det som idag: JW Marriott.

Här är en komplett guide till JW Mariott Cannes hotell för att lära dig allt som finns att veta om detta hotell.

Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso

Detta fantastiska femstjärniga hotell ligger i den västra delen av Cannes, precis vid den gamla hamnen i Cannes. Hotellet ligger i hörnet, vilket gör att du ser i två riktningar. Detta är särskilt fantastiskt när du är på deras stora och vackra takterrass med restaurang och bar, inklusive en underbar lounge.

Hotellet har ett underbart och stort spa- och gymområde med allt du kan förvänta dig av ett toppklassigt hotell.

Spaet heter Les Thermes Marins de Cannes. Det är en 2 700 kvadratmeter anläggning som rymmer ett modernt gym, pool, jacuzzi och mycket mer. Läget av detta hotell är helt perfekt med närhet till både stranden, festivalhuset, tågstationen, och mycket.

Hotellet erbjuder en fantastisk utsikt över Cannes-bukten, och ligger bara tvärs över gatan av magnifika sandstränder. Det ligger i Le Suquet, den gamla delen av Cannes vilket innebär att sightseeing. Samtidigt tenderar denna del vara något lugnare än andra delar i Cannes vilket givetvis är en klar fördel.

Lyxfaktorn är inte lika hög som till exempel Carlton, men förvänta dig ändå en luyxig och högklassig upplevelse.

Villa Garbo

Villa Garbo är ett femstjärnigt hotell beläget i Cannes, endast fem minuters gångavstånd till La Croisette.

Hotellet ligger just vid den största shippinggatan i Cannes, Rue d’Antibes-gatan. Shoppinggatan är fylld med vackra butiksbutiker och kaféer.

Vad som gör detta hotell så speciellt är det faktum att villan enbart har 12 sviter vilket gör verkligen gör det mer intimt och unikt. Det är perfekt för människor som vill ha en närmare och mer intim miljö. Sviterna har allting du kan behöva, med fullt möblerade och utrustade kök och hemmabiosystem. Eftersom att det känns betydligt mer hemtrevligt än att på i ett hotellrum är detta ett fantastiskt val om du planerar att bo under en längre period. Fortsättningsvis har hotellet också privat tillgång till La Croisette-stranden och ett eget spa och ett fitnesscenter. På takterassen finnr du en härlig bar som erbjuder en underbar utsikt över den franska rivieran.

Lämna ett svar

Related