Planera Dina Resmål: 18 Destinationer i Provence & Cote D’Azur

Huvudstäder på Cote D’Azur

Nice – Den största staden på Cote d’Azur, stenstränder, en historisk gammal stad, ett brett utbud av restauranger och vacker natur.
Antibes – Mer jordnära och prisvärd än de flesta av kuststäderna, vackra sandstränder, gott om möjligheter till utomhusaktiviteter som vandring och kajakpaddling.
Cannes – Glitzy yet pretty, kan vara relativt tyst utanför festivalsäsongen och stora evenemang. Liknande atmosfär till St Tropez men med fler saker att göra.
St Tropez – All glitz och glamour ligger i St Tropez. Om du inte är intresserad av fina restauranger, nattliv och high-end shopping kanske det inte är platsen för dig.
Monte Carlo, Monaco – Ett intressant stopp med palats, lyxbåtar, det berömda kasinot och överdrivna rikedomar på displayen.
Menton – Liten by nära italienska gränsen, mest känd för sina enorma citronplantager som efter skörden är den huvudsakliga ingrediensen i likören Limoncello.

monaco, monte carlo

Bergsbyar

Eze – En av de mest kända och besökta kullstäderna, särskilt populär för sin kustutsikt och närheten till Nice.
Saint-Paul-de-Vence – Forntida vallar och en fantastisk sluttning. En av höjdpunkterna i södra Frankrike.
Grasse – Relativt orörd av turism, erbjuder Grasse fantastisk utsikt mot både Antibes och Cannes.
La Turbie – Uppe bak kullen från Monaco, gränsar La Turbie till principen och ligger på Grande Corniche natursköna vägen mellan Monte Carlo och Nice.

la turbie franska rivieran

Små Kustbyar

Saint-Jean-Cap-Ferret – Några otroliga lyxhotell och bostäder finns i detta område, tack och lov är den natursköna promenaden runt vallmarken och simning i det klara vattnet gratis.
Villefranche – En liten badort med trevligare stränder än Nice, men se upp för kryssningsfartygsturister på dagsutflykter. Trafik och parkering är ett problem, du kanske vill ta tåget hit.
Cassis – En bra plats att basera dig själv på när du utforskar Massif des Calanques och Cap Canaille.
Massif des Calanques – Inte en stad utan en magnifik fjordliknande kust mellan Cassis och Marseille. Rekommenderas starkt för naturälskare.

Andra Städer i Provence

Marseille – En stor hamnstad med bästa skaldjuren i Frankrike, otrolig mat, marknader och restauranger för alla budgetar och en förvånansvärt vacker gammal stad.
Aix-en-Provence – Smycket i Provence. Ett enormt populärt resmål och välförtjänt så. Bäst besökt lågsäsong om du inte är en fan av folkmassorna.
Avignon – En annan vacker stad med en rik kultur och historia och även överskriden med turister på sommaren.
Arles – Värt att besöka för det romerska amfiteateret från andra århundradet f.Kr. Mycket tystare än Aix och Avignon men det finns mindre att se.

Roadtrip Tips och Ideér

Du har valet mellan tre stora natursköna vägar för din vägresa:

Basse Corniche – Low Coast Road som tar dig längs havet.
Moyenne Corniche – Middle Coast Road som du tar om du besöker Eze.
Grande Corniche – Great Coast Road är den högre vägen som vindar över La Turbie och Col d’Eze (Eze Pass). Detta är den mest spektakulära av enheterna.
Turiststyrelsen har ett antal användbara guider till olika vägar som du kan ta antingen med bil, cykel eller vandring samt några turisttåg med spektakulär natur.

Vilken tid är Franska Rivieran värd att besöka?

Vinter är den idealiska tiden att besöka om du letar efter solsken, färre folkmassor och lägre priser. Men om du vill bada, som du förmodligen vill, besöker du i september eller början av oktober när vattnet fortfarande är varmt men den galna sommarförälskelsen är över.

Det är inte det att sommaren är en dålig tid att besöka, det är den perfekta årstiden om du vill besöka regionen vid det livligaste, med de flesta händelserna och det bästa vädret. Men var förberedd för folkmassor och trafik längs kusten.

Mat och Dryck

Provence är känt för sitt kök, men varje stad har också sina egna specialiteter. Håll utkik efter lokala marknader där du kan hämta nya picknicktillbehör och njuta av lokal mat. Här är några specialiteter att hålla utkik efter i Provence och längs den franska rivieran.

Boende

Om du besöker under lågsäsongen borde du kunna boka platser när du kommer till din destination. Men om du planerar din vägresa till våren / sommaren eller under en festival måste du boka i förväg för att få bra boende.

Observera att parkering är skandalöst dyr på många ställen, vanligtvis minst € 20 per natt. Kontrollera innan du bokar.

Några hotellrekommendationer för dig:

Hur man reser till den Franska Rivieran

Bil: Om du inte har egen bil använder jag alltid och rekommenderar Hertz.

Flyg: Nice och Marseille är stora flygplatser som servas av både fullservice och lågprisflygbolag. Lågprisflygbolag som flyger till regionen inkluderar:

  • Norwegian
  • SAS
  • Air France
  • Easy jet
  • Ryanair
  • Vueling

Tåg: TGV-snabbtåget är tillgängligt för de flesta destinationer i södra Frankrike. Det finns billiga lokaltåg som stannar överallt längs den franska rivieran.

Slutsats

Om du försöker planera din resväg har du några alternativ:

Om du passerar, i en riktning, kör längs kusten Basse Corniche med ett par inre stopp.
Om du gör en rundresa kör du längs kusten och sedan tillbaka genom de svängande bergsvägarna (Grande Corniche) och bergstäderna. Välj en bas och ta dagsutflykter.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*