Vad Du Behöver Veta om Menton, Citronstaden på Franska Rivieran

Nära de klippiga kusterna längs Medelhavet vid den franska rivieran ligger en liten by med cirka 30,000 invånare nära den italienska gränsen Menton. Mest känd för sina enorma citronplantager som efter skörden är den huvudsakliga ingrediensen i likören Limoncello.

Om du har besökt Menton på franska rivieran vet du att citroner är mycket viktiga för den lilla byn och du kan märka det bara genom att promenera genom staden där du kan se citrondetaljer på bänkar och citronmålningar på väggar och ljussättningar.

Menton French riviera

I denna artikel lär vi oss mer om staden Menton, som ligger på franska rivieran i Frankrike.

Men främst fokuserar vi på deras citronproduktion, den sak som staden är mest känd för, citroner.

Men först, låt oss börja med en del historia.

Mentons Historia

Menton är en stad belägen i Frankrike, på den franska rivieran, men det är också en stad som ligger nära gränsen till Italien, liksom nära gränsen till Monaco.

Menton är en populär semesterstad, och den är också känd som en stad som är mycket lugnare än andra städer, som Nice, vilket gör det populärt för människor som vill ta det lugnt och lugna sig under semestern.

I början av 1700-talet började engelska bygga stora hotell runt kärnan i staden.

Idag har många av dessa hotell blivit ombyggda till lägenheter.

Den äldsta delen av Menton är delen till höger om bilden ovan. Husen är byggda nästan ovanpå varandra på en brant klippa.

Menton är en stad som har det mesta du behöver.

Den har en modern del och en gammal del, vilket gör en stor kontrast om du vill utforska staden. I den moderna delen har den en boulevard och många restauranger och butiker.

Mentonlikör

Även om Limoncello anses vara mer av en italiensk dryck än fransk, har Menton producerat drycken åtminstone så länge som vissa italienska Limoncello-tillverkare har.

Lemons in Menton

Anledningen?

Menton tillhörde Italien för en tid, och därför lärde de franska invånarna några av de italienska traditionerna, inklusive tillverkningen av Limoncello. Dessutom ligger Menton väldigt nära franska gränsen idag.

Menton är också känd för sin årliga citronfestival som har firats sedan 1930-talet, där cirka 145000 kilo citroner används för att bygga olika citronstatyer.

Otroligt eller hur?

Detta är också anledningen till att Mentons citronfestival lockar så många turister.

Du kanske undrar varför Menton har sådana utsökta citroner som har ett mycket högt rykte?

Enligt legenderna sägs att allting började när Adam och Eva blev förbjudna från Edens Trädgård. Det berättas att Eve tog en citron på väg ut och stoppade den i hennes fikonbladsficka. När paret vandrade runt och letade efter ett nytt hem upptäckte Adam sin hustrus pilfererade gula pris och var rädd att något liknade som när hon stal äpplet skulle hända. Han bad henne att bli av med bevisen, men hon höll på det tills hon hittade den perfekta platsen att plantera den.

När hon såg en plats som var lika vacker som paradiset som hon hade förlorat, planterade hon kärleksfullt den i den rika jorden.

Lemons in Menton

Tusentals år senare på den här platsen, nådde några av Adams och Eves stora barnbarnsbarn bosatte sig bland citronträden som växt från Eva’s citron och det blev Mentons stad. Under århundradena ledde “Mentonians” sitt stillsamma liv, och njöt av sitt lilla paradis och växte och exporterade sina utsökta citroner.

Nu till tillverkningen av Limoncello. Limoncello är endast tillverkad av citronskal och inte citronsaft som du kanske tror. Även om vissa människor väljer att också tillsätta citronsaft till deras mix, men det här är inte det ursprungliga receptet.

Skalen blandas sedan med vodka för att extrahera saften från skalen. Socker tillsätts senare tillsammans med vatten och partiet kokas för att extrahera skalen en gång till. Till slut hälls blandningen i flaskor och kyls i kylskåp. Voila! Du har nu fått din hemlagade Limoncello likör, den italienska och franska vägen.

Hur man gör Limoncello

Skala av 10 citroner
1 flaska 750 ml vodka
3 1/2 koppar vatten
2 1/2 koppar socker

Tack för att du läste denna artikel i veckan och hoppas att du kommer tillbaka en gång till för att fortsätta läsa om allt som finns att veta om den franska rivieran – artikel enligt artikel.

Au revoir, för den här tiden, som fransmännen säger.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*