Saker Att Göra i Nice Frankrike – 7 Saker Du Måste Göra i Nice

Nice är en vacker stad, som drar till sig tursister från hela världens hörn. Detta är en av de största städerna i Frankrike som ligger på Franska Rivieran. Nice har mycket aktiviteter att erbjuda för alla åldersgrupper.  Staden är populär för sin hamn såväl som för sin vackra Promenade des Anglаіѕ. Det finns många hamnstäder i närheten av Nice, som turister kan utforska när de bor i Nice.

Staden Nice ligger vid medelhavet och får flera miljoner besökare varje år som kommer för att njuta av sol, sand och ett skönt klimat. Det finns många hotell, restauranger, turistboenden och shopping områden i Nice. Nice är den näst mest kända turistorten i hela France. Nice är ett kosmopolitiskt resmål, det besöks av turister från hela världen.

Hur tar man sig till Nice i Frankrike?

Nice har sin egna internationella flygplats så det är enkelt att ta sig in till Nice. Det går tåg, buss, taxi, helikopter direkt från flygplatsen in till staden. Hyrbilar finns att hyra direkt på flygplatsen.

Saker Att Göra i Nice Frankrike

Cоllіnе Du Chаtеаu 

Hamnen som sträcker sig över Baie des Anges. Från Colline Du Chateau kan du njuta av den panoramiska utsikten. Det erbjuds även flera aktiviteter här. Båtturer går dagligen som du kan åka för att se platser i närheten. Under turen får man se flera olika arter av fiskar.

Whаt tо Do іn Frеnсh RivieraMusee Matisse 

Musee Matisse ligger i Des Arenes de Cimiez och är öppet för turister alla dagar förutom tisdag. Här kan du skåda vackra kollektioner av skulpturer, teckningar och målningar. Konsten här sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Inträddet är gratis så turister kan uppleva museumet gratis.

Muѕее et Site Arсhеоlоgіquеѕ dе Cіmіеz 

Besök de gamla ruinerna av Gallo Roman bebyggelse i Cimiez. Utöver detta kan turister se presentation av Gallo Romans liv. Det finns även flera olika aktivieter för barn i museet. Du kan välja om du vill ha guidad tur eller se museet själv.

Vіеіllе Ville 

Den äldsta delen av Nice är väldigt olik Nice stora boulevard och stora platser som Place Masséna.

Vieille Ville har trånga gator med lokala butiker, restauranger smyckade med mörka och målade lägenhetsbyggnader som domineras av Colline du Chateau i öst.

Här hittar du söta glassbutiker, creperier och cafeér. Det finns en stark italiensk känsla i arkitekturen och sättningen, vilket inte är konstigt med tanke på att Nice inte var franskt förens Treaty of Turin.

Place Massena Nice France

Parc Phoenix 

Parc Phoenix tar ett inträde på 3 euro för att få komma in i parken. Men det är definitivt värt det med tanke på hur mycket som finns att se i de 7 hektar på den västra änden av Promenade des Anglais.

Gratis inträde för barn, och det är ett av de få ställen som barn garanterat kommer att gilla.

Det finns 20 olika tema zoner med över 2500 växtsorter som växer runt dammar, i ett modernt, och ett av världens största växthus och i flera uppdelade trädgårdar.

Det finns olika djur och terrarium med sköldpaddor, uttrar, tropiska spindlar, mandarin ankor, Chilean flamingos och leguaner som går fritt i växthuset.

OGC Nice 

Från agusti till maj, kan du titta på live fotboll på den nya Allianz Riviera stadiumet, några minuter väst om staden.

OGC Nice hade sin bästa säsong någonsin på många år 2016, med den schweiziska coachen Lucien Favre som manager.

Cар-Fеrrаt

En närliggande och fylld med lyx och gammalt arv. Cap Ferrat ligger 20 minuter öst om Nice, på den panoramiska Boulevard Napoléon III. Kom och bli imponerad av de enorma och gamla privata byggnaderna.

Här kan du besöka Villa Ephrussi de Rothschild, som är fyld med antika tavlor, skulpturer och möbler.

Precis som den vackra vägen på Cap d’Antibes, sä är vägen längs med Cap Ferrats kust en fantastik plats med foto möjligheter av Rivierans mystiska kustlinje och Massif de I’Esterel. Vägen är också en av de enklaste att ta för att komma till de mysiga stränderna på den östra sidan.

Planera en dag i förväg om du ska åka ut på medelhavet. Du får åka ut med guider på havet och får se delfiner och valar som bor i närheten av kusten. Det är nästan som att medelhavsfiskarna vet att människor kommer varje dag så de simmr gärna längs kusten. De är alltid där vilket tid eller dag du än åker dit. Den guidade turen tar ungefär en hav dag men efteråt kan du gå omkring i byn och uppleva bukten av Villefranche Sur mer.

villa-ephrussi-de-rothschildMånga besökare gillar att besöka Place Rossetti under deras vistelse på Franska Rivieran. Place Rossetti är öppet för alla och där finns en vacker fontän och platser att sitta och njuta av utsikten från. Det är trevligt att se världen rulla förbi, säger många. Var du än tittar så är det alltid någonting som händer. Det finns små butiker och cafeer för besökare och intressanta byggnader längs vägen.

Som namnet föreslår, Nice, är en vacker och perfekt semesterort för turister att uppleva under deras nästa semester.

1 Comment

  • Vore trevligt att veta mer om vad som passar sig att göra olika tider på året då vi haft otur i både maj o september tre år i rad med återkommande regn.

    Vad hittar man på då

Lämna ett svar

Related