Cannes eller Nice? Vilken Stad är Bäst?

Ska du spendera din semester på Rivieran i Cannes eller Nice?

Svaret är självklart att det beror på, men i denna artikel väger vi för och nackdelar, och faktoriserar in vad du ska göra, för att komma fram till om Cannes eller Nice passar dig bäst.

Om du planerar att ligga på stranden och sola och bada, då är inte Nice det bästa alternativet. Eller så är det det. Stranden i Nice består av stora gråstenar. Detta behöver dock inte vara något negativt. Dock föredrar de allra flesta sandstränder eftersom att det är betylidgt bekvämare att ligga på sand än stenstränder. En fördel är dock att det inte fastnar sand överallt. Dessutom är Nice en stor stad med tung trafik. Cannes däremot, har en bred sandstrand som är mycket populär. Dessutom har Cannes en charmig gammal stad, och du har stora ikoniska hotell längs strandpromenaden. Dessutom finns det restauranger och barer längs stranden, där du också kan hyra solstolar, eller enbart äta en god lunch.

Cannes France

Det stora pluset med Nice är museerna. I Nice finns det ett stort antal museum som är värda att besöka, men om du inte är intresserad av museer kanske inte är någonting för dig.

Om du gillar ställen som har vackra landskap, kan du bo på Esterelkusten väster om Cannes, t.ex. i Theoule sur Mer. På detta sätt kan du komma bort från mycket trafik och människor.

Stranden i Cannes är definitivt mycket bättre än stranden i Nice. Croisetten är en vacker strandpromenad, med inte så mycket trafik jämfört med Nice. Bakom stranden finns en rad statliga hotell -varav många har varit med i filmer. Även om du inte bor på dessa hotell så går det att ta en drink i lobbyn eller baren. Vår favorit är Majestic’s bar.

Cannes beach

Cannes har en liten gammal stad, Le Suquet, där du kan hitta mycket produkter som är typiska för södra Frankrike.  Mat, kosmetika, souvenirer, maritima produkter. På kullen av gamla stan finns ett slott med ett museum inut, samt en spektakulär utsikt från tornet. Från hamnen kan du ta båten till Lerinsöarna som ligger strax utanför Cannes.

Cannes eller Nice för dagsutflykter?

Cannes är fantastiskt och vackert, och för ett kort besök kanske du gillar det mer än Nice. Nice är mer centralt om du planerar att göra dagsutflykter. Med Nice som utgångspunkt kan du besöka massor av olika ställen. Om du planerar att åka till Monaco är Nice en bra utgångspunkt. Dessutom har Nice mer variation eftersom att det är just en större stad än Cannes. Nice är trevligt att besöka om du vill besöka en typisk fransk storstad där du kan hitta allt från muséer, shoppingdistrikt, blomstermarknader, etc

Place Massena Nice

Det är tredubbla körfält på varje sida av motorvägen längs Promenade des Anglais. Det betyder att det är ganska mycket trafik längsmed stranden i Nice.

Tåget från Nice till Cannes tar 28 minuter. Dock måste du gå till och från tågstationerna. Nice har en trevlig tågstation och avståndet mellan tågstationen och Promenade des Anglais är ungefär 1 kilometer.

Nice är en stad där det alltid händer någonting, och som alltid lever. Det är trevligt att gå ner på kvällen, kolla på picknicks och fester på stranden, lyssna på band spela på hotellen, sitta och titta på ”scenen”, och bara ta en trevlig promenad längs vattnet.

Någonting som du bör ha i åtanke när du jämför Cannes och Nice är att Nice är ganska stort. Det är helt enkelt en storstad. Så vilken du ska välja beror mycket på om du vill bo i en storstad eller en lite mer pittoresk stad.

Beaches in Nice

Fördelen med Nice är att det ligger nära de flesta städer på Rivieran. Detta är en anledning till att folk väljer att bo i Nice, eftersom att det tillåter dem att utforska resten av Rivieran på ett smidigt sätt.

Cannes

I Cannes finns det privata sandstränder och fria sandstränder (som tenderar bli ganska fulla på sommaren).

Under nationaldagen finns det vackra fyrverkerier precis utanför stranden längs Promenaden.

På sommaren är det ganska ofta levande musik eller karnevaler, eller något som händer längs stranden. Om du vill shoppa har du rue d’Antibes.

Cannes Croisette beaches

Slutsats

Det finns inget bestämt svar för om du bör bo i Cannes eller Nice. Och faktum är att eftersom att det bara är cirka en timme emellan de två städerna gör det inte så mycket om du skulle ångra dig, efters att du inte är fast på något sätt, utan har möjlighet att utforska den Franska rivieran ändå.

Den främsta anledningen till att folk väljer Nice framför Cannes, eller vice versa beror på vad de är ute efter. En del personer föredrar storstäder och då är Nice en självklar kandidat. Däremot föredrar andra lugnet av en mindre stad, med mindre folk, mindre bilar, och ett lugnare tempo, och då är Cannes ett mycket bättre alternativ.

En fördel med Nice är att det ligger så nära flygplatsen, och detta gör att många väljer Nice bara av den anledningen, så att det är nära när man har landat med flygplanet. En annan fördel med Nice är att det anses ligga i mitten av den Franska rivieran, vilket gör det till en bra utgångspunkt för att utforska städer åt båda hållen. Båda Monaco, Menton, mm, samt Cannes, Saint-Tropez etc. åt det andra hållet.

Faktum är att det inte finns något officielt svar på denna fråga, utan beror på vad du föredrar när du åker på semester och bor i städer. Ett tips för folk som funderar på Nice eller Cannes är att testa bo i båda städerna eftersom att de är såpass nära varandra. Det är betydligt mer som händer i Nice än Cannes av den uppenbara anledningen att det är en större stad, men samtidigt är Cannes också en stad som är full av liv vars schema på events och olka tillställningar är långt.

Cannes eller Nice, vilken stad väljer du?

1 Comment

  • I love 💕Cannes White and Beatiful arcitecture a little
    bit safer on the Croisette than
    Promenade des Anglais so far.
    🎨Painters place because the light 💖

Lämna ett svar

Related