En Komplett Reseguide till Nice, Frankrike

Nice erbjuder en perfekt blandning av en spännande badort och rikedomen hos en kosmopolitisk europeisk stad. Och om du vill uppleva den distinkta lycksaligheten på den franska rivieran, en semester till dess största stad, är Nice redo för allt.

Med ett milt medelhavsklimat, en färgstark kultur, ett livligt distrikt i Gamla stan och en perfekt strandremsa med fantastiska hotell. Denna sydöstra franska stad har varit ett populärt resmål sedan 1700-talet. Och även om det är mjukt, har Nices intensiva ljus, fängslande arkitektoniska strukturer och fantasifulla marknadscentra länge tilltalat konstnärer från hela världen.

Artister som Matisse och Chagall har bevittnat Nices konstnärliga glans. Som en konst- och historiefantast kommer staden att skämma bort dig med valmöjligheter eftersom ingen annan fransk stad har fler museer.

Nice är ett stort lufttransportnav i Europa. Många lågprisflygbolag erbjuder flyg till flygplatsen Côte d’Azur (den franska delen av Rivieran) från London, Paris och andra platser. Snabbtåg trafikerar också från Paris till Nice. Stadens kollektivtrafik är ett spårvagnssystem, transittrafik och färjetrafik. Från budgethotell till badorter i lyxklass, det finns ett stort utbud av hotellboenden i och runt Nice.

Trots sin starka historiska profil som går tillbaka till 300-talet f.Kr. , modernismen är tydligen inte förlorad på det alls. Det har gjorts ansträngningar för att modernisera stadens infrastruktur.

Här är en detaljerad reseguide i den här bloggen för din vistelse i Nice:

Bästa tiden att besöka Nice

Nice, precis som de flesta städer i Medelhavet, upplever varmt väder nästan året runt med medeltemperatur som når 80s°F (cirka 26°C) på sommaren och så lågt som 40°F (cirka 5°C) på vintern. Som sådan är våren en utmärkt tid att besöka Nice och Côte d’Azur. Den bästa tiden att besöka är sent på våren och försommaren för att njuta av Nice.

Att ta sig runt

Du hittar många pendelbussar och lokala busslinjer till Nice och andra städer på Rivieran, och dyra taxibilar, för att ta dig till staden när du anlända. Om du reser med tåg, tänk på att Nice har tre stationer, men du kommer förmodligen att anlända till huvudterminalen i Nice Ville. Det förväntas att du bara kommer att befinna dig några kvarter norr om kustlinjen.

Dessutom finns det många förbindelser från Nices järnvägsstation till andra städer i Frankrike och även till grannlandet Italien. Stadens busssystem kallas Lignes d’Azur, som fungerar, i staden och även till och från flygplatsen och andra närliggande städer. Systemet kontrollerar cirka 130 busslinjer i de 49 kommuner som består av hela Métropole Nice Côte d’Azur-området.

Du kan köpa en enkelbiljett för en resa, vilket tillåter ändringar inom 74 minuter för 1,50 euro. Det finns många andra prisvärda biljetter för olika vistelser. Inget slår att se det vackra landskapet i Nice medan du promenerar i staden till fots eller i en bil. Som sådan kan du hyra en bil för att kryssa. Det är dock bra att kolla med ditt hotell om de har parkeringsplaner för gäster och kostnaderna också.

Parkering i Nice kan vara en utmanande uppgift. Om du är i Nice från en annan del av landet överlägset, överväg att lämna bilen på någon av 5’Parc relais’ eller mellanlandningsparkeringarna utanför centrum. Det är gratis att använda.

Turistattraktioner


Cours Saleya Blomstermarknad ( Marché Aux Fleurs Cours Saleya )

Ta en tur till Cours Selaya för en fantastisk kulinarisk upplevelse. Detta centrum är ett av de stora områdena för restauranger, med restauranger, kaféer och barer spridda över hela marknaden. Marknadscentret utomhus som tidigare var en park för stadens rikaste människor är skuggad av träd och omges av 1700-talsbyggnader. Många av dessa strukturer huserar nu pubar och restauranger som serverar Niçois mat. I slutet av Cours Selaya på måndagar kommer du att se antikviteter och samlarföremål sålts. För fisk- och skaldjursälskare skulle här särskilt vara en spännande plats att ta sig an för de briljanta köken de skulle hitta.

Place Massena

Detta är Nices kulturella nav, och det är stadens största torg och den primära samlingsplatsen för evenemang och säsongsbetonade festivaler. 1600-talsarkitektur är allestädes närvarande på Place Massena, och den ansluter till Lyons kommersiella distrikt. Du hittar också en konstinstallation vars verk består av skulpturer på toppen av höga pelare utspridda runt torget. Det finns också en storslagen fontän som bär en Apollo-staty – torgets mittpunkt.

Promenade des Anglais

Det här är en strandpromenad vid havet som sträcker sig längs Baie des Anges och etablerades av de brittiska turisterna som först populariserade Nice som ett semestermål i början av 1700-talet.

Kantas av strandhytter, kaféer och förstklassiga hotell och palmer är detta område en av de mest välkända strandpromenaderna du hittar vid Medelhavet. Även om det är dyrt, är de privata restaurangerna/stranden vid havet ett under du inte får missa. Du kan också hyra en schäslong några meter från stranden och låta servitörer servera lunch och dryck. Din Riviera-upplevelse skulle inte vara hel förrän du helt och hållet tar en promenad längs Promenade des Anglais.

Vieux Nice (Gamla stan i Nice)

Även känd som Old Nice, Vieux Nice ligger bredvid blomstermarknaden Cours Selaya. Det har smala gator att gå medan du upptäcker glädjande shopping, restauranger och några av Nices hippaste barer. Det sträcker sig från foten av Castle Hill till Place Massena, som är stadens största torg.

Vieux Nice är mycket markerat med breda promenadstråk, medan det medeltida kvarteret påminner om tiden då staden var allierad med italienska stater. Det är fortfarande ett av de bästa ställena att smaka på Nices pizzor och bakverk i Niçois-stil. Så attraktiv som denna destination är, var noga med att inte åka ensam, särskilt sent på dagen. Vieux Nice har mörka gränder som kan täckas över för tjuvar och tvivelaktiga karaktärer.

Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain

Museet för modern och samtida konst grundades 1990 och byggdes av arkitekterna Yves Bayard och Henri Vidal. Den har fyra torn som är vända mot Carrara-marmor från stenbrott i Carrara, en italiensk stad. Museets stora samling består av ett urval av 60- och 70-talens konst som inkluderar minimalister, amerikanska abstrakt, popkonst och ny realism. Fler imponerande verk som visas är av Nice-infödingen, Yves Klein, från Nouveaux Réalistes-rörelsen. Museet visar hans verk i ett rum och på takterrassen; en punkt som ger fängslande utsikt över den vackra staden.

Cathédrale Orthodoxe Russe Saint- Nicolas

Byggd under regeringstiden av Rysslands tsar Nicholas, Cathédrale Orthodoxe Russe Saint-Nicolas sägs vara en av de mest fantastiska ortodoxa kyrkorna utanför Ryssland. Stilen är inspirerad av Moskvas egen och har en otroligt dekorerad interiör som kommer i väggmålningar, snidade träslöjd och dekorativa ikoner. Det är en virtuell juvelskrin som har historiska och religiösa föremål. Dessa fördes till Frankrike från Ryssland under en tidigare krisperiod.

Turister får se strukturen och dyrkan men förväntas följa vissa regler. Till exempel är män inte tillåtna i barbröst eller shorts. Och för kvinnor är minikjolar och shorts inte tillåtna, och axlarna förväntas vara täckta. Ett huvudskydd är också att föredra. Så var förberedd innan du ger dig ut för att besöka katedralen.

Parc de la Colline du Château (Castle Hill Park)

Högt ovanför Nices kustlinje, där Castle Hill Park vilar idag var den första platsen som beboddes av grekerna för ungefär två tusen år sedan. Den brukade ses som oövervinnerlig tills kung Ludvig XIV förstörde den 1706. Staden designades till en modern park idag och en charmigt enkel plats. Det är en plats du bör besöka för sina skuggiga träd, en trevlig oas av grönska och forsande vattenfall.

Besökare kan njuta av en avkopplande promenad och njuta av den magnifika parkutsikten vid Castle Hill. Och samtidigt som du har en fantastisk tid i parken, kan du alltid besöka några fantastiska restauranger i närheten där du kan ta en bit matbit. Andra platser som är värda att kolla in är butiker och ruinerna av två gamla kyrkor. Castle Hill Park lyser upp med speciella ljuseffekter varje kväll. Turister och andra besökare kan anlända till parken till fots från Gamla stan i Nice eller ta en art déco-lift eller rulltrappa från Place Garibaldi.

Även om det handlar om preferenser, är en organiserad rundtur ett sätt att få ut det mesta av din vistelse i staden när du fördjupar dig i dess kultur; utan att oroa dig för att hitta rätt. Att ägna sig åt resebyråer har många andra fördelar också. Du kan spara tid eftersom några av dessa turistkläder inkluderar bekväm hämtning och avlämning på ditt hotell. Här är några tips för att njuta av Nice till överkomliga priser:

Navigera på de populära webbplatserna

Som tidigare nämnts är turer fantastiska sätt att se glittrande platser i Nice. Turer skulle stanna vid kulturella sevärdheter som Promenade des Anglais, Musee d’Art Moderne et d’Art Contemporain, den rysk-ortodoxa kyrkan och Place Garibaldi. Turer tillåter också att uppleva områden i staden som vanligtvis är svåra för turister att lägga till sin resplan.

Cykla runt i staden

Du kommer knappast att missa det stora landskap på Nices gator när du cyklar för att ta dig an staden. En tretimmars resa runt skulle vara fantastiskt eftersom du ser lokalbefolkningen gå livliga och livliga och naturligtvis se storslagen i staden. Även om du åker ensam kommer även andra turistcyklister du möter på vägen att ha en spännande tid.

Medeltida städer på en kulle och glitterna i Cannes och Monaco ligger bara en kort resa från Nice, och en dagsutflyktstur är ett perfekt sätt att se dem alla. I den bergiga staden Eze kan du kolla in de utmärkta lokala parfymerna och njuta av den hisnande utsikten över Franska Rivieran. För att locka Monte Carlo kan du navigera i gamla stan och se palatset såväl som andra populära platser.

Var du ska bo i Nice

Det finns gott om hotell i Nice för komfort och lyx av besökare och lokalbefolkningen. Inget slår känslan av att vila ordentligt efter en lång dag av äventyr. Ett bra hotell i Nice kommer verkligen att ha komfort, lugn och det glädjande läckra köket som passar till lugnet.

Hotel Windsor ligger en kort promenad till stranden. Dess rum är murade med distinkta väggmålningar och är vackert inredda av lysande konstnärer. Försök att begära ett rum med balkong. Hotel Negresco är ett annat utmärkt hotell, och det är förmodligen stadens mest kända. Magistrat runt Promenade des Anglais och den böjda stranden La Baie des Anges, atmosfären på detta imponerande hotell är vad varje turist bör uppleva. Och det fina är att du inte behöver spendera en förmögenhet för att boka ett rum där.

Dess välkända cocktailbar lockar ungdomarna med DJ-set , livejazz och latinobands framträdande på natten. Till och med barpersonalen gör härliga cocktails, som den kungliga Negresco, med champagne, kirsch och hallonjuice. Med ett växande antal hotell i Nice har du massor att välja mellan.

Lämna ett svar

Related