Är Nice, Frankrike Säkert?

Staden Nice ligger på den franska rivieran och är ett populärt resmål bland turister som vill ha en trevlig tid i södra Frankrike. Dess fantastiska utsikt över strandpromenaden des Anglais tillsammans med dess populära strandpromenad bör inte missas vid besök. Nice är en fantastisk stad, den näst största i landet och känd för sin naturliga skönhet, men är den verkligen säker?

För varje resenär som åker till en plats för första gången rankas frågan om säkerhet högt bland andra. Efter att ha registrerat en mängd terrorattacker för några år sedan har säkerheten stärkts enormt över hamnstaden. Närvaron av franska soldater i offentliga utrymmen har dämpat rädslan bland turister. De kan shoppa när de vill och slingra sig över gatorna eftersom de vill njuta av stadens värme.

Kort efter terrorangreppet förändrades turismen i Nice kraftigt. Det gick från trånga gator till tomhet. Detta var olyckligt, särskilt under högsäsong för turism. Staden är dock ganska säkrare och säkerhet är nu högsta prioritet som aldrig förr. Den har fortsatt att locka miljontals besökare varje år, och den står för cirka 40 % av den franska rivierans turistflöde.

Här är vad du bör veta om säkerhet i Nice:

Allmänt Säkerhet

Den totala risken i staden Nice är låg. Det är en säker plats med låg våldsbrottslighet, men i likhet med andra storstäder måste besökare vara extra försiktiga i vissa områden. Säkerhetspersonal har en tung närvaro i stadskärnan för att dämpa alla typer av oroligheter. Så länge du är i Nice, var vaksam, observera din miljö och förvara dina tillhörigheter säkra. Ibland förlorar turister sina fastigheter på grund av sin egen slarv och inte till tjuvar.

Transport- och taxirisk

Med tanke på ökningen av rapporter om ficktjuvar som riktar sig till turister på bussar, bör semesterfirare vara medvetna om att det kan vara riskabelt att gå ombord på tåget på sena timmar. Dessutom bör du undvika biluthyrning, om det inte är nödvändigt, eftersom bilstölder anmäls. Att köra runt i staden bör också undvikas eftersom parkering inte är lätt. Därför är transport- och taxirisknivån medelhög.

Ficktjuvar och taxirisk

Sannolikheten att falla offer för ficktjuvar är medelstor. Man skulle kunna tänka sig att eftersom Nice är en stor blomstrande stad, skulle dessa karaktärer fungera, mestadels riktade sig till intet ont anande besökare. Risken är medelhög. Ficktjuvar fungerar i kollektivtrafiken ibland när det är bråkigt. Vissa kanske försöker råna fotgängare på motorcyklar eller genom att närma sig en stoppad bil och ta föremål genom ett öppet fönster. Se till att dina föremål alltid finns nära dig.

Naturkatastrofer

Risken för naturkatastrofer är ganska låg i Nice . Staden anses vara säker när det gäller naturrisker. Få översvämningar och laviner är en möjlighet, men de händer knappast. Katastrofer som inträffar naturligt kan vara ett stort hot mot turismen för en stad eller ett land. Det är därför du bör ligga före på nyhetstidningarna och väderrapporterna. Men om du planerar ett besök i Nice behöver du inte lägga för mycket tid på det eftersom miljörisken är låg.
Tjuvrisk

Det lovvärda med staden är att våldsbrott inte sker ofta. Stadens inställning till säkerhet är på topp, och det råder nolltolerans mot väpnat våld. Det finns mer än 1000 övervakningskameror runt om i staden. Turister kan känna sig trygga och fritt utforska staden utan att förlora sömn om sin säkerhet. Därför är risken för rån låg.

Precis som alla europeiska städer är Nice under högt terrorhot. Hot från islamistiska terroristgrupper kan vara frekventa, och regeringen har varnat för att vara extra försiktiga i offentliga utrymmen. Många explosioner har registrerats tidigare tidigare. Ändå är risknivån för terrorism medelhög.

Bedrägerier i Nice

Precis som alla andra platser av turistrelevans är bedrägerier inte ovanliga i Nice. Grupper av tonåringar eller medelålders personer kan försöka distrahera besökare och ta deras plånbok eller handväska. Därför är det alltid en bra idé att inte fronta tanken att du är ny eller turist när du reser. Försök att dölja allt som lätt kan tala om för folk att du inte är hemma på platsen. Till exempel, en kamera skriker oftast, ”Jag är en ny” så försök att dölja den i vissa områden. När du gör det, skulle de som jagar besökare inte misstänka. I staden sägs beach grab vara den vanligaste bluffen. Se därför till att du inte lämnar dina föremål utan uppsikt, och om du kan, placera din plånbok under huvudet när du solar.

Cargrab är ett annat problem du bör se upp med. När du hyr en bil, se till att dörrarna är låsta från insidan. Var då försiktig med var du packar. Vissa områden är farliga att lämna fordon eftersom det inte finns någon säkerhetsvakt. I allmänhet är bedrägerisken medelhög.

Är Nice säkert för Kvinnor?

Staden är en lysande plats och inte svår att utforska med imponerande cykel- eller promenadstråk längs strandpromenaden, som förälskar många kvinnliga resenärer. Ofta har de inga problem men kommer knappast att känna sig trygga när de vistas nära tågstationerna eller hamnen på natten. Det rekommenderas att kvinnor tar hand om sina saker och är vaksamma hela tiden. Kvinnliga resenärers risknivå är låg i Nice.

Rika Kvalificerade Bachelor Scams

Lämna ett svar

Related