Är Nice, Frankrike värt ett besök?

Nice är en kosmopolitisk, pulserande stad på den franska rivieran i södra Frankrike. En av de mest eleganta och eleganta platserna i världen, besökare kommer att hitta underbar Belle Epoque-arkitektur med färgglada byggnader, stora gångjärnsförsedda fönster och järn. Det erbjuder också häpnadsväckande utsikt över det blå havet, färgglada marknader och trendiga barer och restauranger.

Här är varför Nice Frankrike är värt ett besök:

Det är varmt Året om (Nästan).Staden registrerar nära 2 700 soltimmar varje år och bara 60 dagars regn. Nice har ett året runt, milt klimat som är idealiskt för besökare oavsett när de planerar sin resa. Om du bor i de närliggande städerna som har ett speciellt mikroklimat, kommer du att få möjlighet att ha varmt, soligt väder.

Befästa av Alperna på baksidan, kommer besökare att hitta temperaturer i städer som Saint-Jean-Cap-Ferrat, Beaulieu-sur-Mer och Villefranche, särskilt tilltalande.

Staden är lättillgänglig från hela världen

En annan anledning att besöka Nice är att det är lätt att besöka från vilken del av världen som helst. Stadens internationella flygplats är den tredje mest trafikerade i Frankrike, och den ligger cirka 8 km från centrala Nice. Så det är inte svårt att nå. Man kan till och med ta en Uber eller en buss/taxi.

Detta är tidseffektivt, speciellt om du är tidspressad och föredrar att använda din semester på att utforska och koppla av, snarare än att slösa bort tid och pengar på den förlängda överföringen.

Otroliga boendealternativ

När När du besöker Nice kommer du att njuta av lyxen att välja bland ett stort utbud av boendealternativ. Staden har den näst största hotellkapaciteten i Frankrike, så det finns ett passande lodgepaket för alla.

Att bo i små boutiquelägenheter eller hotell nära hamnen eller i den livliga gamla stan är rimligt prisvärt, där du inte kan låta bli att tro att du befinner dig mitt i det riktiga Nice. Byggnaderna är gamla men pittoreska och fönstren är stora. Stället är inbäddat mellan fantastiska barer och restauranger. För dem som skulle älska att spendera på boende, de populära art déco-hotellen som markerar havet kommer att vara ett lysande val. Hotell som Hyatt Palais de la Méditererranée och Negresco är några av de bästa som finns. Dessa platser ligger nära den fantastiska Promenade des Anglais och har vidsträckta vyer över kusten.

Bästa vandrarhem i Nice, Hotell nära Promenade des Anglais i Nice,

Du kan gå, skotta , eller cykla Promenade des Anglais. Vissa turister besöker bara för att utforska Promenade des Anglais. Du kan fråga om det är värt din tid. Och med rätta, det förtjänar en grundlig utforskning. Promenade des Anglais är en del av de stora vägarna i hela landet. I öster börjar den på flygplatsen och sträcker sig hela vägen till förlandet, nära slottet och hamnen i öster.

Tur dig som är på besök utan bil finns det en fin bred gångväg mellan hav och väg. Det finns också en cykelbana som kan navigeras av expert- och amatörcyklister. Om du inte vill blända i Promenade des Anglais-världen kan du ta ett steg tillbaka och vila medan du ser världen utvecklas runt dig. Så här kan du njuta av stadens medelhavsklimat.

Lysande stränder

Den här sidan av Medelhavet liknar ingen annan. För dem som gör en lista över stränder att besöka i regionen Cote d’Azur, är uteslutningen av någon i Nice förmodligen inte en exklusiv lista. Även om stadens strand består av småsten finns alternativet att betala för en solstol/sittplats på någon av de chica strandbarerna. I Nice har de flesta privata stränder sin egen sand. Du kan besöka de offentliga stränderna i öster för deras sandigare och mindre stentillstånd.

Bästa stränderna i Frankrike, Bästa stränderna vid det franska Medelhavet

Promenera i Gamla stanGångvägarna i gamla stan är en fröjd att ta sig an. De gulaktiga byggnaderna reser sig högt och är fantastiska, och gränderna är inte breda och är markerade med barer, restauranger och butiker. Du kanske går vilse här. Havet är nära, och där är livliga vyer och dofter från den dagliga mat- och blomstermarknaden på Cours Saleya.

Utmärkta museer och konstgallerier

Länge tid nu har konstnärer betraktat kvaliteten på ljuset längs den franska rivieran. Picasso, Matisse och Chagall är några av artisterna som gjorde Cote d’Azur till sitt hem. Det är därför du hittar Matisse-museet i Matisses villa i Nice, Picasso-museet i Antibes och Chagall-museet i Nice. För mer modern konst i Nice, gå till MAMAC.

Kosmopolitiskt utbud av restauranger

Staden har en stark kulinarisk merit som kan konkurrera med vilken stor fransk stad som helst. Besökare hittar allt från restauranger med Michelinstjärnor till konditorier till kebabbutiker. För att äta som en nicois, njut av socca, en lokal snabbmatsgodis. Det är en kikärtspannkaka beredd i kopparpannor med olivolja, vatten och kikärtsmjöl. Socca serveras med sallad och mjukt vin. Prova också Pissaladiere. Den liknar pizza, men är som en tårta med öppen ansikte med karamelliserad lök, ansjovis och oliver.

Imponerande parker

Reser du till Frankrike med barnen? Du bör besöka Nice för sina parker i världsklass. De är perfekta för barn och designade för att hålla dem ordentligt engagerade. Castle Hill och strandpromenaden du Paillon är två av de mest populära parkerna i staden.

Promenade du Paillon banor längs vägen till den gamla Paillonfloden. Den börjar vid Promenade des Anglais och fortsätter norrut. Castle Hill kan inte missas där den ligger. Den ligger uppe på förlandet som höjer sig mellan hamnen och Promenade des Anglais.

Ta hissen till toppen eller gå upp för trappan, och du kommer att se magnifika sevärdheter österut över staden till flygplatsen och längre, eller västerut, över Cote d’Azur och hamnen. Besökare hittar också en lekplats med ett stort repklätterträd, klätterställningar och rutschkanor. I världen är det inte många lekplatser som har en fantastisk utsikt än den här.

Många dagsturer från Nice

Nice är så spännande att ett försök att utforska det på egen hand kanske inte är tillräckligt givande. Detta kan vara sant, särskilt om du är på besök för första gången. Det är därför hjälpen av guidade turer är så värdefull för att njuta av en storstad som Nice. Staden är centralt belägen längs den franska rivieran, och bra transportförbindelser gör det enkelt att utforska andra platser. Det finns tåg och bussar som prisvärt och effektivt tar dig genom kusten till glamtunga orter som Monaco, Antibes, Cannes och Menton, alla inom 30 km från staden.

Är Nice värt ett besök – Sammanfattning

När du besöker Nice kommer du att få det mycket omhuldade möjlighet att njuta av stadens medelhavsklimat. Detta är en av anledningarna till att folk kommer hit i flockar varje år. Staden är en autentisk, levande plats som kommer att imponera på alla, och även dess matspecialiteter återspeglar detta. Nice är verkligen värt ett besök.

Lämna ett svar

Related