Bästa Dagsturer från Nice – Reseguide

Nice brukar stå högt på listan över platser som folk vill besöka under en semester till Frankrike. Men för många är dragningen av Paris för stor. Medan i Italien folk inte tänker på att spendera timmar på ett tåg för att resa mellan Rom, Florens och Venedig.

När det kommer till Frankrike är det helt plötsligt som att dra i tänder för att få dem att överväga att lämna Ljusstaden för ett par dagar. Jag tror att det beror på att det inte finns någon ikonisk sak att se eller göra i Nice. Staden har inte motsvarigheten till ett Eiffeltorn eller Notre Dame för att bocka av sin ”måste-se”-lista.

Nice är en underbar stad, och höghastighetståget TGV gör det till en perfekt weekendresa från ditt dyrbara Paris. För det första betyder det faktum att det inte finns något ikoniskt landmärke att du faktiskt, du vet, kan koppla av på din semester, särskilt på senvåren när Paris väder kan vara oförutsägbart, men nere på Rivieran är det konsekvent strandväder.

Det andra som Nice har är läge, läge, läge. Enligt min uppskattade åsikt finns det ingen annan stad i Frankrike som gör det så enkelt att, ja, lämna den och kolla in en massa riktigt coola ställen, billigt och utan schlep-faktor. Och ännu bättre, att ta dagsturer från Nice kommer inte att få dig att vallas som ett gäng boskap; de får dig att känna att du är den fulländade jetsettaren som upptäcker dolda pärlor som kommer att ge dig seriösa skryträtter när du väl är hemma igen.

Så, om du kan bryta igenom vilken kraft som helst som håller dig i Paris, rekommenderar jag starkt att spendera flera dagar i Nice; om så bara för att besöka dessa fantastiska platser som omger den som bara sitter där och väntar på att du ska upptäcka. Heck, att bara ta en tågresa längs kusten kan vara ett bra sätt att tillbringa en dag – du har en plats på första raden till några av de mest spektakulära landskapen i världen.

Här är de bästa dagsutflykterna från Nice


Eze

Eze bär alla 2 000+ år av sin historia stolt, och du kommer att älska att gå vilse i dess slingrande stigar på en kulle. Vandrare, fyll på med lunchtillbehör på marknaden i Nice, bege dig till Eze och gå på Friedrich Nietzsche-stigen. Du kan välja din egen privata panoramautsikt för din middag mitt på dagen. (Avgår från Nice Riquier station; 10 minuter, 1,90 € enkel resa.)

Grasse

Näsan vet! Som världens parfymhuvudstad har Grasse en högre koncentration av ”näsor”; människor som luktar saker för att leva; än någon annanstans på jorden. Besök det internationella parfymmuseet och njut av en fest för sinnena på en av de många restaurangerna som hyllar den här underbara stadens huvudindustri. (Avgår från Nice-Ville, via Cannes; 1 timme, 8,10 € enkel resa.)

Monte Carlo, Monaco

De branta kullarna som reser sig från hamnen är fulla av lägenheter som byggdes under en tid som inte var känd för sin arkitektoniska skönhet, men oavsett – de enda sevärdheterna att se är på vägarna och i hamnen själv. Damer, om dina manliga reskamrater stönar över att åka till Grasse, ge dem Monaco som belöning när ni båda stirrar på nästa generations bilar och megayachter som är de verkliga stjärnorna i denna stad. (Avgår från Nice St.-Augustin eller Nice-Ville; 15 minuter, 3,30 € enkel resa.)

Antibes

Vill du ha glamouren i St.-Tropez utan att betala 20 spänn för en Cola? Åk till Antibes för dagen. Det är omöjligt vackert och är också hem för ett Picasso-museum i världsklass. (Avgår från Nice Riquier eller Nice-Ville; 20 minuter, 2,90 € enkel resa.)

Ventimiglia, Italien

Vad kan vara mer fantastiskt än att hoppa över till Italien bara för lunch? Ingenting, det är vad. Stanna på marknaden för godsaker till lunch på havet, som är ett direkt skott från ytterdörren till tågstationen, eller stanna till på en av restaurangerna vid havet och njut av en underbar måltid omgiven av lokala familjer. (Avgår från Nice Riquier eller Nice-Ville; 45 minuter, 6,30 € enkel resa.)

Åh, du vet – bara en stad på en kulle omgiven av vingårdar och full av fantastisk konst, en huvudgata som är en original romersk väg och medeltida vallar. Inget att se här, gå vidare. (Avgår från Nice till Cagnes-sur-Mer; 7 minuter, 1,70 € enkel resa; sedan buss nr 400, 15 minuter, så tar jag reda på priset på den ASAP, men hur mycket kan det vara?)

Lämna ett svar

Related