Bästa Sätten att Resa från Paris till Franska Rivieran (och resetiden)

Bästa sätten att resa från Paris till Franska Rivieran (och resetiden)

Vill du resa från Paris till Franska Rivieran?

Franska Rivieran är ett vackert område i södra Frankrike, beläget precis vid Medelhavet som lockar 14 miljoner turister per år.

Om du vill resa från Paris till Franska Rivieran finns det flera sätt att göra det, och avståndet är inte alltför långt. En populär semesteraktivitet för många är att först resa till Paris och uppleva allt som staden har att erbjuda, och sedan resa vidare för att utforska Franska Rivieran. Sedan är det även många fransmän och andra individer som bor i Paris och reser till den Franska Rivieran på sin semester.

Resa från Paris till Franska Rivieran med flyg

Om du vill resa från Paris till Franska Rivieran med flyg kan du göra det väldigt snabbt. Priserna för att göra det är inte så höga heller.

Om du flyger under lågsäsongen, till exempel på vardagar, kan du vara lycklig och hitta riktigt bra erbjudanden och flyga för omkring 500 kronor, men om du flyger helgerna och under semestern kan det kosta upp till några tusen.

Flygbolaget som flyger mest är inte överraskande Air France.

Du kan flyga med en mellanlandning, men de flesta flygningarna flyger direkt då avståndet är så pass nära.

Om du flyger direkt beräknas flygtiden vara 1 timme och 30 minuter till 1 timme och 20 minuter. Detta tar dig till den största flygplatsen på Rivieran som är Nice Airport. Det finns även flyg som landar på andra flygplatser längst Rivieran såsom Mandelieu eller Marseille men det vanligaste är som sagt Nice flygplats (NCE).

Travel from paris to the french rivera by airplane

Nedan kan du hitta de billigaste tillgängliga flygen från Paris till den Franska Rivieran:

 

Resa från Paris till Franska Rivieran med bil

Om du vill resa från Paris till Franska Rivieran med bil kan du göra det, och du kan välja flera olika vägar för att göra det.

Den snabbaste vägen tar 8 timmar 38 minuter. Det är 887,9 kilometer mellan Paris och Franska Rivieran, och om du väljer den snabbaste vägen kör du på A6 och A7. Kom ihåg att det är vägtullar på motorvägen.

How to travel from paris to the french riviera by carTravel from Paris to the french rivera by car

Frankrikes motorvägssystem förbinder Rivieran med hela Europa vilket gör att bilresa längst motorvägarna ett trevligt och snabbt alternativ.

Resa från Paris till Franska Rivieran med buss

Om du vill resa från Paris till Franska Rivieran med buss kan du även göra det.

I Frankrike är bussen dock inte det mest praktiska alternativet för att resa från Paris till Franska Rivieran.

Det finns inget bussföretag som tar dig direkt från Paris till Franska Rivieran, vilket innebär att du måste byta bussar i olika städer, vilket gör resan med buss både tids-och energikrävande.

Att resa mellan de olika städerna på den franska rivieran med buss är ganska populärt tack vare sina relativt låga priser, men för längre sträckor som Paris till Rivieran är bussen inte det bästa alternativet.

Resa från Paris till Franska Rivieran med tåg

Att resa med tåg är det mest populära sättet att komma från Paris till Franska Rivieran.

Att resa med tåg är roligt, och du får se mycket av det vackra franska landskapet på vägen. Det bästa är att det kan vara riktigt prisvärt!

De saker som påverkar priset är saker såsom när du reser, vilken typ av tåg du väljer och vilka platser du köper.

Om du reser med tåg tar det normalt lite mer än sex timmars tågtid, och du måste räkna med ytterligare 15-20 minuter vid mellanstoppet i Lyon eller Marseille du måste ta.

Om du skulle välja att resa med ett direkt TGV-tåg, tar det från Paris till Franska Riveran 5,5 timmar.

Du kan köpa andraklassiga biljetter envägs, och priserna för dem är runt 1000 till 2000 kronor. Om du vill resa första klass börjar priserna på cirka 2500 kronor.

Höghastighets- och expresståg förbinder Rivieran med alla franska regioner, liksom alla större europeiska städer.

För att hitta resor med tåg från Paris till Franska Rivieran, kan du besöka Frankrikes officiella tågwebbplats SNCF.

Resa från Paris till Franska Rivieran med cykel

Om du är en riktig äventyrare kan du cykla till Franska Rivieran, även om det inte är något vi rekommenderar.

Top Ways To Travel From Paris to The French Riviera (and Travel times)

Om du skulle skulle det ta ungefär 49 timmars konsekvent cykling. Men absolut, får en hel del motion, vilket innebär att du skulle kunna äta en massa baguetter och god mat från Medelhavet när du kommer dit utan att behöva oroa dig för din vikt.

Att resa från Paris till Franska Rivieran är populär bland turister som vill se den vackra Rivieran, såväl som av invånare som bor i Paris och närliggande städer som har bostad på Rivieran eller för franska invånare som vill åka på semester

Den enda frågan är hur ska du resa från Paris till Franska Rivieran?

Lämna ett svar

Related