Bästa vandrarhem i Nice – Reseguide

En av Frankrikes största städer och en stor destination längs Medelhavskusten, Nice är ökänt för sitt azurblå vatten, strandpromenaden, steniga berg med utsikt över staden och livliga gamla stan. Karnevalen i Nice är inte bara ett av världens största och bästa Mardi Gras-firande, med massor av solsken, fantastiskt nattliv och rik kulturell mångfald, Nice kommer säkert att visa sig vara ett intressant resmål för alla typer av resenärer – men särskilt för dem med en ryggsäck fastspänd.

Faktum är att denna stad på franska rivieran är hem för ett av de högst rankade vandrarhemmen i hela världen (nej–inte stad, inte land, VÄRLDEN). Om du är en backpacker, ung person eller resenär på ett billigt sätt;

Här är en lista över några av de bästa vandrarhemmen i Nice

Hostel Villa Saint Exupery Beach – Bästa vandrarhem

Detta vandrarhem har inte bara rankats som ett av de bästa vandrarhemmen i Nice utan har ständigt gjort listan över bästa vandrarhem i världen. Detta inkluderar en artikel av Londontidningen, the Guardian, som rankade Villa Saint Exupery som ett av de 10 bästa vandrarhemmen runt om i världen och sa, ”hur den här platsen inte klassas som ett boutiquehotell, jag kommer aldrig att veta”. Vandrarhemmet är inrymt i ett ombyggt kloster och ligger uppe på en kulle ovanför Nice. Även om Villa Saint Exupery kanske inte ligger mittemot tågstationen eller har den enklaste tillgången till stranden och nattlivet, har rummen stengolv och har fantastisk utsikt över tall- och olivträden, Medelhavet och Nice nedanför.

Det gemensamma området på detta vandrarhem har också en fantastisk bar, belägen i en ombyggt kapell med vackra målade glasfönster och högt i tak och som vanligtvis surrar av resenärer varje natt och har en ”legendarisk” gratis frukost med franskt bröd, flingor, kaffe och te. Vandrarhemmet är också känt för att vara välskött och rent och har gratis tillgång till internet och datorer att använda.

Priser

Enkelrum med badrum (badrum) €35,00 (€35,00 högsäsong)
Tvåbäddsrum med badrum (badrum) €27,50 (€40,00 högsäsong) Trippelrum med badrum (badrum) €25,00 (€31,00 högsäsong) Sovsal med badrum (badrum) €16,00 (€25,00 högsäsong) Sovsal med delat badrum (inget badrum) 16,00 € 24,50 €

Kontakt

06100 Nice, Frankrike

Tel: +33 493 84 42 83

Fax: + 33 492 09 82 94

Webbplats: https://www.villahostels.com/

Hostel Smith

Detta helt nya vandrarhem som ligger i hjärtat av Nice kanske inte har många års erfarenhet under bältet, men det har det har helt nya faciliteter och ett perfekt läge. Beläget i hjärtat av Gamla Stan i Nice, strax intill Place Rossetti, där du kan Vandrarhemmet ligger strax intill Place Rossetti, ett av de stora torgen i gamla stan där du kan sitta och ta en avkopplande kaffe eller ett glas lokalt provencalskt vin. tar in de färgglada Medelhavets sevärdheter. Vandrarhemmet ligger också bara ett stenkast från Nices stora torg och blomstermarknader – ett område fullmatat av kaféer, restauranger och de bästa barerna. Med sitt dynamitläge kunde detta vandrarhem inte vara bättre beläget för både dagtid sightseeingaktiviteter i Nice samt fantastiska restauranger och nattliv.

Om det inte var allt nog, så ligger detta vandrarhem också bara några kvarter från stränderna, har en gratis frukost, platt-TV i allrummet , ett kök, gratis wi-fi, och ligger bara 5 minuter från busstationen.

Priser

22 € per natt för sovsal40-45 € för en privat rum och eget badrum

Kontakt

20 Rue Droite i Nice Old Stad.
Tel: +33 (0)6 0914 5347 eller +33 (0)6 2020 6232

Hemsida: http://www.hostelsmith.com/

Vägbeskrivning:

Från tågstationen- Gare SNCF: Sväng vänster ut från stationen och gå ner till Nices största shoppinggata, Avenue Jean Medecin. Du kommer att se spårvagnshållplatsen där. Skaffa en biljett (kostar 1 Euro) och ta spårvagnslinje nummer 1 (riktning Pont Michel) hållplatsen som heter ”Cathedrale Vieille Ville”, som ligger 4 hållplatser från stationen. Gå av spårvägen och gå in i gamla stan nerför Rue Centrale, gå en stund tills du ser en livsmedelsbutik på hörnet och sväng sedan vänster in på Rue de la Loge. Två gator till höger är Rue Droite, och Hostel Smith på nummer 20 ligger mittemot Museum Palais Lascaris. (2 minuters promenad från spårvägen)

Från flygplatsen: Buss nr 98 tar dig till Terminus Gare Routière. Gå ut på den gamla stadsdelen av stationen. Korsa spårvägens linjer och gå till hållplatsen som heter ”Cathedrale Vieille Ville” och följ sedan instruktionerna ovan.

Altea Hostel

Om du letar efter ett vandrarhem där du har störst sannolikhet att kunna sova hela natten än så är Altea vandrarhemmet förmodligen där du vill bo. Detta vandrarhem ligger också bara 5 minuters promenad från Gamla stan i Nice (där du hittar alla de bästa shoppingen, restaurangerna, barerna) och 15 minuters promenad till stranden. Det finns ingen gratis frukost här, men du hittar wi-fi och både sovsalar och privata dubbelrum.

Vägbeskrivning

Från tågstationen:

När du kommer ut från tågstationen, sväng vänster och gå ner för ’avenue thiers’, korsa ’avenue jean medecin’ vid spårvagnsstationen , och fortsätt rakt fram på ’boulevard raimbaldi’.

vandrarhemmet ligger i slutet av den högra sidan av boulevarden i en vinkel.

Från flygplatsen:

Anländer från flygplatsen: ta buss nr 23 eller 99 till tågstationen och följ samma indikation från tågstationen till Altea Hoste l

Antares Hostel

Resenärer bör hitta detta vänliga, rena, men utan krusiduller vandrarhem helt bekväma under deras vistelse i Nice. Vandrarhemmet har luftkonditionering (som du kommer att bli riktigt exalterad över om du reser till Nice på sommaren), gratis wi-fi, sängkläder, ett gemensamt kök, bagageförvaring och datorer med fri tillgång till internet för gästerna . Men det kanske bästa med detta vandrarhem är att det ligger mittemot tågstationen i Nice och dessutom är det supernära barerna, butikerna och restaurangerna i Gamla stan och stranden.

Biljardrummet med biljardbord och fotboll kommer säkerligen att behålla du underhöll också. Sammantaget är detta det perfekta vandrarhemmet för mellanlandningsresenären i Nice – om du bara har en natt att utforska Nice, kan du inte slå detta vandrarhems närhet till tågstationen och alla de bästa sevärdheterna i Nice. Om du känner att du kan ha ett större sammanbrott efter kanske en för många vandrarhemsupplevelser i Europa, så finns det också Hotel Antares som ligger precis intill.

Priser

Privat dubbelrum med eget badrum från €40 Sängar i sovsalar från 20 €

Kontakt

Från tågstationen, sväng vänster och gå ca 100 meter.
Från flygplatsen fångst en buss nummer 23 eller 99 och stanna vid centralstationen.
Telefon +33 (0) 4 93 88 22 87
Fax +33 (0)4 93 88 22 87
Webbplats: https://antareshostel.com/

Backpacker’s Hostel Chez Patrick

För de budgetresenärer som letar efter ett ställe att bo på med ett fantastiskt läge nära stranden, Chez Patrick’s Backpacker Hostel är förmodligen din bästa insats. Även om faciliteterna inte är lika lyxiga som på Villa Saint-Exupery, ligger Chez Patrick mitt i hjärtat av Nice. Vandrarhemmet ligger faktiskt bara 5 minuters promenad till och från tågstationen (och eftersom det är så de flesta resenärer anländer och lämnar är det super bekvämt).

Vandrarhemmet ligger också bara 15 minuters promenad från stranden och ligger supernära Vieux Nice – där du hittar en uppsjö av shopping, restauranger och nattliv. Ytterligare en bonus hos Chez Patrick? Den är luftkonditionerad, vilket kan vara en absolut livräddare under de varma sommardagarna i Nice.

Priser

Högsäsong
Rum med 4-6 bäddar – 24 €
Dubbelrum – 55 €
Lågsäsong
Rum med 4 -6 bäddar – 17 €
Dubbelrum – 40 €
Kontakt
06000 Nice, FRANKRIKETel: +33 (0) 04 93 80 30 72

Webbplats: http://www.chezpatrick .com/

Hostel Faubourg Montmartre

Om du vill festa när du kommer till Nice, då är detta vandrarhemmet för dig. Även om du kan hitta familjer på Villa Saint-Exupery och kanske till och med på Chez Patrick, är detta vandrarhem enbart för dem i åldrarna 18-30. Innehavaren, en kvinna med smeknamnet ”Pink Lady” (av skäl som jag inte är säker på) är också lika mycket upplevelsen som allt drickande sent på kvällen du kan göra. Men även om detta vandrarhem är ett bra ställe att träffa andra unga resenärer och de som letar efter en trevlig tid, är det inte det minst sagt renaste av vandrarhem du kommer att hitta. Faktum är att recensioner skräpar ner internet om denna plats och det stora antalet kackerlackor och vägglöss.

Golven här är notoriskt klibbiga, och badrummen är, ja, inte de renaste. Om du planerar att fira karneval i Nice och vet att du kommer att rasa långt in på morgontimmarna ändå (eller vara t oo berusad för att bry sig om de klibbiga golven), detta vandrarhem har ett utmärkt läge till barer, inget utegångsförbud och tenderar att locka andra gäster som gillar att komma ner.

Priser

Privata rum med eget badrum från 20€
Blandade sovsalar från 16€

Kontakt

Nej. 32 Rue Pertinax
Telefon: +32488773950

Lämna ett svar

Related