Franska Rivieran eller Italienska Rivieran – Vilken är Bäst?

Franska Rivieran eller Italienska Rivieran – vilket är bäst?

En mycket vanlig fråga som ställs är franska rivieran eller italienska rivieran, och vilken av dessa två är bäst.

Tyvärr finns det inga bra svar där ute, så det är därför som vi presenterar för och nackdelar i den här artikeln när vi tänker på franska Rivieran eller Italienska Rivieran.

Nu, innan vi börjar, är det viktigt att påpeka att det alltid är svårt att jämföra städer, länder och platser, för det mesta kommer det att komma ner till personliga preferenser.

Därför fokuserar vi på att presentera fakta istället för att inkludera egna åsikter, så att du själv kan svara på frågan “Franska Rivieran eller Italienska Rivieran” i slutet av detta inlägg.

Franska Rivieran eller Italienska Rivieran – vilket är bäst?

Nu självklart, vilket av de två är bäst, beror på vad du är ute efter på din semester.

Vissa människor vill ha absolut lugn och bara njuta av solen, och andra definierar ett “bra ställe” baserat på restaurangerna eller liknande.

Först ut är den italienska rivieran ungefär 300km, från den franska gränsen och den toskanska gränsen. Detta innebär självklart att en del av den italienska rivieran kan vara helt annorlunda än en annan del av den italienska rivieran.

Den italienska sidan är känd för att ha två Rivieras:

Riviera di Ponente mellan San Remo och Genua.
Riviera di Levante mellan Genova och Cinque Terre.

Italian riviera

Den franska rivieran är känd som ett centrum för modern konst, rankad bland de bästa ställena i världen som har högsta täthet av konstmuseer.

Dessutom har franska rivieran för en lång tid i sin historia alltid haft ett rykte av glamour och lyx.

Det är kanske inte så konstigt med tanke på att franska rivieran ser många kändisar varje år, och en viktig anledning till detta är filmfestivalen i Cannes, men franska rivieran lockar också de rika och kända av andra skäl.

En populär sak om den franska rivieraen är att den har en underbar blandning av pittoreska byar, storstäder och massor av stränder i alla storlekar och former.

Med andra ord, franska rivieran har mycket att erbjuda, och det gör det naturligtvis möjligt för den franska riviera att betjäna ett större antal människor med vad de föredrar.

En person på TripAdvisor sa: “Vi har spenderat nästan ett dussin sommarsemester på Cote d’Azur och vi anser att det fortfarande är ett av världens mest attraktiva semesterregioner.”

Vad många säger när folk frågar franska Rivieran eller italienska Rivieran är att båda är väl värda att besöka.

Vissa människor hävdar att franska rivieran är väldigt turisttätt, och det är helt sant. Det finns fler invånare på den franska rivieran än den italienska rivieraen, och det finns också större städer på den franska rivieran.

Nice french riviera

Det betyder att om du inte gillar en högre puls av den plats du är i och vill ha fullständig lugn, är den italienska rivieraen troligen mer lämplig för dig.

Men notera att medan den franska rivieraen i allmänhet är mer fullsatt och högt tempo än den italienska rivieraen, det vill säga inte att det inte finns platser som är lika lugna som den italienska rivieran.

Något som många betonar är att franska rivieran är mycket dyrare än den italienska rivieraen. Vissa människor hävdar dubbla kostnader, och det är sant för vissa saker. Men ja, franska rivieran är dyrare än den italienska rivieran – i allmänhet.

Dessutom är en annan sak du vill ha i åtanke när du jämför varandra, den tid då du går till franska Rivieran eller Italienska Rivieran, eftersom det kan få stor effekt på hur du uppfattar platserna.

Om du åker i augusti, kommer både italienska och franska rivieran att vara mycket trångt, och om du är ute efter en plats på stranden kan det att vara knepigt.

Den franska rivieran är också känd för att vara posher än den italienska rivieran. Den franska rivieran har gott om stora hotell, restauranger, museer, etc. Du hittar också ett stort Oceanographic Museum i Monaco och mycket mer. Självklart talar dessa byggnader och arenor mer för vissa än andra, så om du är en fan av denna typ av atmosfär, är den franska rivieraen för dig, eftersom den italienska rivieraen i allmänhet inte är så.

Närmaste du kommer till atmosfären på den italienska Rivieran är Amalfikusten, på platser som Positano, Capri, Sorrento eller Ravello. Dessa har många lyxbutiker, något som franska rivieran är känd för.

Den franska rivieran är känd för att vara glamorös, lyxig och dyr, med massor av lyxaffärer och rika människor, och på den sätt är den italienska rivieraen lite av motsattsen,  mer informellt och avslappnat.

Den italienska Rivieran har fler hamnstäder som erbjuder traditionell italiensk mat och en övergripande avslappnad italiensk atmosfär.

French Riviera or italian riviera

På italienska Rivieran drivs de olika boende ofta av familjer som familjeföretag, med små hotell, privata rum, B & B etc.

På italienska Rivieran hittar du färre museer än den italienska Rivieran, men du hittar gott om affärer och bra restauranger med äkta italiensk mat och bra italienskt vin.

Sammantaget kan du säga att den italienska rivieran är mer “jordnära” och mer avslappnad, med aktiviteter som är mer fokuserade på naturen, såsom vandring, vandring i spår osv. Medan aktivister på franska rivieran inkluderar saker som att besöka museer och avkopplande på stranden.

Nu, för att svara på frågan om du ska besöka den franska rivieraen eller italienska rivieraen, är det bästa svaret att du borde besöka båda och ta upp ditt sinne utifrån dina egna erfarenheter.

Men om du bara har tid att besöka en av dem, kan du verkligen inte gå fel med det, även om du förmodligen hittar en av de “bättre” och mer lämpliga för dina önskemål om du jämför dem.

Båda är fantastiska och erbjuder ett fantastiskt medelhavsklimat med massor av sol.

Om du jämför de två som är baserade på mat, vet du säkert att både franska och italienska köket är fantastiskt. Båda erbjuder underbara viner, främst rosé på den franska rivieran och vita viner på den italienska rivieran.

Nu, med allt detta sagt, vilken av franska rivieran eller italienska rivieran tycker du bäst bygger på dina personliga preferenser?

Har du någonsin besökt de två tidigare?

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*