Nice vs Paris: Vilken Stad är Bättre?

Marseille vs Paris

Låt oss ta en titt på de stora försäljningsställena i Nice och Paris

Mat

Nice: ​​Pizzan kan ha vunnit global popularitet och även anpassad för att passa alla smaker, socca, a välkända snacks hemma i Nice har reserverat en genuint lokal stil. Den här krispiga, varma kikärtspannkakan kan du köpa i matbutiker i Gamla Stan eller vid små bistroers disk.
Soccas kan köpas på språng och avnjutas med en stänk av svartpeppar medan den fortfarande är varm.

Paris:

Medan crêpes brukar vara släkt med Bretagne, där bovete crêpes (sarrasincrêpes) kommer ifrån, denna viktiga gatumat är allestädes närvarande i Paris. Det är svårt att inte bli frestad att gå in i ett crêperie av de behagliga dofterna som fyller gatorna. Se till att du unnar dig en färsk pannkaka och njut av det delikata sättet att smeten sprids på ett ångande redskap med en träkratta och kryddas med salta eller söta ingredienser. Några bra ställen för crêpes är rue de Rivoli, Montmartre och rue Mouffetard.

Tillfredsställa den söta tanden

Nice: När man är i stan, en gelato från maître glacier eller en klassisk glassmaskin är det enda sättet att släcka törsten efter något väldoftande. I Gamla Stan, gå till Fenocchio och välj bland mer än 70 smaker som vit choklad, lavendel, avokado eller timjan, etc.

Paris: För dem som verkligen vill tillfredsställa sin sötsug, kommer macarons att imponera på dem: färgglada, lagom, krispiga marängkakor med sylt- eller ganache-aktig fyllning. De flesta bagerier säljer denna fantastiska dessert men för den riktiga McCoyen, gå till Pierre Hermé eller Ladurée, eller båda för att avgöra vem som har den bättre makronen. I decennier har denna strid delat parisarna i två läger.

Bästa franska bakverk du måste prova

Ändra landmärkena

Nice: Innan nu har du kanske inte hört den här staden, men du har med största sannolikhet sett bilder eller hört talas om La Prom eller Promenade des Anglais. Denna populära 4 km långa strandpromenad är Nices landmärke uppkallad efter de engelska mecenaten. De bankrullade dess konstruktion i början av 1800-talet. Cykla eller gå nerför denna strandpromenad som är markerad med palmer och njut av den otroliga utsikten över det lysande blå vattnet i Angel Bay.

Paris: I varje stad finns det en historisk (a)plats som är en viktig artär. För Paris måste detta vara Champs Élysées. Det är en livlig shoppinggata med remsor av lyxiga märkesbutiker, restauranger, biografer och full av slingrande turister. Paris Marathon och Tour de France-tävlingarna slutar här. Här hålls en del av militärparaden på Bastilledagen, liksom presidentinvigningen. Ett äkta parisiskt landmärke, du kan ha en fantastisk utsikt över avenyn från Triumfbågens topp.

Frankrikes mest kända monument

Fördjupa dig i någon kultur

Nice: Under hela året är båtmässor vanliga spektakel i staden: Nice Côte d’Azur båtmässa, den internationella roddregattan i Nice och hamnfesten är några av öppningarna hålls som besökare kan närvara. Konstfantaster kommer att bli glada över Musée Matisse och Musée Marc Chagall, två nationella museer som ägnas åt verk av målarna Henri Matisse och Marc Chagall, som båda tillbringade större delen av sina liv i området. För en förtjusande bilresa längs Côte d’Azur, gå ner från Menton till Cannes, förbi Monaco, Antibes och Ferrat.

Paris: Romantikens stad är en otrolig lycka för kulturälskare: oavsett vart du tittar eller går, pågår det alltid en konsert, en utställning eller en kulturell händelse. Om du har varit på många av de vanliga turistdestinationerna, gå av badvägen på de europeiska kulturarvsdagarna (Journées européennes du Patrimoine) och besök kulturella och historiska platser som ofta är förbjudna under hela året.
Dolda tunnelbanestationer, medeltida vattenavrinningssystem, akvedukter, privata herrgårdar, och frimurarloger är några av de genuina platserna där man ytterligare kan fördjupa sig i fransk kultur och historia.

Hur man tar sig från Paris till Nice

Tala som en lokal

Nice: I staden kommer du att höra många ord och uttryck lånade från den occitanska dialekten som talas i området (Niçard). Du kommer att höra italienska relaterade ord som ’atchidente’ (olycka), ’Basta’ (tillräckligt), ’Glander fai tira’ (släpp det, släpp det) eller ’boucan’ (högt ljud), ’Allez, la baièta !’ (hejdå pussar!)

Paris: Pariser kan vara dramatiska och uttrycksfulla när de uttrycker sina klagomål. Gå in i striden med följande uttryck: ”C’est pas possible!” (”Jag kan inte tro det!” eller ”Det här händer inte så …”), ”J’en peux plus.” (”Jag orkar inte längre ”eller ”Jag är utmattad”) följt av ett långvälling eller suck, vilket visar din frustration eller otålighet för alla att se.

Paris vs Nice – Jämförelse

Stadsstorlek: Nice är litet och mer som ett semestermål. Därför erbjuder den alla nödvändigheter som man kan förvänta sig att en turistplats har som naturen och en mer avslappnad publik. Staden upplever också färre kulturevenemang under året, och den har färre museer jämfört med Paris.

Paris är en storstad i nästan alla betydelser av ordet. Den åtnjuter mer berömmelse än sin södra motsvarighet och populär bland miljontals turister. Under hela året erbjuder Ljusstaden fler evenemang och kulturella shower för att hålla alla intresserade. Paris är också hem för det ikoniska Louvren och Musée d’Orsay som står för några av de finaste och mest eftertraktade konstverken över olika epoker.

Medan Nice är litet och mer avslappnat, är Paris annorlunda. Den franska huvudstaden registrerar fler besökare än någon annan plats i landet årligen, med tanke på dess turistiska egenskaper. Det utgör varför det finns en högre brottslighet, och du bör vara uppmärksam på detta när du besöker. Detta tar inte på något sätt bort stadens magi eftersom det mer är ett problem som stora och attraktiva städer tenderar att möta.

Dessutom är högsäsongen i Nice fortfarande hanterbar som turist. Det kan finnas folkmassor men inte vad du inte skulle kunna. Jämfört med Paris är Nice mer rättvist i detta avseende. Publiken under Paris högsäsong kan vara ett problem, särskilt för besökare som inte gillar för mycket stress. En typisk parisisk högsäsong på sommaren innebär längre köer på populära platser och frustrerande trafik där du kanske minst förväntar dig.

Väder

En av de två städerna, Nice, har bättre väder enligt resenärer som besöker båda platserna. Nice ligger på franska rivieran och har berg och stränder, och det gör det perfekt för utomhusaktiviteter. Om du vill kan du ge dig ut för att klättra på morgonen och välja att vindsurfa på eftermiddagen. Nice ligger också nära den italienska gränsen, så man kan köra till Liguriens kust utan stopp.

Paris har kallare väder, men det är fortfarande trollbindande på en regnig vinterkväll, med gator som lyser och kaféerna glittrande. Ibland lämnar lokalbefolkningen Paris söderut som Nice när vädret blir outhärdligt för dem. Nice erbjuder strålande pittoresk utsikt över Côte d’Azur, och det finns flera saker att se.

Allmän översikt I världen finns det få platser där du kan åka skidor i de snöiga bergen på morgonen och bada i Medelhavet vid middagstid. Detta är en perfekt aprilritual om du vill njuta av staden som en lokal. Nice är en strandstad som känns väldigt mycket som ett turistmål till karaktär och form till glädje för miljontals semesterfirare. Och om du funderar på att leva hypen i södra Frankrike, är staden rätt ställe att inleda förfarandet.

När det gäller Paris har det inget att bevisa. Du kommer att ha flera kulturella evenemang att delta i, och nattlivet är ständigt livligt. Men se upp för folkmassorna, brotten och de ibland olidliga pendlingarna som är besläktade med storstäder. Så du måste boka biljetter i god tid för att bespara dig mycket besvär. Vad ska man inte gilla med Paris?! Den franska huvudstaden är ett nav för de stora västeuropeiska städerna och har effektiva kollektivtrafik.

Nice reseguide

Nice vs Paris – Sammanfattning

Att välja mellan Nice och Paris är inte svårt eftersom det handlar om preferens och livsstil – oavsett om du är en stadsturist eller om du bara älskar det avslappnade livet i en mindre stad som ligger mellan Alperna och havet. Så om du är en hängiven stadsbor, djupt intresserad av mode, konst, affärer eller akademiker, då är Paris ditt. Å andra sidan är Nice perfekt för dem som gillar naturen, utomhus, havet och bergen. Du får välja.

Lämna ett svar

Related