Rivieran bjuder inte bara på sol och bad – störst i Frankrike på golf

I lite mörkare tider, som nu, kan det vara kul att kolla på flygbiljetter och hotell på din favoritdestination. Beroende på vad du gillar att göra så erbjuder de flesta flygbolag och resebolag något för de allra flesta. Vare sig du är intresserad av sport, bad, sol eller varför inte skidåkning. Franska Rivieran, med städer som Nice, Monaco, Cannes och Saint Tropez lockar många turister under årets alla månader och dagar och erbjuder det mesta. Samtliga städer har också en tågförbindelse vilket gör att man kan åka emellan städerna på bara några timmar. Du kan till och med ta dig till Italien i öst via tågrälsen.

Frankrike är också en väldigt stor fotbollsnation och vann VM 2018 mot Kroatien i finalen med 4-2. Europa bjuder på den bästa fotbollen i världen men också annan sport som Formel 1 och Golf. Även om fotbollen är den största sporten så är golf något väldigt speciellt. En väldigt lugnt sport för gentlemannen och med oerhörda prispengar. Om man ej befinner sig på några av golftävlingarna, går det även att se de senaste oddsen på fotboll och golf lite överallt. Vid tillfället står oddsen lika mellan Brooks Koepka och Rory McIlroy på 11.00 att vinna 2020 Open Championship. Med stora streaming bolag som visar golf är det enkelt för den sportintresserade att följa även det. Det har blivit en sport som vilken annan. Och även om många som gillar att spela golf tidigare bara har tänkt på Spanien som destination så finns nu Frankrike i en ny tappning. Ett golfland som är i ett uppsving och där det finns stora förändringar på gång. 

Franska rivieran med sitt medelhav bjuder på gudomliga platser att bo på. Både hotell, lägenheter och lite mer delade boenden med andra. För den som kommer återkomma lite mer frekvent och vill spela golf finns det även chans att köpa lägenhet. Tänk att kunna ha ett boende i ett paradis året om.

För dig som planerar en lite längre resa när du är på plats finns det mycket att göra och många städer att se. Med tåg tar du dig som sagt till alla städer på relativt kort tid och det finns restauranger, hotell och underbara badstränder att se. På Franska rivieran finns det något för alla. Gillar du 50-tal, extrem lyx, eller vill du fullkomligt bada i underbara ostron, fina viner och bo på fina hotell är det definitivt hit du ska åka. Varför inte besöka Café de Turin i Nice eller Le Tube i Cannes. Två ställen som verkligen inte försöker vara något speciellt eftersom alla som bor på orterna vet vad det är och vad de får här.

Källa: Unsplash

Från Franska rivieran kan du även ta dig enkelt till exempelvis Italien, Korsika, Spanien eller till och med Portugal. Dock med flyg. Har du möjlighet att hyra en båt eller eller besöka de andra städerna i regionen är det verkligen något att rekommendera. Fotboll, golf, god mat och fin kultur och badstränder gör Frankrike, som land, till det mest besökta landet i världen. Landet har lite av allt. Du kan även titta på fransk fotoboll i området.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*