68 Saker att Göra och Besöka på Franska Rivieran

Den franska rivieran är en värld full av möjligheter.

Dess fantastiska landskap, azurblå vatten, pittoreska städer och rik historia är bara några av anledningarna till att 11 miljoner turister besöker den franska rivieran och stannar i genomsnitt 6,3 nätter, varje år.

Franska Rivieran har alltid lockat besökare – från aristokrater från Ryssland och Storbritannien till kända skribenter och kändisar.

Och anledningen till att turismen på den franska rivieran har vuxit genom åren verkar vara att när man väl besöker tenderar många att komma tillbaka.

Längs den franska rivieran finns det många olika städer att besöka, inklusive Menton längst öster om Rivieran, och St.Tropez längst bort på andra sidan.

I det här inlägget listar vi 68 saker att göra på den franska rivieran.

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais, är en ökänd Riviera ikon, som ligger i Nice.

Promenade des Anglais är en strandpromenad som sträcker sig längs Medelhavet från Nice flygplats, hela vägen till Quai des États-Unis i öster. Promenade des Anglais är en strandpromenad som är ca 7 kilometer lång. Som namnet antyder byggdes Promenade des Anglais av engelska aristokrater på 1800-talet.

Nice Promenade des Anglais French Riviera

Promenaden, som den kallas idag, kallades ursprungligen Camin deis Anglés, som översätr still “Engelska vägen”.

I dag drar promenaden många turister och besökare, och längs strandpromenaden finns det gott om bänkar så att du kan sitta ner och njuta av den magnifika utsikten.

 Île de Porquerolles

Porquerolles, även känd som Île de Porquerolles, är en ö på den franska rivieran, belägen i Îles d’Hyères.

Ön är en populär turistattraktion och en ö som bara måste besökas bland alla saker att göra på franska rivieran.

Det är en ganska liten ö med en befolkning på cirka 200. Dess areal är 1 254 hektar.

Det finns tre Îles d’Hyères ö, och Porquerolles är den största.

Det finns en liten by på ön som grundades 1820, och den har också en fyr och en kyrka.

År 1912 köptes hela ön av François Joseph Fournier. Han planterade sedan massor av vinodlingar och började odla druvor för vin.

På grund av att en stor del av ön idag är en nationalpark, även känd som Port-Cros Parc National) är ön ett måste-besök om du vill uppleva naturens lugn.

Calanques nationalpark

Om du gillar natur och djur, bör du besöka denna nationalpark på din lista på saker att göra på franska rivieran.

Nationalparken grundades 2012 och sträcker sig över 520 km2. 85 km2 är mark och resten av nationalparken är havsområde, blandar vatten med mark, skapar en vacker natur. Nationalparken sträcker sig mellan Marseille och Cassis.

Villa Ephrussi de Rothschild

Denna vackra villa ligger vid Saint-Jean-Cap-Ferrat. Villan är designad av en fransk arkitekt vid namn Aaron Messiah, och därmed byggdes villan mellan åren 1905 och 1912 av ingen annan än Baroness Béatrice de Rothschild. Som namnet avslöjar, är denna villa på den franska rivieraen från Rothschild-bankfamiljen. Villan har utsikt över Medelhavet och när baronessen flyttade in dekorerade hon hemmet med unika möbler, exklusiva målningar och annan konst, som porslin.

Trädgården är ett måste om du tycker om trädgårdar. Faktum är att trädgården klassificeras som en av de franska kulturens kulturella grunder “Notable Gardens of France”.

När Baroness Béatrice de Rothschild dog, donerade hon sin villa och allt inuti den till Académie des Beaux Arts, vilket är anledningen till att villan nu är öppen för allmänheten.

Lérinsöarna

Namnet “Lérins islands” är ett samlingsnamn för fyra öar på den franska rivieran, belägen i Medelhavet, vilket skapar en grupp öar som ligger nära varandra. Öarna ligger mycket nära Cannes, bara några minuter bort med båt, och några av öarna kan även ses från fastlandet. öarna som utgör Lérins är Île Sainte-Marguerite, Île Saint-Honorat, Îlot Saint-Ferréol och Îlot de la Tradelière. De två öarna som nämns ovan är de största av de fyra.

French Riviera by Helicopter

Att besöka någon av öarna är en populär turistattraktion, eftersom färjor regelbundet avgår från den gamla hamnen i Cannes, vilket gör själva resan till en underbar turné och upplevelse. Öarna är först kända för att ha varit bebodda under romartiden, men tillhör nu kommunen i Cannes administrativt. På St Honorat finns det munkar som bor på ön, som också råkar ha sina egna vingårdar, där de producerar sitt eget vin.

Pampelonne-stranden

Pampelonne-stranden anses vara den mest underbara stranden i St-Tropez, och som ett resultat kan du förvänta dig många människor här på sommaren. Stranden ligger i Ramatuelle. Stranden består av nästan fem kilometer vacker vit sand, som kontrasterar det azurblå vattnet i Medelhavet.

Om du är en strandperson som kommer till franska Rivieran för att njuta av de underbara stränderna och vattnet, bör Pampelonne-stranden vara på din “saker att göra på franska rivieran” lista. Pampelonne-stranden var ett av målen i Operation Dragoon – den allierade ivationen i södra Frankrike 1944, som i slutändan fick tyskarna att ge upp och överge södra Frankrike.

Efter det har stranden fått sitt rykte tack vare kändisindivider som Coco Chanel och Juliette Greco som har tillbringat sina somrar där.

Picasso Museet

Namnet lämnar lite utrymme för fantasi, för det här museet är faktiskt ett Picasso-museum som visar Picassos konst.

Museet ligger i Antibes gamla stad och lockar många turister varje år. Museet ligger i slottet där Picasso arbetade och bodde under 1946.
Picasso donerade faktiskt personligen flera verk till museet, och de mest kända målningarna är “The Goat” och “La Joie de Vivre”. jag

1990 donerade Jacqueline Picasso, Pablo Picassos fru flera verk till museet efter hans död. Detta inkluderade 4 målningar, 10 ritningar, 2 keramik och 6 etsningar. Om du besöker Musee Picasso kan du se totalt 245 verk av Picasso.

Blomstermarknader

Som en plats i södra Frankrike har franska rivieran massor av blomstermarknader där du kan hitta stora samlingar av fantastiskt vackra blommor. Många blomstermarknader är öppna året runt, och om du är i närheten, till exempel blommamarknaden i Nice, kan du känna till underbara dofter av färska blommor.

Ile Sainte-Marguerite

Ile sainte-Marguerite, även känd ön Saint-Marguerite, är den största bland Lérinsöarna.
Den är ungefär 3 kilometer i längd och 900 meter tvärsöver.

Den här ön är en populär turistattraktion, inte bara för att båtturen som går från Cannes för att komma hit är fantastisk, men det erbjuder också vackra, lugna stränder som är långt ifrån lika trånga som de som ligger tvärs över på fastlandet. Detta gäller särskilt under sommaren.
Båtturen från Cannes tar bara 15 minuter, vilket gör denna ö ganska lättillgänglig.Sainte Marguerite Lérins

Ön har underbara skogar med vackra paraply tallar och eukalyptus, vilket gör det till ett måste-besök för den som uppskattar naturen, och som vill komma undan de höga tempot i städerna på den franska rivieran.

Byn på ön är liten och består av cirka 20 byggnader, varav de flesta tillhör fiskare.

Hotellet som tidigare befann sig på ön stängdes år 2005. Dessutom har det ett historiskt fort med namnet Fort Royal, som mestadels är känt för att vara den plats där mannen i järnmaskan var låst i.

Ön Saint-Honorat

Bland saker att göra på den franska rivieran, finns denna ö ett populärt val för många turister.

Det är den näst största ön bland Lérinsöarna, men det är mest känt för att vara en ö bebodd av munkar.

Det är den näst största ön i Lérinsöarna, som ligger ungefär en mil från Cannes och fastlandet på den franska rivieran. På längden är ön ca 1,5 kilometer och 400 meter bred.

Idag är ön hemma för 30 cistercianska munkar, och har en fantastisk naturomgivning. Ön har ett antal kapell och intressanta platser, till exempel kvarlevor av en Napoleonkanonboll, en pistolplacering från andra världskriget. Dessutom har det ett kloster som används av munkarna. Som turist kan du till och med delta i en massa.

Musée Matisse – Matisse Museumet

Det är inte bara Pablo Picasso som har sitt eget museum på franska rivieran.

För den person som älskar konst, kommer du gärna att höra att bland de saker att göra på franska rivieran besöker Mattisses eget museum, med namnet musee matisse.

Museet innehåller en stor samling konstverk från Matisse. Det är faktiskt en av de största samlingar av hans arbete. Museet öppnade 1963 och ligger i Villa des Arènes, som är en villa från sjuttonhundratalet i Nice på den franska rivieran. Villan ligger nära Hotel Regina som är den plats där Matisse bodde.

Cap Ferrat

Cap Ferrat är en plats på den franska rivieran som du bara behöver besöka, med sitt fantastiska landskap, vackra hus och mycket mer. Cap Ferrat är en av de mest exklusiva platserna på den franska rivieran, om inte den mest exklusiva platsen på franska RIviera. Om du besöker, ser du enorma vackra villor som har den mest underbara utsikten över Medelhavet.

Det finns gott om kända byggnader på Cap Ferrat, som till exempel Villa La Mauresque, som ursprungligen byggdes 1906 för King Leopold IIs faderskonsulent, Villa Maryland, som ägs av medgrundaren av Microsoft, och kanske den viktigaste , Grand Hôtel du Cap-Ferrat.

Palais des Festivals et des Congrès

Namnet är inte det som avslöjar för många människor, men när Cannes filmfestival nämns, vet de allra flesta människor exakt vad det är.

65 Kändisar som har besökt Cannes Film Festival

Det är ett kongresscenter, som ligger i Cannes på den franska rivieran, som regelbundet håller festivaler och kongresser, inklusive Cannes Film Festival och Cannes Lions. Byggnaden invigdes 1982. För personer som besöker Cannes är det nästan obligatoriskt att besöka denna plats, och att ta ett foto på den röda mattan är helt enkelt ett måste.

Castle of Nice -Nice slott 

Om du är i Nice, eller ens om du är någon annanstans på den franska Rivieran och letar efter saker att göra på den franska Rivieran, bör du besöka slottet i Nice.

Slottet i Nice var en citadell som användes för militära ändamål för längesdan. Det är byggt på den stora kullen på östra sidan av Nice, strategiskt placerad – naturligtvis för att göra et svårare att attackera, men också att få utsikt över Medelhavet för att upptäcka fiender som kommer från havet.

Slottet i Nice byggdes på 1100-talet och stod fram till 1700-talet. Många gånger blev slottet belejrat, men år 1705 togs det tillbaka av franska trupper.

Tyvärr förstördes slottet i 1706 efter order från Louis XIV.

Medan slottet inte står kvar finns det många skäl att besöka slottet, som det nu kallas.

Kullen är en underbar park idag, som du kan promenera i och njuta av de vackra trädgårdarna. Om du kommer till toppen är utsikten magisk, eftersom den ger en komplett utsikt över Nice och Medelhavet. Det erbjuder panoramautsikt över staden och allt som omger det.

Museum Marc Chagall

Ett annat museum som är värt att besöka på franska rivieran är Marc Chagalls museum. Museets fulla namn på franska är Musée National Marc Chagall och är den största offentliga samlingen av målningar från Marc Chagall, den ryskfödda konstnären.

Museet öppnades när Marc Chagall levde, från stöd av kulturministern André Malraux. Museet invigdes sedan 1973.

Museet är också känt som “National Museum Marc Chagall Biblical Message” eftersom museet innehåller sjutton bilder som illustrerar det bibliska budskapet. När Chagall öppnade museet bestämde han sig själv exakt den plats där det skulle ligga.

Giens Peninsula

Gienshalvön ligger på den franska rivieran, och närmare bestämt nära Hyères. Detta är den perfekta platsen om du vill hitta sportiga utomhusaktiviteter att göra på franska rivieran. Den har campingplatser, en fantastisk panoramautsikt över halvön, liksom vattensporter.

Nice Katedral

Som namnet antyder är detta en katedral som ligger i Nice och är en romersk-katolsk kyrka.

Katedralen byggdes på 1650, och katedralen var färdig år 1685. Därför är katedralen mycket gammal och därmed rik på historia. Detta gör katedralen till en populär attraktion för turister att besöka.

1906 klassificerades katedralen som ett nationellt monument i Frankrike. Domkyrkan är dedikerad till antagandet av Jungfru Maria och Saint Reparata.

Cours Saleya

Detta är en populär frukt, grönsaker, lokalprodukts marknad i Nice, närmare bestämt den gamla staden Nice. Marknaden erbjuder massor av klassiska och traditionella franska produkter, såväl som lokalt producerade blommor, grönsaker och frukt, där man bokstavligen kan smaka på deras färskhet.

Marknaden hålls på Cours Saleya, därmed dess namn.

Marknaden hålls från tisdag till söndag, från 6.00 till 13.00. Den är stängd på helgdagar.

Om du verkligen vill anama sydfranska traditioner och dessa atmosfär är detta ett måste-besöka. De härliga dofterna från blommorna är svåra att sakna, och gör det till en riktig fransk riviera erfarenhet.

På marknaden är olivoljorna oerhört populära, eftersom de kommer direkt från proveniensområdet. Tala om färsk olivolja.

Cap Canaille

Cap Canaille är en rubrik mellan städerna Cassis och La Ciotat. Det ligger 394 över havet, vilket gör den till den högsta havsklippan i Frankrike.

Det vackra klippans ansikte kallas Falaises de Soubeyrannes och konserter av olika lager av sten – sandsten, konglomerat och kalksten.

Den fantastiska Corniche des Crêtes-vägen ligger på toppen av klippan, vilket gör det till en fantastisk plats att köra med det mot vackra landskapet över Medelhavet.

Här kan du gå vandring – och bergsklättring om du vågar. Var försiktig men.

Vandringen erbjuder fantastisk utsikt och en trevlig promenadupplevelse.

Fort Carré

Fort Carré är ett historiskt fort som byggdes på 1500-talet, som ofta kallas Fort Carré d’Antibes. Fortet är stjärnformat och har fyra pilhuvudformade bastioner. Fortet ligger strax utanför Antibes.

Romarna tros ha byggt de första forten i Antibes, år 1553, ett torn som heter la tour Saint-Florent. Efter Henry III lade fyra bastioner i 1565, och det blev då Fort Carré – vilket översätter till det kvadratiska fortet.

Den första förstärktes på 1680-talet för att skydda mot ricochetbrand.

Idag kan det besökas av turister, och många turister besöker denna attraktion varje år.

Palais Lascaris

Palais Lascaris är en aristokratisk byggnad i Nice, på franska rivieran, byggd i sjuttonhundratalet. Idag är det ett musikinstrument museum, som rymmer över 500 instrument, vilket gör den till den näst viktigaste samlingen i Frankrike.

Huset ägdes av familjen Vintimille-Lascaris fram till 1802, men 1942 köptes huset av staden Nice med planer på att omvandla det till ett museum. I 1070 var museet äntligen färdigt.

Idag kan du besöka det här underbara och historiska museet och se historiska musikinstrument byggda runt byggt runt 825-1904.

Tourrettes-sur-Loup

Också kallad Loup, det här är en vacker kommun belägen i sydöstra Frankrike. Det är en liten konstnärsby som ligger nära Vence, och det har fantastiska medeltida och romanska byggnader om du är intresserad av det. Det är främst en turistby, men byn har också en lång och rik historia.

Att besöka Tourettes-sur-loup ger dig inte bara ett fantastiskt landskap och en rik historia, men det ger dig också en härlig kontrast till de stora städerna på den franska rivieran.

Detta är en plats som ofta ses på listor över saker att göra på franska rivieran, inklusive den här.

När du tänker på att utforska små ptioreska franska byar är det här definitionen av en, och det är därför många turister hittar sig hit.

Calanque de Sormiou

Detta är den största calanquen av Calanques nationalpark i Frankrike. Beroende på hur du räknar och mäter, och eftersom Franska Rivieran inte har några officiella gränser, kan detta (eller kanske inte) falla i den franska rivierans gränser, eftersom det ligger n 9: e arrondissementet i Marseille.

Calanque de Sormiuo är känd för sina populära klättringsplatser och fantastiska landskap.

Larvotto

Larvotto är den östra punkten i Furstendömet Monaco.

Det går ombord på Roquebrune-Cap-Martin, och i Larvotto hittar du Grumaldi Forum, som är ett konferens- och kongresscenter vid strandpromenaden i Larvotto.

Här kan du också hitta den japanska trädgården.

Rysk-ortodoxa katedralen, Nice

Den rysk-ortodoxa katedralen i Nice, även känd som den ortodoxa katedralen St Nicholas, är, som namnet avslöjar, en ortodox katedral som har erkänts som ett nationellt monument i Frankrike.

Den ryska ortodoxa katedralen i Nice är den största och mest östliga ortodoxa katedralen i Västeuropa.

Det öppnades 1912 tack vare Tsar Nicholas II i Ryssland

En lång rättslig tvist över katedralen har ägt rum, och i 2011 överförde domstolen domkyrkan till egenskap av den ryska staten.

Idag kan du besöka den enorma byggnaden och beundra dess fantastiska arkitektur och detaljer.

Medan Nice är en stad full av intressanta och vackra arkitektoniska byggnader, finns det förmodligen inte en så unik som den ryska St Nicholas ortodoxa katedralen,

Inte överraskande, att besöka katedralen är en av de mest populära sakerna att göra på den franska rivieran, eller åtminstone bland de saker att göra i Nice.

Golfe-Juan

Golfe-Juan ligger längs den franska rivieran och tillhör kommunen Vallauris.

Golfe-Juan är en populär plats för turister främst på grund av dess stränder.

1815 kom Napoléon Bonaparte till Golfe-Juan med 600 män, efter att ha blivit befriad exil på ön Elba.

Botaniska trädgården i Eze

Som namnet avslöjar är detta en botanisk trädgård som ligger på Place du General de Gaulle i Eze,

Det var efter andra världskriget att trädgården skapades, byggd på ruinerna av en slott vid stadens då stora André Gianton. Trädgården ligger på en mycket brant terräng som faller över 400 meter, vilket ger den mest fantastiska panoramautsikten över Medelhavet. Trädgården har en otrolig samling av kaktusar som kommer från Afrika, Amerika och Medelhavsområdet.

Annonciade Museum

Annonciade-museet är ett bevis på att Saint-Tropez har varit aktiv ledare av avantgarde-målningar efter Paul Signac, som upptäckte den lilla fiskehamnen 1892.

Huvudet köpte ett hus och började painging, samt bjudit in flera av hans vänner att gå med, inklusive Matisse, Derain, Marquet.

Idag verkar Annonciade-museet från 1890 till 1950.

Phoenixparken

Parc Phoenix är en botanisk trädgård och zoo, som ligger i Nice på den franska rivieran, ligger på 7 hektar.

Parken invigdes 1990. Parken har olika zoner som den är uppdelad i, till exempel en djurzon, tripisk zon, vattenzon etc.

Villa Kerylos

Villa Kerylos är ett hus som ligger i Beaulieu-sur-Mer på den franska rivieran, och är byggt i gammal grekisk stil runt början av 1900-talet.

Villan byggdes av den franska arkeologen Theodore Reinach. och har listats som ett historiskt monument – ett monumenthistorique av det franska kulturdepartementet sedan 1966.

Byggandet av huset började 1902, och 6 år senare blev det färdigt.

Huset är vackert inrett och har influenser från Rom, Pompeji och Egypten.

Byggnaden har utrustats med moderna ändringar från 1900-talet, som el och golvvärme. Huset donerades till Institut de France, och idag är villan ett museum som är öppet för allmänheten som du kan besöka och njuta av.

Calanque de Port-Miou

Calanque de Port-Miou en lång och smal calanque, vilket gör den lämplig som en småbåtshamn. Det är en av tre calanques i Cassis. Hamnens namn är Port-Miou.

Jean Cocteau Museum

Detta är ett härligt museum som ligger i Menton, den sista staden före den italienska gränsen mot öster. Museet är tillägnad den franska konstnären Jean Cocteau, och om du är intresserad av konst, bör att besöka detta museum absolut vara på din “saker att göra på franska rivieran” -listan, bland många andra museer.

Detta museum visar samlingen som tillhör den amerikanska affärsmannen och Cocteau entusiasten Séverin Wunderman. Museet är indelat i sju delar, och museet har nästan 1000 grafiska verk av Cocteau. Majoriteten av kostverk kommer från Séverin Wundermans egen samling.

Villa Massena (Museum)

Villa Massena museum är ett museum beläget i staden Nice. Museet ligger inuti en av de mest prestigefyllda villorna från 1800-talet, belägen på Promenade des Anglais.

Huset såldes av Victor Massénas son, som byggdes av fadern till Nice i 1919, under förutsättning att villaen blev ett museum med namnet “Massena Museum”, och hade sin trädgård öppen för offentlig. Detta underbara Belle époque museum är helt enkelt ett måste-besök om du någonsin i Nice, och njut av vackra byggnader och historia.

Museet renoverades i 8 år och öppnades sedan 2008.

Villan har 23 utställningsrum och flera trädgårdar. Dessa uppvisar fokus på historian av Nice.

Vallee des merveilles

Vallée des Merveilles är en del av Mercantour nationalpark, som ligger på franska rivieran.

Här kan du hitta massor av stengravyrer oc petroglyfer på stenar över dalen. Petroglyfen identifierades först av den brittiska arkeologen Clarence Bicknell 1881. och mellan åren 1897 och 1902 katalogiserade han mer än 10.000 ritningar. Så, du kan förvänta dig att se ganska mycket historia om du besöker.

Paloma Beach (Strand)

Paloma Beach är både en strand och en restaurang, som ligger precis intill det vackra blå medelhavet. Det är en lyxig strand och hotell som erbjuder fantastisk service och en dag på stranden utan vanligt.

Om du vill ha en lugn och avkopplande dag på stranden, och fly från de stora folkmassorna under sommaren är det här palatset att gå till.

Chateau de la Napoule

Château de la Napoule är ett franskt slott som ligger i Mandelieu-la-Napoule, som har återställts till sin ursprungliga ära. Slottet har varit ett historiskt landmärke sedan 1993.

Dessutom är slottets trädgårdar listade som de mest anmärkningsvärda trädgårdarna i Frankrike av franska kulturdepartementet

Om du gillar arkitektur, buldings och trädgårdar, är Chateau de la Napoule ett måste-besök.

Calanque d’En-Vau

En kalque är en “smal, brant murad inlopp som är utvecklad i kalksten, dolomit eller annan karbonatskikt”, en kan hittas längs Medelhavskusten, inklusive franska rivieran.

En calanque bildas av erosion eller ett tak i en grotta som sammanfaller. Om du vill se en Calanque kan du besöka Calanque d’En-Vau.

Notre-Dame de Nice

Notre-Dame de Nice är en basilika som ligger i Nice på den franska rivieran. Basilikan är romersk-katolsk och ligger på Avenue Jean-Médecin, mitt i centrala Nice.

Basilikan byggdes mellan åren 1864 och 1868 och designades av Louis Lenormand. Notre-Dame de Nice är den största kyrkan i Nice, men inte den största katedralen.

Om du besöker, kommer du att hypnotiseras av Notre-Dame de Nices skönhet med alla dess fantastiska arkitektur.

Basilikan är inspirerad av Angers katedral och är byggd i gotisk stil.

Denna basilika är en av de mest populära turistattraktionerna och platserna som ingår i en turist sightseeingtur i Nice.

Marineland

Marineland är en nöjespark i Antibes.

Nöjesparken grundades 1970 och omfattar 26 hektar, inklusive saker som en marin zoologisk park med delinarium, en vattenpark. en barnlek park, ett hotell, och mycket mer.

Marineland hade 1,2 miljoner besökare 2014, vilket gör den till den mest besökta attraktionen och platsen i hela regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur. Så om du litar på folkmassorna angående saker att göra på den franska Rviera, verkar en hel del människor vara överens om att bland de saker att göra på den franska rivieran, är Marineland vara en av dem.

Musee de la Castre (Museum)

Detta museum ligger i den gamla staden i Cannes, i kvartalet som heter Le Suquet.

Museet ligger inuti slottet som ligger havre över toppen av Suquet-kullen.

Old town of Cannes

Cannes Le Suquet

Le Suquet är den äldsta delen av cannes, där munkar brukade leva, så den här delen av Cannes är rik på historia.

Slottmuseet i Cannes visar olika samlingar som tillhör staden, inklusive primitiva konster i Himalaya-Tibet, Arktis, Pre-Columbian Amerika, Oceanien, Medelhavs antikviteter, Asiatiska musikinstrument, Landskapsfärger av Prevence och så vidare .

Parc du Mugel

Parc du Muguel är en botanisk trädgård och en kommunal park i La Ciotat. Parken och trädgården ligger Betwen Marseille och Toulon. Denna attraktion har listats i listan över Noterbara trädgårdar i Frankrike av det franska kulturdepartementet, vilket visar att det verkligen är en park att besöka som turist.

Den botaniska trpiska trädgården har 30 olika arter av palmer, liksom ett antal andra tropiska växter. Utanför huvudhuset, kommer du att kunna hitta en underbar trädgård av lavendel.

Bland de många palmer som du hittar i Parc du Muguel är mimosa, bougainvillia, bambu, banan.

Parken är ganska stor – tolv hektar.

Turisttåg

Det finns gott om turister i olika städer och städer på den franska rivieran. Dessa tåg går över viktiga monument och platser i staden från vilken den börjar, samt ger dig en förutbestämd reseguide via headsetet som du får låna. Att promenera till varje ställe i en stad kan vara tröttsamt, det här är ett bra sätt att se stora delar av staden utan att behöva gå som en galning medan du samtidigt lär dig saker sedan ut området.

Det finns turisttåg i Cannes, nära festivalen och i Nice kan du hitta tåg på Promenade des Anglais.

Observera att dessa turisttåg är huvudsakligen eller enbart tillgängliga under högsäsong.

Chateau Grimaldi

Château Grimaldi är ett slott som ligger i Cagnes-sur-Mer, byggt på grundens av en tidigare som byggdes av grekerna. Grimaldi-namnet är faktiskt samma namn som Monacos regeringshus, och år 1309 byggdes slottet av Rainier Grimaldi som var en herre i Cannes, en admiral i Frankrike, och viktigast av allt en förfader till dem.

Slottet användes som barack och ett sjukhus under den franska revolutionen, och idag ägs den av staden Cagnes.

Slottet är strategiskt byggd på en kulle, något som nästan alla hus gjordes förr, för att förebygga från eventuella attacker.

Slottet är vackert detaljerad och har mycket av sin orginiska charm kvar. Idag används slottet Grimaldi som ett utställningscenter för samtidskonst som kommer från hela världen. Det är också ett museum för modern konst. Därför, om du är intresserad av konst och arkitektur, är Chateau Grimaldi definitivt det bästa du kan göra på franska rivieran.

Parc du Mont Boron

Parc du mont Boron är en vacker park belägen i öst trevlig. Parc du mont Boron är en vacker park belägen i öst trevlig.
De två mest populära attraktionerna här är Chateau de l’Anglais och Lazarets grotta. I trädgården finns vackra gränder som sträcker sig mellan vackra växter, träd och blommor och gör en promenad till en fantastisk aktivitet på franska rivieran.

Embiez

Embiez, eller Île des Embiez, är en ö som ligger på den franska Rivieran i Medelhavet. Embiez är en populär turistattraktion för människor som vill utforska mer av Franska Rivieran. Dessutom är Embiez den största ön I Embiez skärgård. Embiez, eller Île des Embiez, är en ö som ligger på den franska Rivieran i Medelhavet.

Att besöka den här ön är perfekt om du letar efter lite lugn och slappna av eftersom ön bara har en befolkning på 10st. Det finns frekventa dagliga färjor som går till ön som du kan ta. Observera att högsta aktvitet är under sommaren, och detta är också den bästa tiden att besöka.

Öns yta är 0,9 kvadratkilometer.

På ön kan du faktiskt hitta ett hotell som har 60 rum, en svit och 150 lägenheter. Det finns fem restauranger, varav en är säsongsbetonad Paul Ricard skaldjur restaurang, som ligger inuti en segelbåt. Observera att denna restaurang endast är öppen i Juli och Augusti.

På grund av sin “avlägsna” plats har ön strikta miljöpolicyer, vilket gör det möjligt för dig att se olika fåglar som avocet, plover, gråhäger och skarv.

Cimiez kloster

Cimiez kloster är ett kloster i distriktet Cimiez. Det är en kyrka och kloster befolkade av ett litet samhälle av franciskanska friarer.

Massor av turister besöker denna plats, och majoriteten av de som kommer hit gör det för Franciscan Museum som visar en samling objekt som visar livsstilen som observerats av de franciskanska munkarna genom århundradena. Kyrkogården är där personer som Henri Matisse och Roger Martin du Gard, och Raoul Dufy, är begravda. Kyrkan är utrustad med betydande målningar från 1500-talet, som målades av lokala konstnärer Breas bröder.

Utforska Nice

Bland de saker som man kan göra på den franska rivieran, är att besöka Nice definitivt en del av många turisters planer.

Många av sakerna att göra i Nice har redan listats ovan, men det går inte att göra allt om några timmar. Nice har mycket att erbjuda, och du kan bokstavligen spendera flera veckor eller till och med månader att bara utforska Nice. Ta en dag för att utforska vad Nice har att erbjuda, och gör gamla stan ett trevligt besök.Beaches in Nice

Nice är i huvudsak den största staden på den franska rivieran och kallas ofta huvudstaden av Rivieran. Många turister väljer att bo i Nice så att de har ett relativt nära avstånd till allt, från Cannes till Monaco, vilket gör dagsutflykter väldigt lätt.

Skaldjur

Medelhavsköket är känt från hela världen, och det här köket är huvudsakligen centrerat kring skaldjur, vilket inte är konstigt med tanke på attden franska rivieran ligger precis bredvid Medelhavet och fiske är en viktig del av Rivierans historia. För faktum är att många av städerna, inklusive Saint-Tropez och Cannes har ursprungligen varit små fiskebyar.

På franska rivieran behöver du sätta mat och medelhavsmat i mitten av din lista över saker att göra och testa på franska rivieran.

Det finns en oändlig lista över restauranger, några hemska, några fantastiska. Om du är i de stora städerna och på de mer exklusiva gatorna är det relativt dyrt, men du kan hitta fantastiska franska pärlor och ha en traditionell fransk medelhavsmåltid till ett rimligt pris.

Utforska Monaco

För de allra flesta turister är Monaco en del av deras schema.

Varför? Eftersom Monaco är unik på så många sätt, och skälen att besöka är oändliga.

Bara det faktum att Monaco är det näst minsta landet i världen borde vara övertygande nog, men det är dessutom en av de mest lyxiga platserna i världen, eftersom det lockar många av de rika och kända.

Monaco museums

En resa från Nice är bara bara 20 minuter med tåg. Om du besöker, se till att du har en hel dag-  speciellt om du besöker första gången, då det finns oändligt många saker att titta på och beundra – från vacker arkitektur till fantastiska båtar till det imponerande kasinot och mycket Mer…

Besök Monaco, Monte Carlo Casino

Monte Carlo är en ikon på den franska rivier. Det är faktiskt en ikon i världen, av många anledningar. En av dem var att Casino de Monte Carlo är platsen där James Bond-filmer spelats in.

Kasinot byggdes 1863 för att hjälpa till att förhindra landet från att gå i konkurs, men eftersom spelande sågs ner på ner av kyrkan, så kallades det för ett spa.

Casino de Montecarlo

Casino Square Monaco, Monte Carlo

Kasinot i Monte Carlo-byggnaden är en sann ikon. Dess arkitektur är fantastisk, och insidan likaså.

Ibland är klädkoden för att koma in sträng, så du gör bäst i att ha en fin klädsel när du går in. Ibland behöver du till och med visa upp ditt pass för att komma in. Dessutom frågar de också ibland om entréavgift.

Oavsett om du spelar eller inte, att besöka Monte Carlos casino är verkligen en speciell upplevelse. Och om du inte inte känner att du passar in på Monacos lyxiga casino kan du alltid vända dig till online casinos istället.

Hard Rock Café

Hard Rock Café är en känd restaurang / bar som har ställen runt om i världen. Det har också sin rättvisa andel av mycket lojala och trogna kunder, och du kanske är en av dem?

I Nice, på Promenade des Anglais, finns ett Hard Rock café som är mycket populärt.

Du kan förvänta dig god mat och enorma portioner, och om det finns utrymme kan du sitta på andra våningen, vilket ger dig en fantastisk utsikt över Medelhavet och strandpromenaden.

Det här är de perfekta restaurangerna för amerikaner som längtar hem, eller om du bara vill komma undan det franska köket för en sekund.

L’Occitane Fabriksvisning

De flesta människor känner till L’occitane, ett känt varumärke som har sina rötter i Provence.

Om du är ett lojalt fan av varumärket, eller om du bara är nyfiken på att se “bakom kulisserna”, erbjuder Loccitane guidade fabriksresor bland lavendelhöjderna mellan Avignon och Nice.

Under turen ser du hur produktionen sker och hur företaget skördar och destillerar lokala ingredienser som lavendel, rosmarin, mandel och oliver, som alla används i produkter som parfymer och krämer som används över han världen.

Dessutom får du också att lära dig historia om varumärket, till exempel hur Olivier Baussan grundade företaget 1976 och hur han började göra olja från rosmarin och sälja den på den lokala marknaden.

Hotel Negresco

Det berömda Negresco-hotellet med sin rosa kupol i Nice på den franska rivieran är en fantastisk byggnad och ett äkta landmärke i Nice. Om du bor på hotellet är det ganska dyrt, men många människor som spenderar sin tid där anser att det är väl värt det.

Hotel Negresco Nice, France

Hotel Negresco Nice, France

Det fantastiskt vackra belle Époque-hotellet med otroligt inredning, och en underbar uppmärksamhet på detaljer är helt enkelt käftande. Hotellet har en tvåstar Michelin-restaurang, liksom en bar som du kan koppla av i, med professionellt gjorda cocktails, sitter i en lyxig soffa eller stol.

Le Suquet

Le Suquet är den gamla staden i Cannes, belägen på en kulle på västra sidan av Cannes.

Förr i tiden bygdes nästan alla byggnader på kullar för att skydda sig mot inkräktare eller fiender till sjöss, och så småningom byggdes en vakttorn, ett slott och murar på toppen av kullen. Kullen är mest känd för att ha varit platsen där Lerins munkar, munkarna som bodde på öarna Lérins, och mer specifikt ön St. Honorat på 1100-talet. Munkarna byggde också ett slott år 1088 som fortfarande står idag. Vakttornet byggdes för att skicka signaler till ön där deras partners bodde om några fiender kunde ses från havet.

Området har små smala gator, som du kan förvänta dig att hitta i en gammal stad. Det har fantastiska, typiska franska kaféer, restauranger och affärer, och när du kommer till toppen av kullen är utsikten helt enkelt fantastisk.

Cannes old town

Fragonard Tourer

Fragonard är en av de mest kända parfymtillverkarna i ordet, inte bara gör parfymer under eget varumärke, men producerar också parfym för några av världens främsta varumärken.

Namnet Fragonard kommer från 1800-talets franska målare Jean-Honoré Fragonard.

Fragonard fabriken går tillbaka till 1782 och ligger i staden känd för sin tillverkning av parfym, Grasse.

Fragonard erbjuder guidade turer så att du kan lära dig allt om processen med hur parfym görs, du får lära dig att skilja olika dofter, Grasse-parfymernas historia och Fragonards historia och mycket mer.

Du får också se gammal utrustning som används för att göra parfym, och slutligen besöka Fragonards presentbutik där du kan köpa färska Fragonard-produkter.

Franska Rivieran Corniche

Den franska rivieran är känd för sian fantastiska Corniche, som erbjuder en fantastisk utsikt. Det är en populär attraktion för många turister att köra i cornicherna för att njuta av den vackra bakgrunden och medelhavsutsikten.

Grand corniche är den högsta av vägarna som sträcker sig längs kusten, vilket också gör den till den farligaste.

Château de Crémat Tourer

Det här slottet byggdes i början av 1900-talet, men det är konstruerat och byggt på det sätt som gör att det verkar som slottet har stått där i åldrar. Den blandar fantastisk arkitektur med vackra detaljer och inredning.

Denna slott byggdes huvudsakligen på grund av det omgivande landet: vingårdarna. Härifrån kommer gott om kvalitetsviner, så om du är intresserad av viner, är det perfekta stället att besöka.

Om du vill ha en guidad rundtur i slottet, kan du göra det gratis, men om du vill gå på vinprovning, kommer de till en avgift.

Cannes Film Festival

Du känner säkert till den världsberömda Cannes Film Festival, och för många människor är det årets händelse. Och för Cannes är det utan tvekan den viktigaste händelsen under hela året.

Books about Cannes Film Festival

Evenemanget lockar filmstjärnor och kändisar från hela världen, och även om du inte har biljetter att delta, kommer allt som händer runt det att vara intressant enough.And om du har tur,

Om du besöker under filmfestivalen är Cannes verkligen en stad av livet, med massor av turister som tränger sig på gatorna.

St-Tropez

St-Tropez är en sann pärla på den franska rivieran, och borde därför definitivt vara på din lista över saker att göra på franska rivieran.

Det är känt för sin glitz och glam, och för att locka rikligt och berömt, som spenderar och festar som galen på strandklubborna.

Men sanningen är att Saint-Tropez inte alltid varit så. Faktum är att Saint-Tropez ursprungligen var en lugn fiskeby.

Det finns massor av saker att göra här, men majoriteten av de som kommer hit kommer för att de vill spendera en dag på stranden eller festa på beach club

Under vintern och hösten dör Saint-Tropez ner och är lika lugn som när det var en fiskeby.

Som ett resultat är det verkligen bäst att komma på sommaren, för det är där den här staden lever, och du kanske kan se några kändisar.

Molinard Parfymeri Tourer

Precis som Fragonard, Molinard, som är en annan parfymtillverkare i Grasse, erbjuder också fabriksresor. Molinard grundades 1849, och du kan hitta deras fabrik i Grasse.

Molinard anses vara en toppklassig parfym som har skapat några av de mest kända dofter i mer än 150 år.

Om du är intresserad av att lära om parfymens historia, hur parfym tillverkas, hur Molinard kommer upp med dofterna, erbjuder de guidade turer där du kan lära dig allt om det.

Port Grimaud

Port Grimaud ligger precis intill Saint Tropez och är en stad vid franska rivieran. Staden designades av arkitekten François Spoerry på 1960-talet som utformade alla hus i traditionella fiskare, fransk riviera stil. Grimaud har en hamn som är populär bland lyxbåtar, så för folk som älskar yachter och lyxbåtar är detta ett populärt ställe att besöka.

Monacos Oceanografiska museum

Oceanografiska museumet i Monaco är ett otroligt museum – både på insidan och utsidan, och av många skäl.

Det är en kombination av akvarium och museum som är mer än värt att besöka om du är i Monaco.

Oceanographic museum Monaco

Det ligger precis intill havet, och nästan på kanten av en klippa. Det finns en restaurang ovanpå det oceanografiska museet i Monaco, vilket ger den mest otroliga utsikten över nästan hela Monaco.

Inuti akvarierna ser du tusentals olika fiskarter, inklusive små hajar och mycket mer.

Detta är en plats som passar både barn och vuxna.

International Museum of Perfume Tours

Medan både Molinard och Fragonard erbjuder turer i sina fabriker, i Grasse hittar du ett internationellt parfymmuseum som i stor utsträckning täcker allt som finns att veta om den franska parfymindustrin, som i huvudsak nästan är fokuserad på Grasse-området på den franska rivieran .

Parfymmuseet ligger i det förra Hugues-Aîné-parfymet från 1800-talet. Under 2008 återupptogs byggnaden efter en omfattande renovering.

Massif des Maures

Om du letar efter saker att göra på franska rivieran som ligger utanför, är Massif des Maures platsen att besöka. Detta är ett område av berg som sträcker sig från Toulon till Cannes. På detta område kan du njuta av vandring, klättring, fantastisk natur och vacker natur. Det är verkligen den ultimata platsen att komma ifrån den hektiska livsstilen och de stora folkmassorna som du kan hitta i de större städerna.

Massif des Maures överskrider väsentligen “de moriska bergen”. Högsta punkten i bergen är 780 meter. Området är också känt för sina skördar av korktree.

Beaulieu-sur-Mer and Villefranche-sur-Mer

Dessa små byar på den franska rivieran är populära attraktioner för turister som vill få en sann känsla av en riktig pitoresk fransk by.

De ligger mindre än 10 kilometer från Nice och nås snabbt med tåg.

resmål franska rivieran

View of the Mediterranean in Villefranche-sur-Mer

I området är två kuststäder, som är Villefranche-sur-Mer och Beaulieu-sur-Mer, och för utforskaren, kan man besöka båda utan problem. Villefranche-sur-Mer har de vackraste färgglada byggnaderna, och en ännu mer fantastisk utsikt över Medelhavet, och i Beaulieu-sur-Mer, kan du se Villa Grecque Kérylos som är en villa vid havet som är byggd för att replikera ett hus som tillhör en gammal grekisk runt 2: a århundradet f.Kr.

Cannes stränder

Cannes har flera stränder som är värda att besöka, men den mest kända är uppenbarligen den längs Croisetten. Till skillnad från städer som Nice har Cannes sandstränder, vilket gör det mycket populärt för turister under sommaren. När vädret är bra under sommaren (vilket det nästan alltid är), är stränderna helt packade.

Cannes France

Och om du badat och njutit av solen och några drinkar och vill göra något annat, har Cannes givetvis mycket mer att erbjuda.

Maeght, St-Paul-de-Vence

Maeght är en fantastisk villa och modern byggnad som är byggt bland vackra tallar, belägen på en kulle bara några minuter från St-Paul-de-Vence.

Den vackra byggnaden var designad av en man som samarbetade med andra franska individer, som var Cannes-baserade konsthandlare. Dessa personer kom att inrätta Maeght-stiftelsen, och idag fylls byggnaden av vackra verk från artister som Chagall, Braque och Miro, Matisse, Alexander Calder och många fler.

Antibes Port Vauban

Antibes hamn är känd i världen, en anledning till att den också är Europas största marina. Hamnen har över 100 kajer.

Under sommaren är Antibes hamn en populär plats för världens dyraste båtar att umgås, och om du tycker om båtar, kommer det här under sommaren säkert att ge dig många otroliga sevärdheter och båtar av ofattbara storlekar.

För att få din båt här måste du betala ganska mycket. Faktum är att en plats kostar mellan 1 och 4 miljoner euro. Varje år hålls den årliga Antibes Yacht-showen, något som lockar mer än 15 000 besökare.

Grasse

Grasse är en pittoresk, fantastisk medeltida bergsby på den franska rivieran, belägen inte långt från Medelhavet.

Grasse är mest känd för att vara världens parfymhuvudstad. Många parfymerier som Molinard och Fragonard erbjuder gratis turer för dig att lära dig om parfym, men en annan mycket populär anledning att turister går här är på grund av den oändliga lavendel känner som sträcker sig län landskapet i Grasse.

Gamla stan i Nice

Nice är en stor stad, men är förmodligen främst känd för sin långa Promenade des Anglais, eller dess shoppinggator.

Men en plats som förtjänar ett besök är gamla stan i Nice.

Denna kallas också Vieille Ville eller Gamla stan, en vacker traditionell fransk stad med smala gator och färgglada hus där du kan hitta allt från markeringar, souvenirbutiker, traditionella medelhavsrätter, kaféer och mycket mer.

Om du har orken kan du gå hela vägen upp på slottet, som jag talade om tidigare, vilket ger dig den mest magnifika utsikten över Medelhavet och Nice.

Menton, Frankrike

Menton kallas ibland fö den bästa hemligheten i den franska rivieran, och det beror på att det ofta glöms bort bland alla de andra städerna på den franska rivieran.

Staden Menton, kanske den bäst bevarade hemligheten på Franska Rivieran, och är den sista franska byn före den italienska gränsen.

Den har den mest fantastiska traditionella byn med fantastisk natur och färgglada hus, men det bästa är att man kan förvänta sig mycket mindre folkmassor än i andra städer.

Priserna på praktiskt taget allt är vanligtvis lägre här, och området har över 300 soldagar om året.

Menton håller en långsammare takt, vilket gör det till en perfekt stad för en mer avkopplande dag.

Menton är mest känt för sina utsökta citroner, och varje år håller Menton en citronfestival. Under festivalen består massor av statyer, mycket och mycket mer, nästan helt av citroner och apelsiner, och visas sedan genom parader som äger rum på gatorna i Menton.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*