Vad och Var man kan äta i Nice

Trevliga restaurangmenyer speglar medelhavsklimatet, med mest matlagning baserad på fisk och grönsaker.

Utöver detta erbjuder Nice ett svindlande urval av franska regionala rätter, och restaurangmenyer är starkt influerade av närliggande Italien.

Vad du ska äta i Nice

Nice har sitt alldeles egna kök plus en mängd Nicoise sna ck rätter, särskilt Socca, en tunn, välsmakande pannkaka gjord av kikärtsmjöl, salt och olivolja. Det har varit den traditionella arbetarfrukosten i generationer.

Eller prova en pan-bagnat, bröd gnuggat med vitlök och som innehåller ingredienserna till en sallad Nicoise – sallad, tomater, rädisa, vårlök, selleri, kronärtskockshjärtan, tonfisk, ansjovis, salt och peppar.

A pissaladière är en välsmakande tårta med lök, ansjovis och svarta oliver; medan en tourta de blea är en salta paj med mangold och pinjenötter. Du hittar pizza och pasta i överflöd i Nice; staden var italiensk under stora delar av sin moderna era, och gränsen till Italien är inte långt borta.

Farci, eller fyllda grönsaker, varje sort med sin egen speciella fyllning, är allmänt tillgängliga liksom zucchiniblommor stekta i smet, och aïoli, majonnäs med vitlök.

Soppor inkluderar fisksoppa och soupe au pistou, en rejäl grönsaksrätt som innehåller bönor och avslutas med pistou, en sås gjord av basilika, olivolja, vitlök och ost.

Ravioli och gnocchi är båda populära, liksom ratatouille, den klassiska kombinationen av tomater, röd paprika, auberginer, lök och vitlök. Du kan hitta porquetta eller fyllda di gris, medan den äventyrliga kommer att frestas av tripes à la nicoise, mager i tomatsås.

Träfisk eller torkad, saltad torsk är också populär, stekt med lök, tomater och vitt vin med ansjovis och oliver tillsatta.

Trevliga restauranger

Den översta restaurangen ligger på Negresco, där Chantercler erbjuder lyxiga middagar. Förutom restauranger som erbjuder lokala specialiteter, fokuserar andra på rätter från andra delar av Frankrike, som sydväst, med cassoulet och foie gras.

För det lokala köket ligger Voyageur Nissart mitt i stadens centrum, två gator nedanför tågstationen i rue d’Alsace-Lorainne. I tre generationer har den erbjudit autentiska recept i en trevlig men anspråkslös restaurang. Det ger smakerna av niçoise-köket i en rustik miljö och erbjuder utmärkt värde.

Le Bistro Gourmand, 3 rue Desboutin strax utanför Place Masséna rekommenderas starkt och har nyligen fått en Michelin-stjärna. Det kan vara dyrt, men en tvårätters lunchmeny kan fås för 18 €. Även om vinet är dyrt kan du få en karaff kranvatten gratis om du har en budget.

En förstklassig plats för den lokala kikärtsmjölspecialiteten Socca, ät i eller take-away, är Chez Pipo; 13 rue Bavastro, strax inåt landet från hamnen. Du kan också njuta av Socca och pissaladière på La Socca d’Or i hörnet mellan rue Bavastro och rue Bonaparte, en opretentiös takeaway/restaurang med matsalen som nås genom en mycket smal ingång. Maten, inklusive pizzor, är dock riktigt god och billig.

Vad kan man äta i Nice?

Lämna ett svar

Related