Black Friday-Rea för resor i Finland – Resetips för din Resa till Finland

Planerar du att fynda en billig resa till Finland under Black Friday? Finland är ett populärt resmål bland svenskar på grund av deras närhet. Att resa till Finland tar bara drygt en timme med flyg och är smidigt och enkelt. Tack vare dess närhet är det dessutom relativt billigt att resa med flyg dit. Men det bästa är att du kan få tag på ännu bättre deals under Black Friday. Innan du bokar rekommenderar vi att alltid titta på recensioner och omdömen på plattformar såsom ReviewsBird för att se vad andra resenärer tycker och hur deras upplevelser har varit.

Finland är ett land som har väldigt nära relation med Sverige och den Finska kulturen är väldigt likt den svenska. Dessutom talar många finnar svenska vilket kommer att underlätta din resa och få dig att känna dig hemma.

I denna artikel tänkte vi gå igenom några resetips för en resa till Finland med saker som är bra att känna till, vad du bör tänka på, och annat inför din resa.

Resetips till Finland och Helsingfors

Finland sträcker sig från Östersjön till polcirkeln och har lugna sjöar, härliga nationalparker och pittoreska träbyar.

Lappland i norr är hem till tomten samt över 230 000 renar. För friluftslivsfantasterna finns det mycket mer förutom: se sötvattensälar i sjöarna i Linnansaoi nationalpark och vandra björnens ring i Oulanka nationalpark.

Längst i norr kan ljusen från Aurora Borealis (norrsken) ses på våren och hösten.

Utforska cykellederna runt Åland, eller åk i juli till Sonkajäri för landets konstigaste sport, att bära fru (den är värd för världsmästerskapen!)

I Finlands huvudstad Helsingfors kan du blanda samtida konstmuseer med att titta i stånden på Hakaneimi-marknaden och låta dina bekymmer smälta bort i bastun.

Besöka Finland

En av de många fördelarna med ett besök i Finland är att det är relativt få turister. De stora öppna ytorna lockar fler och fler besökare varje år. Det senaste decenniet har sett en ökning i popularitet där många människor upptäcker Finland för första gången – och kommer tillbaka. Särskilt Helsingfors upplever en ökning av turismen som destination för kortare vistelser, särskilt med ökningen av lågprisflyg.

Den finska regeringen har investerat mycket i utvecklingen av hundratals museer, kyrkor, parker och traditionella byggnader så att Finland idag är en av de mest intressanta och kulturellt rika platserna att se i Europa.

Helsingfors

Vi rekommenderar att du spenderar dina första dagar i Helsingfors, Finlands huvudstad om du planerar en längre resa. Planerar du bra en weekendresa på några dagar är Helsingfors ett utmärkt val.

Det finns enormt mycket att göra i staden, som har många museer, restauranger, en historisk havsfästning och andra attraktioner.

På din första dag i Helsingfors föreslår vi att du bekantar dig med stadens centrum och besöker några av attraktionerna. Helsingfors centrum är ganska kompakt, och du kan ta dig i stort sett var som helst med kollektivtrafik och promenader.

En utmärkt utgångspunkt är Helsingfors stadsmuseum. Här får du lära dig allt om stadens historia och utveckling. Det är gratis och öppet varje dag.

Precis i närheten av stadsmuseet ligger Helsingfors domkyrka. Denna stora vita byggnad är ett av de mer kända landmärkena i Helsingfors. Det är spektakulärt att se från utsidan, men du kan naturligtvis också gå in också. Det är öppet varje dag och gratis att besöka.

Om du vill ha en mer djupgående överblick över Finlands historia, kultur och folk kan vi rekommendera ett besök på Finlands Nationalmuseum. Detta täcker en enorm tidsperiod, från förhistorisk tid till idag, och är ett utmärkt sätt att lära sig mycket om hela landet. Det är öppet tisdag – söndag och det finns en inträdesavgift.

Om du planerar att besöka ett antal museer eller andra attraktioner i Helsingfors, överväg att investera i antingen ett museikort eller Helsingforskortet

Dessa täcker en rad attraktioner, och Helsingforskortet inkluderar även transport runt staden, vilket gör att du slipper gå runt i kylan. Helsingforskortet kan ge mycket för pengarna.

Besök Sveaborgs havsfästning

Detta är ett UNESCO-världsarv, och enligt vår mening är det en attraktion som man måste besöka när man besöker Helsingfors

Det finns enormt mycket att se och göra på ön, och du kan lätt spendera från en halv dag till en hel dag här, beroende på vad du vill se och göra.

Först kan du utforska de sex öarna som fästningen spänner över till fots och beundra den imponerande fästningskonstruktionen. När du besöker vintern, kom ihåg att sätta på dig varma kläder och bra skor.

Uspenski-katedralen

Helsingfors har ett stort antal historiska byggnader. Dessa berikar stadsbilden starkt och lockar även många turister. Uspenski-katedralen är en rött tegelkatedral med turkosa torn. Den här byggnaden är synlig från i stort sett var som helst eftersom den tornar upp sig över Helsingfors silhuett. Uspenski-katedralen är den största ortodoxa katedralen i Västeuropa. På grund av den iögonfallande arkitekturen är byggnaden en stark återstod av det ryska inflytandet på landet under 1800-talet.

Temppeliaukio kyrka

Denna unika byggnad är vacker att se och återigen ett trevligt tillägg till listan över de bästa sakerna att göra i Helsingfors.

Klippkyrkan, ett annat namn för Temppeliaukio kyrka, är gjord av granit och har perfekt akustik på grund av kopparkupolen. Som ett resultat av detta används kyrkan för gudstjänster såväl som konserter. Det kan vara lite svårt att hitta ingången, men så småningom hittar du den. Du kommer att ha svårt att hitta en så speciell kyrka som denna.

Helsingfors domkyrka

En tredje religiös byggnad i staden är också den mest kända: Helsingfors domkyrka. Det roliga med att se alla dessa kyrkor och katedraler i Helsingfors är de arkitektoniska skillnaderna. Helsingfors domkyrka är byggd i nyklassisk stil och, förutom den moderna granitkyrkan och den ryska Uspenski-katedralen, återigen en höjdpunkt i staden.

Den vita katedralen ligger på toppen av en liten kulle så du måste gå uppför några trappor för att komma in. Men de där få stegen är mer än värda det! Det höga tornet med sin gröna kupol sträcker sig långt över staden, vilket gör denna byggnad till en av de viktigaste sakerna att se i Helsingfors!

Helsingfors centralstation

Även om du inte reser med tåg är Helsingfors centralstation värd ett besök. Den stora järnvägsstationen är en av de bästa sakerna att göra i Helsingfors och är en livlig plats med så många som 20 000 passagerare om dagen. Den speciella byggnaden ritades av den berömda arkitekten Eliel Serienen.

I omedelbar närhet av stationen finns flera teatrar och museer, så om du inte ska åka tåg kan du alltid ha en kulturdag. Vill du shoppa mer? Då har du tur! För i närheten hittar du också många köpcentrum.

Slutsats

Det finns massor att utforska i Finland och Helsingfors och denna artikel skrapar bara på ytan! Om du överväger att besöka Finland, passa på och leta efter black week rea på resor i Finland så att du kan hitta de bästa dealsen.

Related