Flygplatsparkering – Bästa Tipsen för Parkering på Flygplatsen

Att resa är spännande och roligt (åtminstone för de flesta), men att lämna sin bil på flygplatsparkeringen är en av de största bekymmerna för många resenärer. Många människor använder regelbundet flygplatsparkeringen eftersom det är bekvämt. Men varför är det så att flygplatsparkering är så jobbig och utmanande fråga för vissa människor, medan andra inte har några problem med det? Det har med kunskap och erfarenhet att göra.

Även om frekventa resenärer vet allt om flygplatsparkering, anser människor som aldrig har lämnat sina bilar på flygplatsparkeringar under en längre tid ofta att det är ett riskabelt alternativ.

De anser att flygplatsparkeringar inte är säkra, vilket är sant för vissa flygplatser. Många tycker också att flygplatsparkering är mycket förvirrande på grund av att det finns så många alternativ.

Vad är skillnaden mellan dem? Vad ska man hålla utkik efter när man väljer? Är det värt pengarna? Om du också har dessa frågor i åtanke har du kommit rätt. Här kommer vi att svara på alla dina frågor och ge dig all information du behöver om flygplatsparkering.

Använd en parkeringsapp eller webbplats för att hitta billig flygplatsparkering

Appar och webbplatser kan hjälpa dig att säkra rabatterade parkeringsplatser både på och borta från flygplatsen. Parkering utanför anläggningen är inte bara billigare, den erbjuder ofta mer kvalitetstjänster också. Till exempel en privat transfer till flygplatsen, bemannad parkering, biltvätt, bilkontroller, bagagehjälp uppvärmda/luftkonditionerade väntrum med toalettartiklar och mer.

För att maximera dina besparingar, kolla flera olika sajter och jämför priser.

Parkos är en jämförelse- och bokningsplattform för prisvärd och säker parkering nära flygplatser. Vårt uppdrag är att göra resandet bekymmerslöst och prisvärt. Vi gör detta genom att jämföra säkra parkeringsplatser utanför anläggningen.

Parkering utanför anläggningen är inte bara billigare, den erbjuder ofta mer kvalitetstjänster också. Till exempel en privat transfer till flygplatsen, bemannad parkering, biltvätt, bilkontroller, bagagehjälp, elbyte av fordon, uppvärmda/luftkonditionerade väntrum med toalettartiklar och mer.

Överväg månatliga flygplatsparkeringsalternativ om du flyger ofta

Om du kommer du ofta flyger kan det vara vettigt att köpa ett månatligt parkeringsmedlemskap. Inte alla flygplatser eller parkeringsplatser erbjuder dessa medlemskap, men du vet inte förrän du frågar.

Vissa flygplatser har till exempel ett månatligt parkeringsprogram för sina kort- och långtidsparkeringar som till och med kan delas med familjemedlemmar eller kollegor.

Välj en mindre regional flygplats

Gratis parkering är ovanligt på stora flygplatser, men det kan fortfarande hittas på mindre flygplatser med reguljär passagerartrafik.

Typer av flygplatsparkering

Först och främst, det finns två typer av parkering tillgängliga på alla stora flygplatser:

  • Korttidsparkering
  • Långtidsparketing

I det första alternativet är din bil parkerad på en parkeringsplats som är inom flygplatsen eller inom dess gränser, vanligtvis på gångavstånd. Ofta är dessa parkeringsplatser kopplade till huvudbyggnaden via gångvägar med flera vägvisare. Korttidsplatser tar vanligtvis betalt per timme, och det är inte klokt att använda dessa platser om du tänker parkera under en längre tid.

För fordon till personer som ska ut en längre tid finns det separata flygplatsparkeringar. På vissa flygplatser ligger de en liten bit från terminalbyggnaden, men de ligger fortfarande inom flygplatsens gränser. Men ibland är utanför anläggningen. Resenärer måste parkera sina fordon på en helt separat plats och ta en flygbuss för att nå terminalen.

Detta kan låta konstigt, men du kan välja vilken som helst av de tre parkeringsalternativen oavsett hur länge din resa varar.

Tron på att korttidsparkeringar bara är till för personer som ska åka iväg ett par dagar är bara en missuppfattning. Alternativet du väljer har mer att göra med dina preferenser och budget.

Enkelt uttryckt, ju närmare du vill parkera din bil på flygplatsen, desto mer måste du betala. Om du föredrar bekvämt och budgeten inte är ett problem, kan du välja korttidsparkering oavsett hur länge du ska.

På samma sätt, om du inte vill spendera för mycket på parkering, kan du få en mycket billig deal på en långtidsparkering även om du bara ska parkera din bil i ett par dagar.

Ta bort alla värdesaker från din bil

Nu när du har fått tips och tricks för att spara på långtidsparkering på flygplatsen är det dags att diskutera långtidsparkeringsetikett och säkerhetsföreskrifter.

Även om det är mycket säkerhet vid parkeringsstationer, se till att antingen ta bort eller gömma värdesaker från din bil, även sådant som du inte anser vara dyra eller värdefulla, då du inte vill fresta några tjuvar. Genom att placera föremål i ditt handskfack eller i bagageutrymmet säkrar du din bil ytterligare från hot.

Koppla bort ditt batteri

Det är mycket sällsynt att något händer med din bil under din tid borta, men en fullständig lösning för att inte ha ett tomt batteri och sitta fast på flygplatsen när du kommer tillbaka från din resa är att koppla loss anslutningen till batteriet. Detta säkerställer ingen strömdränering under din långtidsparkering, och det tar bara några minuter men kan spara dina timmar i det långa loppet.

Varför ska jag lämna min bil på flygplatsen?

Det finns många anledningar till att en person kan parkera på flygplatsen och lämna fordonet där tills de går av sina returflyg dagar eller till och med veckor senare. Detta är en mycket vanlig praxis.

Om du aldrig har lämnat din bil på en flygplats tidigare kanske du känner dig tveksam till idén. Att lämna din bil parkerad någonstans som inte är ditt hem under flera dagar kan vara nervkittlande. Kom dock ihåg att de flesta som flyger regelbundet gör detta, och deras bilar förblir säkra.

Och även om det kan verka riskabelt att lämna sin bil på en offentlig plats som en flygplats, är säkerheten vid flygplatsparkering på plats eller utanför platsen större än vad de flesta har i sina egna hem. Om du är bekväm med att lämna din bil parkerad hemma, kommer flygplatsen att vara lika eller till och med säkrare.

Är flygplatsparkeringar säkra?

På både plats och utanför flygplatsparkeringsanläggningar är din säkerhet och säkerhet av största vikt. Anläggningsansvariga vet att din bil är viktig och de tar sitt ansvar att skydda den på största allvar. De tillämpar olika säkerhetsåtgärder för att skydda ditt fordon och dina tillhörigheter, inklusive att leverera:

  • Säkerhetskameror
  • Vakter
  • Låsta portar
  • Ljus belysning

Vissa flygplatser erbjuder kostnadsfria tjänster som sökningar efter förlorad bil om ditt fordon blir felplacerat eller stulet. Parkeringsplatser utanför anläggningen är extremt säkerhetsmedvetna. En del erbjuder gratis betjänad tjänster, så du behöver inte gå genom parkeringsplatsen för att hitta din bil. Medarbetarna finns också på plats för att hålla ett öga på fordonen och hjälpa dig med eventuella problem.

Lämna ett svar

Related