Populära platser att besöka i Sverige

Sommaren närmar sig med stormsteg och många svenskar är i full gång med att planera semestern och sommarens utflykter. Många reser utomlands för att njuta till fullo av sol och värme, samtidigt som Sverige har som mest att erbjuda den tiden på året.

Funderar du på att semestra i Sverige har vi flera bra tips att dela med oss av. Det finns mycket att uppleva i Sverige under sommarhalvåret, allt från magnifika badplatser till häftiga naturupplevelser och några av de bästa vandringslederna. 

Här har vi samlat några av våra bästa sommarsverige-tips!

1. Marstrand

Marstrand är en svensk pärla väl värd ett besök om du har intresse för historia, natur, konst och kultur, skärgård och så vidare. Marstrand är en tätort i Kungälvs kommun med mycket att erbjuda för alla. Besök Carlstens Fästning och lär dig mer om det som varit en viktig militärt strategisk plats genom åren. Åk en båttur genom Bohusläns skärgård och vandra på öarna, boka spa och njut av en nybakt sockerbulle från Bergs konditori.

2. Höga Kusten

Höga Kusten erbjuder ett fantastiskt friluftsliv för den aktiva semestraren. Här finns gott om omtalade smultronställen, så som vandringsleder, guidade turer och Ulvön, men också dolda pärlor som väntar på att bli upptäckta. Höga Kusten har någonting för alla, för motionären, barnfamiljen eller livsnjutaren. Boka in ett besök på Paradiset äventyrsbad med spa, ta med familjen till Junsele Djurpark eller vandra på en av Sveriges sidnaturleder, Höga Kusten-leden.

3. Konferensexperten

Konferensexperten är en aktör som arbetar för att du enklare ska hitta hotell och konferensanläggningar på många platser runt om i Sverige. Anläggningarna som rekommenderas via Konferensexperten är noggrant utvalda för att säkerställa hög standard och kvalitet på komfort och service. Via Konferensexperten kan du upptäcka intressanta platser runt om i vårt avlånga land och enklare välja boende för din vistelse.

4. Gotland

Du blir knappast förvånad över att se Gotland på ännu en lista över svenska semestertips. Gotland är ett av Sveriges mest populära resmål vilket inte är konstigt. Det är en vacker ö som lockar till sig alla typer av människor, från naturälskare till partyprissar och allting däremellan.  Här finns mängder av platser att besöka och uppleva! Bada i kalkbrott, cykla på gamla militärcyklar, strosa längs sandstränderna och ät gotländsk glass i mängder. Du bör också utforska mysiga Visby, gå en guidad tur i Lummelundagrottan och se raukarna i Langhammars naturreservat. 

5. Stockholm

Ja du läste rätt, vår käre huvudstad Stockholm levererar även sommartid. Stockholm är ett bra resmål för dig som vill uppleva lite av varje. Här finns gott om aktiviteter, uteserveringar och parker. Stockholms skärgård är lättillgänglig och inbjudande speciellt sommartid, och ett besök till Sandhamn bör planeras in. I Sandhamn kan du sola och bada på populära Trouville stranden, spela minigolf i hamnen, ta en glass på bryggan eller äta god mat på Dykarbaren. Sandhamn går bra att besöka över dagen vilket gör att du hinner uppleva mer av allt Stockholm har att erbjuda.

Related